- 22 Mayıs 2019
- 311
- 583
- 103
- Konu Sahibi ezgigizem_
-
Oh ne güzel dünya sizin patronunuz kim ya şikayet edecem deyip bağırıp çağırıp kabadayılık yapınca sorun yok. Bende gidin edin lütfen dedimDeğildir tabi ki , yine de arkasından bağırarak diğer müşterileri de germeseydin keşke
Bu kadar çirkefliğin manası yok, haksızsınız. Tamam çeyrek getireyip diyip getirseniz ne olurdu? O müşteri ama siz çalışansınız. Bir kurum/dükkan için çalışıyorsunuz. Diklenmeler, arkasından bağırmalar, ters ters konuşmak doğru değil1 haftadır bir işe girdim fırında ekmek satıyorum yani tezgahtar. Dün işi bilen çalışan izin aldı bende daha yeni girdiğim için başka şubeden yanıma eleman verdiler ama oda 2 aylık olmuş gireli ve benim çalıştığım yerin düzenini bilmiyor. Kızı kapanışa aldılar ve hesap kitap işleri ona kaldı. Pastane tarafından dün çok satış yaptık kız orayla ilgilenmek zorunda kaldı bende tek başıma cebeleştim durdum. Sonra akşama doğru 20 kişi falan sırada iken bir kadın geldi ekmek istedi bende bütün mü diye sordum kestim götürdüm verdim. Kadın çeyrek istedim dedi bende çeyrek demediniz ki dedim dedim ya dedi ters bir şekilde bende hayır deyince bende çeyrek götürdüm gözünü çıkardı sinirlendi bi garip oldu. Bende dayanamadım siz nasıl gözünüzü çıkarırsınız ya bana böyle yapamazsınız dedim sonra verdiğim para üstünğ aldı yere fırlattı. Sıradaki insanlar da bu satıcılar da insan daha falan dediler. Kapıdan çıkarken patron kim sizin şikayet edicem dedi bende gidin edin sorun yok dedim peşinden bağırdım. Sonra bunu uzun zamandır orda çalışan ablaya söyledim patrona ben söylerim belki sürekli oranın müşterisidir vs dedi. Bende Bugün izinliyim olan bitenden haberim yok. Eğer kadın oranın sürekli müşterisi ise her gün gelecek ve bana laf atma ihtimali var. Ben o durumda kendimi nasıl tutarım bilmiyorum. Patron da ne derlerse desinler tamam deyin geçin kafasında biriymiş. Ee benim gururum haysiyetim nerde? Sırada 20 kişi var kadın daha ne dediğini bilmiyor.Nasıl bir yol izlemeliyim?
Sıfatı ne olursa olsun kimse her zaman haklı değildir.1 haftadır bir işe girdim fırında ekmek satıyorum yani tezgahtar. Dün işi bilen çalışan izin aldı bende daha yeni girdiğim için başka şubeden yanıma eleman verdiler ama oda 2 aylık olmuş gireli ve benim çalıştığım yerin düzenini bilmiyor. Kızı kapanışa aldılar ve hesap kitap işleri ona kaldı. Pastane tarafından dün çok satış yaptık kız orayla ilgilenmek zorunda kaldı bende tek başıma cebeleştim durdum. Sonra akşama doğru 20 kişi falan sırada iken bir kadın geldi ekmek istedi bende bütün mü diye sordum kestim götürdüm verdim. Kadın çeyrek istedim dedi bende çeyrek demediniz ki dedim dedim ya dedi ters bir şekilde bende hayır deyince bende çeyrek götürdüm gözünü çıkardı sinirlendi bi garip oldu. Bende dayanamadım siz nasıl gözünüzü çıkarırsınız ya bana böyle yapamazsınız dedim sonra verdiğim para üstünğ aldı yere fırlattı. Sıradaki insanlar da bu satıcılar da insan daha falan dediler. Kapıdan çıkarken patron kim sizin şikayet edicem dedi bende gidin edin sorun yok dedim peşinden bağırdım. Sonra bunu uzun zamandır orda çalışan ablaya söyledim patrona ben söylerim belki sürekli oranın müşterisidir vs dedi. Bende Bugün izinliyim olan bitenden haberim yok. Eğer kadın oranın sürekli müşterisi ise her gün gelecek ve bana laf atma ihtimali var. Ben o durumda kendimi nasıl tutarım bilmiyorum. Patron da ne derlerse desinler tamam deyin geçin kafasında biriymiş. Ee benim gururum haysiyetim nerde? Sırada 20 kişi var kadın daha ne dediğini bilmiyor.Nasıl bir yol izlemeliyim?
Müşteri hakaret vs etmediği sürece her türden olacak. İster o gün sinirli olur ister suratı asık olur isterse de gözünü devirir. Size gülümsemek vs zorunda değil müşteri. Ego lu insanlar bu tarz işlerde tutunamaz. Bir öğretmen ne laflar duyuyor öğrencisinden, ya da bir bankacıÇalıştığım insanlar da diyor ki herkese tamam sizsiniz deyin. Şimdi kadın her akşam gelirse yine muhattap olmak zorunda kalıcam maalesef. Laf atarsa yine kendimi tutamam gelip ters ters konuşursa maalesef patrona demek zorunda kalıcam gibi
arkadaşım ben dizi setinde herkesin gözü önünde iş kazası geçirdiğimde ben raporluyken işten çıkarmaya çalıştılar beni. yerime eleman aldılar. hastane polisinden şikayet dilekçesi alınca ekibimi değiştirmekle yetindiler. biz 6 gün 12 saat çalışıyoruz. 16 saate çıkarırlarsa 1 gün dinlenme vermek zorunda olunduğu için 15. saate paydos verdikleri olurdu. zaten 12 saat beden işçiliği yapsak da çekim mekanlarına olan yolumuzla birlikte günde 16 saat dışarıda olurduk. bu işi baristalık maaşına yapardık asistanlar olarak ve beni çıkarmaya çalıştıkları sette ben 1 ay boyunca şefsiz çalıştım, asistan parasına şeflik yaptım, sonra gelen şefler bütün işi bana yıktılar, yönetmen bile çok çalışıyorsun der oturturdu arada ki bunun kimseye yapıldığını görmezsin. ama ben kaza geçirdim de ne kadar kıymetsiz olduğumu gördüm. ki sen hemşire olacaksın, uzun saatler türlü türlü insanla ve hastalıkla uğraşacaksın. maalesef koşullar kötü, sistem adaletsiz, sistem iğrenç ama gerçek bu. sabırlı olmayı ve sakin kalmayı öğrenmen gerekiyor bence kendi hayrın için. burada herkes bir anlatmaya kalksa var ya neler çıkacak kim bilir. 26 yaşındayım çalışmaktan tiksindim ve 4 sene okulunu okuduğum sektörde 1 seneyi aşkın çalışıp işimi çok sevmeme rağmen koşullardan dolayı bırakmaya karar verdim.Oh ne güzel dünya sizin patronunuz kim ya şikayet edecem deyip bağırıp çağırıp kabadayılık yapınca sorun yok. Bende gidin edin lütfen dedimetsin
Ceyrek ekmek yetmiyor size kan sekeriniz dengelenmiyor, yarim ekmek oneririm deseydin bide istersenOh ne güzel dünya sizin patronunuz kim ya şikayet edecem deyip bağırıp çağırıp kabadayılık yapınca sorun yok. Bende gidin edin lütfen dedimetsin
gözünü çıkarmak ne demek
gözleri pörtletmek yanişu emojinin gülmeyeni kizgin bakanı ama gozler o sekilde olani
Aynen hani gratisteki izdihamda kavga cikmisti ya o kizin baktigi gibigözleri pörtletmek yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?