Müşteri her zaman haklı mıdır?

Patron her önüne gelenle kavga etse ekmek yiyemez iş yerini kapatır gider adam keyfinden demiyor he deyin gecin diye benim babamda esnaf akşama kadar çeşit çeşit insanlarla karşılaşıyor esnaflık bu yüzden zor sabır gerektiren bir iş.

Bu arada fırında yarım ekmek ceyrek ekmek mi satılıyor benim çocukluğumda yarım ekmek satılırdı şimdi satılmıyor.

Patron her önüne gelenle kavga etse ekmek yiyemez iş yerini kapatır gider adam keyfinden demiyor he deyin gecin diye benim babamda esnaf akşama kadar çeşit çeşit insanlarla karşılaşıyor esnaflık bu yüzden zor sabır gerektiren bir iş.

Bu arada fırında yarım ekmek ceyrek ekmek mi satılıyor benim çocukluğumda yarım ekmek satılırdı şimdi satılmıyor.

müsteri her zaman haklı değildir ama hizmet sektöründe her şeyi kişisel algılarsanız yapamazsınız. uzun yıllar hizmet sektöründe çalışmış biri olarak söylüyorum. müsteri bana telefon fırlattı mesela ama ben sizin gibi müsteriyle polemiğe girmedim.. hele arkasından bağırmak falan hoş değil.. kaldı ki üstüne bi de ben işletme sahibi olduğum halde öyle bir tavıra bürünmedim. siz tavrınız yüzünden iş vereniniz tarafından uyarılabilirsiniz.

hayatın heryerınde karşına çıkacak bu tip insanlar hıhı tamam de geç yanı ne dönüp kavga ediyorsun

Göz çıkartmak ne ya. Göz devirmiştir en fazla. Kadın hakaret etmediyse ne var bu kadar uzatılacak. Her oflayan puflayana tartışmaya mı gireceksiniz yani hiç profesyonel değil bence. Hakaret etmiş olsa anlarım ama görmezden gel, asabını bozma yani. Orda 20kişi var diyorsun sonuçta bir mağaza uzatmaya gerek mi var. Tamam de geç yeni paketi ver gönder. Sonra böyle geldi mi gitti mi tasalanacak duracak mısınız. Patron bu sefer bişey demedi diyelim hep var ki böyle insanlar. Hepsine tepki mi göstereceksiniz. Adam ne düşünecek bu durumda yeni başlayan elemanı için sürekli müşteri kaybetmeyi göze mi alacak. Biraz daha kontrollü olun kimseye takmayın. Fiziki müdahale ya da hakaret dışında görmezden gelin bence.

Şimdi bugün bi çeyrek ekmeğe kavga çıkar yarım dilimledin niye dilimledin diye kavga çıkar. İnsanlık hali yanlış para üstü verirsin ona kavga çıkar. Sırada niye bekliyorum diye kavga çıkar. Siz her böyle davrananla kavga etmemeyi de öğrenmeniz lazım. Evet kendinizi ezdirmeyin ama orda bi işletmeyi temsil ettiğinizi de unutmayın. Doğru şekilde kendinizi savunmazsanız elbette hem müşteri hem işyeri sahibinin gözünde kötü bi imajınız olacak. Hala tekrar gelirse falan diyosunuz. Gelse nolcak? Siz çalışan o müşteri iyi günler güle güleden başka bi şey konuşma zorunluluğunuz yok zaten

Musteri temsilciliğinde çalışırken ne tipler arıyordu. Sana maaşını ben veriyorumdan tut hakaret edenlere kadar neler neler duyuyordum. Gece saatlerinde sarhoşlar arıyordu. Bağıra bağıra konuşan musteriler yüzünden kulağımdaki isitme kaybını saymıyorum. Ben de dayanamayıp birine sert cevap verdiğim için çıkardılar beni. Bunu okuyunca o günler geldi aklıma. Tamam iş kolları farklı ama hizmet sektörü aynı. Kesinlikle ve kesinlikle hizmet sektörü bana uygun bir iş kolu degil. Çelikten sinir gerekiyor ki o da bende mevcut değil o yüzden meslek kolunu değiştirdim okuduğum bölüme daha uygun meslekler buldum. Bence hizmet sektörü size göre de değil iş kolu değiştirirseniz daha iyi olur gibi.

1- Türkçe öğretmeniyim ama ‘ gözünü çıkarmak’ tabirini ilk kez duyuyorum. Bir hayli de ısrarla tekrarlamışsınız, gözünü belertmek gibi bir şey mi?
2- Çeyrek ekmek satışı mı var bunu da ilk kez duyuyorum.
3- Haksızsınız, orda yanlış anlaşılma olabilir, müşteri gerilmiş olabilir. Sizin hatanız da olabilir. 10 liralık bir sorunu basitçe çözebilirdiniz, bu tarz insanlarla iç içe yapılacak bir iş için fazla agresifsiniz.

Goz cikarmak ne demek anlamadim. Abartmissiniz sanki biraz.

Gözünü nasıl çıkarıyor ya o ne demek

Müşteri her zaman haklı değildir

Göz çıkarmak nedir ya..

Sizde az değilsiniz daha yeni işe girmişsiniz müşteri ile atışıyorsunuz. Dükkan kapattıracaksınız.

Hak aramanın yöntemi böyle olmaz.

Böyle işler sabır ister. Kadın kendi kalitesini ortaya koymus..

Siz de böyle her müşteriye uyarsanız bir gün saçınızı başınızı yolup elinize verirler ..

Son düzenleme:
Haksizsin. Müşteri gözünü devirmiş. Belki soyledi belki unuttu belki inadına demedi ama beş liralık şey için böyle saçma hareketler yapılmamalı. Papatya çayı icmelisin. Bu kadar küçücük seyde böyle büyük büyük hareketler yapmak aşırı saçma. Ben olsam seni işten çıkarırım. Haksizsin. Haksizsin haksizsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…