Adam Voyage Bodrum'u beğenmedi salaş tatil dersem kalp krizi geçirebilir hahsjsjs :/
Selam kızlar, umarım gününüz güzel geçiyordur.
Bilenler biliyor ama bilmeyenler için kısa bir özet geçeyim. Epey sancılı ve yıpratıcı geçen 4 yıllık bir ilişki sonrasında aniden birisiyle tanıştım. 4 yılın enkazı varken birdenbire ortaya çıkan bu kişiye başta karşı koymayı denedim ama duygularıma söz geçiremedim. İyi ki de geçirememişim, Daha 1 ay doldu dolmadı ama gerçekten şimdilik çok mutluyum. Allah bozmaz inşallah diyeyim, konuma geçeyim. Birden fazla sıkıntım var aslında.
Yıllık iznimin tamamını kullanmadım, Eylül'de de bir kısmını kullanmayı düşünüyorum. Erkek arkadaşım da anca Eylül'de izin alabiliyor o yüzden birlikte bir tatile çıkalım dedik. Erkek arkadaşım da abisine söylemiş "Biz Astoria'yla tatile çıkacağız sanırım Eylül'de" diye. Oradan abisinin eşi hemen "Aaa biz de gelelim hep birlikte olalım" demiş. Ben erkek arkadaşımın abisi ve eşiyle Haziran sonunda buluşmuştum ilk kez, orada da eşi yine tatil muhabbeti açmıştı. Tamam iyi hoş da daha biz daha "cicim aylarında" sayılırız; abisinin eşinin sürekli tatil tatil diye darlaması cidden bana itici gelmeye başladı. Anlam da veremedim bu kadar ısrara, çok sevdi falan desem samimi değiliz ki öyle. İlk buluşmamızda yuvarlak cevaplarla geçiştirmiştim ama bu fikre isteksiz olduğumu anlamamış sanırım. Şimdi daha yeni sayıldığımız için erkek arkadaşıma da şimdiden dırdırcı gözükmek istemiyorum, erkek arkadaşım da isteksiz gibi ama abisini kırmak istemiyor. Ne yapsak bu konuda bilemiyorum. (Kızlar bu arada onu düzelteyim hava atarak, ezerek, hmmm paramla döverim seni haaa şeklinde yaklaşmıyor kesinlikle. Ama nasıl desem sanki garibanmışım gibi, durumu yok oraları da görsün, kardeşi öğrenci dur benzinini ben koyayım da cebinden para çıkmasın. Bu stil davranıyor ama saçma ve rahatsız edici oluyor. Yoksa asla hakimiyet kurma gibi bir düşüncesi yok öyle olsa zaten ilişkiyi bitiririm ben)
İkinci durum, erkek arkadaşım her şeyi cebinden karşılamak istiyor, istisnasız her şeyi. "Ne var bunda Astoria çocuk centilmen sen de hava mı atmaya çalışıyosun ne yapıyosun" diyebilirsiniz ama vallahi durum öyle değil. Tatil için yerler beğeniyor ama benim maaşımla karşılayabileceğimin çok çok üstü yerler, kendi maaşımla gidebileceğim yerleri de beğenmiyor; "Astoria cebinden bir şey çıkmayacak lütfen istediğin yeri seç" falan diyor ben çok bozuluyorum. Benim onun parasına ihtiyacım yok. Kiramı ödemeyi dahi teklif etti, hayır uzaktan bir gold digger, bir para avcısı gibi falan mı görünüyorum anlam veremedim. Gitmiş arabamın deposunu fullemiş gelmiş geçenlerde, araba benim değil çalıştığım iş yerinin arabası. Düşünün durumu, niye böyle hallere giriyor anlamadım. Bunları niye yaptığına anlam veremediğini, beni çok üzdüğünü söyledim; "Sana değer verdiğimden yapıyorum, tek başına hem ev geçindiriyorsun hem kardeşine bakıyorsun destek olmak istiyorum" deyip bozuluyor. Ama cidden rahatsız edici olmaya başladı şimdiden. Gerçekten onun parasına ihtiyacım yok, çok lüks tatillere gitmesem de olur ben kendimi idare edebiliyorum ama bunu bir türlü erkek arkadaşıma anlatamıyorum. Bunun için de bir öneriniz olursa çok mutlu olurum. Çünkü net bir şekilde yüz yüze konuşmam işe yaramadı, tersine bozuluyor, suratını asıyor.
Adam Voyage Bodrum'u beğenmedi salaş tatil dersem kalp krizi geçirebilir hahsjsjs :/
Bu arada voyage Bodrum oda sayısı/plaj büyüklüğü olarak bana da çekici gelmiyor :)Adam Voyage Bodrum'u beğenmedi salaş tatil dersem kalp krizi geçirebilir hahsjsjs :/
esas o kadının daha ilk tanıştığı andan itibaren tatile gitmek istediğini belirtmesi ve çiçeği burnunda bir çifte utanmadan tatil teklifinde bulunması ayıp.Başbaşa olmak istiyoruz demek de ayıp olur bence.
Böyle bonkör olması iyi aslında
Yani ilerde ciddi adımlar atılınca bu tavrı değişmezse cik iyi...inan pinti adam yada herseyi hesaplayan adamdan kat kat iyidir
Ne varsa senle paylasır...tavrı su an nahos gelebilir ama zaten siz spontan yasayan bir ciftsiniz unuttun mu
Eltiye gelince...sanırim gidersim tatile
Bastan neyin ne oldugunu daha net anlarsin...anlatabildim mi?
Bilmiyorum Astoria, ezercesine yapması gerekmiyor; sen rahatsız olduğunu dile getirdiğin halde yapması kısmı sorun. Tatili ısmarlamak konusunu bir nebze anlarım hediye gibi düşünülebilir, ama kirana kadar ısrarla ödeme çabası filan... Bunun üzerine ısrar, bir çeşit hakaret, hakimiyet bence. Sen yine temkinli git. Gerçi bizim bi şey dememize gerek de yok, sen onun takibini yaparsın.
Ne bileyim, elti yüzüne de söylese; sana getirmeden konuyu kapatma kısmı sevgilide olduğu için; seni bulaştırmadan anlayıp konuyu kapamalı-atlatmalıydı "Çiftler tatilini başka bi tarih için sonra konuşalım" gibisinden.
Merak ettim maxx royal falan mı diyor erkek arkadaşınokuduğum kadarıyla doktormuş.. onun yaşam biçimi bu olduğu için kendince çok ütopik teklifleri yok ve gayet makul ona kalırsa. Çünkü o böyle yaşıyor zaten sana herhangi birşey lütfetmiyor kendince.
O yüzden ara ara tabiki uyarılarınızı yapın ama biraz zamana bırakın bana kalırsa. Böyle devamlı para konusu konuşarak aksine siz kendinizi eziksiyorsunuz.
Sen para sorun olmasa hangisini seçersin mesele burada çözülüyor biraz :)
Yani tatil anlayışlarınız ne kadar farklı?
Babam senin doktor kafasında. Tatilde canını sıkma ihtimali olan en ufak seye tahammülü Yok. Dolayısı ile parası neyse verip kafayı rahat tutmaya bakıyor...
Evlendik, yeni tatil anlayışım çok çok farklı.
Biz de napcaz bütün gün otelde? Diyip oradan oraya gezenlerdeniz.
Zaten havuz deniz güneş sevmeyen tipleriz eşimle.
Otel tatili yapacaksak kışın kayak.
Yoksa gezmeli tozmalı olacak bize :)
Şimdi yazık babam benim için üzülüyor, kızım bizle gelin falan diyor arada ama diyemiyorum baba senin haftada 20 bin verdiğin yeri beğenmiyoruz, onun yerine yurtdışına gideriz diye :))
Eğer sen bu tarzı sevebilen, benimseyebilen biriysen olabilir...
Yada doktor az daha spor falan yapsın kalbi güçlendirsin çünkü biraz o biraz sen taviz vereceksiniz :)
bence doktorun gözü mandarin oriental tarzı yerlerde, yanılıyor muyum?
Bu arada voyage Bodrum oda sayısı/plaj büyüklüğü olarak bana da çekici gelmiyor :)
Gitmek istediği yer rixos falan mı? :)
Böyle bonkör olması iyi aslında
Yani ilerde ciddi adımlar atılınca bu tavrı değişmezse cik iyi...inan pinti adam yada herseyi hesaplayan adamdan kat kat iyidir
Ne varsa senle paylasır...tavrı su an nahos gelebilir ama zaten siz spontan yasayan bir ciftsiniz unuttun mu
Eltiye gelince...sanırim gidersim tatile
Bastan neyin ne oldugunu daha net anlarsin...anlatabildim mi?
Tatil konusu gerçekten alakasız olmuş bence. Diğer arkadaşların da dediği gibi, daha çok yeniyiz başbaşa olalım aileleri karıştırmayalım falan diyebilirsiniz. Para konusunda ise çoğu kişinin söylediklerinin tam tersi şekilde düşünüyorum. Bir erkek sizin için ne kadar para harcıyorsa onun gözünde o kadar kıymetli oluyorsunuz, bu bence çok net. Yani kira, fatura gibi düzenli ödemeler şu aşamada tabii kabul edilmemeli o konuda haklısınız. Yalnız diğer konularda, burdaki arkadaşlar belki kızacaklar ama hiç acımayın derim. Otelse otel, yemekse yemek, tatilse tatil...ne kadar lüks seviyorsa hiç birine itiraz etmeyin. Bence bir erkek, parası olduğu halde bunları yapmıyorsa sizi bunlara layık görmediğindendir. Hakimiyet kuruyor, beni ezmeye çalışıyor gibi feminist yaklaşımlar şu aşamada gereksiz. Sevgilinizin bu konudaki yaklaşımını çok sevdim, ideal olan budur bana göre. Demek ki sizi her şeyin en güzeline layık görüyor, bence siz de ısrarla aksini ıspat etmeye çalışmayın. Bu bağımsızım, kendime yetiyorum söylemi, hele ki ileride evlilik olursa her türlü masrafın size yüklenmesiyle sonuçlanır. Başıma geldi, ordan biliyorum. Bana kalırsa çok şanslısınız, yaşadıklarınızın tadını çıkarın.
esas o kadının daha ilk tanıştığı andan itibaren tatile gitmek istediğini belirtmesi ve çiçeği burnunda bir çifte utanmadan tatil teklifinde bulunması ayıp.
henüz 1 ay olmuş ilişkiye başlayalı (daha çok gibi gelmişti bana), bir bıraksınlar da romantik başbaşa bir tatil yapın. ben yeni bir çifte tatil teklifinde bulunmaya utanırım mesela, onlar çekinmedilerse sizin sorununuz olmamalı, güzelim tatilini böyle geçirme :/
Yani elti de abi de bana biraz bilemedim yani sifat bulamadim dusuncesiz geldi, bunlar yeni cift der insan normalde. Ote yandan otur otur bayilmis olabilirler, grup tatili de eglenceli oluyor hani. Bence kardes abisine soylesin.
Erkek arkadaşınızın ailesi abisini peşinize takmaya çalışıyor da olabilir... bu harcamalar bir şekilde gittiyse kulaklarına...Benim de hoşuma gitmiyor. Ondan önce de kendimizi geçindirebiliyorduk yani ultra lüks tatillere gitmesem de yurt dışına da gittim otele de gittim. Erkek arkadaşım fiyatı çok uçuk yerler seçiyor, kendi maaşımla karşılayamam, bunu yüzüne söyleyince de "Senin karşılaman gerekmiyor ben ödeyeceğim istediğin yeri seç" diyor buna da bozuluyorum. Bunu yüzüne söyleyince de o bozuluyor. Hahsjsjs eltim de tuhaf geliyor bana arkadaş çevreleri yok tatile gidecek birilerini arıyorlar herhalde en iyi ihtimal o geliyor aklıma.
ya öff aynısı bende var şu an bak en azından seninkinin öz kardeşi, ailesi yani. benim başımdaki sevgilimin çocukluk arkadaşı ve onun sevgilisi. kız resmen taciz ediyor beni "ayy yassy birlikte kuaföre gidelim mi, alışverişe gidelim mi, ay siz tatile ne zaman gidiyorsunuz birlikte gidelim mi, çok eğlenirizzzzz" triplerinde. sevgilimle sağlam bir kavga ettim, mecbur muyum bu kızla tatile gitmeye siz üçünüz gidin bana böyle bir teklifte bile bulunma ben tatilde dinlenecek miyim onun çenesini mi çekeceğim dedim tamam haklısın dedi artık arkadaşına ne söyledi bilmiyorum bizimki iptal :)
sen benim gibi cazgırlık yapma ama, alttan alttan işle. ben ilişkinin başında aynı durumda kalsam sevgilimle evde otururken masumca açardım konuyu. hatta bir kadeh şarap doldurur onu içerken omzuna filan yatıp "bilmiyorum, ben ilk tatilimizde birlikte olmak isterdim, mesela onlarla da kışın bir şeyler yapabiliriz ama ben yaz tatilini sadece seninle geçirmek isterdim" tarzı konuşurdum. ilişkinin başında yerdi bunları şimdi direkt "yassy çık şu yavru kedi modundan yemiyorum bak" diye gülüyor.mizacına uygunsa böyle alttan alttan hallet derim, kavgaya bulaşma.
ikinci durum da bizimle aynı, ben de çok rahatsız oluyordum başlarda ama sonra böyle bir şeye gerek olmadığını fark ettim. gold diggerlık olarak düşündüğüm de çok oldu ama hayır değil sonuçta o bunları yapmasa da ben kendim karşılayabilirim hatta o bir alıyorsa ben beş alabilirim ama eğer bu yaptığı onu iyi hissettiriyorsa ve ileride "bak ben sana bunları almıştım" demeyecekse sorun yoktur. ben sevgilimden eminim mesela asla öyle bir şeyin lafını yapmaz o yüzden gerekirse benim evime mutfak alışverişi yapar, benim için hoşuna giderse alışveriş yapar, sigaramı,benzinimi bile alabilir. ben de onun için yaparım aynısını. sonuçta maddi olarak ondan aşağıda değilim, istesem ben de yapabilirim. böyle düşün ve bence rahatla. ama mesela o sana çok fazla bu tarz şeyler yapıyorsa sen de arada bir onun yaptıklarının tamamına değecek şeyler yapabilirsin. benim sevgilim ben bu konuyu açtığımda "bunlar benim aklıma bile gelmiyor ki, ilişkide maddiyat konuşmayı itici buluyorum ben, akışına bırak" tarzı şeyler söylüyordu şu an aklımıza bile gelmiyor belki benim kredi kartım onda bile olabilir şu an, aştık bu durumu. bir de seninki kendisi çalışıp kazanıyor adam sana harcamak istiyorsa harcasın, ileride bu karşına gelmeyecekse bence ilişkide maddi şeyler konuşulmamalı bile. rahat ol, sevgilinin karakterine göre hareket et. :)
Cidden hayatının sokunu yasamistir kizYorumunu okudum, aklıma bir tanıdık geldi Kova.
Ya kusura bakmaAstoria konun içinde gamlı baykuş gibi konuşacağım biraz.
Bi tanıdık kız, meslektaşı biriyle sevgili oluyorlar, ikisi de mimar.
Adam coşuyor, mümkün değil kızın elini cebine attırmıyor, evine yollayacak taksisini tutup ödemesini yapıyor ki centilmenlik bunlar, kızın da hoşuna gidiyor "Ne güzel centilmen, bonkör bir adam" filan... Kız da hediye alıyor mahcup olmamak için tabi, hediyeler sürprizler havada uçuşuyor, yanar döner tabaklar siparişler vs vs işte özetle adam saçıyor kıza.
Sonra nişan, sonra evlilik; yıldırım gibi yapıyorlar.
Evlendikten sonra adam ilk iki ayın içinde "Neden o peynirden aldın daha ucuzu varken?" diye belki bir elli kuruş için kızı dövüyor ya. Ne harcadın-ne aldın-ne kazandın, sene dolmadan boşandı kız, travma yaşadı bildiğin.
Aşırı saçanlar bana pek normal görünmüyor, sanki bi şeyi kapatmaya çalışıyor gibi geliyor.
Astoria senin konundan ayrı yazıyorum bu arada, herkes böyle olmaz tabi tekrar belirteyim de. Kabus gibi çöktüm konuna
Elti ile tatile gitmek istememek zaten normal olani. Yani o kadar ki dile getirilmesi gerekmez. Sevgilin bunlari niye sana anlatiyor? Bilmiyormu daga 1 aylik iliskide ailecek tatile gidilmeyeceği?
Bu basit meseleyi gelip sana anlatmasu, abisine karşi gelmemesi, bir yetişkine yakişmayan davranişlardir. Ilerisi için iyi bir işaret değil.
Ve ilk ayda hemen abisi ile taniştirmasi, parasi ile bir nevi hava atmasi,.. Hiç iyi şeyler değil. Adami pek güvenceli bulmadim. Alttan başka bir plani var gibi. Yada aşiri odun da olabilir.
Yani bence bu ilişkiyi tekrar düşün, ayni zamanda biraz yavaşlayin. Bu hiz ile duvara toslamaniz yakin.
Sevgilinizin tavirlarini hic sevmedim.tamam parayi odettirmek istemiyor ama bos yerede herseyi odemesi sacma acikcasi.sanki ondan once fakirlik yokluk icindeydiniz de o gelince size umut olmus gibi davraniyor
Yorumunu okudum, aklıma bir tanıdık geldi Kova.
Ya kusura bakmaAstoria konun içinde gamlı baykuş gibi konuşacağım biraz.
Bi tanıdık kız, meslektaşı biriyle sevgili oluyorlar, ikisi de mimar.
Adam coşuyor, mümkün değil kızın elini cebine attırmıyor, evine yollayacak taksisini tutup ödemesini yapıyor ki centilmenlik bunlar, kızın da hoşuna gidiyor "Ne güzel centilmen, bonkör bir adam" filan... Kız da hediye alıyor mahcup olmamak için tabi, hediyeler sürprizler havada uçuşuyor, yanar döner tabaklar siparişler vs vs işte özetle adam saçıyor kıza.
Sonra nişan, sonra evlilik; yıldırım gibi yapıyorlar.
Evlendikten sonra adam ilk iki ayın içinde "Neden o peynirden aldın daha ucuzu varken?" diye belki bir elli kuruş için kızı dövüyor ya. Ne harcadın-ne aldın-ne kazandın, sene dolmadan boşandı kız, travma yaşadı bildiğin.
Aşırı saçanlar bana pek normal görünmüyor, sanki bi şeyi kapatmaya çalışıyor gibi geliyor.
Astoria senin konundan ayrı yazıyorum bu arada, herkes böyle olmaz tabi tekrar belirteyim de. Kabus gibi çöktüm konuna
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?