@turuncupijama yine harika yazmışsınız ve çok güzel özetlemişsiniz teşekkür ederim çok çokmutlu olacak ne var anlamadım?
diğer konuda ablanız için devletten nerelerden yardım alabiliriz diye sordunuz.
sayfalarca size insanlar taşıma suyla değirmen dönmeyeceğini, sizin yaptığınız yardımın bile bugün var, yarın yok olduğunu anlatmaya calıstı.
çözüm olarak da, anne babanız ve ablanız evlerini birleştirsin,
ablanız çalışsın dedik.
cevap olarak aldıklarımız,
‘ablam anneme taşınamaz çünkü cocukların okulu.’
o zaman anneniz ve babanız ablanıza taşınacak
‘annem hasta, çocuk bakamaz’
ama zaten ablanızın çocuklarının bir kısmı okullu, ablanız da tam zamanlı degil part time bir iş bulur. anneniz sizin çocuğunuza bakabilecek kadar iyi ise bu tempo idare edilebilir.
‘ama annem istemiyor.’
işte o zaman bu noktada annenize sorun mutlu musun diye.
anneniz evladını düşünüyorsa istememe gibi bir şey söz konusu olamaz.
o kız nasıl kalsın tek başına? nikah bitince adam gidecek mi sanıyorsunuz?
üzgünüm yaşadıklarınız için.
ama hayatta çok basit seçimler bile bazen lüks oluyor, sizin durumunuzda olduğu gibi.
ablanıza ikramiye kalmayacaksa, yine söyleyeceğim çözüm bu olacak.
anneniz belki kızının yaşadıklarından sonra insafa gelmiştir de kabul eder.
Onceki actiginiz konunuzu bilmiyorum ama hayat bdv den ibaret degil. Gereken neyse onu yapin lutfenAblam için konu açmıştım daha önce, herkes sıcak evlerinde, rahat koltuklarında boşanmasın o zaman dedi.... Dün ablamın ihtiyaçlarını gidermek için onlara gittim,, alışveriş yaptım.. Akşama doğru dava açtığı kocası geldi terör estirdi, darp, hakaret belki ben orda olmasaydım 4 çocuğunun önünde ablamı öldürecekti.. Siz şimdi parası yoksa bu adamla mı evli kalsın diyorsunuz ki keşke çocuklarına baksaydı ablam yine de bu zulme katlanırdı onlar için... Evet ben sizi bir vicdan azabından kurtardım,Ordaydım ve ablam ölmesin diye çırpındım.. 4 çocuk+benim çocuğumun yaşadığı korkuyu tahmin bile edemezsiniz.. oturduğunuz yerden ahkamlarınızı kesin de bi vicdanınızla konuşun.
Allah aşkına ne bekliyorsunuz “git yalandan serum taktır fotoğrafını arkadaşın atsın ‘ahmet aramızda kalsın, sakın ayşeye benim söylediğimi söyleme ama ayşe çok kötü üzüntüden hasta oldu yataklara düştü, doktor bu kızın sevdiğini getirin yoksa ölecek’ desin.” dememizi bekliyorsunuz. Aklı başında olan her insan senş sevmeyeni unutacaksın mecbur der buna.
Galiba sizin psikolojiniz bozukAblam için konu açmıştım daha önce, herkes sıcak evlerinde, rahat koltuklarında boşanmasın o zaman dedi.... Dün ablamın ihtiyaçlarını gidermek için onlara gittim,, alışveriş yaptım.. Akşama doğru dava açtığı kocası geldi terör estirdi, darp, hakaret belki ben orda olmasaydım 4 çocuğunun önünde ablamı öldürecekti.. Siz şimdi parası yoksa bu adamla mı evli kalsın diyorsunuz ki keşke çocuklarına baksaydı ablam yine de bu zulme katlanırdı onlar için... Evet ben sizi bir vicdan azabından kurtardım,Ordaydım ve ablam ölmesin diye çırpındım.. 4 çocuk+benim çocuğumun yaşadığı korkuyu tahmin bile edemezsiniz.. oturduğunuz yerden ahkamlarınızı kesin de bi vicdanınızla konuşun.
Seni sevmeyeni tabi ki unutacaksin hatta aklim basima geldi burada bunu diyenlere tesekkur bile edeceksin.size katılıyorum burası gerçekten son zamanlarda insanları yargılayan saçma sapan fikirlerle doldu. Gerçeklikten uzak olması gerektiğini söyleyen bunu söylerken kıran geçiren insanlar.
herkes neyin nasıl olacağını çok iyi biliyor, ama burada yazma sebebi biraz fikir almak, biraz rahatlamak.
"onu seviyorum, unutamıyorum" yazan insana ; "seni sevmeyeni unutacaksın " yazarak kime ne faydanız olacağını düşünüyorsunuz?
zamanında uygun ortam olmadıgı ıcın okuyup calısamayanlar evlendıkten sonra hatta cocuk olduktan sonra calısmaya hatta okumaya baslıyorlar
calısmak ısteyen evde yaprak sarar kırlent yapar dikiş dıker temızlıge gıder yıne calısır
bahaneler... bahaneler...
şöyle diyebilirsiniz mesela; işte bu geçer, herzaman geçti, başka şeylerle uğraş kafanı meşgul et ??? sanki daha insani gibi ne dersiniz?
kadına çalışmalı diyorsunuz ama kadın çalışmıyor? keşke sizin mesajınızı yıllar önce okuyup bi üniye gitseydi bi kariyer yapsaydı. ama napmış 4 tane de çocuk doğurmuş. keşke doğurmasaydı. ama doğurmuş, ama sizlerin bilgeliğine sahip olsaydı inanın doğurmazdı. Çünkü kadının çalışması gerektiğini bilen kaç kişi var ki şunun şurasında. ahh bilseydi önceden.
kadına çalışmalı diyorsunuz ama kadın çalışmıyor? keşke sizin mesajınızı yıllar önce okuyup bi üniye gitseydi bi kariyer yapsaydı. ama napmış 4 tane de çocuk doğurmuş. keşke doğurmasaydı. ama doğurmuş, ama sizlerin bilgeliğine sahip olsaydı inanın doğurmazdı. Çünkü kadının çalışması gerektiğini bilen kaç kişi var ki şunun şurasında. ahh bilseydi önceden.
Sadece üniversite mezunları çalışmıyor.şöyle diyebilirsiniz mesela; işte bu geçer, herzaman geçti, başka şeylerle uğraş kafanı meşgul et ??? sanki daha insani gibi ne dersiniz?
kendini düşünmeyeni ben neden düşüneyim? yazarım istediğimi ki kendine gelsin dursun bir "ben ne yapıyorum ya" desin. ben burda ona "cnmmm sakın üzülme, ttlm ben de aynısını yaşamıştım bilmem nereye gittim şu kitabı okudum bilmem ne oldu" deyince değişecek mi? unut işte ne var bunda bunu zaten konuyu açan da biliyordur. başka çözüm var mı unutmaktan başka? sanki kadın bize "arkadaşlar schrödinger'in kedisi hakkında bilgi almak istiyorum" demiş de biz "unutttt onu unut" demişiz gibi yazmışsınız. tek çaresi unutmak olan konuya ne yorum yapalım?
yapma mesela yorum, yeni bir yön vermeyeceksen, hadi onu da geçtim, birine iyi gelmeyeceksen yazma.
İyide bunları kişi kendisi zaten yapıyor olmalı. Bir başkından bu tavsiyeyi beklemek sizcede çok saçma değil mi?başka şeylerle meşgul ol, çok kötüysen bir piskoloğa git yardım al, şu kitapları oku, beşki şu duayı et feraha çık???
onu unut demek çok mu dahiyane bir tavsiye, gerçekten böyle mi düşünüyorsun?
Sadece üniversite mezunları çalışmıyor.
Kendisini geliştiren,üreten her insana iş var bu ülkede.
İlkokul mezunu olup çalışıp didinip girişimci olup yükselen kadınlar var.
Ayrıca söylenenleri de çarpıtıyorsunuz,çoğu insan güzelce tavsiye veriyor burada.
O yüzden burası bu kadar aktif.
Tabi konu sahibi sabır tüketen insanlara sakin kalamıyor insanlar.
Niye yasımız bile olduğunda, en sevdiklerimiz bile gittiğinde hayat devam ediyor dimi.. Biz hayatımızı devam ettirmek için o 4 çocuk için mücedele veriyoruz.. Ne yapacaktık uğradığımız darp ın arkasından eve kapanıp hüngür hüngür ağlayacakmıydık. Dimdik ayaktayız, mücadele ediyoruz.... Siz dediğinizi yaparsınız.Bence de konu sahibinin asıl amacı bu devlet versin o versin bu versin? Ayrıca bu kadar ciddi sıkıntıları olan bir kadının inanın buraya konu açmak bile aklına gelmez kendini bu durumdan kurtarmaya odaklanır çözüm bulmaya çabalar ailesiyle görüşür iş bulma çabasına girer gelip buralarda zaman harcamaz onu bunu suçlayarak
Bir sosyal medya hesabı açıp çevresini genişletebilir,hünerlerini sergileyebilir.sarmayı yaptı kime satacak? kırlenti yaptı kime satacak? temizliğe gitti çocuğa kim bakacak? iş modeli kanvasını hayatında dıymayanlar burda gelip ceo'luk yapıolar. ( direk size söylemiyorum, bu düşüncelerdeki herkese)
Siz şaka mısınız elbette evde durduk yere sarma sarmayacak kırlent yapmayacak önce araştıracak nerelere satabilirim diye ondam sonra yapacaksarmayı yaptı kime satacak? kırlenti yaptı kime satacak? temizliğe gitti çocuğa kim bakacak? iş modeli kanvasını hayatında dıymayanlar burda gelip ceo'luk yapıolar. ( direk size söylemiyorum, bu düşüncelerdeki herkese)
İyide bunları kişi kendisi zaten yapıyor olmalı. Bir başkından bu tavsiyeyi beklemek sizcede çok saçma değil mi?
sarmayı yaptı kime satacak? kırlenti yaptı kime satacak? temizliğe gitti çocuğa kim bakacak? iş modeli kanvasını hayatında dıymayanlar burda gelip ceo'luk yapıolar. ( direk size söylemiyorum, bu düşüncelerdeki herkese)
Ben girişimci diyorum siz temizlikçi diyorsunuz.evet üni mezunu değilsen, temizliğe git. buranın dahiyane fikir ve yorumları bunlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?