Gelin hanım kızımız yüksek lisans yapmış ama batıl inançlardan kurtulamamış.
Yeni bir eğitim programı düzenlensin, iki bayram arası da hatta bayramda bile düğün olabilir eğitimi verilsin kendisine..
Eğer çok daha geçerli bir sebep yoksa yaptığı ayıptan da öte bir şey ama adını koyamadım...
Sizin yapacak bir şeyiniz yok. Düğün onların düğünü ama insan kardeşinin, canının düğününü görmek ister..
Hele ki oradan ayrılmak zorunda olduğunuz tarihten 2 gün sonra olacak düğün... Benim içimi acıtırdı... Ve asla "gelin hanım kızımıza" samimi davranamazdım bir daha...
aslında 10 yıl beklemişler 3-4 gün daha bekleseler ölmezler ya :26: gelin kız biraz abartmış sanırım ama birde görümcenin keyifini bekleyecem ona göre mi ayarlıycam düğünümü diye düşünüp triplere girmiş olabilir
en iyisi siz izninizi düğüne göre ayarlayın bence erkek kardeşinizden de bişey çıkacağı yok çünkü oda gelin kız ne derse onu yapan bir tip belli
Keske benim elimden gelen birsey olsa..
Esim hemen sefini aradi tarihi 2 hafta geri atabilmek icin ama olmadi malesef imkansiz demis...
biri bi zahmet o gelin hanıma 2 bayram arasında düğün olmaz dedikleri lafın ramazan ve kurban bayramı olmadıgını anlatsın arkadaşım...
ona bakarsa kurbandan sonrada yine ramazan gelecek oda iki bayram arası oluyor....
bu iki bayram arası düğün olmaz olayının aslı sudur.
sabaha efendilerimizden biri evlenmek istemiş
evlenmek istediği günde bayram günlerinden cumaya denk gelen günmüş.
peygamber efendimizden cuma namazına girmeden nikahı kıymasını istemiş peygamber efendimizde nikahı iki bayram arası nikah olmaz diye kabul etmemiş ve cuma namazı bittiğinde cagırıp nikahlarını kıymıstır..
peygamber efendimizde iki bayram arası düğün olmaz derken dediği bayramlardan biri cuma günü olan müslümanların bayramı diğeride ramazan veya kurban bayramıdır...
Kardesim isteme töreninden sonra yanimiza geldi...
Dügün konusu acildi bizim yanimizda astim kestim bi tip...
Iste siz olmadan asla olmaz felan diye zirvaladi...
Ama gelin kizimiz arayinca tirsti...
Sonra yanimiza gelip X nasil isterse öyle olacak dedi...
Ama 5 dakika gecince yine olmaz ya felan dedi...
Kardeşiniz neden tepkisini koymuyor?
Neticede sadece gelin hanımın düğünü değil, kardeşinizin de düğünü.
O ben kardeşlerimi düğünde istiyorum şu tarihte olsun diyemiyor mu?
Dedigim gibi bizim yanimizda astigi astik kestigi kestik fakat sonu fos...
Hayirlisi ne ise o olur insallah...
Ben olsam bu laftan sonra izin tarihimi degistirebiliyosam da degistirmezdim.ve asla gitmezdim.
Ustelik kardesimde bu lafa ses edemediyse..kesinlikle yapacagim sey bu olurdu.kardesime de ayri kirilirdim.
Gelin hanimin haberi yok galiba bu isin bi de evlendikten sonrasi var.kardesiniz bugun diyemedigi o laflari evlendikten sonra kat be kat fazla sekliyle elbette soyleyecek.iste o gun ne ugurlu ne ugursuz gormus olur gelin hanim.
Bir daha da gelin musveddesiyle asla konusmam yuzune bakmam.
"İsteyen gelsin istemeyen gelmesin" lafini tek tek yediririm ona.
Valla siz fazla relax siniz bence
Keske benim elimden gelen birsey olsa..
Esim hemen sefini aradi tarihi 2 hafta geri atabilmek icin ama olmadi malesef imkansiz demis...
İnsanların batıl inançları olabilir. Okumuş bir insanım ama, mesela ben de ayın 13'üne denk gelen cuma günleri özel bir etkinliğimi kutlamak istemem.
Burada sorun müstakbel gelin hanımın tavrı sanırsam. Eğer gerçekten "isteyen gelir isteyen gelmez" dediyse çok büyük ayıp etmiş, "Ben iki bayram arası düğün istemiyorum, başka bir tarihe izin almanız, 1 günlüğüne gelmeniz olası değil mi?" diye sorsaydı eğer, çok daha iyi olurdu elbette.
Kardeşinizin düğününü görmeniz en doğal hakkınız, uzak mesafede nasıl olur bilemiyorum ancak iki tarafın da isteklerini karşılayacak başka bir tarih belirlenmesi mümkün değil mi?
Eğer yazdığınız gibi '' gelen gelsin gel
meyen gelmesin '' demişse çok terbiyesizlik etmiş, kaldı ki bu onun tek başına karar verebileceği, istemiyorum deyince istediği zaman olabileceği bişey değil, kardeşiniz umarım gereken uyarıyı yapmıştır. O da etkisiz eleman ise gelin hanımın dediği gibi '' gitmezsiniz olur biter '' ne var ki beklese? İşinizden olup gidecek haliniz yok ya?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?