Mutlu evlilik nedir?

evet bir anlamda psiklojik şiddet eşimin yaptığı. annem meselesine gelince tek taraflı alınmış bir karar değildi oğlumuzu annemin bakması.ama zamanla o istememeye başladı.belki haklı da olablir .ama anneme git diyemem benim babam yıllar önce vefat etti ,annem bizi tek başına büyüttü ve şimdi bir ev yaptırıyor biraz birikmişi ve kardeşlerimin yardımıyla kımetse bu sene bitecek seneye bende güzel bir şekilde anneme bakıcı tutacağımı söylemem gerekiyor.bizde anneme bakıcıya vereceğimizi toplu olarak veriyoruz her sene birde bizim yanımızda olunca maaşını harcamıyor yani şimdi ona artık bakıcı tutmaya karar verdik diyemem

işte o zaman evin içinde sürekli bir huzursuzluk oluyor.bende alttan alıp böyle idare etmeyi seçtim ama bazen patlama noktaları oluyor işte.küstüm,kırıldım tartıştım olmuyor bi yerden sonra huy bu değişmiyor.

doktor öğretmen olayı banada çok saçma geldi ona da anlatmaya çalıştım gönül birini sevdimi o ona çirkin bile olsa güzel gelir yada yakışıklı ne bileyim. yani evlilikte karşındakinin yakışıklılığı değil huyu suyu önemli ama benimki güzelliği tercih nedeni olarak görüyor.

Renklendirdiğim kısma dikkat...
Bu kadar mantıksız ve patavatsız bir insan, nasıl olur da mantık evliliği yapmış hayret...
Bu cümleyi okuyana kadar kaç yıllık evlisiniz diye soracak ve ona göre yorumumu yapacaktım ama vazgeçtim....

Sadece şunu söyleyebilirim...Mutlu bir evlilikte, mantık kadar, anlayış ve saygı kadar, dostluk kadar, sevgi kadar "AŞK" ta vardır...Bunu unutmayın..Aşl olmadı mı, saydıklarımın tümü anlamını yitirir...(Bana göre)...

ben ondan yardım istesem zaten çocuğa bakıyorum akşama kadar daha ne istiyorsun der. zaten şu ana kadar yaptığı bi kaç şeyi kavga gürültü ile yaptı sonrası fıs.bazen diyorum ben bu sevgisizliği,değersizliği hwk edecek kimin ahını aldım.ev hanım olmak inan bişeyi değiştirmiyor ablamda ev hanımı ama inan eşi ona benden daha fazla değer veriyor ve yardımcı oluyor. hatta annemde ben sen okudun,para kazanıyorsun diye eşin sanadaha fazla yardımcı olacak,değer verecek diye düşünürdüm diyor.

Bir adam Mecnun´a demiski: "Bu mu bahsettigin Leyla? Bunun icinmi askindan deli divane oldun? Bu kara kuru bir kiz. Ben sana ne güzelleri bulurum istersen"
Mecnun´da yanitlamis: "Ahhhh, birde Leyla´yi benim gözümden görebilsen..."

Sevgi olunca güzel cirkin lafi bayat kalir. Eslerimizin hangisi birer "Dünyanin en yakisikli adami" ki sanki?
Ama kendine bakmak cok önemli, huzur cok önemli.
Diger yorumcularinda dedigi gibi, annenle ayni evde olmaz o bekledigin büyük sevgi, adam sizi birer ev esyasi gibi görür zamanla.
Ve kendinize bakmaniz cok önemli, kendinizi güzel bulmaniz, onun yaninda kusurlarinizdan hic bahsetmemeniz (Mesela kilo aldim galiba vs gibi).
Insanin saci bile yapili olunca daha bir güzel oluyor, makyaj acayip degistiriyor, kiyafetler bile bir güzellik katiyorlar insana üstüne yakistiginda.
Dene istersen: Bir hafta boyunca cok bakimli gez evde, ama sanki hicbirsey yokmus gibi. Hafif makyaj, ev kiyafetlerin bile rahat olduklari kadar sIk ve güzel olsun, normal davran.
Esinin gözü hemen parlar, buna eminim. Erkekler görsellige cok önem veriyor iste...

Son düzenleme:

evet eşim çocuğu bakmak kadının görevidir ve onun yaptığı bana lutuftur anlayışna sahip .bende ona dedimki bu çocuğu ben babamın evinden getirmedim bunu ikimiz yaptık ikimiz bakıcaz dedim bi ton kavga üstüne ama ne dersem diyeyim ikna olmuyor.birde eşim yapacak olsa arkadaşları güya biz çocukla ilgilenmeyiz sadece sevmek için alırız kucağımıza ,biz bir gece olsun dahi çocuk için kalkmamışozır filan diyorlarmış.bence atıyorlar hiç bi erkekde evin içinde ne yapıyorsa gidip arkadaşlarına birerbir anlatrmaz.kimsenin evinin içini bilemezsin diyorum.bakımlı olmak meselesine gelince ben kapalı bir bayanım ,ama son derece bakımlıyım kendime yakışanı alırım ama aman aman da kendime cilt bakımları o tarz şeylerde yaptıramıyorum(yaşadığım yerin imkanları nedeiyle).onun dışında kılığım kıyafetim insanlar tarafından beğenilir.

Konunu okurken en sinirimin zıpladığı kısım ; seninde eşinin bu tarz yaklaşımları sonucunda kendine olan güvenin gitmiş olması.

Adam çıkıp kadına kendi kafasına göre her türlü rolü biçecek,kendi yaptıklarını lütfen(!) yapıyor olacak ; her türlü patavatsızlığına alttan alan bir eşe birde okuldaki doktor eşinin güzelliğinden bahsedecek..

Hadi oradan beee!

Eşine bu rahatlığı verme.Evet yorumların birinde yazılmış evlilikte taktik savaşını bende sevmem ama madem savaş açılmış , o zaman her türlü strateji mübahtır.

Kendine güvenini , eşini ve onun sözlerini hayatının merkezi yapmaktan vazgeçerek kazanmaya başla.

Senin güvenine hayran olması ve it gibi peşinde dolanması aslında çok kolay.

Savaş Sanatı işte,hamleni doğru zamanda yapacaksın sadece.

Çok yazık gerçekten, arkadaşlarının da etkisinde kalması hiç ama hiç güzel birşey değil. İnsanın arkadaş çevresi önemlidir derler ya. Aslında feminen olmaktan kastım benim zaten pahalı ürünler, makyaj malzelemeri falan değildi. Hani size neyin yakıştığını düşünüyorsanız onu kullanın anlamında idi. Diyelim mavi renk giydiğinizde mi daha mutlu ve güzel hissediyorsunuz öyle yapın.
Ki özgüveniniz artsın. Aynaya baktığınızda evet ben çok güzelim ne zaman diyorsanız, o modda kalın. :)
Önemli olan özgüvendir, siz kendinizi beğenin, eşinize sizi ezme hakkı tanımayın bile.
Mesela güzel olmadığınızı mı ima ediyor, güzellik görecelidir diye boşuna dememişler, halbuki bir sürü övgü alıyorum okulda diyin vs.

var bu kocalarda bir şey ya benimki de hukuk fak. kazanmış gitmemiş astsubay kendi bir kere konu açıldı keşke okuyabilseydin ama o zaman beni nasıl bulacaktınki dedim o da avukat olsaydım senle evlenmezdimki dedi halbuki kendi lise bense lisans mezunuyum.
Bir tuhaflar var bu nesilde bir bozukluk o yüzden çok takılma ama için içinide yemesin hiç bir laf altında kalma.

kesinlikle arkadaşa katııyorum...l

3 yıl geçmiş yazdıklarımın üzerinden geriye donüp okuduğumda bir insanın değişemeyeceği inancı bende daha da kuvvetlendi. Evet hala mutlu evlilik nedir ben bunun cevabını bulamadım. Belki kişinin beklentilerini bulması belki şans belki belki....bilemiyorum .bazı şeyler kördüğüm gibi çözmeye çalıştıkça daha da karışıyor. bu evlilikte böyle .bu altı yılda çoook yıprandım ne kadar daha devam edebilirim bilmiyorum.bu kişiyle evlenmeye ben karar verdim bitirmeye de ben karar vericem.bitmesini istiyormuyum tabi ki hayır. iki evlat var.ama bırde evlilikte saygısını yitirmiş iki eş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…