Müstakbel Gelinimiz....

Ben daha simdiden o Kadar cok üzülüyorum ki...
Özellikle babamlarla konusurken agliyorum...
Resmen icime oturdu...
Keske kötü olsaydim hep agiz dalasi felan yapsaydim belki kiymete binerdim...

Keske benim elimden gelen birsey olsa..
Esim hemen sefini aradi tarihi 2 hafta geri atabilmek icin ama olmadi malesef imkansiz demis...

Esim hemen sefini aradi tarihi 2 hafta geri atabilmek icin ama olmadi malesef imkansiz demis...

Kardeşiniz neden tepkisini koymuyor?
Neticede sadece gelin hanımın düğünü değil, kardeşinizin de düğünü.
O ben kardeşlerimi düğünde istiyorum şu tarihte olsun diyemiyor mu?

Ben olsam bu laftan sonra izin tarihimi degistirebiliyosam da degistirmezdim.ve asla gitmezdim.
Ustelik kardesimde bu lafa ses edemediyse..kesinlikle yapacagim sey bu olurdu.kardesime de ayri kirilirdim.
Gelin hanimin haberi yok galiba bu isin bi de evlendikten sonrasi var.kardesiniz bugun diyemedigi o laflari evlendikten sonra kat be kat fazla sekliyle elbette soyleyecek.iste o gun ne ugurlu ne ugursuz gormus olur gelin hanim.
Bir daha da gelin musveddesiyle asla konusmam yuzune bakmam.
"İsteyen gelsin istemeyen gelmesin" lafini tek tek yediririm ona.
Valla siz fazla relax siniz bence

Dedesi eski toprak keza nineleri de....
Hepsi demis kizim Imam nikahini ramazandan önce kiyarsiniz madem o Kadar takildin dügünler iki bayram arasida olur demisler...
Ama illa da olmaz demis...
Bu resmen bizi istememek ama neden ????

ben de kardesimin dugununden 1 ay sonra gidebildim. gelinimizin teyzesi o tarihlerde geldigi icin o tarihi sectiler. ben de benim icin su tarihi secin diye tutturmadim tabii ki, kendileri kaybeder

İnsanların batıl inançları olabilir. Okumuş bir insanım ama, mesela ben de ayın 13'üne denk gelen cuma günleri özel bir etkinliğimi kutlamak istemem.
Burada sorun müstakbel gelin hanımın tavrı sanırsam. Eğer gerçekten "isteyen gelir isteyen gelmez" dediyse çok büyük ayıp etmiş, "Ben iki bayram arası düğün istemiyorum, başka bir tarihe izin almanız, 1 günlüğüne gelmeniz olası değil mi?" diye sorsaydı eğer, çok daha iyi olurdu elbette.
Kardeşinizin düğününü görmeniz en doğal hakkınız, uzak mesafede nasıl olur bilemiyorum ancak iki tarafın da isteklerini karşılayacak başka bir tarih belirlenmesi mümkün değil mi?

Eğer yazdığınız gibi '' gelen gelsin gelmeyen gelmesin '' demişse çok terbiyesizlik etmiş, kaldı ki bu onun tek başına karar verebileceği, istemiyorum deyince istediği zaman olabileceği bişey değil, kardeşiniz umarım gereken uyarıyı yapmıştır. O da etkisiz eleman ise gelin hanımın dediği gibi '' gitmezsiniz olur biter '' ne var ki beklese? İşinizden olup gidecek haliniz yok ya?

Ya baze erkekler niye ortayi bir türlü bulamiyorlar? Ya eslerini eziyorlar aileleri için, ya tam tersi ailelerini eziyorlar esleri için.

Gelin kizin bir geçerli, ciddi sebebi olsa o zaman bende görümce olarak derdim, illahi bize göre tarih koymaya gerek yok diye
ama "iki bayram arasi olmasin" kadar saçma bahane hayatimda duymadim. Hatta hayatimda bu ugursuzluk getirecegini bile duymadim.

Gelin kizin yaptigi resmen terbiyesizlik. Siz daha önce hiç bu kiz ile konustunuzmu? Yani size kicikmi kapti acaba? Ki öyle olsa bile, böyle yapmak için neden degilki? :44:

Gerçekten çok saçma bir durum.

Kardeşiniz neden tepkisini koymuyor?
Neticede sadece gelin hanımın düğünü değil, kardeşinizin de düğünü.
O ben kardeşlerimi düğünde istiyorum şu tarihte olsun diyemiyor mu?

Dedigim gibi bizim yanimizda astigi astik kestigi kestik fakat sonu fos...
Hayirlisi ne ise o olur insallah...

Ne terbiyesiz bir gelin hanımmış bu ya...Ben de yüksek lisans mezunuyum ama iş eğitimde değil demek ki insanlıkta...

Annenizel babanız oğlum için önemli olan böyle bir günü kızımın kaçırmasını istemiyorum diye bastırsınlar. Belli ki kardeşiniz bunu yapmaktan aciz çünkü. Kızın saçma sapan inadı yüzünden kardeşinizin düğününü kaçıracak değilsiniz.

Öyle sey mi olur ya?
Ne güzel iste gitme imkaniniz var ve o zamana ayarlanmali,yoksa kardesinin dügününe gitmesen üzülmez misin,sonucta ablasisin ve Insallah bir kere evleniyor.

Isiniz zor bu gelin hanimla desene?

boyle agzimizin icine bakan damat bulsak keske.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Esim cok cabaladi ama malesef sonuc basarisiz oldu izin tarihi degismedi...
Hatta isteme töreninden sonra kardesim gelin kizimizin yanindaydi aradik tebrik etmek icin sadece tesekkür ederim baska bi cevap yok..
Nasilsiniz felan demesini beklerdim en azindan...
Resmen 180 derece degismis gibi geldi sonrada sacmaliyorum bana öyle geliyordur diye düsündüm....
Yok relax degilim aslinda ama hicbir sey yapmadigim halde böyle durumla karsilasabiliyoruz...
Laf söylesem demek ki ettigi tek tesekkürü bile cok görecek...

Sen daha fazla kalırsın, eşin izin süresi bitince döner. Sen de bir hafta sonra dönersin olmaz mı?
Bundan sonra da ona göre muamele yaparsın.
Diğer yandan bizim düğüne daha geç yapsak dayı hala gelebiliyordu yurtdışından, ama onlara uymadık. Bu da nir tercih meselesi. Ama siz ablasınız daha yakınsınız tabii.

Düğün işlerinde insanın ılımlı olacağı varsa da bir şekilde kısıtlama oldu mu, eğer sorun olmayacaksa bile soruna dönüşebiliyor.
Böyle özel kişisel bir olayda başkalarına uymak istediğin gibi yapamamak insanı üzebiliyor. Bu yüzden böyle sert davranmış olabilir gelin kız.

Siz çalışıyor musunuz? Eşinizle ayrı ayrı dönme şansınız yok mu? O önden gitsin siz iki hafta sonra gidin olmaz mı?

Tabi ki herkesin batil inanci olabilir benimde var kendime göre...
Ama söyledigi söz zoruma gitti...
Hatta babacigimi bile abartiyor diye düsündüm...
Annemlerle istemeye giden halamlari felan aradim nasilsiniz diye...
Ayy kizim sok oldum direk böyle böyle dedi X dedi halam..
O Kadar örnekler verdik dedi yine de hayir dedi X dedi...

Malesef etkisiz eleman dediginiz gibi...
Bizde gitmeyi düsünmüyoruz acikcasi...
Ben dügünden 2 gün önce dönücem daha sonra o 2500 km sonrasi ertesi gün dügüne gidicem..
Benim kocam sakip sabanci degil ki...

Bir de bu seneden mi bahsediyoruz. Düğün salonları Ocaktan ve hatta daha öncesinden doluyor. Artık iki bayram arası veya değil insanlar ne zaman boş yer bulursa o zaman yapıyor düğünlerini.

Pardonda bu kadar pasif bi kardesle bu kadar astigim astik, gelmezse gelmesin diyen bi gelinim.dugunune gidemedim diye niye bu kadar uzuluyorsun ki. Resmen siz gelmeyin diye ugrasiyo iste kiz. Birak ne hali varsa gorsun. Yaziklar olsun o kardese ben en cok ona kizdim

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…