Mutlu evliliği olan var mi?

O kadar çok boşanan çift örneği görüyorum ki mutlu evliliğin olmadığını düşünmeye başladım. Bu yüzden evlenmekten korkuyorum. lütfen bana güzel örnekler verir misiniz?
Cok farklı cevrelerden ve aileden toplam 50 cift tanıyorum, bu 50 ciftten 5 cift gercekten mutlu… evlilik mutluluğunu sadece kadınların ben mutluyum demesine bakmayın 2 tarafta söylüyor mu? Önemlş olan o. Ama Türkiye sartlarında evlilik kadının cektiği ve bunu normal sandığı cektikcede yüceleceğini sanmasıyla değer kaybetmesi arasındaki uyudugu, uyanamadığı süredir.

Mesela kişilik özelliklerinde nelere dikkat etmeliyim sizce? örnek verir misiniz?

İyi bir işim var.
27 yaşımda evlendim. Evlenene kadar 5 yıl yalnız yaşadım. Maddi olarak çoook rahattım ailem çok destekti.
Eşimle 8 yıldır evliyim. Eskisi gibi maddi rahatlığım yok. Evim hala bekar evi mobilyalarımızla dolu. Zar zor bir ev aldık. Borç ödüyoruz.
Ama bence bekar hayatımdan daha iyi.
Akşam eve geldiğimde her şeyimi paylaşabildiğim bir nefes olması gelecek planları yapabilmemiz birlikte canla başla evladımız için çalışıyor olmamız. Günün sonunda birlikte uyumak. Hepsi paha biçilemez.
bence tek etkili şey iki insan arasındaki iletişim.

Benim çevremde çok mutlu evliler de var (Allah mutluluklarini arttırsın) , saçma sapan evlilikler de var.
Ama bildiğim şu, herkes en başta kendisini gösteriyor. Sen görmek istemezsen görmüyorsun, ayrılmak istemediğin için anlamazliktan geliyorsun. Kimsenin başına saksı düşüp değişmiyor. Değişen insan yok, yoldaki isarerleri okuyamamış insan var :)
Kk'da bile kadın anlatıyor 'hic böyle degildi,çok değişti' diyor, önceki konulara bakıyoruz adam aynı adam, sadece kadın artık bıkmış,gözü açılmış. Ya da adam dozunu arttırmis.
Bir arkadaşım var, nisanliyken yüzüğü bile kaynanası seçti, her konuda engin fikirlerini paylasirdi. Kız hiç sorun etmezdi. Ederdi de, nişan atacak kadar görmezdi. Şimdi neredeyse on yil olacak evleneli. Hala kocası annesinin ağzına bakiyor.
Bir diğerinin nişanlısı hep para para para derdi, bazı şeyleri kız tarafına itelemeye meraklıydı, evlendiler adam hala para para diyor, hala en ufak masrafı bile karşılamıyor.
Sevgiliyken kizip bağıran evlenince itip kakiyor, nisanliyken eğlenmeye gidip telefonu kapatan evlenince gecenin köründe gelip 'beni boğma' diyor...
Onemli olan evlenmeden önce iyice bir gozlemlemek bence.

Kısmen katılıyorum ama ekleyeceğim şey kişinin kendiyle sorunu varsa,mutsuzsa dunya iyisi biriyle de evlensin yine mutsuz devam ediyor.
Kendi kendine mutlu olamayan, hayatını güzelleştirmeyi bilmeyen insan evlenince de mutlu olamaz, çocuğu olunca da.
Karşı taraf da çok etkili mutlulukta, ama kişinin kendi de etkili.
Bekarken mutlu kadın evlenince mutlu olur mu, bilmem ama bekarken mutsuz kadın evlenince mutlu olmaz

Çok mutlu oldum sizin adınıza. Her daim mutlu olun .
Herşeye itiraz etme şükret sabir et her 2si icnde geçerli ve aileyi asla evliliğine dahil etme tartışsan bile ailene söyleme çünkü sen gece onunla barışırsın ama annen unutmaz.benim eşim asker ben ilk evlendim köye gittim doğuda hemde es götürülemez yere eşyalarım 2.eldi sağlık ocağı bakkalı olmayan bir koydu ama soranlara çok güzel diyordum köyümde herkes kürtçe konuşuyordu kürtçe öğrendim eşim için çünkü bilmesem faydasız olacaktım köy evleri belli kertenkele fare vs herşey mevcuttu kapımı inekler açardı nereye düştüm diye kendimi yerken bir baktim eşim için dedim herşeye değer seviyorsan saygını kaybetme ve herşey güzel olacak diye cabala

Şimdi bazı kırmızı bayraklar var. Aldatılma, her türlü şiddet, kumar, aile teroru vs vs.

Bunlar dışındaki evliliklerde kişilerin beklentilerine göre mutluluk oluyor. Mesela bazı kültürlerde es ailesinde 2 gün yatili kalmak sorunsa,kiminde 2 ay, kiminde sürekli kalmak sorunlu. Bazen kadının beklentisi esin çok para kazanması, bazen entellektuel olması bazen huzur. İşte burda da kendi isteklerini bilip ona göre biriyle uyusman lazım. Bu da bizim gibi bireyselligin bastirildigi kültürlerde kadının benim isteğim bu demesi 30lu yaşlar ehhh yeter demesi 40li yaşlar.
Çok detaylı bir konu. Ya da çok iyi anlaşıp evlendiniz. Kişiler donusebilir. Ben 10 yıl önceki sasifelek değilim mesela. Çok degistim. Eşim bazı konularda benim kadar degismedi. Çevrede örnek çift olarak gösterilen arkadaşlarımız boşandı. Adamın ailesinden biri vefat etti. Sonra karı koca o dönemden çıkamadılar.
Bütün bunları söylüyorum bekarlık iyi mi hayır. İnsan sıkılıyor. Ben yurtiçi yurtdışı gezmistim, eller havaya modunda 2 yılım geçmişti. Zevk vermiyordu artık. Evlenmek istiyordum.
Uzun bir konu yani. Çok mutluyum diyenin bazen aşk bitti gidiyorum diyemeyendir. ( Bizim kültürde alışıldık bir boşanma sebebi değil) Bazen de gerçekten mutludur daha önemlisi o yaşadığı hayattan tatmin oluyordur. Kendini tanı. Mutluluk ancak onunla geliyor.

Var. İyi kayınaileler kötü gelinlerle, iyi gelinler kötü kayınailelerle imtihan ediliyor galiba. İkisinin de kötü olduğu kombinasyonu gördüm ama ikisinin de iyi olduğunu görmedim.
Ben bi dayımın eşiyle anneannemi gördüm. İkisi de iyi insan olan ve birbiriyle çiçek gibi anlaşan.
O da yengemin annesi erken vefat etmiş, annesi yerine koudu. E anneannemde kaynanalık yapmadı. Hep özenli davrandı kızlarından ayırmadı ondan.
Anneannem vefat ettiğinde teyzelerim yengem yazmalarını paylaşırken bile en eski yazmayı istemişti en sevdiği hiç çıkarmadığı buydu. Onu hatırlatsın diye.

Bir evin, ilişkinin yükünü tek başına kadın veya erkek -ki ülkemizde genelde kadın- kaldırıyorsa, çocuğu tek başına büyütmeye uğraşıyorsa evet elbette evlilik berbat bir şey. İlişkide insan insanın yükünü hafifletmiyorsa, acısına kederine ortak olmuyorsa elbette cehennem olur. İnsan koşa koşa evine gidiyor öbür türlü. Beraber pişirmek, yemek, konuşmak, paylaşmak, en yakın arkadaşının o olması, her zaman destekçin olması bublar harika şeyler.

Atasözüne haykırdım yanlış anlaşılmasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…