Istanbulda yasiyoruz 3 kisilik bir aileyiz . Ilk etapta harcamalarimiza dikkat etmedik baktik 2 maasla 8bin gelirle gecinemiyoruz(kredi borclarimiz da var ) işe el attim
Salçam memleketten gelir ki cok onemli bir kalemdir
Yazdan 20-25 şişe domates konservesi yaparim. (Hem tarla domatesi hem de 1 tl)
10 kavanoz cilek seftali ve kiraz receli yaptim
15 kavanoz komposto( kişin salata ayran yapmadigimda yemeklerin yaninda hatika oluyor)
Tarhana
Derin dondurucuya misir taze fasulye bezelye attim
Kahvaltilik patlican biber közledim
Ve bu hazirliklarim inanin cok isime yariyor ve kısin pahali dönemlerde hwm organik hemde ucuza yemis oluyoruz
Eti cok tüketiriz . Eşim et balik kurumundan bir kuzu kestirir 700 lira 6 ay gider.
Haftada bir balik
Haftada 5 kilo sut 15 liradan galir. Yogurt yaparim
Her hafta sebze icin pazara giderim. Yazdan yaptigim seyler oldugu icin genellikle kis sebze meyvelerini alirim (marul dereotu salatalik ispanak lahana portakal mandalin karnibahar filan
Market indirimlerini takip ederim mesela bu ay 6 kg alo matik 16 liraya aldim .komili 32li tvlt kgidi 15 liraydi aldim
Haftalik pazar süt balik ve market alisverisim 600 lira yapar asagi yukari aylik. Ama istanbul da yasam hakikaten zor.
Damacana 3 güne bir biter 8 lira
Su parasi gelir 55 lira
Elektrik 100
Telefon internet aidat dogalgaz derken bi bakmissin geçinemez olmusuz.
Ama kesinlikle ve kesinlikle tasarruf şart. Şu içinde bulunduğumuz furum kötu. Ekonomik kriz bile olabilir . Dolar euro altin petrol almis basini gidiyor
Daha dün ķömüre yuzde otuzbeş zam yapildi. Fakir napsin
Normalde duyarli bir insanimdir. Ama dün eşime dedim bu ithal eti kim yiyor ben yemem dedim kibirli bi şekilde oldu galiba.
Eşim kizdi alip yiyemeyen var diye

bi anda nasil dank etti nasil kötü oldum anlatamam .