Mutlu olamıyorum :((

papatya_sever

‍‍‍
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2011
899
650
303
merhaba burayı seviyorum ve tüm samimiyetimle kendimi açıyorum ,sizlerde sağolun yardımcı oluyorsunuz !
Evimiz arabamız iki tane Nur topu gibi evladımız güzel giden bir 8 yıllık evliliğimiz var .ama ne yazık ki ben mutlu değilim sürekli başka sorunlar buluyorum kendime !asosyallikten midir ?ailemden uzak yaşıyorum kimsem Yok ondan mıdır? Yoksa şımarıklık Mıdır ?bilmiyorum ! Şu ara sürekli evime taktım kafayı karanlık soğuk itici geliyor ,iyi bir evden biraz alt kademe bir eve taşındım kaynanadan kaçacağım diye artı eksisine göz yumdum ama gelin görün ki şimdi çevreyoldan geçen tırları sayıyorum.komşu arkadaş kimse Yok ,aramıyorum da .Eski evimle aynı kalite de ev alacak imkanımız yok kredi borçlarımız var ,daha alt kademeyi de biz istemiyoruz (Allah kimseyi gördüğünden geri koymasın).Eşim babası ile çalışıyor hiç mutlu değil buda eve yansıyor, sürekli bırak herşeyi babandan ayrıl Yeni bir iş hayat kuralım hatta benim memleketime ailemin olduğu şehire(onunda memleketi ama onlar yıllardır burda yaşıyorlar ) kuralım hepimiz mutlu oluruz diyorum ama ona da cesareti Yok ne iş yapacağını bile bilmiyor :KK43:( Kayınbaba nerdeyse iflas eşiğine geldi ama bunu bir türlü görmüyor işimde işim ,bırakmam kapatmam diye bir garip modlarda takılıyor, kabul etmiyor yaşlandığını işlerin artık para kazandırmadığını yada oğlunun kendisi ile çalışmaktan mutlu olmadığını kabul etmek istemiyor!!! Bize de yeteri kadar maddi imkan sunmuyor .
Tüm bunlar beni de eşimi de bunaltıyor .nasıl aşacağız bu durumları ? Bazen diyorum şımarıklık etme ne hallerde insanlar var çok şükür de ekmeğini ye otur çocuklarınla ...ama bugün aşsam bu düşünceleri bir ay sonra yine takıyorum yine mutsuz oluyorum .Yeni bir hayat kurmak istiyorum !mutlu huzurlu sevdiklerimle ..

Daha kötü şartlarda yaşayan insanları göz önünde bulundurun. Ve en önemlisi ŞÜKREDİN. Ne güzel bir eviniz var, eşiniz ve çocuğunuz ile yaşıyorsunuz. Evinize ekmek giriyor. Elinizdekilerin kıymetini bilin ve yetinmesini de bilin. Benim ne evim var, ne işim. Üstelik kredi borçları var mecburen kaynana ile yaşayacağım ve üstelik daha 5 aylık evliyim..sizdeki nimetler keşke bende olsa yatar kalkar dua ederim. MUTSUZ OLMAK İÇİN SEBEP ARAMAYIN ELİNİZDEKİ GÜZEL ŞEYLERE ODAKLANIP MUTLU OLUN.

Daha kötü şartlarda yaşayan insanları göz önünde bulundurun. Ve en önemlisi ŞÜKREDİN. Ne güzel bir eviniz var, eşiniz ve çocuğunuz ile yaşıyorsunuz. Evinize ekmek giriyor. Elinizdekilerin kıymetini bilin ve yetinmesini de bilin. Benim ne evim var, ne işim. Üstelik kredi borçları var mecburen kaynana ile yaşayacağım ve üstelik daha 5 aylık evliyim..sizdeki nimetler keşke bende olsa yatar kalkar dua ederim. MUTSUZ OLMAK İÇİN SEBEP ARAMAYIN ELİNİZDEKİ GÜZEL ŞEYLERE ODAKLANIP MUTLU OLUN.
Şükretmeyi de bilen bir insanım ama neden böyle tıkanıyorum bilmiyorum .

Mesleğim bile Yok ne iş yapabilirim bilmiyorum zaten küçük oğlum 2 Yaşında şuan değil ama kreş yaşına geldiğinde çalışmayı da düşünüyorum bu şekilde evde tıkılıp kalmak bunaltıyor beni daha çok !

imkan varsa çalış. ya da kursa vs git. evde bişeyler yap. oyala kendini. tek derdin çocuğun, kayınpederin, eşinin maaşı vs olmasın.

bi de şükretmeyi bil demişler. tabi ki şükretmek önemli. ama kolu olmayan insana bak şunun da bacağı yok diyerek tesille verilmez ki. sizin durumunuzda da afrikadaki fakirleri düşünüp asgari ücrete (mesela) ohh yarabbi şükür demek mi lazım? heralde kkda kimse maaşına zam filan istemiyor.

kücücuk kutu gibi bir evim var (kira).etrafimda tanidigim kimse yok esimin isi dolayisiyla hic bilmedigimiz bir yerdeyiz.dilimi bile anlatamadigim bir yerde.ailemden coook uzaktayim.ve telefonla bile nerdeyse gorusemiyoruz diyecek kadar az gorusuyoruz. bu arada ailem derken annem babami kastetmiyorum.maddi olarakta cok zor bir surecten geciyoruz.emin olun cok zor..iki oglum var..kendime izah edemedigim bir cok durumu cocuklara anlatmaya calisiyorum zaman zaman sorduklari icin..herseye ragmen şukrediyorum..cok şükür..halimize bin şükür..evlatlarim saglikli ve biz beraberiz..esime bile moral veriyorum cogu zaman allah bu gunlerimizi aratmasin..yani kisacasi herkez cok iyi sartlarda yasamiyor malesef.bulundugumuz durumdan mutlu olmayi bilmeliyiz..ben cok mutluyum mesela asik oldugum üc tane erkek var yanimda en buyuk tesellim hayattaki..umarim size bir nebze teselli olur yazdiklarim..mutlulugu cevrede degil icinizde arayin o zaman bulursunuz..

Bardağın boş tarafını görmek gibi bir huyum var :KK34:
Bana bunu demenizi değil de ,benimde zaten farkında olduğum bu huyumu nasıl aşarım değiştiririm onu anlatsanız

imkan varsa çalış. ya da kursa vs git. evde bişeyler yap. oyala kendini. tek derdin çocuğun, kayınpederin, eşinin maaşı vs olmasın.

bi de şükretmeyi bil demişler. tabi ki şükretmek önemli. ama kolu olmayan insana bak şunun da bacağı yok diyerek tesille verilmez ki. sizin durumunuzda da afrikadaki fakirleri düşünüp asgari ücrete (mesela) ohh yarabbi şükür demek mi lazım? heralde kkda kimse maaşına zam filan istemiyor.
konu sahibinin derdi bana şımarıklık gibi geldi.. kendi ağızıyla diyor güzel giden bir evliliğim var sonra işte eski evine nazaran daha kötü bir evde oturuyormuş falan.. iyide mutlu olmak için bir çok sebebi var, bende şükredin dedim! KK'da binlerce konu okuyoruz, ne dertler dinliyoruz bana göre bu dert değil aksine şımarıklık. Ve bu benim DÜŞÜNCEM.

Yok bence sen okumadın işin yok ondan mutsuzsun gerçekten. Geçen bir konunda yazdım eğer seni başkasıyla karıştırmıyorsam

HepiniZin sıkıntıları var biliyorum Allah ufacık sıkıntısı olan herkese yardım etsin ferahlığa çıkarsın inşallah ama herkesin derdi kendine büyük işte .

konu sahibinin derdi bana şımarıklık gibi geldi.. kendi ağızıyla diyor güzel giden bir evliliğim var sonra işte eski evine nazaran daha kötü bir evde oturuyormuş falan.. iyide mutlu olmak için bir çok sebebi var, bende şükredin dedim! KK'da binlerce konu okuyoruz, ne dertler dinliyoruz bana göre bu dert değil aksine şımarıklık. Ve bu benim DÜŞÜNCEM.
Canım ona bakarsan benim derdim var bölümünde iki sevgilim var hangisini seçeyim diye bile konu açan var .

HepiniZin sıkıntıları var biliyorum Allah ufacık sıkıntısı olan herkese yardım etsin ferahlığa çıkarsın inşallah ama herkesin derdi kendine büyük işte .
Amin canım amin..cümlemize inş..sizde takmayın yemin ederim o kadar kötü ve zor durumdayım ki böyle şeyler okuyunca keşke sendeki dert bende olsa diyorum..amacım sizi kırmak değil, yanlış anlamayın.

Amin canım amin..cümlemize inş..sizde takmayın yemin ederim o kadar kötü ve zor durumdayım ki böyle şeyler okuyunca keşke sendeki dert bende olsa diyorum..amacım sizi kırmak değil, yanlış anlamayın.
Herkesin derdi kendine. Ben burda seninki de dert değilmiş denilecek bir şey göremedim. Her şey dört dörtlük olsa da insanı huzursuz mutsuz eden şeyler illa ki olur olmaz diyene de inanmıyorum.

Herkesin derdi kendine. Ben burda seninki de dert değilmiş denilecek bir şey göremedim. Her şey dört dörtlük olsa da insanı huzursuz mutsuz eden şeyler illa ki olur olmaz diyene de inanmıyorum.

Ben daha derdimi anlatmadım ki göresiniz :)
Olur elbette olur ama sonra allahın gücüne gider daha büyük dertler verir (allah korusun)

bardağa birazcik dolu tarafindan bakmayi deneseniz..yada kendi icinizde huzuru bulamiyorsaniz kendiniz icin biseyler yapabilirsiniz.insanin kendi icin biseyler yApmasi kadar mutluk verici bisey yoktur bence..neye ilginiz varsa onlara yonelin..yada ilginizi cekecek biseyler bulun..ama mutlaka bulun yani surekli mutsuz bir hayat ve hayat arkadasi cekilmez..bu kadar olumsuz sey varken hayatta en azindan kendi kucuk dunyamizda mutlu olmanin bir yolunu bulmaliyiz..

Back
X