Mutfak Sohbetleri (Mutfağa ve Lezzete Dair Herşey)

Annemde en çok mercimek, yayla şehriye,tarhana gibi klasik çorbaları yapar. Mutfak sırası bende olunca ben değişik yemekler yapmayı sevdiğim için her zaman değişik çorba yaparım mesela balkabağı çorbası yapıyorum kremalı mantar çorbası, brokoli çorbası, karnıbahar çorbası taze bakla çorbası hepside çok güzel oluyor. Özellikle balkabağı çorbasını çok seviyorum tarifini de veriyim hemen belki yapmak isteyen arkadaşlar olur :)
Balkabağı Çorbası
750 gr. balkabağı
1 havuç
1 patates
1 soğan
2 diş sarımsak
6-7 bardak su
1 çk zencefil
1/2 çk tarçın
muskat
krema
Balkabağını ve diğer sebzeleri doğrayıp tencereye koyuyoruz üzerine suyu ekleyip tüm sebzeler yumuşayana kadar pişiriyoruz. Pişen sebzeleri blenderdan geçirip püre haline getiriyoruz eğer kıvamı çok koyu olmuşsa su ekleyebiliriz ama ben koyu kıvamlı seviyorum.Çorbamıza baharatlarını ekliyoruz biraz daha kaynattıktan sonra kremasını ekleyip ocağın altını kapatıyoruz afiyet bal şeker olsunnn

bizim evin de vazgeçilmezi arpa şehriyeli mercimek çorbasıdır. (erişte bulunmayan evlerde böyle de deneyebilirsiniz, tabii erişteli daha da güzel oluyor.)

bizde kırmızı ve yeşil mercimek çorbası piştiğini fark ettim ev yapımı olarak:))) yöresel hazır çorbalar ve tarhana çorbası başta olmak üzere hazır çorbalar pratiklik açısından kurtarıcım. keşke tabii ev çorbası olabilse hep...

eskiden domates çorbası yapardım çok, maragarinle un kavurup, üzerine yoğurt ve domates püresi ekler biraz çevirir, üzerine suyunu eklerdim, yağı çok az koyardım ama yoğurt olduğu için, üzerine kaşar rendesi çok pratik olurdu.

havuç çorbası

3-4 havucu rendeleyin az yağda kavurun
süt un ve limon suyu ile terbiyesini hazırlayın
çk güzel oluyor

ben tarhanaya sarımsak ve bulyon atıyorum .. tarhanayı sevmeyen akrabamız bile benden sonra kaynanasından benım kı gibi tarifte corba istemiş.. cok mutlu olmustum :) çökelek evde vardı atıyım akşama menüde tarhanamız da varken..
hanımlar ellerinize saglık süpersiniz..

hanımlar bileniniz vardır belki bende bir corba sorcam..
gecen markette tadım hostesi yapıyordu.. kutudakı balıgın ..
corba yapmıs icinde brokoli var balık var böyle tadı harikaydı ya.. yememiştim öyle corba.. sizce nasıl yapmıstır ?

chef'im çorbada bişi yok ya, pek maharet istemiyo yani, uydurmasyon yap bişiler, deneme-yanılma yöntemi :)

öyle uydurmasyon çorbaları kızıma yapıyorum tarhana çorbasını seviyor diye içie ne bulursam atıyorum yeşil mercimek haşlanmış nohut,haşlanmış mısır,semizotu,kıyma bol dopingli bir çorba oluyor benim zayıf kızıma
tarhana çorbasına ben de bazen kıyma ve sarımsak koyarım
üzerine de tereyağında ekmek kavurup dökerim güzel olur

geçen gün de soracaktım sormadım, kızın kaç aylık?
pek sevimli maşallah :)

canım bu arada yanlış anlaşılmaya meydan vermeyeyim :) gerçi farketmez sanıyorum ama pişme aşamasında değil, tabağımıza atıyoruz peynir ya da çökelek :)

Özellikle balkabağı çorbasını çok seviyorum tarifini de veriyim hemen belki yapmak isteyen arkadaşlar olur :)
hemen bu akşam deneyeceğim balkabağı almıştım bi parça kızıma mama yapmak için

bakalım resim de çeker gösteririm size ::)))))

mantar çorbası yapan yok mu? anlatabilir misiniz nasıl yapıldığını arkadaşlar?
bi abla yapıyodu yemekçiydi çalıştığım bi yerde. sütle falan. harika oluyodu.

benim yaptığım ve çok beğendiğim bi mantyar çorbası tarifi yazayım sana:)

1,5 yemek kaşığı margarin de 3 yemek kaşığı unu pembeleşene kadar kavur,3-4 su bardagı su koy, topaklanmamasına dikkat et , sonra 1 su bardagı süt ilave et içine 1 adet tavuk bulyon,biraz ince kıyılmış maydonoz ve ufak yan kesilmiş mantarları ilave et(ben konserve mantardan yapıyorum) iyice kaynat daha sonra 1 yumurta sarısını ve yarım limon suyunu iyice çırp ve yavaşça çorbanın içine karıştır ..afiyet olsun

hımm bugun çorba konusnunada katıllım birazcık
nefıs çorbalr görudm=)=) ellerinize yüreklerinize sağlık
royalcım mntr çorbasını bende çok svrım yumurtasız ve limonsuz yapıodum şimdi bunda denıycem ilk mantar aldımda=)=)

mericmek çorbası
tarhana
domates çorbası
sütlü erişteli çorba
terbiyeli mantılı nohutçorbası
şehriye çorbası
terbiyeli tavuk çorbası
sütlü çorba(pirinçli)
yayla çorbası
un çorbası
ezo gelin (mercimek,bulgur,pirinç,soğna,bhrtları iyce pişirlir elde çırpılır tobbtan geçirilmez ( kısa anlatımlı yaptım )(=)=)=)

şimdilik aklıma gleenler bunlar hanımlar
=)

bende çoralrın hazınrı hiç ama hiç sevmem =)

hanımlar size güzel bir domates çorbası tarifi vermek istiyorumm

domatesler kabuklarıyla birlkte doğranır tencereye atılan domatesleırn üstünü alana kadar su eklenır domatesler kendini kaybedene kadar kaynatılır=)=) mikserden geçirilir sonra süzgeçten süzülür
sonra tencereeye margarın azıcık un eklenır kavrulan unun içine azıcık soğuksu koyulurkı süzdümüz domates sıcak olduğu için topklanmasın die sonr akarıştırılır güzelce tuzu atılır birtaşım kaynadıktrn sonra ocaktan alıınır .sonuç:kıpkırmızı bir domates çorbası kaşarla birlkte servıse haızrdır=)=)

bide mercimek çorbası tarıfı verım=) azıcık piriçle kırmzıı mercimeği 1 diş sarımsak 1tane tavuk bulyon güzelce kaynatın pirinçler ve mercımekler patladıktan sonra yağı tavada eritip nane pulbiber yakıp çorbanın üsütne gezdirin ımm süper oluyo tavsiye edeırm=)

mantılı çorbanında tarfını pylşıca: haşlanmış nohut el mantısı mantılar kaynayan suya bırakılır nohut eklenir mntılar piştikten sonra içine yoğurt ve unu guzelce çırptıtkan sonra çorbaya eklenır kenrda eritilen yağ içine nane yakılır ve çorbamızın üzerine gezidirlir.afiyet olsun bua enfes bri çorb aoluoo=)=)

hanımlar yarınki konumuzda yemeklerden girmişken çeşit çeşit pilvvlar ve makarnalar yapılıo böle süper lzezzetli tarıfları olan arkdşlarım pylşırsa çok mutlu olurum özellikle makarnaa bayılırım =)=)

zeynocan kızım 22 aylık oldu o fotoğrafı çok önce koymuştum değiştireemedim

iyi geceler hanımlar...
bizde kışın ve ramazan ayında çorbasız olmaz, onun dışında pek de çorba yapılmaz.
en çok kırmızı mercimek, tarhana ( ama malesef eşim pek sevmiyor ben bayılırım) tavuk suyuna tel şehriye, domatesli tel şehriye yaparım. kışın brokoli çorbası yaparım, ben ezogelini hazır alıyorum
çorba konusunda ben de kendimi yetersiz buluyorum. burda yazılan birkaç çorbayı ekledim listeme denemek üzere, çorba repertuarımı genişletmem lazım.. :))

aynen canım, ben de kızıma değişik çorbalar yaparım, bütün sebzeleri, pirinç di bulgurdu derken karışık bi şey olur..

canım senin repertuarın genişmiş. senden öğreneceklerim var.
sütlü erişteli çorba, sütlü çorba, un çorbası kısaca yazabilir misin bir zahmet? :78:

hemen bu akşam deneyeceğim balkabağı almıştım bi parça kızıma mama yapmak için

bakalım resim de çeker gösteririm size ::)))))

Zeyno yaptın mı çorbayı?gerçekten güzel bir çorba oluyor değişik tatları seviyorsan bu çorbayıda seviceksindir.

bayram geliyor bayram tarifleri paylaşalım kızlar tatlı yemek kurabiye vs bayramda nler yaparsınız

hemşirem yazarım tabiki sölediğim çorbaların hepsi çok basit

erişteli istülü çorba için ilkönce suyu kayanatıp eriştelerin pişmesine yakın koydunsuyun yarısı kadarda süt ekle kaynat birlikte bunları erişteler piştikten sonra margarını erit toz salça ve tozkırmızı biber die geçio adı onu yağa a coss ettirdikten sonra çorbya gezdır çok guzel oluo ben çok severım ==)))

sütlü çorbada aynı şekilde sadece içine pirinç ekliosun aynı şekilde pişiriosun cnm.sonrayağını dökuosun tozkırmızısalça üsütne gezdiirısun

un çorbası ise bunu farklı şekilde ypnlarda var ama ben birazcık margarin ,un kavurup salça normal salça ekliyorum yavaş yavaş su ile açıyorum sonra çok azııckda süt ekliyorum çok lezzetli bir çorba oluyo ununu göz kararı ayarlıorum ama genelde 2 yemek kaşığı un kouyarım =)=) çorbanın koyuluğunu kendı göz kaarrınla ayarlayabilirisn çünkü suyunu sütü yavaş yavaş eklıosun topaklanamaması için ama tavsiye ettiğim bi lezzet.

bende henuz denyemedım ama sütsüz ve salçasız halının içine tavukbulyonsarımsak koyup pişirenlerde var ıoonuda denıycem
=)=)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…