Müstakbel eltim...

Aman hiç ipleme. Konuşmak için çabalama.
Kendince seni manipule etmeye çalışıyor.
O gün "merhaba tanışabildik sonunda. nasılsın?" de.
Konuşmayı kısa kes özellikle sohbet etmeye çalışma. Ama geride de durma.

Bir şımarık da benim başımda var. Şimdiye kadar alttan aldım eşimin hatrı için. ama artık gerçek beni göstermeye başlıyorum :)

Hiç muhabbetiniz yokken böyle davranması tuhaf olmuş.Belki sizin bilmediğiniz ama sizinle ilgili bişey olmuştur bi konu geçmiştir ondan size tavır almıştır.

Güler yüzünü kimseye karşı ihmal etme ama kendini de ezdirme
Gittiğinde herkese merhaba de op nasılsın derse diyalog kurarsin ortam neyi gerektirirse
Sen gittiğinde o ordaysa sana hoşgeldin nasılsın demeli
Sen önce gidersen o geldiğinde sen hoşgeldin nasılsın demelisin
Birden de çok uzak durmamak gerek ama ilk günden de sohbetin dibine vurmak da gerek :)

Aranızda yanlış anlaşılmalar olmuş hiçbiri önemli mesele çözülemeyecek şey değil daha elti de değilsiniz . :)

Ya da tam tersi. Aile içinde sevdiklerinden bahsediyorlarsa sürekli hafif bi kıskançlık olmuş olabilir.çünkü sevgilimden önce ailesiyle tanışıyorduk diyor. Belli ki konu sahibini aileden görüyorlar. Bu bile yeter

Evet doğru ya da tam tersi...

Bence tatsızlık çıkmasın kayınvalidenizin evinde resmî şekilde görüş hiç eski meseleleri açma
Kayınvalide durumun farkındadır zaten bu olayda sizin yanınızdadır oğluyla da dertleşmiştir ne kadar olgun falan diye bırak öyle kalsın sen ondan çok öndesin hiç düşme seviyesine

Daha sevgiliyken bu ne içli dışlılık? Mevlüte gitmeler falan.. Bana garip geldi. Ben de şahsen aileye resmi olarak dahil olmamış (nişan mesela) biriyle böyle iletişim kurmazdım. Evime de çağırmazdım.

ah siz kızlar,sevgiliyken erkek evinden çıkmazsınız evlenince kaçacak delik ararsınız.
evli olsanız bu mevlüt için, çalışan insanim kaynanam mevlüte çağırdı şimdi birde hizmet bekler ne yapsam da gitgmesem diye konu açardın.

sahi sen şimdi gidince bir de hizmet de edersin.

Bence ilk mesajınıza cevap vermemesinden sonra sizin bir daha onunla iletişim kurmamanız gerekirdi. Elin kızı yani ne gerek var? Üstüne düşmüş gibi olmuşsunuz.

Hiç birşey den bahsetme güzelce giyin hanım hanım otur ve gel Mevlüt te bir merhaba denir yemek dağıtılır işim var der yardım eder çıkarsın seni kıskanmış orda bir sürü müstakbel eşinin ailesinden kişi olacak o kızın oyununa gelip kavgacı konumuna düşme o gün senin günün

Ben ailemden ve yaşadığım Karadeniz kültüründen de bu şekilde gördüm. Bizde yaşça büyüklere "hizmet"değil "yardım" edilir. Bundan da kimse gocunmaz. Çok şükür elimiz ayağımız tutuyor, yaşlı insanlara yardım edince de hiç bir yerimiz eksilmez.
Sahi, siz kaynananıza gitmeyip, bide kaynana olduğunuzda, gelinim hiç gelmiyor diye kızı kötülersiniz..

Ay evlenmeden kayınvalideler eltiler havada uçuşuyor bu ne yahu ayrıca seni kaale almayan kadına amma takmışsın enteresan

Valla okuyunca bunu dusunmustum.ne guzel dile getirdin.ellerine saglik

iki erkek annesiyim,gelinlerim benim yarım kadar olsalar şükrederim.
buraya üyeliğin devam ettiği müddetçe göreceğiz konularını.

Madde madde yazayım:

1) Görgü kuralı olarak evli çifte “size yemeğe gelelim mi?” denmez. Emrivaki yapılmaz. Yeni evli çift evlendikten birkaç hafta sonra akrabaları, yakın tanıdıkları yeni evli çifti yemeğe davet eder. Yeni evliler ya, düzenleri oturana kadar yemekle uğraşmasınlar diye. Sonra yeni evlilerin düzeni oturur, onlar da onları davet etmiş olan kişileri çağırırlar sırayla.

2) Yukarıdakilerin aynısı bir şehire yeni taşınan kişilere de aynı şekilde yapılır. Onlara da size gelelim mi denmez. Bize gelin denir.

(İşyerinden, okuldan, kurstan daha önce evine gitmediğiniz ve sizin evinize gelmeyen kişilerle görüşmek istediğinizde de, “size şu gün gelelim mi” denmez. Davet edilmeden gidilmez. Görüşülmek isteniyorsa “bize buyurun” denir. Onlar da görüşmek istiyorlarsa gelirler, istemiyorlarsa da gelmeme, görüşmeme özgürlükleri olur)

3) Hastalık, evlilik gibi durumlarda, karşıdaki kişiyle tanışmadıysanız bile, irtibat kurmak için iletişimin en açık olduğu iletişim kanalı tercih edilir. Mümkünse yüz yüze görüşülür, yoksa telefonla aranır. Hastalık, evlilik gibi durumlarda, çok büyük bir engel yoksa, internetten mesaj atılmaz.

Siz bu 3 kuralı da ihlal etmişsiniz. Bir de o sizi takip etmedi diye onu takipten çıkarmışsınız. Bu da bir garip olmuş.

O sizi niye engelledi bilmiyorum. Belki de kibar bir insandır ama bu yaptıklarınızdan sonra nasılsa o bana kibar davranmıyor, ben de davranmasam olur demiştir. Veya belki de kaba bir insandır. Tanımıyoruz, bilmiyoruz. Onu savunmak için yazmadım. Sadece sizin de tüm görgü kurallarına uymadığımızı söylemek istedim.

Bana da kayınvalidem anlatmıştı babasının durumlarını. Ondan daha çok ailedeyim diyebilirim. Onlar nişanlıyken bile kayınvalidem benimle daha çok görüşürdü.
Şimdiden yarış da başlamış ben daha çok görüşürüm en çok ben yakınım önce ben vardım en iyi gelin benim sizin ilişkiniz resmi olmadığı için fesatlık var gibi evlenince yandınız bu eltiden dolayı elti kavgaları başlasın

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…