mutfak masrafnz ne kadar?

eşimin maaşı zaten 600 tl..

mutfak masrafımız 150 tl yi geçtiği zaman ay sonuna parayı yetiremiyoruz..

damacana su, ekmek ve pazar parasını eklemedim tabii.. onlarda eklenince batıp gidiyoruz...

allah bereket versin ne diyim

şu aralar kriz nedeniyle eşimin işleri durgun. eline çok fazla para geçmiyor. benim maaşım asgari ücret. 400 tl kira. geriye kalanla 100 tl gıda ve temizlik ürünlerine harcıyorum. ekmek su da eklenince 150 yi buluyordur. kriz var fazla yemek yemiyoruz bu aralar. Çok üzgünüm çoook

Benim eşim esnaf kış girdiğinden beri işler çok berbat valla kendimi kaç aydır firenliyorum. Bizde 4 kişilik bi aileyiz alışverişi eşimle berağber yaparız sanırım pazar masrafı hariç 400 500 oluyor. Buna deterjan vs. dahil.Allah yardımcımız olsun bereket versin.

Biz iki kişiyiz market alışverişinde her şey içinde 200 falan tutar aylık çerez deterjan vs.
pazar her hafta 15 TL ;ekmek arada alınan ıvır zıvır 50 lira ; 300 gibi bir meblağ tutuyo.hiç kasmıyoruzda ama 1000 liradan bahsedenler var şaşırdım banada çok gibi geliyodu bu para.her akşam yemek pişer,çerezi tatlısı pastası meyveside eksik olmaz bizim bey etsiz de yemez.delikafadulden
bunda bari kardayız.

aylık büyük alışverişi birlikte yaparız eşimlen
ondan sonrada eksik oldukça ya o alır yada ben ama 400-450 tl buluyordur bizimde aylık alışveriş buna sadece mutfak masrafı değil deterjan gibi şeylerde dahil

valla bızım de 400-500 arası gıdıyor..bısey almadan cıksan bıle marketten 50den asagı veremıyon artık..hayat pahalı valla..

aynen ciciler hayat pahalı ........... bizim 1500 ü rahat buluyooo giderimiz allahtan evimiz kira değil yoksa geçinemeyiz.......... ekmek su market ........... pazar................

valla bacılar bilemiyorum ki maaşımdan eser kalmıyor ay sonunda :çok üzgünüm:
heralde ortalama 300-350 dir.
Kira, faturalar,doğalgaz of offf
dumanlu dumanlı dumanlı oy bizim ev sırnaşık şey

Bizim ortalama 200 tl falan oluyor ama deterjanlar da dahil bu fiyata.
Hayat gerçekten çok pahalı, üç beş parça eşya bile alsa 50 tl yi bırakıp geliyorsun

ben herkesten tutumluyum galiba 200 e yakın hatta bazen çok daha az 2 kişiyiz her şeyimide alırım hemide kaliteli ama alışveriş yeptığımız market gerçekten çok ucuz

Sizin aldıklarnızın ya yarısını promosyon veriyorlar yada siz hesabı şaşırdınız 300 liraya bu anlattıklarınız nasıl oluyor anlamış değilim. 750 den aşşağı düşüremiyorum ben ama herşey dahil pazarı kasabı marketi ki bazen misafirim yoğun olduğunda aldığım ürünler aysonunu getirmiyo bile 3 kişiyiz

Aman Allahım bu istatisliklere göre ben müsrif olmuyorum inşaAllah
Gerçi bulunduğumuz ülke şehir ve muhitin piyasasına da bağlı bu ortalama rakam..
Burada Türkiyeden daha pahalı özellikle gıda ürünleri ve konfeksiyon..
10 da bir büyük alışverişlerimiz olur min. 250 dinar 300ytl civarı tutar,ayrıyeten mutlaka unuttuğum şeyler yahut gün içersinde elzemler olur,hergün ufak tefek onları da alırız..
Rabbim helal kazançlar ve hayırlı geçim versin,kimseye muhtac etmesin:Saruboceq:

Kızlar napıyorsunuz 500-600 yaa....
Ben 6 aydır işsizdim, pazartesi işe başlıyorum....
Çalışırken de aynı masrafı yapıyorduk evdeyken de....
Tek fark, evdeyken Fatihteki çarşamba pazarına gidiyordum, yada fındıkzade cuma pazarına sebze meyve taze taze oluyor... Ama işe tekrar başlıyorum, mecbur manav yada marketten alıcaz onlarıda...
Şimdi dökümü yapayım....
Aylık alıyorum ben herşeyimi sebze meyve dışında...
Kasap: et tavuk ..eşim pek tvuk sevmez et ağırlıklı ve etsiz yeek de yenmez yani.. yaz geldi allahtan biraz azalttım ama ortalama: 50-60 tl
Market: deterjandır temizlik malzemesi tuvalet kağıdı falan dahil 100-150tl
Eminönü: kahvaltılık kuruyemiş kahve baharat streçfilm alim.folyo falan gibi şeyleri hep emnönüden alırım aylık 50 tl
Pazar haftalık 50-60 lira
Toplamda olsun olsun 300 tl... ve bu aldıklarım genelde 1 aydan fazla gider...

Kızlar siz uçmuşsunuz:1shok:500-600 ne demek biz 2 kişiyiz ekmek market pazar aylık 200 buluyor çok tutumlu gördüm kendimi

1,5 yaşında kızımla beraber 3 kişilik aileyiz.. sadece mutfak yani yemek içmek ne kadar tutuyor bilemem ama aylık market ve pazar 250 en fazla 300 tutuyor..

hafta ıcı evde yemıyoruz annemde yıyerek gecıyoruz eve
sadece hafta sonları onda da sadece bır gun yemek yapıyorum ama tatlısı cerezı vs herseyı dahıl
esımle bır gun de dısarıda yıyoruz
sadece ev ıcın hesap yaparsam haftada bır gun yemek yapmama ragmen mutfak masrafım aylık 200,00 tl den asagı dusmuyor

annem acısından bakarsam olaya annemın mutfak masrafı ortalama 600,00 tl

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…