- 15 Mart 2018
- 306
- 166
- 18
- Konu Sahibi birgaripedacik
-
valla ben bütün sorumluluklara razıydım ama olmadı ve evlenmeyeceğime de eminimtekrar evlenmeyeceğinizden.bunu gerçekten bilemezsiniz.ayrıca arkadaşların butün dediklerine katılıyorum.çocuk büyütmek çok ince ve farklı sorumluluklar yüklüyor insana..
neden evleneyim ki??Neden evlenmeyesin ki?
Ayrıca sadece sen istiyorsun diye çocuk yapılmasına karşıyım ben
Tamam gül gibi bakarsın ama bir çocuk anne babadan ayrı büyümemeli . Sen o çocuğa eşinle birlikte huzurlu bir ortam yaratabilecek misin? O çocuk babayı ve huzurlu bir ortamı aramayacak mı? Diğer taraftan hadi çocuk oldu, boşanma davası açıldı diyelim. Çocugun sana verileceğinin %100 garantisi var mı? Bence çocuk için biraz daha ince ve önemli ayrıntıları düşünmelisin.
hangimiz anne babamıza mecbur kalmadıkki ben mesela öyle bir ortamda büyüdüm ki ama kardeşlerimle sarıldık birbirimize beraber atlattık siz benim düşünce şeklimi doğru bulmayabilirsiniz hatta gerçekten doğru bir düşünce de olmayabilir ama doğrular kişiden kişiye farklılık gösterir benim için doğru olduğunu hissettiğim şey buKurtulmak istediğiniz insandan çocuk yapıp, çocuğu bu da senin baban diye mecbur edeceksiniz. O insanla bağınız hiç kopmayacak. Belki çocuğunuzun da canını sıkacak bir şekilde? Belki mutlu olmayacak? Belki eksik hissedecek? Belki çocukta da benzer huylar olacak? Ve siz bunu bile bile yapmış olacaksınız çünkü öngörülebilen şeyler, çünkü artık soğumuş olduğunuz ve ayrılmak istediğiniz insandan istiyorsunuz. Belki de hiç biri olmayacak çok mutlu bir çocuk olacak ama görünene göre hareket etmek doğru olan bence, nasıl bir huyu olacak çocuğun bilemezsiniz.
Çocuk dediğin zaten ebeveynlerini, yaşam alanını seçemeden geliyor dünyaya, onun yerine biz en oluru olan şekilde dikkat etmeliyiz diye düşünüyorum.
Çocuk isteğinizi anlıyorum gerçekten ama bu düşünce şeklinizi doğru bulmuyorum.
Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah.
Dizi izlemiyorum ordaki annelikleri bilemeyeceğim ama zaten çocuğum olsaydı bir annesi ve bir babası olacaktı
neden evleneyim ki??
hangimiz anne babamıza mecbur kalmadıkki ben mesela öyle bir ortamda büyüdüm ki ama kardeşlerimle sarıldık birbirimize beraber atlattık siz benim düşünce şeklimi doğru bulmayabilirsiniz hatta gerçekten doğru bir düşünce de olmayabilir ama doğrular kişiden kişiye farklılık gösterir benim için doğru olduğunu hissettiğim şey bu
Hımm dizi izlemem demek de moda oldu bu ara. Hehe kesin öyledir..
Yok yok gerçekten sağlıklı düşünemiyorsunuz siz. Yani şu mantıklı yorumuma bile tuhaf bir şekilde annesi babası olacak diyorsunuz.
Herkesin bir anne babası var zaten. Leylekler bakmıyor bu işe.. Ama nasıl ebeveynler oldukları tartışılır..
Çocuk bir hobi sizi hayata bağlayacak bir meşgale değildir. Bence biraz tecrübesi olanları dikkate alın.
Bir çocuğun hayatında anne de baba da aynı şekilde rol almalıdır.
Siz görmeye bile tahammül edemediğiniz, iğrendiğiniz ve boşanmak istediğiniz birini baba yapıp ömrünüz boyunca bağ kuracaksınız..
Burada benzer bir konu vardı hatırlayanlar olacaktır. Orada da eşini zerre sevmeyen bir üye ondan çocuk istiyorum deyip duruyordu. Ne denirse densin aynı şeyleri yazdı o da..
Umarım biraz mantıklı düşünmeye başlarsınız..
herşey kötü olabileceği gibi iyi de olabilir öyle değil mi?? anlatamadığım mevzu şu benim çocuğum olmuyor tek ihtimal tüp bebek yaptırsam bile tutarmı belli değil hem onuda yarın gidip yaptırmıyorumAma şuan öngörebiliyorsunuz bazı şeyleri dimi? Ortada farklı durumlar var? Ayrıca ailelerimiz ya da başkaları yanlışlar yaptı diye biz de mi yapmalıyız? Onlara biz mecbur kaldık çocuğum da benim şartlarıma mecbur kalsın olsun mu diyelim? Şartlar dediğim önceki mesajımda bahsettiğim ihtimaller. Öngörebildiğimiz, şuan var olan, mümkün olduğunca kontrol edebileceğimiz şeylerden bahsediyorum.
Bence annelik içgüdünüz çok yoğun sadece benim de yaş aldıkça artıyor anlıyorum.
herşey kötü olabileceği gibi iyi de olabilir öyle değil mi?? anlatamadığım mevzu şu benim çocuğum olmuyor tek ihtimal tüp bebek yaptırsam bile tutarmı belli değil hem onuda yarın gidip yaptırmıyorum
ben sizi çok iyi anlıyorum ve teşekkür ediyorumBu ihtimal de var ama görünene göre davranmanın doğru olduğunu düşünüyorum. Bizim de demek istediğimiz boşanmayı düşündüğünüz, geçinemediğiniz, huylarını sevmediğiniz insanla sadece annelik içgüdüsü sebebiyle çocuk yapmaya karar vermenin, denemeler yapmanın doğru olmadığı.
Yine de son karar sizin elbette, yaşanması gerekiyorsa yaşanır, hakkınızda hayırlısı.
gerçekten dizi izlemiyorum laf olsun diye söylemiyorum
bence siz kendinize göre doğru olduğunu düşündüğünüz şeyi dayatmaya çalışıyorsunuz
ama bu sizin doğrunuz
benim konum eşimden iğreniyorum ama ondan çocuk istiyorum bu yüzden boşanmıyorum değildi konu sırf linç edilmem adına nerelere çekildi
bir kere şunu anlamanız lazım ben bir karar verme aşamasındayım boşanıp boşanmamak konusunda yarın gidip tüp bebek yaptırmıyorum sizde beni anlayın anlamasanızda saygı duyun
Yok artık işim gücüm yok benim dediğimi yap diye baskı kuracağım sizin üstünüzde.. Alıntıladığınız şeye karşıt fikirli yorum yazmak baskı kurmak değildir. Hele linç edilmek. Komik olmayın lütfen..
Boşanmak istediğiniz insandan sırf annelik tatmini için çocuk yapılmaz demek doğruyu dayatmak değil söylemektir uyarmaktır.. Çünkü işin içine duygular girdi mi yanlış kararlar verilebilir..
Bu fikre saygı duymak zorunda değilim (ki saygısızlık belirten tek bir kelimem yok) çünkü bir anne olarak bir çocuğun gözünden empati kurarak cevap verebiliyorum..
Kendiniz dediniz beni hayata bağlayacak bir şey lazım diye. Ben de çocuk büyütmek bir hobi veya meşgale olacak bir metaryel değildir dedim.
Diğer taraftan boşanıp boşanmamanızla ilgilenmiyorum. Parçalanmak üzere olan sağlıksız bir evliliğe çocuk getirip vebale girmeyin yeter..
söyleyeceğiniz şeyi bir kere söylemeniz yeterli tekrar dayatmaya girer dönün bakın aynı şeyi kaç kere yazdınız ben çocuğu hobi yada metaryal olarak görmüyorum gerçekten anne olmak istiyorum siz ne için empati yaparsanız yapın
Dövüş istemiyorum kızlar ama bişey söylemek isterim.
Belkibirgaripedacik hanım bekar bir anne olmak istiyordur.
Bir daha evlenmeyi düşünmüyordur?
Güçlü bir anne olarak evladını büyütmek istiyordur?
Ece Erken gibi meselaesergry
Seviyorum seni.Yorumlar on numara.Tanımadan evlenilir mi yahu?Ablacim su adamlari niye iyice tanimadan evleniyorsunuz?
Evlenmeden once opusmediniz mi mesela, o zaman da agiz sagligi eminim aynidir.
Evlenmeden once de dikkat eksikligi vardir, cunku bu durum bariz belli oluyor. Kafalari dagiik oluyor, konusurken konudan konuya atliyorlar, belli oluyor yani.
Konuya cevap: Bir omur gecirmek istemiyorsunzu madem, bosanin.
neden emin olmayayım?? tekrar evlenmeyeceğimden mi yoksa çocuğa bakabileceğimden mi??
Yaşla alakası yok bunun birdaha evlenmek istemiyorum sadeceAblacim yasin 45 falan mi, neden yeni hayat kurmak istemiyorsun? Babsiz cocuk buyutmek maddi manevi cok cok zor, cocuk icin de, senin icin de. Bosan, tekrar evlen, guzel bir yuvan, cocugunun babasi olsun. Kac yasindasin?
Hah işte sanki ben büyütüyorum gibi bir düşünce var karşımda ailem eşim arkadaşlarım herkes büyüttüğümü söylüyorKonu başlığın "Mutlaka büyük problemler olması mı gerekir?" gibi bişey ama sizin problemleriniz zaten büyük , hani sanki sorun edilmicek şeyler var da siz büyütüyormuşsunuz gibi algılanıyor.Ama büyük sorunlar bunlar.5 ay eve annesini getirmesi üstelik sizden habersiz.Bu mesela.Sorumsuzluk , umursamazlık , bildiğini okumak vs vs.Bunlar çekilir şeyler değil ve evet boşanma sebebi de olabilir gayet güzel.
Bir kere yaşadığınız şu hayatı bomboş insanlara adamayın.Çocuk yapacaksın genetiğinin bir kısmını da babasından alacak belki de direkt onun kopyası olacak.Çocuk diye tutturan kadınlar sanki oyuncakçıdan oyuncak bebek alıyor.
Saydığınız sebeplerin herbiri benim için ciddi boşanma sebepleri özelikle de pasaklı olma konusunda çok hassasım dişini fırçalamayan insan karşımda konuşurken bile iğrenirim, benden izinsiz çantamın kurcalanması falan saygısızlık yani kabullenememMerhaba kızlar günlerdir kafamda bu düşünce dolanıp duruyor boşanmak için mutlaka çok büyük problemler mi olmalı??
Annemle konuştum boşanmak istediğimi söyleyince aldığım tepki dövüyor mu?? sövüyor mu?? gözü dışarda mı?? saçmalama ne boşanması millet ne dertler çekiyor falan filan dedi yani ailem karşı boşanmama
Detay verecek olursam;
Biz eşimle iki yıl önce evlendik çocuğumuz olmadı.
Aynı kurumun farklı birimlerinde çalışıyoruz ikimizde devlet memuruyuz.
Severek evlendik ama bazı yönlerini sonradan öğrendim.
Sebeplerime gelince;
-Çok çocuksu ve şımarık aramızda dört yaş var ama on yaşda olsa yine şımarık olurdu sanırım
-Kafası çok rahat yarınını hiç düşünmez
-Sadece ve sadece kendisini ve kendi ailesini düşünür (annesini 5 aylığına bana sormadan davet etmişliği var)
-Sınırsızca para harcar (şöyle söylim kendine para ayırır eve 2000 lira verir ama o 2000 liranın 1500 lirasını yine kendine harcar)
-Gebelik için yaklaşık 1.5 senedir doktora gidiyorum bu süreçte sadece 1 kere benimle geldi oda sperm testi yaptırmaya her seferinde yanında olmak istiyorum ama izin alamıyorum dedi ama haftaiçi maç için Ankaradan kalkıp Kayseriye gitti (yarın için özel bir hastaneden randevu almıştım elimizdeki parayı tükettiği için iptal ettim bu denli düşüncesiz)
-Hep ailem annem babam dedi evlendiğimizin ikinci ayında ailemi yanıma alcam dedi
-Hiperaktivite ve dikkat dağınıklığı için tedaviyi reddetti kendisini rahatsız etmiyormuş (çok konuşup lafın sonunu getiremiyor, konuşurken çok uzatıyor ayrıca kaç tane tencere demlik yaktı, kaç kere cüzdan kaybetti sayısını kendi bile bilmiyordur)
-Pasaklı ve dağınık (diş fırçalamaz mesela öperken iğreniyorum)
-Evlenirken herşeyi kendimiz yaptık ve ciddi borca girdik zor geçindiğimiz zamanlarda bile zevkinden asla taviz vermedi (sigaranın en iyisi, ayakkabının en iyisi v.b.)
-Benimle hiç kötü olmaz ama bildiğini yapar.
-Son zamanlarda ufak tefek yalanlarda söylemeye başladı.
-Bana güvenmez sürekli peşimde telefonlarım kurcalanır çantam kurcalanır.
Tüm bunlara rağmen en iyi tarafı anlayışlı olması istemiyorum dediğim hiçbirşey için zorlamaz beni ama buda yetmiyor bana kaldıramıyorum tüm bunları siz benim yerimde olsanız ne yaparsınız???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?