Bende mutlu evliliğin anahtarını söyleyeyim size :))
1- En önemli anahtarı 2 harften oluşuyor Hemen söylüyorum E-Ş :)
2- EŞ insanı vezirde yapar rezilde. Eş , doğacak cocuklarınızın nasıl karakterde olacagını , sizin zamanla kime benziyeceğinizin yansımasıdır.
3-Eşinizi seçerken kriterlerınız mal mulk dıs gorunum maddi öncelikli olmasın. saglam karakter, manevi degerlere hassasiyet, baba parasıyla bır yerlere gelmemsi. kendi aile durumunuz nasılsa eşinizide ona göre secın. mesela bnm aılem orta halliydiler. eşimin asla cok zengın bırı olmasını ıstemedım. bu cok onemlı bence.
4- eşinizi tanıma aşamasında asla ilişkinizi duygusal boyuta taşımamanız. aksi halde kötü huylarını görmezden gelirsiniz. mutlaka bir resmiyet olmalı. en azından aileler birbirini arastırıp onay verene denk. şahsen benım oyle olmustu. kii biz kendimiz tanıstık. görücü usülü degıl. biz istedik aramızdakı resmiyeti.
5- Ben nişanlılık ve evlilik süresini 6 aydan fazla sürede uzatmama taraftarıyım. Cunku Efendimiz hayırlı işlerde acele edin. buyurmuştur.
6- Nişanlilik sürecini cıvıklaştırmamak cok önemli. ileride yüzünüze vurulabılır.
7-Eşler birbirlerini rakip olarak görmemeli her lafının altında bir sey aramamalı. buna aileleride dahil. eşin ailesi sizinde aileniz bunu kabullenın.
8-Birlik evde oturacaksanız asla hayallerınızdeki özgür kız karakteri olacagınızı dusunmeyın. kaldıramıyacagınız bır seyı de kabul etmeyın en bastan. birlik evın her zaman bır zorlugu ve sıkıntısı olucaktır. cunku ınsanın cok oldugu her yerde sorunlar vardır.
9- evlendıkten sonra altın, para bilezik kavgasına asla dusmeyın onlar yerıne gelır ama sevgı ve saygı yitirilirse asla geri gelmez.
ve 10- Temiz ve becerikli olduktan sonra :)) Allahtan baska bır sey gelmezse mutlu bır yuva yakalamamanız imkansız :)))
Şahsen benım öyle

Rabbım daim etsin. cok ciddi saglık sorunlarım olmasına ragmen ( tümör, kısırlık) biz eşimle cok mutluyuz. ve eşimle 5 ayda tanısıp evlendik. yukarıdakı maddeler bizzat uygulanmıs yasanmıs ve onaylanmıs maddler. :) tecrübeyle. BEn 19 yasında evlendım. 1 yılı aşkındır evliyim. Ve cok mutluyum iyki evlenmişim.