mutfak masrafnz ne kadar?

iki kişiyiz hep evde yemek yiyoruz 200-250 arası gidiyor. Ama sırf mutfak değil bütün alışveriş mutfak temizlik dahil

valla ya, genelde iyisiniz kızlar, bizde haftada 200 ü geçiyo, çok müsrif hissettim kendimibenneyaptımki

eşimle aylık alışverişe çıkarız
250-300 civarı orda harcıyoruz
haftalık pazar 50-60 tl
birde şarküteri haftalık 30 tl dan hesaplarsak

300+200+120=620 tl çıktı benneyaptımki

ayy fazlaymış be ben bu kadar sanmıyodum hesaplayınca çok geldi fisfisfis

genelde dışarıda yiyoruz evde en son geçen hafta yemek yapmıştım ondan sonra da yapmadım bi daha dışarıda da en azından 30-35 tl tutuyor yediklerimiz ayda 15 gün dışarıda yiyoruz desem 525 tl yapar mafoldumben Allahtan her gece çıkmıyoruz yada hafif bişeyler atıştırıyoruz 100 tl de çerez masrafı desek 625 tl vereliniortak

her hafta pazar 30 tutuyor 30x4=120
ayda bir kere market, temizlik+gıda 250
eklemelerle 400 geçmez.

eşimle aylık alışveriş yaparız bazende parça parça 500 felan tutuyor bide her hafta pazar alışverişide cabası.

biz de genelde haftalık yaparız.eğer öle büyük parça şeyler yoksa(deterjan 5 lt yağ gib)haftalık 60-75 arası tutar.büyük parçalar ve temizlik maddeleri ve arada aldığımız şeyleri de sayarsak toplam da ya 400 dür ya da 400 ü az bişi geçer o kadar.

aynen ciciler hayat pahalı ........... bizim 1500 ü rahat buluyooo giderimiz allahtan evimiz kira değil yoksa geçinemeyiz.......... ekmek su market ........... pazar................

çok şaşırdım. 1500 liralık ne alıyorsunuz?

ben sebze konservesi filan çok alırım. hazır döner, hazır adana, pizza vs.. hazır yemek o kadar çok alırım ki, aburcubur eksik olmaz. et, tavuk, deterjan dahil en çok verdiğim 480 tl oldu. arada 300, 350 oynar. 20 gün sonra bir daha çıkarız alişverişe..manav dan da sebze ve meyve en fazla 30 tutmuştur..haftalık. her haftada çıkmam manava.. ayda ortalama 90 tl de manav dersek.. en fazla 600 tl oluyor..

haftalık yaparız genelde..haftalık 70-80 tutar...biz müsriflikten kaçınıyoruz.ben alşverişe gitmeden önce gün gün yapacağımız yemeklerin listesini çıkarırım ona göre gdip alırız ziyan da etmeyiz aldığımız şeyi..abur cubur alayız çünkü sevmeyiz aburcubur yemeyi...

Biz iki kişilik bir aileyiz.
Abur cuburumuz hiç eksik olmaz.Hele eşim markete girince ne bulursa doldurur sepete.
Ay başı 200 lira ayırırım cüzdanıma.Hep ordan harcarım.Su,deterjan,sebze meyve herşey dahildir.
Bir ay yeter o para bize.Hatta biramız çerezimizde içindedir.Çok nadir 250'yi bulur.:1ninca:

iki kişi olucaz evde..her ay alışverişe bi kere birlikte cıkmayı planlıyoruz...ortalama bi liste bile yaptık onun sevdigi seyler ve benim sevdigimi şeyler sebze ve temizlik malzemesi et de dahil -ki ben eti cok az yerim-abur cubur hepsi 400ü buldu..tabi marka da önemli yani tuvalet kagıdı var 3tl tuvalet kagıdı var20tl secim sizin..

güzel fikir gün gün liste yapmak, bende denicem, listeye bağlı kalabilirsek tasarruf olur diye düşünüyorum

bence de cok mantıklı liste yapmak takdir ettim seni :)
ben de bir deneyeyimzemuszemus

inanamıyorum yaa. ben aylık 1000 tl yi geçiyorum arkadaşlar ve ekstra aldığım hiçbir şey yok. 200 tl-300 tl ile bir aylık mutfak masrafı ve deterjan falan da ekstrası ha. bravo valla.

bizimde mutfak harcamamız oldukça yüksek haftanın 3 günü et tükettiğimizden her hafta markete 100-150 arası veriyorum aylık 500 market her hafta olmuyor bazen pazarda 50 lira harcıyorum mutfak 600 ü buluyor mutfak masrafımız.hiç oturup hesaplamamıştım valla iyi oldu bu konu ellerinize sağlık.artı birde mahalle bakkalımızdanda alıyoruz extra cips kola sigara vs bunlarıda eklemeyim artık.tasarruf yapamayacağım tek şey mutfak masrafları.

Soru soran arkadaşa teşekkürler, aklımı başıma getirdi.

Biz hiç nakit kullanmayız hep kredi kartıyla alırız (düzenli ödenir sorun yok) dolayısıyla sebze , meyvede marketten, pazarı çok seviyorum ama haftanın 6 günü çalışınca olmuyor.

Merak ettim oturdum mayıs ayı içindeki ödemeleri tek tek topladım. 625,94 TL . Tabi bunun içinde su hariç herşey var. Birde biz çok fazla et, tavuk, balık tüketmeyiz. Genelde akdeniz mutfağı ağırlıklı yemek yeriz. ıçki ve sigara kullanmayız ve 2 kişiyiz

Bu kadar beklemiyordum açıkcası.

Bunu maaş olarak bile bulamayanlar var, kendimi kötü hissettim o kadar yoksul insan varken böyle bir şekilde harcamak benim düşüncelerime ters. Kendime çeki düzen vermeliyim.

inanamıyorum ya resmen şoktayım:1shok:. biz 3 kişilik bir aileyiz içkimiz sigaramız yok .aylık ortalama pazara çıktığımda harcadığımız para 200 tl , bunun birde market alışverişleri oluyo tabi oda en az 250 desen ortalama 450 tl yi buluyor. öğle kırmızı etti ,abur cuburdu pek bizim eve girmez. nasıl oluyorda 200-300 tl harcayabiliyorsunuz kızlar bunun formülünü verinde öğrenelimCADIARZU... zaten markete bir giriyon bir poşeti bile doldurmadan çıksan bile hoop oluveriyor 40-50 tl. anlamadım ben bu işi:sm_confused:

evet özellikle deterjan ve wc kağıdı, kağıt havlu gidadan daha pahalı.o yüzden gıdada marka ararım ama wc kağıdı ve havlu kağıtta marka aramam. zaten silip atıyorsunkaydirigubbakcemile3

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…