mutlu evlilik yok mu ?

en önemlisi ailelerden çok uzakta olmanız.kesinlikle evlilikte mutluluğun anahtarı ailelerden uzak olmak.sakın ama sakın olduğunuz yerden ayrılmayın.çok büyük hata yaparsınız..Allah mutluluğunuzu daim etsin
canm ben bu uzak meselesını anlamıs değilim malesef:( sımdı aynı sehırde oluğta farklı ılcelerde olsak sorunolurmu sızce ya:S

canm ben bu uzak meselesını anlamıs değilim malesef:( sımdı aynı sehırde oluğta farklı ılcelerde olsak sorunolurmu sızce ya:S

olur =) dibimizdesiniz ama gelmiyorsunuz olur. ya da geldiniz ama 5 kere değil sadece 3 kere geldiniz olur. maalesef mesafe derken bir kaç şehirlik mesafeden bahsediyoruz. =)

"Mutlu olmak mümkündür tabi, şayet sürekli mutlu olmaya çalışmazsak." insan annesi babası kardeşiyle anlaşamazken tabıki evliliktede anlaşmazlıklar çıkıcak önemlı olan saygıyı yitirmeden atlatabılmek nekadar aşk evliliği deli gibi seviyorum evliliğide yapsa mutlaka anlaşmazlıklar çıkar bence evlıklılerde sorunların kolay çözülebilmesi için aileler karışmamalı aldatma şiddet konuları değilse tabi gerisi iyi kötü gider

Bende mutlu evliliğin anahtarını söyleyeyim size :))
1- En önemli anahtarı 2 harften oluşuyor Hemen söylüyorum E-Ş :)
2- EŞ insanı vezirde yapar rezilde. Eş , doğacak cocuklarınızın nasıl karakterde olacagını , sizin zamanla kime benziyeceğinizin yansımasıdır.
3-Eşinizi seçerken kriterlerınız mal mulk dıs gorunum maddi öncelikli olmasın. saglam karakter, manevi degerlere hassasiyet, baba parasıyla bır yerlere gelmemsi. kendi aile durumunuz nasılsa eşinizide ona göre secın. mesela bnm aılem orta halliydiler. eşimin asla cok zengın bırı olmasını ıstemedım. bu cok onemlı bence.
4- eşinizi tanıma aşamasında asla ilişkinizi duygusal boyuta taşımamanız. aksi halde kötü huylarını görmezden gelirsiniz. mutlaka bir resmiyet olmalı. en azından aileler birbirini arastırıp onay verene denk. şahsen benım oyle olmustu. kii biz kendimiz tanıstık. görücü usülü degıl. biz istedik aramızdakı resmiyeti.
5- Ben nişanlılık ve evlilik süresini 6 aydan fazla sürede uzatmama taraftarıyım. Cunku Efendimiz hayırlı işlerde acele edin. buyurmuştur.
6- Nişanlilik sürecini cıvıklaştırmamak cok önemli. ileride yüzünüze vurulabılır.
7-Eşler birbirlerini rakip olarak görmemeli her lafının altında bir sey aramamalı. buna aileleride dahil. eşin ailesi sizinde aileniz bunu kabullenın.
8-Birlik evde oturacaksanız asla hayallerınızdeki özgür kız karakteri olacagınızı dusunmeyın. kaldıramıyacagınız bır seyı de kabul etmeyın en bastan. birlik evın her zaman bır zorlugu ve sıkıntısı olucaktır. cunku ınsanın cok oldugu her yerde sorunlar vardır.
9- evlendıkten sonra altın, para bilezik kavgasına asla dusmeyın onlar yerıne gelır ama sevgı ve saygı yitirilirse asla geri gelmez.
ve 10- Temiz ve becerikli olduktan sonra :)) Allahtan baska bır sey gelmezse mutlu bır yuva yakalamamanız imkansız :)))

Şahsen benım öyle:nazar: Rabbım daim etsin. cok ciddi saglık sorunlarım olmasına ragmen ( tümör, kısırlık) biz eşimle cok mutluyuz. ve eşimle 5 ayda tanısıp evlendik. yukarıdakı maddeler bizzat uygulanmıs yasanmıs ve onaylanmıs maddler. :) tecrübeyle. BEn 19 yasında evlendım. 1 yılı aşkındır evliyim. Ve cok mutluyum iyki evlenmişim.

nişanlılık süresinin çok uzamamasına ben de katılıyorum. 1 sene kafi. sonuçta nişandan öncede, söz dönemi, flört dönemi oluyor. 2 sene flört olsa, 2 sene söz olsa, 1 sene nişan etti mi sana 5 sene, neredeyse benim evliliğim kadar =)

mutlu evlilikler var tabii eşini doğru seçersen ne çevrendeki nede burada okuduğun hiçbir sıkıntıyı yaşamazssın zaten muhtemelen gördüğün sıkıntılarda genelde eşlerin çıkardığı problemler ben ailelerinde çokta sıkıntı yaratacağına inanmıyorum biz ailelerimizle aynı şehirlerde yaşıyoruz ailelerimiz anlayışlı insanlar ama hataları yokmu var tabii e biz onları takıyormuyuz hayır.. ne eşim nede ben işimize karıştırmıyoruz kimseyi, eşimde bende üstümüze düşeni yapıyoruz onun ailesinde beni rahatsız eden birşey varsa söylüyorum oda ilgili kişiyi uyarıyor bende aynı şekilde, böylelikle kimseyle yüz göz olmamış oluyoruz. yani arkadaşım aslında eşin olacak kişide aileside kendini en baştan belli eder sen istersen görür ve yapacağın evliliğin en baştan iyi gidip gitmeyeceğini anlarsın zaten.. benim etrafımda gördüğüm mutsuz evliliklerin sonu baştan belli oluyor zaten o an evlilik aşkıyla yanıp tutuşan hanımlar bu kusurları gelip geçici şeyler olarak görüyor yada görmek istemiyor ne zamanki aynı eve giriliyor o zaman görmeye başlıyorlar aslında hep var olan sorunları istisnalar olsada geneli böyle yani kısaca iş sende bitiyor doğru kişiyi seçersen mutsuz olmak için bir neden yok 1 yıl birbirimizi tanıma süreci 1 yıl nişanlı kaldım 2,5 yıldırda evliyim yani 3,5 yıl resmi olarak ailelerde dahil olmak üzere birbirimizi 4,5 yıldır tanıyoruz ve mutluyuz

Mutlu evlilik yok galiba... Ben bugün akrabalarımızdan bir çiftin 20 yıllık evlilikten sonra ayrıldıklarını duydum, o kadar uyumlu örnek alınası bir çift idiler ki... Hayret ettim ve üzüldüm...

Son düzenleme:
kızlar etrafıma baktığımda ve kk da ki evli bayanların yazdıklarını okuduğumda evli insanların hep bir sorunlarla uğraştığını ya eşlerinden ya eşlerinin

ailelerinden sorun yaşadıklarını okuyorum etrafımdaki evli olanlardan duyuyorum
evlilik denilen şey böyle birşey mi mutlu evlilik yok mu acaba :26:

Mululuk böyle hokkabaz işi değil ki.. hokus pokus yapsın mutlu olunsun. Keşke öyle olsaydı da..biraz şans ve kaderle bağlantılı olabilir; doğru insanı bulmak mutluluğa giden yolda +1 kazandırır sana. Ama mutlu olursun diyemiyorum kendi açımdan. Leyla ile mecnun aşkıyla da evlensen aynı eve girince durum farklılaşıyor. Bu durumda evliliğin de kuralları oluyor, anlayış gerekiyor bir tutam, birkaç tutam aile bağlarına saygı gerekiyor bol keseden en önemli faktörlerden biri bu işte… annesini, babasını ağzına alırken dikkatli cümleler kurman kural 1. Sonra bekarken kabul edemeyeceğin susmayacağın şeyler için susmayı öğreniyorsun, sabrı öğreniyorsun… yani daha önce bilmediğin çok şeyi öğreniyorsun. Karşılıklı tabi bunlar. Doğru insan da varsa karşında bu kuralları da göz önüne alırsan sorun yoktur… mutluluklar..

Burda derdi olanlar konu açıyorda o yüzden sana öyle geliyor
Kimse biz şu kadar mutluyuz diye konu açmaz

İnan bana aşık olduğun kişiyle hayat tamamen çekilebilir oluyor
Evlilik sadece bir imza sevgilinle uyumak uyanmak su savaşı yapmak pasta savaşı yapmak ooo neler neler çok keyifli ya:34:

Evlenmeyi hiç düşünmeyip yıldırım nikahıyla evlenmiş biri olarak yazıyorum mutlu evlilik var ama benim evliliğim mutluluktan öte

2- EŞ insanı vezirde yapar rezilde. Eş , doğacak cocuklarınızın nasıl karakterde olacagını , sizin zamanla kime benziyeceğinizin yansımasıdır.
3-Eşinizi seçerken kriterlerınız mal mulk dıs gorunum maddi öncelikli olmasın. saglam karakter, manevi degerlere hassasiyet, baba parasıyla bır yerlere gelmemsi. kendi aile durumunuz nasılsa eşinizide ona göre secın. mesela bnm aılem orta halliydiler. eşimin asla cok zengın bırı olmasını ıstemedım. bu cok onemlı bence.
4- eşinizi tanıma aşamasında asla ilişkinizi duygusal boyuta taşımamanız. aksi halde kötü huylarını görmezden gelirsiniz. mutlaka bir resmiyet olmalı. en azından aileler birbirini arastırıp onay verene denk. şahsen benım oyle olmustu. kii biz kendimiz tanıstık. görücü usülü degıl. biz istedik aramızdakı resmiyeti.
5- Ben nişanlılık ve evlilik süresini 6 aydan fazla sürede uzatmama taraftarıyım. Cunku Efendimiz hayırlı işlerde acele edin. buyurmuştur.
6- Nişanlilik sürecini cıvıklaştırmamak cok önemli. ileride yüzünüze vurulabılır.
7-Eşler birbirlerini rakip olarak görmemeli her lafının altında bir sey aramamalı. buna aileleride dahil. eşin ailesi sizinde aileniz bunu kabullenın.
8-Birlik evde oturacaksanız asla hayallerınızdeki özgür kız karakteri olacagınızı dusunmeyın. kaldıramıyacagınız bır seyı de kabul etmeyın en bastan. birlik evın her zaman bır zorlugu ve sıkıntısı olucaktır. cunku ınsanın cok oldugu her yerde sorunlar vardır.
9- evlendıkten sonra altın, para bilezik kavgasına asla dusmeyın onlar yerıne gelır ama sevgı ve saygı yitirilirse asla geri gelmez.
ve 10- Temiz ve becerikli olduktan sonra :)) Allahtan baska bır sey gelmezse mutlu bır yuva yakalamamanız imkansız :)))

Şahsen benım öyle:nazar: Rabbım daim etsin. cok ciddi saglık sorunlarım olmasına ragmen ( tümör, kısırlık) biz eşimle cok mutluyuz. ve eşimle 5 ayda tanısıp evlendik. yukarıdakı maddeler bizzat uygulanmıs yasanmıs ve onaylanmıs maddler. :) tecrübeyle. BEn 19 yasında evlendım. 1 yılı aşkındır evliyim. Ve cok mutluyum iyki evlenmişim.

:46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46:

Eşinizi nişanlılık döneminde tanıyorsunuz 2 yıl nişanlı kaldım o dönemde tüm ihtiyaçlarımı aldım tam yetti bana bu zaman zarfı evlilikte Sevgi - Saygı - Sabır ve Sadakat varsa bu 4s kuralı olduktan sonra muhteşem birşey

Sen daha çocuk sayılırsın.
Maddelerin de çok şirinmiş, bir hello kitty'si eksik.

kızlar etrafıma baktığımda ve kk da ki evli bayanların yazdıklarını okuduğumda evli insanların hep bir sorunlarla uğraştığını ya eşlerinden ya eşlerinin

Aynen ßende hep kötü şeyler duyuorum okuorum we grüorum bu yüzdende çok korkuorum bazn sorunlrmz oluo nişanlmla ewlnnce daha kötü oluck die korkulrm bşlıo heemn

Haklısın
Ama bıde sole dusun ıkı farklı beden bır kısı oluyosa ısteyerek bır butun olmayancalısıoken
Ikı kısıınınde aynı selerınsewmesı beklemesı fıkırlerını sunması beklenmesı cok yanlız mutlu evlıkler var olmaz olurmu bu tamamen saygı ıle alaklı
Ask fılan dıgıl bana gore
Tamamen aılenın oglunu kızını nasıl yetısgırdıgı ıle alakalıdır
Karsılıklı ıkı kısı bınsaygıya dayalı olarak hayatlarını surturuyosa burda mutlu evlılık vardır dıe dusunmekteyımmm sen ne dersın bu duruma

Haklısın
Ama bıde sole dusun ıkı farklı beden bır kısı oluyosa ısteyerek bır butun olmayancalısıoken
Ikı kısıınınde aynı selerınsewmesı beklemesı fıkırlerını sunması beklenmesı cok yanlız mutlu evlıkler var olmaz olurmu bu tamamen saygı ıle alaklı
Ask fılan dıgıl bana gore
Tamamen aılenın oglunu kızını nasıl yetısgırdıgı ıle alakalıdır
Karsılıklı ıkı kısı bınsaygıya dayalı olarak hayatlarını surturuyosa burda mutlu evlılık vardır dıe dusunmekteyımmm sen ne dersın bu duruma

tabi kii bende ona cok inaniyorum saygi sevgi ve sadakat anlayis varya mutsuz bir evlilik surdurmenin imkani yok diye dusunuyorum bende

var canım olmaz mı..
evlenmeden önce bende çevremde hep kötü örnekler görürdüm..
k.v biraz fena ama gene de çok şükür huzurumuz var..
eşim ev işini bana hiç bırakmaz,beni hoşnut etmek için hep çaba gösterir,ne istiyorsam alma gayretindedir..
ben pek alttan almam ama o alır..
daha yeni evliyim ama böyle devam edecektir..rabbim hepimizin huzurunu daim etsin inaşşalh.
sende korkma var yani :)

Sen daha çocuk sayılırsın.
Maddelerin de çok şirinmiş, bir hello kitty'si eksik.

aslında doğru şeyler söylemiş
ama yaş olarak evet fazlasyla genç..
bence önünde göreceğin çook günler olduğu kesin

Back
X