mutlu olayım diye boşandım ama çok mutsuzum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Dışardan kimseye böyle görünmüyorum, zaten uzak duruyorum, özellikle erkeklere karşı hep mesafem vardır, ince eleyip sık dokuyorum, e bu kadar seçici olunca zaten seçenekler çok çok azalıyor.
inşallah bundan sonraki hayatınız da her şey gönlünüzce olur

Aahaha güldüm alemsiniz , evet azıcık seviyorum sahiplenmeyi korunmayı ama hesap vermek falan hiç bana göre değil. Evliliğimde de bu tarz sorunlar yaşamamıştım açıkçası.

Amannn o ve akraba gezisi mi :) Resmen bahane ve annesinin ağızlarıydı onlar, adam bensiz avm ye gitmek istemezdi, o derece yapışık yaşamak istiyordu. Tatile bile çıkmadı , ben ailemle çıktım gezdim tozdum. Onun derdi ailesinin gönlünü hoş tutmamdı, ben de o kötü niyetli, ne yapsam memnun olmayan kadınla daha fazla yapamadım.

Atmayacağım mesaj ama arada özlüyorum yalan değil

ailesine çok mu bağlıydı, sürekli onlarla görüşmek mi istiyodu?

Ailesi sürekli görüşmek istiyordu, annesi boğuyordu beni ve asla memnun olmayıp sürekli küsüyordu, resmen yalakalık bekliyordu benden.

Bensiz gitmezdi ailesine, illa benle gitmek isterdi, ben gitmeyince gitmezdi.

Mutlu olmanız için hayatınızda bir erkeğin olmasına gerek yok. Hiç bir probleminiz yok duygusal boşluğa düşmüşsünüz ama yapmayın. Evet her insan sevmek sevilmek ister ama sırf hayatında erkek yok diye mutsuzum dememeli...

Ailesi sürekli görüşmek istiyordu, annesi boğuyordu beni ve asla memnun olmayıp sürekli küsüyordu, resmen yalakalık bekliyordu benden.

Bensiz gitmezdi ailesine, illa benle gitmek isterdi, ben gitmeyince gitmezdi.
son zamanlarda hep böyle evlilikler duymya başladım.. ama sanki ailesine düşkün olmayan erkek yok gibi.. başka sorunlarınız neydi?

Aahaha güldüm alemsiniz , evet azıcık seviyorum sahiplenmeyi korunmayı ama hesap vermek falan hiç bana göre değil. Evliliğimde de bu tarz sorunlar yaşamamıştım açıkçası.

İnşallah yine yazamazsiniz. Ama bu işler hiç belli olmuyor ne yazık ki sevilmek, benimsenmek elbette güzel şeyler ama önce evliliginizi, anilarinizi geride bırakmak için zaman tanıyın kendinize. Baksaniza, yalnızlıktan eski kocaniza dönmeyi bile düşünüyorsunuz. O seçenek artık yok, önünüze bakın. İlla biri olsun şeklinde değil, olacaksa adam gibi biri olsun diye düşünün.

E kolay değil ki canım benim, olacak böyle ara ara sen alışana kadar.. Sonuçta kanlı bıçaklı nefretle boşanmadınız, ama en doğru kararı verdin. Devamlı anasının babasının ağzının içine düşen, evli olmayı geçtim yetişkin olmayı bile henüz anlayamamış bir adamla ömür boyu ne yapacaktın?

Ne yapsan kulp buluyordu biliyorsun, hiçbir zaman tam anlamıyla memnun olamıyordu. Bu senin de psikolojini bozuyordu, önünde çok güzel yıllar var. Kendi parasını kazanan, genç güzel bekar bir kadınsın artık. Ben inanıyorum Rabbimin senin için tahmin edemeyeceğin kadar güzel planları var

Ailesinin tatminsizliklerini bana yansıtan, asla ara bulamayan biriydi. Bana boşanırken seninle hiç kötü günüm olmadı, hayatımın en güzel günlerini yaşadım dedi. Ama beni kararımdan caydırmayan ısrarla ailesinin memnuniyetsizliğini bana kendisininki gibi yansıtmasıydı. Asla tatmin olmayan ailesini susturamadı. O bunları yapamadıkça ben ondan soğudum, içime kapandım uzaklaştım, koptum.

Duygularımı bir kenara bırakıp mantıklı düşününce evet bu adam ailesinin ağzına bakmaktan vazgeçmeyecek ve biz gene aynı şeyleri yaşayacağız ve benim ona saygım ve sevgim kalmayacak. Güvenemediğim, güçlü olmayan erkek bana çekici gelmiyor ve ben onu istemedikçe o kendini kötü hissediyor. Kısırdöngü yani ne ben onun istediği kadınım, ne de o benim istediğim erkek, karakter olarak tabi.

Teşekkür ederim, dünkü patlamadan sonra kendime geldim biraz, mantıklı düşünmeye başladım, yani evlilikmiş şuymuş buymuş umrumda değil artık, etrafıma bakıyorum hep aynı sorunlar, ailelerin pohpohlanması vs vs.

Sizin boşanmanız beni çok şaşırtmıştı. Eşinizin akraba gezmelerini ve Aslan burcu olduğunu hatırlıyorum. Siz hep eksiklere mi bakıyorsunuz acaba? İyi bir aileniz var, işiniz var, tatile gitmişsiniz, sağlıklısınız. Aşk ta olur. Yeni boşandınız.

Geçen ablamın ilişkiler üzerine okuduğu bir kitaba göz attım öyle üstten. Boşandıktan ne kadar sonra yeni bir ilişkiye başlamalı diye bir konu vardı. 12 ile 18 ay arası yeni bir ilişkiye başlanmaması gerektiği, sağlıklı olmadığı vs yazıyordu. Bu süreçte sığınılacak bir liman aramanın doğallığı gibi konulara değiniliyordu. Fakat doğru değil. Kendine zaman tanı.

Aynı şeyleri yazacaktım.
Konu sahibi mutlaka kurslara yazılın. Çok fazla boş vaktiniz olmasın.
Gün geldiğinde şuan ki duygularınıza güleceksiniz bile..inşallah ileride anlaşabileceğiniz ve ortak yönlerinizin olacağınız biriyle tanışırsınız.
Hakkınızda hayırlısı olsun

Bunu düşünüyorum ben de , acaba diyorum hep ne eksikse ona mı odaklanıyorum? Evliyken de hayatım mükemmel değildi, şu an da değil. Sanırım mükemmel, sorunsuz bir hayat yok.

Bir de şu var, benim aşık olacağım saygı duyacağım erkek benden üstün olmalı, maddi manevi. Bana bir şey katmalı. Eşim manevi olarak bana bir şey katan, okuyan, kendini geliştiren biri değildi. Evet işinde çok çok iyiydi , ama ben genel olarak da bir şeyler bekledim. Sanırım çok şey istiyorum

Bir erkekte hiçbir zaman dış görünüş aramadım, şekilci değilim ama manevi ve duygusal doyum istiyorum.

Hangi kitaptı?

kitabın adı ne merak ettim :) ilişkilerle ilgili bişeyler öğrenmeye ihtiyacım var :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…