• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mutluluk çok mu uzak?

off canım ya bu ailenin içinde sen nasıl normal kalabildin,

Allah'a sığın, isyan etme, her gün dua et inşallah herşey yoluna girer.

Her şey düzene girsin diye etmediğim dua kalmadı:( Allah ım inşallah kabul eder artık gücüm kalmadı..Diyorumya Allahtan kaynanam bana hakaret falan etmiyor iyi davranıyor bana kızım diyor bu bile benim hayatımın en güzel yanı...Ben onlardan başka bişey beklemiyorum bizim aile olduğumuzu anlasınlar bize saygı duysunlar yeter.

ama bu şekilde karı koca çalışmazsanız nasıl ayrı eve çıkmayı düşünüyorsunuz

yada ayrı eve çıkmayı düşünüyor musunuz diye sorayım

üzgünüm ama adam olmaz kocan

seni bu şekilde kısıtlaması bi eve hapsetmesi hiç hoş değil çalışma , zayıfla , süslü püslü gez bütün gün evin içinde , ilgili davran başka

İlla kendi çalışacakmış öyle diyor..Düzgün bi iş bulup evimize çıkmamız yine seneler alıcak gibi duruyor..

Ben görümcem bizde kalmasın demiyorum ama evli bi insan haftanın 4 gübü gelipde annesinde kalırmı..Üstelik çocuğu pisliyo dağıtıyo biz topluyoruz yazık değilmi bana?Eşimlede ilgilenemiyorum onun kızı peşimi bırakmıyorki eşimle beni yanyana görse kıskanıyo aramıza giriyo..Yemek yerken bile rahat bırakmıyo bi nefes alayım..

insanların ayrı evleri olunca bile görümceler ve kayınvalideler sürekli üstlerinde oluyor
senin ise aynı evde olmandan dolayı çok normal
görümce ben anneme gitmeyeyim gelinimiz rahatsız olur diye düşünmez
sen keşke gelmeseler diye düşüneceğine
nasıl ayrı eve çıkabiliriz diye düşün
çözümlerin farklı olmalı

Her şey düzene girsin diye etmediğim dua kalmadı:( Allah ım inşallah kabul eder artık gücüm kalmadı..Diyorumya Allahtan kaynanam bana hakaret falan etmiyor iyi davranıyor bana kızım diyor bu bile benim hayatımın en güzel yanı...Ben onlardan başka bişey beklemiyorum bizim aile olduğumuzu anlasınlar bize saygı duysunlar yeter.

evet iyiki kayınvaliden sahiplenmiş seni, yoksa herşey daha kötü olurdu,

yaşadığımız herşeyin bir sebebi var, ettiğimiz dualarında kabul olduğu zaman gelecektir elbet,

ama bugün ama 1 sene sonra bunu bilemeyiz, imtihan dünyasındayız canım, inancını asla kaybetme,

eşinle aranı iyi tut, bu durumu ona çok yansıtıp kavga etme( erkekler bizi pek anlamaz)

inşallah ayrı eve çıkabilirsiniz en kısa zamanda.

insanların ayrı evleri olunca bile görümceler ve kayınvalideler sürekli üstlerinde oluyor
senin ise aynı evde olmandan dolayı çok normal
görümce ben anneme gitmeyeyim gelinimiz rahatsız olur diye düşünmez
sen keşke gelmeseler diye düşüneceğine
nasıl ayrı eve çıkabiliriz diye düşün
çözümlerin farklı olmalı

Gelsinler ama onların evleri uzakta değilki aynı semtte..Haftasonları gelse yine yeter zaten kaynanamgil gidiyo onlara sürekli bide burda kalmanın anlamı varmı ev zaten daracık..Çok bunaldım haklısın belkide benim çözümlerim yanlış..

Anne evinde mutlu olamadım , şimdi koca yanında hiç mutlu değilim..Benim kendime ait hiçbir şeyim yok hiçbir yeri kendi evim gibi göremiyorum..Eşim de hala ana babasının derdinde çok parası varmış gibi odamızdaki eşyaları çıkarken annemgile bırakalım diyor yatağı bazayı dolabı falan..Bana ait olan tek bir şey yok..Aslında bu dünyada hiçbir şey bize ait değil biliyorum ama azıcık mutlu olmak istiyorum artık..

Kaynanam bana iyi davranıyor ufak tefek sinsilikler yapsa da ben onlara kafamı takmıyorum sadece her şeyime karışmasın yeter diyorum çünkü eşime yaptığım yemeğe bile karışıyor..Kayınpeder de sürekli övüyor ama hiçbişey istemediğim için maddi olarak onlara yük olmadığım için övüyor..Üstümde kötü bişeyle 1 buçuk senedir geziyorum..
acaba kendine bakmıyormusunda eşin tepki mahiyetinde mi böyle bir şekilde konustu diye sordum, yooo bakımlıyım dedin, ama yukarıda öyle yazmamışssın, tamam kişisel vücut temizliğine bakımına dikkat ediyorsundur ama giyiminede dikkat et azcık, eşininde sıfır beden istegi çok saçmaymış, sıfır beden nedirki, kemik yıgınımı olmanı istiyor, ozaman kendiside vücut yapsın, kas yıgını olsun, yapabilecekmiki

tek çözüm ya bir kursa gitmen yada çalışman.

yani evden ve sizi boğan ortamdan kısa bir süreliğine bile olsa çıkmış olman.

maddi durum iyi değilse, belediyelerin, halk eğitimlerin ücretsiz kursları var.

istersen internetten bir araştır.

acaba kendine bakmıyormusunda eşin tepki mahiyetinde mi böyle bir şekilde konustu diye sordum, yooo bakımlıyım dedin, ama yukarıda öyle yazmamışssın, tamam kişisel vücut temizliğine bakımına dikkat ediyorsundur ama giyiminede dikkat et azcık, eşininde sıfır beden istegi çok saçmaymış, sıfır beden nedirki, kemik yıgınımı olmanı istiyor, ozaman kendiside vücut yapsın, kas yıgını olsun, yapabilecekmiki

Ya evde kayınpederim yokken giyiniyorum allı pullu oluyorum resmen saçlarıma her banyodan sonra fön çekiyorum makyaj da aşırıya kaçmadan yapıyorum takı da takıyorum evde..Parfüm de sıkıyorum krem de sürüyorum yine de yaranamıyorum daha fazla ne yapılır ki??Ama kayınpeder olduğunda üstüme bişiyler alıyorum.

Anladığım kadarıyla pek sesinizi çıkartamıyorsunuz küçük çoçuk ama her dediği yapılmaz ağırlığınızı koyun istemediğiniz şeyleri yapmak zorunda kalınca tek üzülen siz olursunuz kimsede madalyon takmaz bana katlandın istediğimi yaptın diye.Size saygı duymalarını sağlayın.

Anladığım kadarıyla pek sesinizi çıkartamıyorsunuz küçük çoçuk ama her dediği yapılmaz ağırlığınızı koyun istemediğiniz şeyleri yapmak zorunda kalınca tek üzülen siz olursunuz kimsede madalyon takmaz bana katlandın istediğimi yaptın diye.Size saygı duymalarını sağlayın.

Ben sadece benim çocuğuma nasıl davranılmasını istiyorsam ona da öyle davrandım..Ama hata yaptım sanırım.Aslında çocuğu çok seviyorum görümcemin kızı ama kendi kızım gibi seviyorum..Bu çok büyük mesele değil asıl sorun benim kocamda..bi türlü adam olmuycak sanırım bunu geç de olsa anladım..Ona olan sevgim saygım da bitti zaten napıcam bilmiyorum bu işin sonu hiç iyi değil..Hayatıma ekstra sıkıntıdan başka bişey getirmedi..Beni sevse güzel sözler söylese katlanırdım ama bu kocaya da katlanamıyorum..:(

Canım valla okurken benim içim daraldı, Allah yardımcın olsun. Kusura bakmasın ama eşin daha olgunlaşamamış anlaşılan. Tabi ki evde kayınpederin varmış giyimine kuşamına ona göre dikkat etmen gerek. Bunda anlamayacak ne var. İnsan kendi babasının ya da ailesinin yanında bile tek başınayken olduğu gibi ya da eşiyle yalnızkenki gibi giyinemez sonuçta kaldı ki o kayınpeder. Sanki sana tüm olanakları sağlamışta sen ona rağmen böylesin Allahım yaa ne sinir bozucu. Tek çözüm var denenebilecek bence ayrı eve çıkmanız.. O zaman belki bu giyim kuşam meselesi çözülür ama diğer sorunlar hallolur mu onu da zaman gösterir. Ama şu an denenebilecek tek çözüm ayrı eve çıkmanız canım. Allah yardımcın olsun ama hemen boşanmayı düşünme derim ben.. En azından ayrı ev meselesini gerçekleştirip o durumdaki hayatınızı görene dek..

Beni sevecek bir sürü insan vardı bana değer verecek bir sürü insan vardı ben neden gidip bu adamla evlendim bilmiyorum işte yağmurdan kaçarken doluya tutundum..Şimdi hakaretin en ağırını da işitiyorum anne evinden daha beter oldu burası kocama hiç sevgim kalmadı..Onların aile yapısı böyle kaynanamda kayınpederimden sürekli hakaret işitir ama bizimki gibi değil tabii..Bizimki çok ağır bütün bu yükleri taşıyacak halim kalmadı soğudum kocamdan hemde buz gibi..Ne yapsam yaranamadım hep suçlandım hep kötü söz hiç birzaman beni sevdiğini söylemedi..Çocuk yokken ayrılsam daha iyi olcak sanırım...ama boşanma fikri de bana çok ağır geliyor iyice psikolojim bozulursa kaldıramazsam diye korkuyorum:(

böyle bir ortamda insanın canı ne giyinmek ister ne süslenmek.
o kadar haklısın ki.
giyineceksin de ne olacak, odadan çıkamadıktan evinde rahat olmadıktan sonra.
hem de paraya bakar, kocan veriyor mu sana kendine bişeyler al falan diye.
sanmıyorum.
hem özgürlük yok, hem bişey isteme diye gözünün içine bakılıyor hem bakımlı ol. yok ya.
bence sen yolunu ayır canım.
ama kesinlikle önce bir iş bul. başla.
ailenin yanına dön.
kavga mavga, idare edersin. çalıştıktan sonra batmaz o kadar.
özgürlükten daha önemli bişey yok.
hiç olmazsa kendinin efendisi olursun.

Üstüme bi kıyafet alsam 5 milyonu geçmiycek şeyler alıyorum geçen 1 milyona tshirt aldım ondan bile utanıyorum kocamdan değil onun ailesinden alımak zorunda kaldığım için..Beni başkalarına muhtaç ediyor kendisi benim için dişlerini bile fırçalamıyor ben yine elimdeki imkanları kullanarak güzel olmaya çalışıyorum.Kaynanam zaten düğünde takılan küçük altınları ve 1 tane bileziğimi aldı.Benim şuanda 3 tane bilezik kaldı onlarada konacaklar diye korkuyorum onu eşya alırken kullanırız diye düşünüyorum ama bu gidişle ne eşya ne iş nede ev olur bu kocayla...Buldular benim gibi 5 kuruş masrafı olmayan gelini tabii severler..Onlardan bi şey istesem benden kötüsü olmazdı

Size eşiniz her fırsatta tipsizsin çirkinsin dese, ben seni çok özledim dediğinizde kendine bakımlı ol ben de seni özlerim dese sizde en ufak bi sevgi kalırmıydı?
sende ona o an tepki ver. sen çok bakımlısın diye hergün dişlerini fırçalamıyorsun dimi. sacını taramaktan baska yaptıgın ne özel bişey var diyebilirsin... bir de deki bakımlı olmak öyle bedava değil... ver para bak ozaman benden bakımlısı, güzeli kalırmı...
. azcık sesini çıkar, susup hep içine atıyorsun galiba...

Son düzenleme:
Size eşiniz her fırsatta tipsizsin çirkinsin dese, ben seni çok özledim dediğinizde kendine bakımlı ol ben de seni özlerim dese sizde en ufak bi sevgi kalırmıydı?

canım kendine güven boşa gitsin bune ya yazık vallahi sana
inanki kimseye yaranamazsınnn bak altına imzamı atarım yaranamazsın yılların geçer bakarsınki bu adamla hiç bişe olmamış bide üstüne çocuk o zaman hiç geri dönüşün olmaz
kocan sana bunları dediği zaman sende ona sen çokmu tiplisin dişlerin leş gibi kokuyorsun bide bana utanmadan bunu diyorsun boş gezenin boş kalfası de
süs istiyorsan bir zahmet çalışıp para kazanda ver süsleneyim de
kocan sana bişe derse eleştirirse küçümserse sen fazlasıyla cevabını ver
madem beyfendi seni resmen ailesi kendi rahatı için harcıyorsa sende onu harca herşeyde üsttüne git suçla küçümse ama önce bir güzel iş bul
sonrada vur tekmeyi , git ailenin yanına
annen kötü falandır ama bir noktada annendir en azından seni belli etmesede seviyordur ne işin var sevilmediğin yerde sevgi arıyorsun
canım insan önce kendini sevicekki diğer insanlarda onu sevsin değilmi ama
boşanmazsan ilerde bide kaynana kayınbabanada bakarsın bide sefalet içinde yaşarsın gözün açılmasın diye çalıştırmazlarda
boşanırsan ailenle kalırsan en kötü ihtimalle ilerde ele değil kendi annene babana bakarsın bu bile daha iyidir
daha yaşında 26 mış yeni hayatta kurarsın

Back
X