Mutfak Sohbetleri (Mutfağa ve Lezzete Dair Herşey)

ben de kahvaltılarda milföyün üstüne salça sürerim üzerine evde ne varsa turşu yeşil zeytin syah zeytin mısır domates küp küp doğrayıp karıştırır koyarım milföylere..
en üstede kaşar rendesi çok lezzetli olur

patatesi soyar küp küp doğrar az suyla haşlarım.suyunu çekince bir miktar tereyağ atar karıştırırım.üzerinede karabiber pul biber dökerim

HMM PİZZA gib güzel fikirmiş

--tava böreği yaparım bazen bir adet yufkadan büyük teflon tavaya koyarım içine sosis kaşar koyarım yoğurt yada süt sürerim biraz kuru olmasın diye teers düz ederek pişiirim
-patataesleri küp doğrar kavurur yumurta kırarım
--patatesleri rendeler tuzla ovarım ters düz ederek tavada pişirirm krep gibi üzerine limon sıkar kimyon dökerim
--bayat ekmekelri yumurta peynir baharat karışımına bular fırın tepsisine dizerim üzerine sosis sucuk kaşar vs eklerim güzel bir kahvaltılık olur

biz buna sinor diyyoruz annemler kışlık yaparlar yumurtalı hamurdan kuru yufka şeklinde yapar ve kışlık saklarız acil miasfir geldiğinde yada akşam yemekleri içn ideal fırıntepsinsine dziyorum ılık suyla ıslatıyorum biraz bekliyorum yumuşuyor zaten üzerine sarımsaklı yoğurt ve ocakta yada fırında biraz ısıgtırım en son üzerine tereyağ pul biberli yada hafif salçalı hmm nefis oluyor
tavuklu denicem en kısa zamanda

ancak kahvaltılarımız hafta sonu özenli oluyor hafta içi geçiştiriyorum ...
hafta sonu yaptıklarımız; hazır yufkadan tava böreği veya gözleme ,
fırında peynirli ekmek,
küp küp doğranmış patatesli omlet,kaşarlı omlet,
biber salçalı veya domates soslu omlet,
menemen

yumurtayı haşlayımazıcık kıvırcık maydonoz limon tuz zeytinyağı süper olur=)=)

sabhları krep çok seveıerım

tava börekleri

sigara böreği

patates kızarttıp üstüne domates sos dökerim

yumurtalı ekmek kızrtırım ımmm

şimdilk aklıma bunlar gleio bırzcıkda yoğunum pek bakamadım aklıma gelirse dvm ederim =)=)

sivri biberler doğrar kızartırım(ben acı tercih ediyorum)1 bardak süte bir miktar un ve tuz atarak muhallebi gibi pişirip biberlerin üstüne dökerim.güzel bir kahvaltılık oluyor

kızlar aklıma geldi kaynayan suya yumurta kırarım piştikten sonra kevgilrle alırım üsütünede pulbiber azıcıkyağyakar üsütne gezdirirm .çılbıın yoğurtsuz halı=)=)

kurabıyeler hazırlarım
çok özel kahvaltılarda çeşitleme yaparm kurabıye poğça gibi diğer khvltılıkların yanına çok yakışır=)=)

köfte çok svrım patates köfte ımm

Pazar günü hariç diğer günler kahvaltıyı bizde geçiştiririz kahvaltılıklarla ama pazar günleri özeldir. Pan kek yaparım çok güzel olur üzerine bal, kaymak, nutella sürer yeriz nefistir. Sucuklu yumurta,, melemen,omlet yaparım. Sivri biberleri doğrayıp yağda kavururum. biberlerin üstüne 3-4 tane doğranmış domatesleri ekleyip pişmeye bırakırım kahvaltıda taze ekmekle beraber süper olur. Hellim kızartırım yumurtalı ekmek yaparım yaparım da yaparım yani :13:

Kahvaltı en sevdiğim öğündür kesinlikle, mümkün olsa her öğün kahvaltı yapabilirim :))))
sizlerin yaptıklarınızı ve bazen onları baz alarak yaptığım doğaçlamaların dışında kabuklarını soymadan domatesleri dilimlerim,daire şeklinde. tereyağını tavaya koyup domatesleri çift taraflı öldürürüm, pul biber, kekik, k.biber vs istediği baharatları atıp azıcık tutarım , üstüne de kaşar peyniri ya da yağlı bi tulum serptim mi, ekmek de tazeyse koca bi ekmeği yeriz iki kişi
bunun yanında acılı ekmeği bilen vardır,özellikle adana tarafından :)
onu severiz biz eşimle. akşamdan ekmek mak. koyarım malzemeleri,sabaha hamurum mis gibi olur. hemen harcını hazırlayıp (soğan,salça,pulbiber) bazen harcı evde ne varsa koyarak da çeşitlendirebiliyorum, fırına veririm. mis olur o da...

bunun dışında kahvaltı soframızdan omlet,patates gözleme ya da pişi tarzı bişe eksik olmaz. tabii eşimin evde olduğu günler
hatta akşamdan başlarız konuşmaya, yarın şunu mu yapsak, bunu mu diye :78:

ben de bişiler yazayım :)
ben de sosisleri yağda çeviririm, salçayla az kavurup su eklerim. (bazen biber de olur bu tavada)
sonra sosisler şişince yumurta kırarım.
Yumurtaları az pişmiş seviyorum, beyazı pişince üzerine kaşar rendesi serper, tavanın ağzını kapatır, ocaktan alırım.
sıcak servis...

domatesleri rendeleyin.içine tuz ve baharatlar ekleyin.daha sonra zeytinyağı karıştırın.pişilerle falan çok güzel gider

patis slm cnm

bana acılı ekmeğin tarifini verir msn çok merak ettim hemen yapasım var..

patis slm cnm

bana acılı ekmeğin tarifini verir msn çok merak ettim hemen yapasım var..

Olala'cım tabii ki.
Zaten çok kolay... hamuru hazır ekmek hamuru da kullanbilirsin. Ben ekmek mak. yapıyorum, bazen de hazır alıyorum. (istersen onun tarifini de yazarım...)
incecik incecik soğan doğruyorsun,z.yağı ve biber salçasıyla kavurup içine pul biber ya da istediğin diğer baharatları katıyorsun.
ister hamurunu bir tepsiye yay,istersen de minik minik yuvarlaklar şeklinde,porsiyonluk hazırla. harcını üzerine yay, biraz da susam.doğru furuna :) hmm mis vallahi. çok da kolay.
dışarda satılan acılı ekmeklerde yoktu ama ben ilk yapışımda kıyma da katıcam harcın içi
ne.

ay ben de kahvaltıyı cok severim

tava pizza
tava boregi
peynirli kasarlı patates kavurma
kolay poaca
yumurta salatası
yumurtalı ekmek
krep
yesil biber kozlemesi
kup kup haslanmıs patateslere maydanoz kıyıp kimyon, karabiber, kırmızı biber, nane, limon, zeytinyagıyla karıstırıp ılık patates salatası yapıorum

akşamları da kahvaltı yaptığımız çoktur evde, sabahları vakit olmadığı için tosttan başka şeye...

en sevdiklerim;
-menemen
-beyaz peynirli, bol maydanozlu omlet
- salçalı sosis
- kızarmış hellim ya da mihaliç peyniri
- cevizli kahvaltılık salça (yukarıda arkadaş anlatmıştı)
- zeytinyağı (içinde kekik ve kırmızı pul biber)
-teflonda sucuk
- !/2 yufkadan yapılmış gözlemeler
- ekmek üzerine sürülen beyaz peynir-yumurta-maydanozlu karışım, doğru fırına

bir de uğraşmayı göze alanlara yumurta salatası tarifi:
- haşlanmış yumurta ve taze soğanlar ince ince kıyılır, üzerine zeytinyağı, kırmızı pul biber, tuz eklenir, isteğe öre biraz limon, afiyet olsun

biz buna sinor diyyoruz annemler kışlık yaparlar yumurtalı h

kanaviçe annem çocukken çok yaparlarmış (normal hamurdan boş boş kayık gibi şeyler yapıp) üzerine de tavuk ama özellikle ördek eti konurmuş, sini mantısı derlermiş, anneme okudum da tarifini başladı yine anlatmaya

asin, sini mi sinor mu diyosunuz, çok benzedi de isimler sorayım dedim

patatesleride cigden ufak ufak küplere ayırıyorum..yada tavada ceriyorum yumusayınca onunda ustune yımırta krııyom.. cok cesidim var yımırtalı .. başka bişi bilmiyomuşum ben
garnitür kadar mı ufak kesiyorsunuz patatesleri, kuşbaşı gibi mi? hani içi pişmez mi acaba diye korkuyorum da?

bu ikisi bizim de favorilerden, hele o salça var yaaaa çocukluğumdan beri vazgeçilmezimdir, ama kimyonsuz olursa hemen anlarım

[/COLOR][/B]-patataesleri küp doğrar kavurur yumurta kırarım
--patatesleri rendeler tuzla ovarım ters düz ederek tavada pişirirm krep gibi üzerine limon sıkar kimyon dökerim

patatesleri ne kadarlık küpler şeklinde doğruyorsun acaba? iyi pişmesi için? zaten az yiyebiliyorum bari güzel yiyeyim bir de rendeledikten sonra tavada yapışıyor mu gerçekten krep gibi, nişastalı olduğu için herhalde di mi?

acıktımmmmmmmmmmmmmmm :84:

ben deee :84:

Son düzenleme:
iyi geceler kızlar.
bu gün kahvaltı konuşulmuş. ben de çok severim kahvaltıyı, ama tek başına kahvaltı etmek, daha doğrusu birşeyler hazırlamak pek içimden gelmediği için de sadece pazar günleri kahvaltı yapıyorum diyebilirim.
bu yüzden de kahvaltı yapmayı özler oldum vallahi...
yumurta salatasını çok severim, bol yeşillikli,
biberi halka halka kesip, kızartıp, içine çökelek koyup kızartmayı severim.
annem kırmızı toz biberde koyardı içine hııımmm mis gibi kokardı, kokusu burnuma geldi sanki..
eşim çok güzel omletler yapar,
patates kızartması, sosis kızartması, hamur kızartması. çok severim.

sanki ben de acıktım...
bu saatte de birşey yenmez...

bu topic akşam 9 dan sonra kapatılsın,sabah tekrardan açılsın, şu an saat gece yarısı 12,30 ve ben okudukça acıkıyorumm,,,acıktıkça okuyorummmm.......
Libyanama duyurulur:))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…