Mutlu evlilik nedir?

hamincera

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2010
361
61
118
Ordu
çevremde gördüğüm evlilikler nedeniyle utlu evlilik nedir sizlere sorma istedim

Son düzenleme:
Bu sorunuza cvp vermek biraz yürek ister...... Sadece şunu söyleyeyim. Beklentileriniz gayet mantıklı ve haklı.

Son düzenleme:
merhaba, ben esinin seni sevip sevmedigini bilemem fakat bence annenin sizinle yasamasi buyuk etken yani bas basa yalniz kalmaya ihtiyaciniz olabilir.bunun icin sen birseyler dusunup yalniz kalmaya caba gosterin derim.insallah mutlu olursunuz.

Siz kendinize bunu nasıl söylersiniz "aman aman güzel olmasam da idare ederim"...
Bunu size benimseten bir eşinizin olmasını anlayamıyorum.. Neden sizde aynısını yapmıyorsunuz... Psikolojik şiddet en sevmediğim şiddet türlerinden biridir. Ama en azından kısası kolaydır. Kendi silahı ile vurmak için maddi hiçbir şeye ihtiyacınız yok.. Mizacını kopyalayın yeter...

Mesela ne kadar çirkin olduğundan siz de dem vurun arada... Böyle ise eğer... "avukat eşleri çok yakışıklı oluyor. Filan avukat mesela......" Arada bir "Çok mu kilo aldın sen? Sanki yüzün ablaklaşmış" gibi acımasız da olun... Hatta bazen "Hızlı kilo vermiş olmayasın, bayağı bir çöktün.. Senin bir derdin falan yok değil mi?" diye su kurnazı da oluverin.. Saçınızı başınızı yaptırmak için mümkünse kuaförden çıkmayın.. Her gün ya bir fönünüz olsun ya bir maşanız.. Birden kendinize bakmaya başlayın... "Arkadaşlar beni (ünlü biri) X'e benzetiyorlar." diye uydurun... Arada annenizi de evde bırakın çocukla "Arkadaşlarla alışverişe çıkıyoruz" deyip gidin... Yeni bir kıyafet alın dönün.. "Bunu bana çok yakıştırdılar" diye de gösterin... İşe giderken usturuplu ve fakat çekici kıyafetler tercih edin.. Dizde bir etek ama yüksek topuklu çizmelerle gibi.. Sabah makyajlarınızı uzun tutun...

Umursamayın...

Eminim eşiniz sizi seviyordur ama aklı da karışıyor anladığım kadarıyla arada bir.. Elindekinin kıymetini bilmesi gerek...

Yapamam derseniz eğer.. Yapabileceğiniz en kolay şey "Bana şunları yapmandan hoşlanmıyorum;" diye başlayıp hoşlanmadığınız her şeyi mimiksiz bir şekilde, sert ve soğuk bir üslupla kendisine sıralamak ve bulunduğunuz yeri terketmek olacaktır... Yüz göz olmadan, iletişime geçmeden...

Selamlar,

bence güvenilir bir bakıcı bulun ve öncelikle basbasa yasamaya baslayın hem yazın eşiniz cocugunuzun tüm sorumlulugunu almamıs olur. Annenizin sizinle yasaması büyük hata, öncelikle buna çözüm bulmalısınız

Duygularınızı o kadar içten anlatmışsınız ki inanın sizin ve evladınız adına üzüldüm...

Bence o sizi aşagılıyorsa siz de onu aşagılayın.

Mesela diyin ki sen de hiç yakışıklı degilsin gibisinden :)

Belki anlar o zaman.

Son düzenleme:
Sekerim bence senin kocan gercek bir hanzo, bildigimiz magaradan yeni inmis bir ayi. O doktor-ogretmen muhabbetine inanamadim, bir adam bu kadar hoduk olabilir mi?
Bu adamin neresini seviyorsun, hanzonun tekiymis. Arada cocuk olmasa tekmeyi vur gec git derdim ama olmaz. Hala soktayim, mantik evliligi yapmismis bilmem neymis...evlenmeseymis, madem seninle evlenmek istemis seni mutsuz etmeye ne hakki var? Adam gibi adam olmak zorunda, yemin ediyorum bu soyledikleri karsisinda ne yazacagimi sasirdim.

Ben de sizin icin uzuldum, sizin duygularinizi ya umursamiyor ya da dusuncesiz ve sizi kirdiginin farkinda degil. Her iki durumda da hoduklukte yeni bir sayfa acmis durumda, boyle sevgi mi olur Allah askina?

yok böyle bişi yaaa bende çok güzel bir bayan değilim boyum kısa yüzüm de güzel değil ve ben eşimin yanında kendimi dünyanın en güzel kadını gibi hissederim ....

çok kızdım eşine ne mantığıyla evlenmiş sizinle insan bu kadar hanzo olur mu yaaaa valla sinirden çatlayacağım çocuğa bakıyormuş pehhhh ben ev hanımıyım ama benim eşimde gece kalkar çocuklara bakar hatta emzirmeyi kestikten sonra nerdeyse hiç ben bakmadım.....

bu sevgisizlik değilde resmen öküzlük yaaa

Alın işte yine bi "model"
Kusura bakmayın çok sinirleniyorum böyle şeyler okuyunca...

Buna izin vermeyin lütfen.. Yazacaklarım canınızı acıtabilir hatta savunma psikolojisine bile sokabilir sizi.. ama tarafsızca okuyun lütfen..

1-Eşiniz o yaptığı şeyleri lütuf olarak gösteriyor, bunlar lütuf değil... O bir babaysa bunları yapacak yapmak zorunda...
2-Kuvvetle muhtemel kendi ezikliğini (özür dilerim bu kelimenin yerine başka kelime kullanamıyorum bu tiplere) kendinizi kötü hissettirerek bastırmak istiyor.
3-Kendinizi güzel hissetmeyip, zaten benim de pek fazla seçeneğim olamazdı diye düşünmenizi sağlıyor...

Kendinize gelin ve ona söylediği gibi olmadığını gösterin..

Beklediğiniz şeyler abartılacak şeyler değil. Olması gerekenler...

Ben de evliliğimde çok ciddi psikolojik şiddete maruz kaldım..hala toparlamaya çalışıyorum.
Evlilik terapisti çözüm olabilir ancak, sadece siz giderseniz olmaz... Eşiniz de bunu istemeli, ve sorun olduğunu kabullenmeli...

Öyle bir anlatmissin ki icim gitti. Sanki cocuk bakmak sirf annenin görevi, babasi olarak ne is görmeyi düsünüyor acaba. Bence esinize cok söz hakki vermissiniz. Siz sanirim onun söylediklerini kabul etmissiniz, o da bunu kullaniyor. Evlilikte taktikler oyunlar sevmedigim seylerdir ancak evet kurnazlik etme zamaniniz gelmis, siz de ona psikolojik baski uygulayin. Sonra, eger siz kendinizi akilli ve güzel bulursaniz inanin bu özgüveniniz bir süre sonra onun kabusu olur. Ise kendinizi sevmek ve begenmekle baslayin, güzellik ki göreceli bir kavramdir bunu unutmayin, siz kendinizi nasil görürseniz etrafa onu yansitirsiniz. Bence de annenizin varligi isi iyice monotonlastirmis olabilir. Kendinizi yenileyin, birakin da biraz o aci ceksin. O kendini size yakistiramasin. Fakat yine bir süre bir seyler degismezse o zaman konusursunuz, sevgisiz evlilik olmaz diye. Ama bence siz feminen gücünüzü kullanir ve özgüven sahibi olursaniz, bu kez o ezilecektir

aynen kızların dediği gibi kendine bak ve eşine aa göbekmi yaptın sen aa saclarınmı döküldü de
ya da ne bileyim neyse can damarı oraya bas
ayrıca güzel değilim ne demek,eminim kendini olduğundan daha çirkin görmeye baslamıssın kocanın yüzünden
herkesi ALlah yaratmıs
çirkinler evde kalsın o zaman
kendine deger ver
psikolijk baskıya izin verme

doktor öğretmen ne demek
bu eşinin ezikliğinin kanıtı

ayrıca sen anneysen o da baba bir zahmet bakıcak
yabancı değil millet bebeğini sadece seviyor ne demek ya
öğretmensin bebeğinin annesisin eşisin daha ne bekler bu erkekler ya

Bence öyle bir bakın ki kendinize söylediklerinden utansın illa çok para harcamak gerekmiyor ,annenizi yollayın bence bakıcoı alın,yeni bir imaj yaptırın kuaföre ,hergün evd e156 dakkanızı alcak en fazla saçınızı yapın topuklu ayalkkabı seksi gösterir,onları giyin evde bile rarat ama seksi olun ,gecelikleriniz güzel olsun ,yakın arkadaşlarınıza konuyu yüzeysel anlatıp onun yanında size iltifat etmelerini ''çok güzelsin,ne kadar alımlısın vs demelerini söyleyin,evde spor yapın fit olsun,onada hayatın müşterek olduğunu çocuğunuza bakması gerektiği aşılayın ,büyük konuşmayyaım ama ben olsam ,madem benimle evlenmek zorunda kaldın,şimdi öyle bir mecrubiyetin yok kapı orda çıkabilirsin derdim ,ona sizi kaybetme korkusu verin bence ....

duygularımı dile dökmüşsün nası sinir oldum okuyunca adam evlenip birde çocuğpu oluncamı aklına gelmiş eşim güzelmi acaba diye düşünmek ,söylenecek söz kalmıyor bu adama 17 lik ergenler bile böyle saçma konuşmaz eşini,çocuğunun annesini yüceltmesi gerekirsen yerin dibine sokmaya çalışıyor,sakın psikolojin bozulmasın arkadaşım adama bak sanki brad pit

aşk evliliği değildi benim için çok da mantıklı bi evlilikte değildi aslına ama onun için mantık evliliğiydi

Aranızda aşk yoksa ve eşiniz hiç çekinmeden böyle söyleyebiliyorsa neden hala birliktesiniz?Yani bi erkeğin bi kadına hele de karısına böyle söylemesi akıl alır değil.sen de onun davrandığı gibi davran bence.

başlık o kadar hoşuma gittiki mutlu evlilik nedir?çok anlamlı yazmışsınız.yaşadıklarınızdanda üzüntülü kırgın olduğunuz çok belli.sizin aile düzeniniz sanki herkes bir işe odaklanmış ne yapılması gerekiyorsa o yapılıyormuş gibi tek bir fark var eşiniz çok bencil.nasıl olurda sizi hastenede bırakır gider aklım almadı.mutlu evlilik sevgidir saygıdır aşktır yeri gelince canını vermektir eşine çocuğuna.sizin eşiniz sizi aşalamaktan başka bişey yapmıyor gibi yazık.neyiniz eksikmiş acaba.hiç canınızı sıkmayın bence ama herkesin dediği gibi annenizi uzaklaştırın o evden gerekirse bakıcı tutun he bu çözüm mü belki diyebilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…