[B
ha birde bugün yapacağım yeşil mercimekli erişte çorbası bazıları bunu yemek olarakta yiyormuş bizde çorba olarak geçiyor...
mercimeği akşamdan ıslatıyorum sabahta bir taşım kaynatıyorum kara suyu gitsin diye..
bugün unutmuşum ıslatmayı şimdi düdüklüde biraz pişircem...
sonra tencereye bir baş kuru soğanı küçük doğrayıp sıvı yağla kavuruyorum salçasını ve ardından mercimekleri tuzunu koyup suyunu veriyorum suyu kaynayınca erişteleri atıp pişiriyorum indirmeden kuru nane ekleyip bir taşım kaynatıp indiriyorum ocaktan afiyet olsun...
[/B]
Merhaba şekerleer
bizim evde de, mercimek,yayla,tarhana(anneannem yapar,kurutur,tadına doyum olmaz) , erişteli yeşil mercimek,işkembe(eşim de ben de bayılırız), ekşili köfte, hasta olacğımızı hissettiğimizde de tavuklu şehriye (limonla terbiye edilmiş) yapılır. Domates çorbasını severim ama hiç denemedim...
Bu arada tarhananın içine, tulum ya da çökelek gibi tuzlu bir peynir de ufalarsanız azıcık,tadından yenmez vala
ayy nasıl mutlu oldum anlatamam. Sabah gözümü açtığımda, şööle bi evde yapılmış ezogelin olsaydı dedim, uyanır uyanmaz canım çekti vala.
annemi arayıp tarifini alayım diye düşünüyordum ki :)))
süpersiniz vallahi
akşama yapıcam hemen
chef'im çorbada bişi yok ya, pek maharet istemiyo yani, uydurmasyon yap bişiler, deneme-yanılma yöntemi :)
geçen gün de soracaktım sormadım, kızın kaç aylık?öyle uydurmasyon çorbaları kızıma yapıyorum tarhana çorbasını seviyor diye içie ne bulursam atıyorum yeşil mercimek haşlanmış nohut,haşlanmış mısır,semizotu,kıyma bol dopingli bir çorba oluyor benim zayıf kızıma
tarhana çorbasına ben de bazen kıyma ve sarımsak koyarım
üzerine de tereyağında ekmek kavurup dökerim güzel olur
ben tarhanaya sarımsak ve bulyon atıyorum .. tarhanayı sevmeyen akrabamız bile benden sonra kaynanasından benım kı gibi tarifte corba istemiş.. cok mutlu olmustum :) çökelek evde vardı atıyım akşama menüde tarhanamız da varken..
hanımlar ellerinize saglık süpersiniz..
hemen bu akşam deneyeceğim balkabağı almıştım bi parça kızıma mama yapmak içinÖzellikle balkabağı çorbasını çok seviyorum tarifini de veriyim hemen belki yapmak isteyen arkadaşlar olur :)
mantar çorbası yapan yok mu? anlatabilir misiniz nasıl yapıldığını arkadaşlar?
bi abla yapıyodu yemekçiydi çalıştığım bi yerde. sütle falan. harika oluyodu.
selam kızlar.
bugün çorba içiyoruz demek...
evde çok fazla çorba yapmam misafir olmadıkça. Ama bebeğim için her gün değişik bi çorba yaparım.
Konu bebek çorbaları olsaydı iyiydim yani
Ama benim de bi spesyalim var
Mısır çorbası.
Dur bakalım tarifini de paylaşayım...
hımm bugun çorba konusnunada katıllım birazcık
nefıs çorbalr görudm=)=) ellerinize yüreklerinize sağlık
royalcım mntr çorbasını bende çok svrım yumurtasız ve limonsuz yapıodum şimdi bunda denıycem ilk mantar aldımda=)=)
mericmek çorbası
tarhana
domates çorbası
sütlü erişteli çorba
terbiyeli mantılı nohutçorbası
şehriye çorbası
terbiyeli tavuk çorbası
sütlü çorba(pirinçli)
yayla çorbası
un çorbası
ezo gelin (mercimek,bulgur,pirinç,soğna,bhrtları iyce pişirlir elde çırpılır tobbtan geçirilmez ( kısa anlatımlı yaptım )(=)=)=)
hemen bu akşam deneyeceğim balkabağı almıştım bi parça kızıma mama yapmak için
bakalım resim de çeker gösteririm size ::)))))
iyi geceler hanımlar...
bizde kışın ve ramazan ayında çorbasız olmaz, onun dışında pek de çorba yapılmaz.
en çok kırmızı mercimek, tarhana ( ama malesef eşim pek sevmiyor ben bayılırım) tavuk suyuna tel şehriye, domatesli tel şehriye yaparım. kışın brokoli çorbası yaparım, ben ezogelini hazır alıyorum
çorba konusunda ben de kendimi yetersiz buluyorum. burda yazılan birkaç çorbayı ekledim listeme denemek üzere, çorba repertuarımı genişletmem lazım.. :))
aynen canım, ben de kızıma değişik çorbalar yaparım, bütün sebzeleri, pirinç di bulgurdu derken karışık bi şey olur..
canım senin repertuarın genişmiş. senden öğreneceklerim var.
sütlü erişteli çorba, sütlü çorba, un çorbası kısaca yazabilir misin bir zahmet? :78:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?