ben de kahvaltılarda milföyün üstüne salça sürerim üzerine evde ne varsa turşu yeşil zeytin syah zeytin mısır domates küp küp doğrayıp karıştırır koyarım milföylere..
en üstede kaşar rendesi çok lezzetli olur
ben yufkaları boş olarak rulo yapıyorum sonra onları bir parmak kalınlığında kesip kesik yerler üste gelecek şekilde sıkça tepsiye diziyorum
sonra doğru fırına
üzeri pembe olana kadar pişiriyorum
sonra tavuk suyunu ısıtıyorum üzerine döküyorum
onun üzerine yoğurt
sonra onunda üzerine soğan sarmısak biber domates ve tavuk etlerini kavurup döküyorum
acayip güzel oluyor
offf canım çekti hee
Kahvaltı en sevdiğim öğündür kesinlikle, mümkün olsa her öğün kahvaltı yapabilirim :))))
sizlerin yaptıklarınızı ve bazen onları baz alarak yaptığım doğaçlamaların dışında kabuklarını soymadan domatesleri dilimlerim,daire şeklinde. tereyağını tavaya koyup domatesleri çift taraflı öldürürüm, pul biber, kekik, k.biber vs istediği baharatları atıp azıcık tutarım , üstüne de kaşar peyniri ya da yağlı bi tulum serptim mi, ekmek de tazeyse koca bi ekmeği yeriz iki kişi
bunun yanında acılı ekmeği bilen vardır,özellikle adana tarafından :)
onu severiz biz eşimle. akşamdan ekmek mak. koyarım malzemeleri,sabaha hamurum mis gibi olur. hemen harcını hazırlayıp (soğan,salça,pulbiber) bazen harcı evde ne varsa koyarak da çeşitlendirebiliyorum, fırına veririm. mis olur o da...
bunun dışında kahvaltı soframızdan omlet,patates gözleme ya da pişi tarzı bişe eksik olmaz. tabii eşimin evde olduğu günler
hatta akşamdan başlarız konuşmaya, yarın şunu mu yapsak, bunu mu diye :78:
patis slm cnm
bana acılı ekmeğin tarifini verir msn çok merak ettim hemen yapasım var..
ben yufkaları boş olarak rulo yapıyorum sonra onları bir parmak kalınlığında kesip kesik yerler üste gelecek şekilde sıkça tepsiye diziyorum
sonra doğru fırına
üzeri pembe olana kadar pişiriyorum
sonra tavuk suyunu ısıtıyorum üzerine döküyorum
onun üzerine yoğurt
sonra onunda üzerine soğan sarmısak biber domates ve tavuk etlerini kavurup döküyorum
:
biz buna sinor diyyoruz annemler kışlık yaparlar yumurtalı h
garnitür kadar mı ufak kesiyorsunuz patatesleri, kuşbaşı gibi mi? hani içi pişmez mi acaba diye korkuyorum da?
patatesleride cigden ufak ufak küplere ayırıyorum..yada tavada ceriyorum yumusayınca onunda ustune yımırta krııyom.. cok cesidim var yımırtalı .. başka bişi bilmiyomuşum ben
*hazır yufkadan gözleme yaparım bir yufkayı ikiye böler ortasına peynirli harcı koyar zarf şeklinde kapatırım az yağlı tavada pişirirm..
*salçalı kahvaltılık sos yaparım( küçük bir kavanoza göre 1,5 yem kaşığı biber salçası 1,5 yemek kaşığı domates salçası çok az bayat ekemek içi, biraz dişe gelecek şekilde ceviz içi, kimyon, karabiber, pul biber, kekik ve 4-5 diş sarımsak 2 yemek kaşığı kadarda zeytinyağı karıştırırm.. bir gün durunca daha lezzetli oluyor..)
[/COLOR][/B]-patataesleri küp doğrar kavurur yumurta kırarım
--patatesleri rendeler tuzla ovarım ters düz ederek tavada pişirirm krep gibi üzerine limon sıkar kimyon dökerim
acıktımmmmmmmmmmmmmmm :84:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?