mutlu evlilik yok mu ?

kayınvalide adayları kusura bakmasın ama geneli demiyorum cogu burada anlatılan gibi yani

en azından buraları okuyup ders almaları gerek.
bak böyleymiş geline kötü davranmayım diye.
benim de abim var ve anneme hep diyecegım evlenınce aman geline şöyle böyle davranma dıye. kötü davranmayacagından cok cok emınım ama insanoglu sonucta çiğ süt emmişiz hepimiz.
kendi annemzle bile sorun yasayabiliyorsak kaynanayla hayli hayli yasayabiliriz bence.

ha kötü gelinler yok mu elbette var. suc hıc bır zaman tek taraflı degıldır zaten.

sonuc olarak kaynana da gelin de su yazılanlardan ibret almalı.

Son düzenleyen: Moderatör:
tabii ki her evlilik mutsuz değil ama sorunlar hepimiz de var..

belki yanlış düşünüyorum bilemiyorum ama ben 3.şahısların bir evliliği gerçekten etkilediğine inanmayanlardanım.kadın ve erkek kendini biliyorsa ve sınırlarını koyuyorlarsa ne kaynanalar ne de başka birileri mutsuz edemez onları.

dış etkenlerden kaynaklanan sorunları kapı ardında bırakıyorsanız o evlilik mutsuz olmaz bence.

insanlar kedini bilirse ve ona göre davranırsa neden mutsuz olunsun ki?

mutlu evlilik var tabi neden olmasın .ama şuda var ki herşeyde olduğu gibi evliliktede inişli çıkışlı zamanlar olur bu çok doğal .hayat bu herşey oluyor .bazen zor zamanlar oluyor olmuyor değil .eşlerin birbirine anlayışlı olması ,biri sinirliyken diğerinin alttan alması ,küslüklerin uzun sürmemesi gibi şeyler gerek .evlilik sabır isteyen birşey .

Evlilikle alakası yok ki bunun..
Bekar insanlarda zaman zaman mutlu zaman zaman mutsuz olabiliyorlar değil mi ?
Evlilikte de öyle, mutlu olduğumuz zamanlar da vardır sorun yaşayıp üzüldüğümüz anlarda..

Evli olmak her konuda aynı şeyi düşünüp sürekli güllük gülistanlık olmak değil.. İki farklı birey olduğunuzu kabullenip birbirinize saygı gösterdikten sonra aşılmayacak sorun yoktur, bu tamamen kişilere bağlı bir durum yani..

Eşimle dört senelik flörtten sonra evlendik...Şükürler olsun amacı beni mutlu etmek olan bir eşim var... Kendinden önce beni düşünen, elinden geldiğince bana yardımcı olmaya çalışan,özür dilemeyi bilen, beni üzen bir şey olduğunda gözlerime bakınca anlayabilen biri.... Bu kadar artı özelliklerin yanında beni çileden çıkaran huyları yok mu tabi ki var... Ama evlilikte önemli olan bazı şeyleri göz ardı edebilmek... Artılarına odaklanabilmek...

Eşimi o kadar seviyorum ki;kaynanamın beni sevmediğini görmezden gelebiliyorum, sıkıntıdan patlasam saatlerce tek kelime konuşmadan kaynanamla saatlerce oturabiliyorum, eşimin inatçı halini (bu durumdan hiç hoşlanmasam bile) sempatik bulabiliyorum, beş dk da yapılabilecek bir işin başında saatlerce uğraşmasına sabredebiliyorum,insanlara hayır diyememesini görmezden gelebiliyorum...

Her evlilikte sorun vardır...Sonuçta iki farklı karakter bir araya geliyor ve bir bütün olmaya çalışıyor... Olması gereken tek şey iki tarafında ben dememesi...:34::34:

Son düzenleme:
Mutlu evlilik var elbette. Ama kuralına göre oynamayı bileceksin. Sadece sevgi, aşk yetmiyor mutluluk için maalesef.
Birincisi birbirinin değerlerine saygı duymak gerekiyor. Burada en çok aileler öne çıkıyor. Zaten sitede de buna benzer çok konu var..gelin/kayınvalide sorunları vs. mümkün mertebe bu işlere bulaşmayacaksın.
Konuda bazen haklı da olsan susman gereken noktayı bileceksin. En kilit olay bu bana göre. O an susmayı başarabiliyorsan tamamdır, üstünden bir uyku süresi geçince farklı düşünüyor insan…:ssz:

mutlu evlilik değil 'mutlu insan' var mı diye bakmak lazım.

bakış açısına göre değişiyor her şey.burdaki pek çok soruna baktığımızda aslında olayların çoğu zaman insanların tatminsizliğinden kaynaklandığını görürsünüz.

bana sorun gibi görünen şey başkası için hiç önemli olmayabiliyor,ya da tam tersi.

insan kendini memnun etmeyi bildikten sonra evlilik ona göre şekillenir zaten.bekarlar hep mutlu mu?

bütün suçu evliliğe,eşlere atmamak gerek.

kayınvalide adayları kusura bakmasın ama geneli demiyorum cogu burada anlatılan gibi yani

en azından buraları okuyup ders almaları gerek.
bak böyleymiş geline kötü davranmayım diye.
benim de abim var ve anneme hep diyecegım evlenınce aman geline şöyle böyle davranma dıye. kötü davranmayacagından cok cok emınım ama insanoglu sonucta çiğ süt emmişiz hepimiz.
kendi annemzle bile sorun yasayabiliyorsak kaynanayla hayli hayli yasayabiliriz bence.

ha kötü gelinler yok mu elbette var. suc hıc bır zaman tek taraflı degıldır zaten.

sonuc olarak kaynana da gelin de su yazılanlardan ibret almalı.

sen eminsin, ben eminim peki kötü davranan kayınvalideler kimler,
burda açılan konuların büyük bir çoğunluğunda hep erkek tarafı kötü niyetli ilan ediliyor,
kendi ailelerimiz bir melek.kimsede demiyor ki benim annem geline fena kayınvalidelik yapıyor.
genel soruyorum,sana değil çünkü bende aynı şeyleri düşünüyorum :44:
peki kim bu kötü kayınvalideler?

burda açılan konuların büyük bir çoğunluğunda hep erkek tarafı kötü niyetli ilan ediliyor,
kendi ailelerimiz bir melek.kimsede demiyor ki benim annem geline fena kayınvalidelik yapıyor.

evet emınım zaten yazımın basında geneli degıl cogu dedım.
emınım ama yıne de ınsanoglu cig süt emmıs yapar mı yapar yazdım ama orayı renklendırmemıssın..
annemı daha evılık olmadan kendım uyaracagım yazdım
yani kötü davranan kayınvalıdeler de sonucta uzakta degıl.
kendı aılem bana gore melek evet ama tekrar yazıyorum bak ınsanogludur yapabılır dedım oraya
benım yazımı neden yanlıs anladıgını anlayamadım.

ben sadece kayınvalıdeye demedım ki gelının kötü huylu olanları da var dedım:44::44::44::44:

Son düzenleyen: Moderatör:
6 yıllık evliyim. hala evin içinde bile el ele gezeriz. eşim anahtarı olmasına rağmen kapıyı açmaz, zile basar, ben de bet sesimle şarkılar söyleyerek karşılarım onu, el ele ya da sarılmış halde hiç biri olmuyorsa ayaklar temas edecek şekilde uyuruz. her yere birlikte gideriz, her şeyi birlikte yaparız, en basitinden çay koymayı, kahve koymayı bile. sırrı ne? ilk olarak ikimizin de ailesi uzakta. oldukça uzakta. ailelerin olduğu şehirlere tayin istemiyoruz, mecbursak 1-2 şehir yakınlarına istiyoruz. zaten ikimizin de ailesi aynı şehirde değil. 2. bir sebebi daha var ama kimseyle tartışmak istemediğim için yazmıycam.

ama merak ettim :(

Ben yaklaşık 5 aydır evliyim ve mutluyum bin şükür.
tabiki mutsuz olduğum zamanlar oluyor.
fakat genele bakmak lazım...
uyandığında yanında eşinin o masum yüzünü görünce huzur buluyorsan,
işten eve gelişini 4 gözle bekliyorsan,
onla sadece aşk değil arkadaşlığıda yaşıyorsan,
birlikte çok şey paylaşabiliyorsan,
bu adam mükemmel baba olur diye düşünüp bebek planlarını öne çekme düşünceleri sarıyorsa,
tartıştıktan sonra onunla küs kalmaya dayanamıyorsan ve bazen komik bahanelerle ona yaklaşıp barışmaya çalışıyorsan,
mutlusundur ve o doğru kişidir.
bizde arada eşimle tartışıyoruz ama saygıyı dışarı çıkarmadan,bağırmadan.
evliik zor bir kurum.f
fedakarlık yapmayı öğrenmek,beklentileri minimum tutmak,saygıyı hiç bir zaman eksik etmemek...
bunları evlilik hayatında daha iyi öğreniyor insan,eğer birde uygulayabilirse o evlilik tadından yenmez :125:

genellikle ailelerden uzakta yaşanan evliliklerde gerçekten sorun yok.
şimdi size bir akıl danışacağım bu konu üzerine sözlüm kendi otrudkları apartmandabulunan birdaire satın alalaım diye birteklifte bulunda yani kaynanamda yan daire de oturuyır.
ve ailesin bazı maddi sorunlarvar yani herşeyi sözlüm kendisi yapcak ve eve yarımda bulunuyor sürekli.
iyi bir işi var ve buzamna kadar kenarda beş kuruşu yok.çünki hep ailesiinin borçlarını ödemiş.
açıkcası banda onlarında yanında olmak mantıklı gelmiyor yanlışmı düşünüyorum acaba.
evleneceğiz beş kuruş paramız yok bide üstüne onlara yardım ediyor.tek o çalışıyor para kaznıyor çünki ben kendimize ait bir hayat yaşamk istiyorum.

mutlu olmak istiyorsan uzaklaş güzelim uzaklaşşş :23:

Ananemin dört tane gelini var...3 tanesinden ananemle ilgili hiç bir şey duymadım kötü davrandığına dair.Ama bir tanesi bırakın sevmeyi görüşmüyor bile doğru düzgün.Şimdi düşünüyorum kaynana aynı davranış aynı sorun ne o halde bir tanesi neden yüzünü bile görmek istemiyor.Tüm sorunların altında tek çözüm yatıyor bana göre.Empati kurabilmek.

Etiket yapıştırmaktan vazgeçmek gerek.Bir konu okudum bugün; konu sahibi işine karışılmasından hoşlanmadığını annesine bile işine karıştığında kızdığını ama kayınvalidesi karışınca daha çok kızdığını söylemiş...Neden kayın valideye daha çok kızıyor çünkü o kayın valide...Etiket baştan yapıştırılmış ve ne olursa olsun tahammül edilemez gibi algılanmış...

Benim kayın validemde düğün zamanı tek kuruş harcamadı,nişanımda taktığı bilezikleri bile ben aldım yolladım taksın diye,evimize gelip gitmedi,bırakın nişanlı olduğum dönemde hediye almayı halimi hatırımı bile sormadı...Ben tüm köprüleri yıkıp kavga edemez miydim oğluna ya o,ya ben diyemez miydim? Söz konusu geleceğin ise ince düşünüp bazı şeyleri göz ardı etmek zorundayız maalesef...

sevgili mune sana hem katılıyorum hem katılmıyorum, katıldığım nokta şu: domiant bi kadın km dinlemez arayı bozar burda eşin rolü çok önemli, ama şu da bi gerçekçi uzaklık olunca aklına estikçe çat kapı gelemeyeceğini bilmekte büyük bi artı

tabii ki her evlilik mutsuz değil ama sorunlar hepimiz de var..

belki yanlış düşünüyorum bilemiyorum ama ben 3.şahısların bir evliliği gerçekten etkilediğine inanmayanlardanım.kadın ve erkek kendini biliyorsa ve sınırlarını koyuyorlarsa ne kaynanalar ne de başka birileri mutsuz edemez onları.

dış etkenlerden kaynaklanan sorunları kapı ardında bırakıyorsanız o evlilik mutsuz olmaz bence.

insanlar kedini bilirse ve ona göre davranırsa neden mutsuz olunsun ki?

Ben de senin gibi düşünüyorum...Çözüm aileye uzak ya da yakın oturmak değil... Dediğin gibi kapı ardında bırakabilmek...

Kayınvalideye 2 sokak uzaklıkta oturuyorum ve hiç sorun olmadı bu bizde...

ben şimdilik mutluyum gerisi ya nasip canım

mutlu olmamın nedenlerini maddeler halinde yazıcam:
1- eşimle 9 sene flört ettim iyi tanıdım öyle evlendim
2- daha 3 aylık evliyim yani cicim ayları :1:
3- ailelerden 1100 km uzaktayız karışan müdehale eden yok
4- ikimizde hatalı olduğumuzda özür dilemeyi biliyoruz
5- eşim aynı zamanda en iyi arkadaşım
6- ev işlerinde bana yardımcı, benimle bişeyler yapmayı seven bi eş
7- birbirimizi rahat bıraktığımız zamanlar var, yalnız başına yapmaktan keyif aldığımız şeyler...örneğin o spora gider haftanın 3 günü, ya da oyun oynar, ben o arada ya kk'dayım ya kitap okuyorum ya da belgesel izliyorum, yani sürekli mıçmıç dipdibe değiliz

arkadaşım çok güzel özetlemiş ama özellikle 3. madde çok önemli genelde bizim tartışmalarımız 3. şahıslar yüzünden olur onun dışında hamdolsun mutluyuzdur. birbirini anlamak saygı sevgi aşk çok önemli hususlar.ama bu bölümdeki herkes mutsuzluklarını anlatır o nedenle bu bölümü baz alma derim :)

evet emınım zaten yazımın basında geneli degıl cogu dedım.
emınım ama yıne de ınsanoglu cig süt emmıs yapar mı yapar yazdım ama orayı renklendırmemıssın..
annemı daha evılık olmadan kendım uyaracagım yazdım
yani kötü davranan kayınvalıdeler de sonucta uzakta degıl.
kendı aılem bana gore melek evet ama tekrar yazıyorum bak ınsanogludur yapabılır dedım oraya
benım yazımı neden yanlıs anladıgını anlayamadım.

ben sadece kayınvalıdeye demedım ki gelının kötü huylu olanları da var dedım:44::44::44::44:

ama bende sana; genel soruyorum,sana değil dedim.
yanlış anlama ihtimaline karşıda bende aynı şeyi düşünüyorum dedim.

neyse uzatmadan, evlilikte en büyük problemlerden biride aileler.
mutlu olmak istiyorsan eşine,ailesini şikayet etmeyeceksin.kayınvalide yapıyorsa da eşin müdahale edecek.
bence en büyük iş eşte bitiyor.o yüzden evlendiğiniz kişiye dikkat edin.

benim sevgili k.validem bana yapmadığını bırakmadı..hani ömür boyu görüşmesem kimse soramazdı o kadar :1:

ilk başlarda çok taktım,ağladım dert ettim falan.ilk başlar dediğim 3 yıl falan sürdü bu.hep eşime patladım,hep ona kızdım.tek kavgamız onlardı neredeyse..

sonra birgün takmıycam artık dedim..ne yaparsa yapsın görmezden gelicem.laf vurursa duymamış gibi yapıcam..ve öyle de yaptım.şimdi telde bile laf vuruyor hala ama ben anne sesini alamadım deyip geçiştiriyorum :32:

şimde değişen kim? k.validem hala aynı..ama ben düşünme yapımı değiştirmeyi sonunda! başardım..

o yüzden diyorum ki 3.şahıslar mutsuzluk yaratmaz,biz mutsuzluğa daveteyi çıkarırız..

biz insanlar ne kadar mutlu olsakta illa bişeyler mıncıklayıp karıştırıp mutsuzluga sebep arıyoruz.bazen çok mutlu olmakta korkutuyor,bi kaç zamandır herşeyi iyi gidiyo kesin arkasından bişey gelir diye o güzel anlarında içine ettiğimiz için hiç bir zaman değilde herzaman mutlu evlilik yok sanırım.

Back
X