- 16 Nisan 2023
- 824
- -191
- 18
- Konu Sahibi papyonlupanda
-
Cok farklı cevrelerden ve aileden toplam 50 cift tanıyorum, bu 50 ciftten 5 cift gercekten mutlu… evlilik mutluluğunu sadece kadınların ben mutluyum demesine bakmayın 2 tarafta söylüyor mu? Önemlş olan o. Ama Türkiye sartlarında evlilik kadının cektiği ve bunu normal sandığı cektikcede yüceleceğini sanmasıyla değer kaybetmesi arasındaki uyudugu, uyanamadığı süredir.O kadar çok boşanan çift örneği görüyorum ki mutlu evliliğin olmadığını düşünmeye başladım. Bu yüzden evlenmekten korkuyorum. lütfen bana güzel örnekler verir misiniz?
Başlık açmayı tam çözemedim onu seçmişim.Bir derdim var'da mutlu evlilik görmeyi mi bekliyordunuz
özel değilse neden boşandiniz?doğru insanı bulursan neden olmasınki,bende boşandım gerçi
Mesela kişilik özelliklerinde nelere dikkat etmeliyim sizce? örnek verir misiniz?mutlu evlilikler var tabi ki, olmaz mı. sayıca az ama. güncel hayatta da boşanan çok insan var. bu senin gözünü korkutmasın. herkes kendi kaderini yaşar.
aşk tek başına yetmez. mantık da olmalı. birini sevmek tek başına yetmez o da seni sevmeli. daha en başından olmayacağı belli ilişkilere hiç girilmemeli. olgun tavırları olmayan biriyle sırf kaşı gözü güzel diye flört edilmemeli. ben burada boşanan insanların konularını okurken daha nişanlılık döneminde bile adamın tavırlarında sorun olduğunu görebiliyorum. belki o kızlar da görüyor ama göz ardı ettikleri için yıllar kayıp gidiyor. bile bile lades. sen akıllı olup adamın kişiliği konusunda dikkatli olursan o zaman huzurlu bir evliliğin olacaktır. sevgiler.
Doğru insanı bulduğumu nasıl anlarım sizce?Doğru insanı bulursanız evlilik gayet güzel bir olay , çok şükür eşimle çok iyi anlaşıyoruz gayet mutluyuz , 8.senemizi bitirdik , iyi ki diyorum bu adamla evlenmisim
Bekarlıktan daha güzel bulanlar genelde ailesinden kaçtığı için mutlu olanlar mesleği olmayanlar kendi hayatı evi düzeni bekarken olmayanlar vs gibi yani . Onlar biraz iyi bi insanla evlenmişler ise evliliği harika bulabilirler ve pembe eşyaları ile yetinebilirler.
Evlilik nasıl diye sorarken bence kriterlerde etkili .
Eşim ve benO kadar çok boşanan çift örneği görüyorum ki mutlu evliliğin olmadığını düşünmeye başladım. Bu yüzden evlenmekten korkuyorum. lütfen bana güzel örnekler verir misiniz?
Çok mutlu oldum sizin adınıza. Her daim mutlu olun .Eşim ve ben2019 da evlendik 2017 tanıştık hivmv tartışmadık bu güne kadar
Kısmen katılıyorum ama ekleyeceğim şey kişinin kendiyle sorunu varsa,mutsuzsa dunya iyisi biriyle de evlensin yine mutsuz devam ediyor.Bekarlıktan daha güzel bulanlar genelde ailesinden kaçtığı için mutlu olanlar mesleği olmayanlar kendi hayatı evi düzeni bekarken olmayanlar vs gibi yani . Onlar biraz iyi bi insanla evlenmişler ise evliliği harika bulabilirler ve pembe eşyaları ile yetinebilirler.
Evlilik nasıl diye sorarken bence kriterlerde etkili .
Herşeye itiraz etme şükret sabir et her 2si icnde geçerli ve aileyi asla evliliğine dahil etme tartışsan bile ailene söyleme çünkü sen gece onunla barışırsın ama annen unutmaz.benim eşim asker ben ilk evlendim köye gittim doğuda hemde es götürülemez yere eşyalarım 2.eldi sağlık ocağı bakkalı olmayan bir koydu ama soranlara çok güzel diyordum köyümde herkes kürtçe konuşuyordu kürtçe öğrendim eşim için çünkü bilmesem faydasız olacaktım köy evleri belli kertenkele fare vs herşey mevcuttu kapımı inekler açardı nereye düştüm diye kendimi yerken bir baktim eşim için dedim herşeye değer seviyorsan saygını kaybetme ve herşey güzel olacak diye cabalaÇok mutlu oldum sizin adınıza. Her daim mutlu olun .
Var. İyi kayınaileler kötü gelinlerle, iyi gelinler kötü kayınailelerle imtihan ediliyor galiba. İkisinin de kötü olduğu kombinasyonu gördüm ama ikisinin de iyi olduğunu görmedim.+iyi bir kayınailesi olan var mı ? Ben de bunu çok merak ediyorum
Ben bi dayımın eşiyle anneannemi gördüm. İkisi de iyi insan olan ve birbiriyle çiçek gibi anlaşan.Var. İyi kayınaileler kötü gelinlerle, iyi gelinler kötü kayınailelerle imtihan ediliyor galiba. İkisinin de kötü olduğu kombinasyonu gördüm ama ikisinin de iyi olduğunu görmedim.
Atasözüne haykırdım yanlış anlaşılmasın.Gecen bir babaanne sözü okudum demiş ki:
Erkeğin getirdiği su, sıçtığı boku temizlemez.
Ben teyzeye katılıyorum.
Mutlu evliliği bulan kadir gecesi doğmuşlara da özendiğim kadar kimseye özenmiyorum.
Valla ben de haykırmıştım. Düşününce de çok hakverdim teyzeme :)Atasözüne haykırdım yanlış anlaşılmasın.
Benim 2 kayınvalidem var. biri resmen melek maşallah diyeyim. Diğeri birçok kaynana gibi anladınız+iyi bir kayınailesi olan var mı ? Ben de bunu çok merak ediyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?