Mutlu evlilik

çocuk yapınca sen bi de gör... bu mesajınızı da okuyup okuyup ah çekersiniz Eki Görüntüle 2582310

bu kesinlikle doğru🤣🤣
Biz çocuk bir yaşına gelene kadar önce düşman sonra kanka olduk😂😂
Çocuk üç yaşında anca tekrar iki sevgiliye dönebildik. O da çocuk uyuduktan sonra bir saat🤣🤣
Artık ben günün bir bilemedin iki saatinde ilişkisi olan bir insanım kalanında dur evladım yapma çocuğumla geçiyor

Yapi meselesi biraz galiba. 5 senededir evliyim. Her gün sabah birbirimize mesaj atarız (eşim bizden erken kalkıp işe gidiyor)..gün boyu da haberleşiriz. Bana hala ara sıra çiçek alıp gelir. Sürprizini çoğu zamam büyük oğlum "Anneme çiçek mi getirdin baba" diye bağırarak bozar :KK70: önemli olan gündelik yaşamda stresli de geçse eşler birbirine sevgi ve saygı göstermesi. Bizim bazen birbirimize nerdeyse hiç zaman ayiramadigimiz oluyor. Ama günde 10 dakika da olsa oturur sohbet ederiz. Sağdan solda sızıp kalan iki kişi görseniz o esim ve beniz sanırım. Yani aslında bu örneklerle demek istediğim: Iki taraf birbirine güzellik yapsın. Bunlar büyük şeyler olmak zorunda değil. En basiti: Ben eşime her gün onu sevdiğimi söylüyorum. Oda bana. Bazen "iyiki benim esimsin" diyorum. Birbirimize "eline sağlık" deriz diğeri birsey yapsa :KK70:zaman bulsak bir kac gün bir yere gideriz beraber gezmek icin. İlişkiyi iyi ve hoş tutmak iki eşin de elinde. Ama beklentileri de iyi ölçmek lazım.

bu kesinlikle doğru🤣🤣
Biz çocuk bir yaşına gelene kadar önce düşman sonra kanka olduk😂😂
Çocuk üç yaşında anca tekrar iki sevgiliye dönebildik. O da çocuk uyuduktan sonra bir saat🤣🤣
Artık ben günün bir bilemedin iki saatinde ilişkisi olan bir insanım kalanında dur evladım yapma çocuğumla geçiyor
biz de bir yaş aşamasındayız. aynen düşman olduğumuz anlar dışında geçen enseme tokat patlattı kızdım. sonra şaka yapıyorum ya dedi. asker arkadaşı modunda devam ediyoruz anlayacağınız. :eğlence: neyse 3 yaşa az kalmış
1580299893607.webp

8 senedir evliyim daha böyle düsünecek zamanim olmadi
Seviyorsaniz seviyorsunuzdur yani didiklemek yersiz
ayni evin icinde tabiki de eskisi kadar mesajlasma su bu olmaz, cünkü ayni evde yasiyorsunuz
Ben ama arada özleyince videolu ariyorum falan utaniyoruz beraber
Ya da fotograf atmasini istiyorum
Bugün banyoda azicik sarilalim dedik kacamak yaptik, cocuklar az kaldi kapiyi kirmak icin bomba alip geleceklerdi, kararliydilar
Bir sekilde kapiyi actilar zaten
Yani bak yine konstre olamadim cilve isve olayina, öyle bir zaman yoooh :KK69:

Hoşgeldiniz evlilik müessesesine. Ne güzel yaptınız gelmekle. Biz evliler mıç mıç sevgilileri görünce bir an evvel evlensinler istiyoruz. Kızgın kumlardan serin sulara atlasınlar istiyoruz.

Ben çocukken muz çok pahalıydı. Orta halli aileleler için lükstü. O yüzden çok kıymetliydi ve en sevdiğim meyvenin muz olduğunu düşünüyordum. Şu anda dolabımda çürümüş muzlar var. Muzu artık sevmiyorum. Çünkü kolaylıkla ulaşabiliyorum. Orman meyvelerini seviyorum çünkü pahalı ahsjsjs. Ulaşamıyorum sıklıkla.

Evlilik de böyle bir şey işte. Muz kötü bir meyve olduğu ya da tadı artık değiştiği için sevilmiyor değil. Temelde hala seviliyor, sadece eskisi kadar özenle yenilmesine, yemek için heyecan duymaya gerek kalmıyor. Oracıkta, dolapta çünkü.

Evlilikte mutsuz değilseniz ve eşiniz size değer veriyor ise, şayet çocuk varsa kurcalamamak çok da şaapmamak lazım. Çocuk yoksa ve taraflardan biri boşanınca daha mutlu olacağını düşünüyor ise ayrılmak da bir seçenek. Tabi boşanırken bir sonraki evliliğin de bir müddet sonra aynı duruma geleceğini bilmeli. Sevgililik ile evlilik aynı olmaz. Evlilik bir müddet sonra alışkanlığa dönüşür ki normal olan budur. Her gün gördüğün, her anına şahit olduğun insana çılgınca bir heyecanla yaklaşmak mümkün değil. Aksini iddia edene de inanmıyorum.

Sevgililikte arada özlem var, tadıyla gidip bir yerde yemek yemek çay kahve içmek sinemaya gidip sonra gidip ayrı uyumak var. Ondan tatlı mesajlaşmalar oluyor ya.
Şimdi aunı evde dip dibesiniz, aynı yatakta uyuyor uyanıyorsunuz. İlişkiniz farklı bir noktaya geçti.
Diğerinde geceyi beraber geçirmeniz kaçamakken şimdi sinemaya kaçamak diyorsunuz. Elbette aynı cilvelerin sürekli olmasını bekleyemezsniz.
Aynı evi geçindiren, sorumluluk alan bir çiftin sevgililikteki taze heyecanı cilveyi korumasını beklemeyin hayal kırıklığı olur. Beklentinizi bu kadar yükseğe çekerek mutsuz etmeyşn kendinizi.
Kendimden örnek vereyim. Üç senelik sevgililikten sonra iki sene yeni evlilil yaşadık. Çocuktan sonra bambaşka bir noktaya evrildik. Ama bunu kabul ediyorum ben mesela. Artık hayat pahalılığı, çocuk, çocuğun okulu, iş dertleri gibi yığınla sorunumuz var. Ama akşam çocuğu uyutup bir dizi bir film izlesek, yada iki ayrı köşede kitap okusak bile mutlu oluyoruz. Beraber dinlenmeye başladık mesela. Eskiden beraber çoşardık şimdi dinleniyoruz. İnşallah beraber ömrümüz olursa otuz sene sonra daha farklı bir aşamada olacağız. Eminin onın da ayrı tadı olacak.
Seviye seviye değişiyor. Güzelleşen kısımlarına bakmaya çalılıyorum ben. Daha dingin, birbirini daha iyi tanıyan bir çift olduk. Artık mesela sessizlilten korkmuyoruz illa konuşmak zorunda değiliz diyoruz. Yıllar geçtikçe her şey aynı kalamaz değişir mühim olan değişimin güzel olmasını sağlamak.
Ne güzel yazmışsınız içim okurken huzur doldu...neden bilmiyorum...Belki özlemini çektiğim yaşam olduğundan..Allah saadetinizi bozmasın inşallah 🙏🏼

Merhaba yeni evlendim. Bugun evlilikten önceki mesajlara girip baktım ve farkettim ki o kadar güzel cilveler kurlar yapmışız ki birbirmize okumaya doyamadım ama şimdi bakıyorum hiç biri yok sizce evlilik bunu mu gerektiriyor başka bi hale evriliyoruz onun dışında aynı evin içinde bi sorunumuz yok eşim yine ilgili sevdiğini belli eder ama aklıma başka şeyler geliyor ben mi paranoyak oluyorum. Nedir yani olması gereken mutlu evlilik formülü beni bi aydınlatın lütfeeen
Aramıza hoş geldin canım :anneadayı::temizlik:

tabi ki erkek, en primitif haliyle, elde edene kadar kadına daha çok kur yapacak.
elde etmeyi de illa cinsellik anlamında demedim burada.
sonuçta güvenli sevgi çemberine girince karşımızdaki için kur yapmaya çok ihtiyaç duymuyoruz alt benliğimizde.

ki bana göre, hele de o ilk dönemlerdeki sürekil flört ve kur hali daima sürdürülebilir bir şey değil kesinlikle.

bir noktadan sonra uzun süreli ilişki de, evlilik de elbette monotonlaşacak. hayatımızın iş, sosyal çevre düzenleri de böyle olmuyor mu ?

önemli olan arada bu monotonluğu kırıp renk katacak detayları yaratmak.

bunun yolu da proaktif olmaktan geçiyor.

karşıdan beklemek değil de, ondan isteneni yapmasını sağlayacak adımlar atmak önemli.

her mutlu ilişkinin temeli budur bana göre.

iki durumun da farklı güzellikleri var, sevgililik zamanındaki heyecanı tabiki de evlendiğinde bekleyemezsin. sevgililik zamanındayken bir kaç gün görüşmediğiniz oluyordu, bilinmeyenin merağı ve heyecanı vardı. evliyken her gün görüyorsun her an berabersin her halini biliyorsun. haliyle heyecan azaldı ama sevgi arttı bu sefer de. saygıyı da muhafaza ederseniz sevginin o muazzam tadına her geçen gün daha da varırsınız. her dk mutluluğu bekleyemezsiniz. yalnız veya evlenmemiş olsaydınız da bekleyemezdiniz. böyle bir şey mümkün değil.

Bence dertsiz başınıza dert arıyorsunuz yani ilk baştaki flört zamanlarının cilveleri sonra olmuyor birbirinizi tanıdıkça konuştukça daha oturuyor ilişki olgunluk geliyor aynı evde yaşayınca da farklı oluyor hem sevgisini de belli ediyormuş sorun yokmuş daha ne? hemen yaftalamaya heveslisiniz daha evliliğinizin ileri yıllarında çocuk falan olunca iyice monotonluk oluyor ister istemez o zaman ne düşüneceksiniz acaba

Beb beklebtiyi dusurmeli demiyorum ya, ben olsam, rahatsizsam durumdan istedigim yonde adimlari kendim atardim.

Evlilik oncesi ve sonrasi icin cok cok ayri bir yasamim yok, evlilik oncesi ayni evi paylasmiyorduk dogal olarak ozlem vardi, tabi su an o ozlem duygusu olmuyor da. Ama oyle cok cok ayri bir hayat tarzim da yok.

3. Aydan eger cok bir fark goruyorsaniz yerinizde olsam bosvermem ve canlandirmaya calisirim.

ay sürekli işve cilve olmaz ya. insan bıkar. beraber uyumak dünyanın en güzel şeyi ama her gün her gün sarılıyor mesela, sıkılıyorum bazen.

Bence dertsiz başınıza dert arıyorsunuz yani ilk baştaki flört zamanlarının cilveleri sonra olmuyor birbirinizi tanıdıkça konuştukça daha oturuyor ilişki olgunluk geliyor aynı evde yaşayınca da farklı oluyor hem sevgisini de belli ediyormuş sorun yokmuş daha ne? hemen yaftalamaya heveslisiniz daha evliliğinizin ileri yıllarında çocuk falan olunca iyice monotonluk oluyor ister istemez o zaman ne düşüneceksiniz acaba
Belkide haklısınız

Merhaba yeni evlendim. Bugun evlilikten önceki mesajlara girip baktım ve farkettim ki o kadar güzel cilveler kurlar yapmışız ki birbirmize okumaya doyamadım ama şimdi bakıyorum hiç biri yok sizce evlilik bunu mu gerektiriyor başka bi hale evriliyoruz onun dışında aynı evin içinde bi sorunumuz yok eşim yine ilgili sevdiğini belli eder ama aklıma başka şeyler geliyor ben mi paranoyak oluyorum. Nedir yani olması gereken mutlu evlilik formülü beni bi aydınlatın lütfeeen
Çok bişey bekleme canım o evlenmeden önce ki halleri asla yakalayamazsın çünkü o zaman ondan ayrı uyuyodun her istediğin de yanında değildin şimdi ne zaman isterse o zaman evdesin ve bekliyosun bunu biliyor o dizilerdeki şahane gezmeler tozmalar güzel sözler gibi olmuyor evlenince 😂 kavgan gürültün yoksa mutlu bir evlilik iste daha ne olsun 😁

Çok bişey bekleme canım o evlenmeden önce ki halleri asla yakalayamazsın çünkü o zaman ondan ayrı uyuyodun her istediğin de yanında değildin şimdi ne zaman isterse o zaman evdesin ve bekliyosun bunu biliyor o dizilerdeki şahane gezmeler tozmalar güzel sözler gibi olmuyor evlenince 😂 kavgan gürültün yoksa mutlu bir evlilik iste daha ne olsun 😁
Biliyor musunuz hak veriyorumm kesinlikle buna şükür yine burayı çok seviyorum farklı açılardan bakmamı sağlıyor 😊

Back
X