Müstakbel Gelinimiz....

yaren16

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2012
1.629
26
0
- Yurtdışı
Erkek kardesimin neredeyse 10 seneye yaklasan bir birlikteligi var...
Annem babam ve gelin kizimizin ailesi konusup daha fazla uzamamasi icin bu iliskiye bir isim koyulmasina karar verdiler....
Gelin kizimiz gayet akli basinda yüksek lisans yapmis bunun yaninda bakimli güzel Hanim hanimcik bir kiz...
Fazla uzatmadan konuya geleyim..

Gecen ay isteme töreni ve söz töreni bir arada yapildi baska ülkede yasadigi icin...
Bizde baska bi ülkede yasadigimiz icin gidemedik dügüne gideriz diye düsündük...
(bu arada bende isteme töreni felan formalite icabi kina geceme 1 gün kala oldu esimin ailesi Yurt disinda oldugu icin...Bu nedenle hicbirsey gelin kizimizin icinde kalmasin diye elimden geleni uzakta olsam yaptim)
Neyse ki söz töreninden sonra dügün tarihi konusulmus...
Babam da benim damadim ve kizim senede 1 kez geliyor tarihlerde sunlar demis bu tarihler arasinda olsun isteriz sizde Uygun görürseniz demis....
Gelin kizimin ailesi tabi ki sonucta 2 kardesler ablasinin da kardesinin dügününü görmesi Hakki demis...ki gelin kizimiz birden ben 2 bayram arasi dügün istemiyorum isteyen gelir isteyen gelmez demis!!! (Dügünü Kurban bayrami gecince ertesi hafta istiyormus yani bizim döndügümüz tarihten 2 gün sonra veya ertesi hafta)
Babamlar orada fazla uzatmadan tekrar konusuruz deyip konuyu kapatmislar...

Tabi babamlar eve gelince telefonlastik ve babam durumu anlatti...
Dolayisi ile esim ve ben sok olduk...
Esim hemen is yerini aradi izini degistirmek icin imkansiz dedi sefi...
Günlerce düsündük acaba birsey mi dedik diye ki imkansiz zaten bi iletisimimiz yok !!!
Ancak tatilden tatile 1-2 Saat ancak görürüz kendisini...

Bu durumda ben nasil davranmaliyim?
Nasil cözüm bulmaliyim dügüne gitmesek ayip olurmu?
Veya gelin kizimizin yapmak istedigi ne siz bu durumdan ne anlardiniz?
Yorumlariniza ihtiyacim var...

hic üzülme tatlım..
gelen gelir,gelmeyen gelmez demiş ..
ne zmn yaparsa yapsın ..

o şekilde konuşmuşsa ayıp etmiş gerçekten bende olsam kızardım. sonuçta kardeşinin düğünü tabiki gidiceksin eğer imkan varsa ayarlamaları lazımdı. ama olmama nedeni iki bayram arası olduğu için mi istememiş gelininiz,bana göre yanlış düşünmüş, peki kardeşiniz ne diyor

oha yani. ne var iki bayram arası düğün olunca ne oluyormuş artık millet bu savsatalara bakıyor mu? babanız karşı tarafa ısrar etsin sonuçta bir kardeşiniz var elbette düğününü görmeniz lazım. gelin hanım şimdiden fazla konuşmaya başlamış kardeşinizde gelin hanıma uyarsa iyi olacak.

sende gitmezsin.
telefonla hayırlı olsun der cekilirsin kenara
daha gelin olmadan şu triplere bak...

kardeşinin düğünü gitmesen olmaz, zaten sen de gitmeyi istersin abla olarak. Babanız kızın babasıyla konuşsun dediğiniz tarihte yapılsın, sen hiç muhattap olup kötü olma.

Evet iki bayram arasi asla dügün istemiyormus ugursuzluk getirecegine inaniyormus...
Bizde esimle peki baba fazla üstelemeyin daha sonra Allah muhafaza aralarinda gecimsizlik felan olur üzerimize kalir dedik..
Kardesim de enistemle ablam olmadan dügün yapamam demis ama babamlara gelin kizimiza söyleyip söylemedigi konusunda bir fikrim yok...

Gelin hanım kızımız yüksek lisans yapmış ama batıl inançlardan kurtulamamış.
Yeni bir eğitim programı düzenlensin, iki bayram arası da hatta bayramda bile düğün olabilir eğitimi verilsin kendisine..
Eğer çok daha geçerli bir sebep yoksa yaptığı ayıptan da öte bir şey ama adını koyamadım...

Sizin yapacak bir şeyiniz yok. Düğün onların düğünü ama insan kardeşinin, canının düğününü görmek ister..
Hele ki oradan ayrılmak zorunda olduğunuz tarihten 2 gün sonra olacak düğün... Benim içimi acıtırdı... Ve asla "gelin hanım kızımıza" samimi davranamazdım bir daha...

Bu tek başına gelinin verebileceği bir karar değil ki, evlenenler arasında kardeşiniz de var değil mi
İki bayram arası düğün olmaz diye batıl bir inanç vardır da hangi yüzyılda kaldı bilemiyorum
Kardeşinizin düğününde bulunmak hakkınız, bu konuyu kendisi ile halledin, gelin hanımla hiç muhatap olmayın bence
Gelmeyen gelmesin diyecek kadar rahat bir kızla yüzgöz olmayın bence

bende iki bayram arası evlendim ..

kendi uğursuzluğu olmasın o ..

saçma sapan şeyler ..

okumuş,yüksek lisans yapmış ama iki bayram arası düğün olmaz gibi bi saçmalığa inanmış çok garip.

suç gelininizin değil ama kardeşinizin.o benim ablam,tek kardeşim elbette düğünüme gelecek deyip bu saçmalığa karşıkkoyabilirdi.

açıkçası ben olsam gitmem ve çok kırılırım

iş kardeşinde bitiyor canım babana söylediği gibi kızada söylemesi lazım,ben bayan olduğum halde ablam düğünüme gelmicek ha valla sorun çıkarırım, kardeş olmucakta kim olucak düğünde

"Gelen gelsin gelmeyen de gelmesin" demek hiç hoş olmamış. Erkek kardeşinle konuş o ikna eder muhakkak değiştirirler tarihi merak etme.

ADK'nin dediği gibi her düğün 2 bayram arası yapılıyor.. kızın yaptığı terbiyesizlik.. kardeşiniz ağırlığını koysun bence ama bu şartlar altında sizin yerinizde olsam kesinlikle görüşmezdim.. umarım bende ki kindarlık sizde yoktur..

not: ben atlamışım, bir de isteyen gelir istemeyen gelmez mi dedi?

Son düzenleme:
Erkek kardeşiniz sormamış mı neden böyle dedin diye?

Ne zaman yaparsa yapsın o zaman kapris yapası gelmiş zaar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…