Mutfak Sohbetleri (Mutfağa ve Lezzete Dair Herşey)

cok güzel gozukuyor.. nasıl dokulur kii öyle.. bir sıra kakolu bir sıra beyazlı mı dokulcekkı?

Borcamın ortasına ilk önce 2 kaşık sade hamurdan döküp onun üstüne 2 kaşık kakaolu hamur dökülüyor bitene kadar böyle bi sade bi kakaolu dökülüp yapılıyo yani en azından ben böyle yapıyorum zebra keki

ayy benımde çekti yaa =)=) olsada yesek

sigara böreği sen
bebşle yormazmı cnm gerçi az sararsan sıkıntı olmaz=)=)
bence gayet gzel bir menü olmuş bence salatalardna biriyerınede poğça gibi birşey olabilir ama gayet hoş olmuş menu ohh aifyt olsun şimdiden eşinizinde yenı yaşı hayırlı olsun inşllah=)

hanımlar eti nasıl terbıye edebilirimm böle tavada kızrtmk istiorum ama terbıye etmyence çok sert oluyo eti terbıye edıp yumoş yumoş kızrtabilen varasa tarıf lütfennn =(
yoksa zeytınyağ ve süt ile terbıye etmeyı düşünüorum daha önce hiç yapmadım ama fikir alamazsam öle bi deneyeceğim

Ben kırmızı eti 1 tane soğanın suyu, yoğurt veya süt hangisi varsa evde zeytinyağı, kekik ve biberiyeyi bir kapta karıştırıp etleri içine atıyorum güzelce karıştırıp streç folyoya sarıyorum buzdolabında 1 gece bekletiyorum pişireceğim zaman çıkartıp kızartıyorum yada fırına atıyorum lokum gibi çok lezzetli oluyor denemeni tavsiye ederim.

kızlar ya buzlukta tüm tavuğum var acaba şöyle güzel değişik tarifiniz var mı eşim bi kaç güne gelir yapatım diyorumm

selamlar,
bugün gezmelerdeydim gelemedim buralara...
kızlar bu mermer kek dediğiniz varya benim yaptığım kek adı mermer kekmiymiş şaşırdım beyaz kek hiç yapmam hep böyle yarısı kakaolu olur onuda dökünce çatalla bir şekilledirrim .. sadece bu ara hep havuçlu yapıyorum keki...
ama şu zebra kekide deniyeceğim çok güzel olmuş görüntü..:))

Bu da benim zebra kekim.Pişmiş halini laptopta bulamadığımdan ekleyemedim.Bulunca onu da eklerim..

Son düzenleme:
Tarifini de verseydin smeagol. Bildiğimiz kek hamuru mu yoksa farklı bir numarası var mı?

smeagol süpersin ya.. benımde yapmam lazım cok farklı bir görüntü.. neler ögreniyorum iyiki bu foruma gelmişim zamanında.

günaydın,
smeagol ellerine sağlık çok güzel görünüyor zebra kekin..sabah sabah canım çekti üşenmezsem yapayım bugün...ama yuvarlak borcamım yok benim kuduruklar kırdı.. kalıptada yapıyorlarmış...
akşam okuyunca burayı netde araştırdım bu zebra keki kalıpta yapayım bende..
sinoplu valla bende çok şey öğrendim iyiki bulmuşum bu sayfayı...:))
bugünün konusu yokmu benmi kaçırdım...

bugünün konusu belirlenmedi ama MBLUE etleri nasıl terbiye ettigimizi sormustu.. nasıl pişirdigimizi ve servis ettiğimizi de paylaşalım kurbana hazırlık olsun ..:)

smeagol .!.:
Bu da benim zebra kekim.Pişmiş halini laptopta bulamadığımdan ekleyemedim.Bulunca onu da eklerim..
smeagol Süpersin tatlım. Sanat eseri olmuş eline sağlık.
ben de yapıcam, ve de paylaşıcam inş.:13:
çok pis gayrete geldim

Son düzenleme:
Kızlar öncelikle topic hayırlı olsun ilk defa yazıyorum :)
Birşey soracağım bir türlü tutturamadığım sütlaç hakkında :)
Ben sütlaca pirinç unu katılmasından hoşlanmıyorum. Pirinç unu katılmayınca da çok sıvı oluyor...
Var mı bunun bir püf noktası. Nasıl yaparsam pirinç unu koymadan biraz daha katı olur?

canım bende sütlaca pirinç unu koymam..
ölçü veremem sana ama şöyle tarif edeyim önce 1 bardak kadar pirinci suda haşlıyorum kapatıyorum biraz daha çekiyor suyunu sonra üzerine ne koyu kıvam nede çok sulu olacak şekilde sütünü ekleyip kaynatıyorum kaynayınca şekerini ve vanilyasını koyuyorum..bir iki taşım kaynatıp kaselere boşaltıyorum hem kıvamı özlü oluyor.. benim annemde pirinç unu koyar güzelde olur ama bende böyle alıştım yapmaya... (ben vanilyalı seviyorum sütlacı isteğe göre yani)

kızlar göstere göstere sonunda banada zebra kek yaptırdınız..:))
şu anda fırında pişiyor.. ama tek farkı ben yuvarlak borcamım olmadığı için dikdörtgen borcama yaptım kalıp düşünüyordum böyle daha güzel oldu..gerçi hızlı yaptım düzenli dökülmedi ama yinede fena olmadı gibi...
inş. pişincede güzel gözükür birde onun resmini eklerim...

Eklentiler

• $zebra kek.webp
    25,6 KB · Görüntüleme: 60
ben çok az nişasta koyarım özeyip.
pirinç unu hiç kullanmadım sütlaca.

zebra süper, havalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…