Mutluluk cok uzakta.

Summer-girl

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2018
4.833
12.046
138
Bayrami da atlattik ya buyuk bir yuk kalkti uzerimden.

Samimi olmayan toplasmalar, annemin ve babamin surekli buyuklerinizi aradiniz mi seklindeki sorulari, milleti aradigimda da sanki kendileri araya araya olmuslercesine ettikleri anlamsiz sitemler... Hepsi agir geliyor ve ben kendimi hic yakin hissedemiyorum kimseye artik.

Her gun biraz daha yabancilasiyorum, her gun biraz daha yalnizlasiyorum ve her gun aidiyet hissinin eksikligini biraz daha derinden hissediyorum.

Sahip olduklarim icin minnettarim gercekten ama bir seyler eksik. Mutlu degilim. Uzulerek soyluyorum ama kimseyi sevmiyorum artik. Duygularim alinmis gibi.

Mutluluk hep uzakta ve ben hic yakalayamayacak miyim onu?

Zaman zaman bana da oluyor.
Özellikle insanlara güvenim gittiğinde çok oluyor.
Ama kendimi teselli ediyorum.
Hâlâ iyi insanlar var.Belki şu an hayatıma gelmedi.Ama varlar.
Hiç beklemediğiniz anda bir mucize olsun.
Insanlara bir şans verin.

Allah iyi insanlarla karşılaştırsın..

Ayrıca şu anlık ilk başta mutluluğu değil huzuru hedefleyin.
Mutluluk biraz spontane geliyor.
Huzurlu olun mutluluk da gelir inşallah..

Bu tur konulara hep ayni seyi yaziyorum
Sizi ne mutlu eder? Mutluluk tanimi kisiye gore degisir
Kimi kalabalik ailede cumbur cemaat beraber olunca mutlu olur , kimi insan da evinde yalniz basina kahvesini alip kitap okuyarak mutlu olur
Sizi mutlu edcek olan ne? Once ona karar verip sonra da hayatinizi ona gore sekillendirin , bir basladi mi devami gelir , cok kolay emin olun

Benim cevremdede durumlar boyle.. kucuksun sen ara diyolar ariyorum oo aklina gelebildik sonunda anca bayramdan bayrama zaten gibi laflar ediyolar.. sanki kendileri cok ariyolar beni bikere bile nasilsin demediler hic.. ben bu durumda mutsuz olmuyorum tam tersine boyle insanlardan uzak oldugum icin daha da mutluyum dusunsene surekli karsilastigini ve her karsilastiginizda sitemkar konustugunu.. valla boyle kafam daha rahat onumuzdeki bayramda kimseyi aramamayi dusunuyorum gercekten.. soran olursada bi bayramda siz arayin hep ben ariyorum diycem

Bayram bitti şükür. Mutluluk ve yalnızlık temalı kaç konu okudum hatırlamıyorum bile. Hayır yani dakikada on beş bardak çay dağıtılan, öptüğüm yanaklar yüzünden dudağımın aşındığı bayramlarda ben hiç sorgulama şansı bulamadım kendimi. Mutlu muyum, huzurlu muyum, yalnız mıyım vs.

Bu kadar düşünmeyin üzerinde. Sevmiyorsanız sevmeyin kimseyi. Ne dedikleri de çok mühim değil bu yüzden. Görüşün, normal hayatınıza devam edin işte. Yaşınız kaç bilmiyorum ama belli bir yaştan sonra duygular konusunda arsızlaşıyor insan. Benim tek derdim gerginlik olmasın yeter mesela. Gerginlik yoksa, mutluluk vardır.

Bu kadar sorgulamayin kendinizi Allah'a sığının huzur mutluluk herşey orada bekar olup mutlu olan çok insan var bence sizin hayatınızda çok büyük bir boşluk var bir eş kişisi onu aramaya başlayın değişik ortamlara girin sanaldan tanışın en azından bı heyecan olur belli mi olur kaderinizin nerede olduğu

Herkes o kadar yapmacık ki ,o kadar çıkarcı ki ,kendine göre her laftan nem kapıyor ki
Kimseyi aramıyorum,kimseyle yüz göz olmuyorum

İdrakcim;
-İnsanları ve davranışlarını irdelemeyi bırakma konusunda- büyük gelişme var sende,
tebrik ediyorum.

Merhaba :) Ben de çoğu zaman kendimi yalnız hissediyorum. Ama şöyle düşünün en azından çevrenizde büyükleriniz var. Toplaştığınızda bu ortam samimi olmasa bile en azından bunu izlemeye gittiğiniz bi film/bi tiyatro oyunu gibi günlük dertlerinizden uzaklaşma yolu olarak düşünebilirsiniz mesela:) İlla derdinizi dinlemelerine, sizi anlamalarına gerek yok. Kafanızı dağıtıp oyalanmanızı sağlayacak bi ortam gözüyle bakamaz mısınız buna? :) benim tüm aile büyüklerim vefat etti. bi tek annem, babam kaldı. Eskiden bayramlarda ben de o ortamlardan sıkılırdım ama şimdi düşünüyorum en azından sabah kalkıp aynanın karşısına geçip giyinip süslenip akrabalara hava atmaya gitmek, söylediklerimin yarısını iyi işitmeyen konuştuklarımı anlamayan insanlarla -körler sağırlar birbirini ağırlar tarzında- iletişim kurmaya çalışmak bile bi nebze olsun insana yaşadığını hissettiriyormuş. Şimdi gidecek kimse yok öyle evde oturup duvarla bakışıyoruz, herkes tatilde arkadaşlarla da buluşulmuyor, arada dışarı çıkıp gezebiliyorsun o kadar.
Önemli olan an’a odaklanmak bence. Ve yaşadığın anı eğlenceli/çekilir hale getirmeye çalışmak.. çok klasik olacak ama naçizane tavsiyem, her anın eğlenceli bi tarafını bulmaya çalışın, kendinizi/ yalnız hissettiğinizi, vs.. düşünmeden ortamın tadını çıkarmaya bakın. Ben akraba toplaşmalarında annemin kulağına eğilir akrabaların kıyafetleriyle, konuştuklarıyla ilgili espri/dedikodu falan yapardım, akrabalar gidince de taklitlerini yapardım çok eğlenirdik

Ayrıca şu anlık ilk başta mutluluğu değil huzuru hedefleyin.
Mutluluk biraz spontane geliyor.
Huzurlu olun mutluluk da gelir inşallah..

Hic umudum yok bahsettiginiz bu guzel insanlara rastlama konusunda ama hayat guzel bir surpriz yapar mi bilemiyorum tabii. Guzel dilekleriniz icin sonsuz tesekkurler...

Bana mutluluk veren sey, yalnizlik. Evet, hayatimi yalnizligim uzerine kuracagim artik. Hayali bile guzel.

Ben de artik aramayacagim. Hic umrumda degiller.

Aramayın en kısa ve temiz yolu bu. Bayram da sadece anneanne ve babaanne ziyareti yaparım. Sonra kalkar evime gelirim,annem ordan başka yere gidecekse gider,amca/teyze/dayı/hala vsvs. Hic kimseyi aramam,sormam kafam o kadar rahat ki,çünkü herkes herşeyi hepimizden daha iyi biliyor:) ağzı olan konuşuyor ve can sıkıyor.

Hic umudum yok bahsettiginiz bu guzel insanlara rastlama konusunda ama hayat guzel bir surpriz yapar mi bilemiyorum tabii. Guzel dilekleriniz icin sonsuz tesekkurler...
Bu güzel insanlar var.Sadece şu an bize rast gelmedi.
Ama gelmeyeceği anlamına gelmiyor.
Hayatta tesadüf diye bir durum yok.Tevafuk var.
Kötü olaylar bizi iyi olaylara hazırlıyor.
Kötü insanlar da bizi iyi insanlara hazırlıyor.
Çok beklentiye girmeden umut etmeye devam etmeliyiz.
Umutsuz yaşanmaz.
Daha evlenip burada kayınvalide konusu açacağız dermişim..
Şaka şaka..
Gene burada olalım ama yorum yapalım..

Inşallah ikimize de hayırlı nasipler gelsin..

Kosullar mutlulugu da tanimliyor anlasilan ama "Gerginlik yoksa mutluluk vardir" ifadesi benlik degil.

Bana mutluluk veren sey, yalnizlik. Evet, hayatimi yalnizligim uzerine kuracagim artik. Hayali bile guzel.
E tamam o en kolayi zaten , bende yanlizligi cok severim ve cok mesafeliyimdir herkese , anne babam haric diger aile fertlerini senede 3 kere ararim , 2 bayram ve dogumgunlerinde , kimse de bana sitem etmez , tam tersi cok mutlu oluyorlar aradigimda
Kendinizi baskalari icin degistirmeye calismayin , onemli olan sizin mutlulugunuz , siz kim olmak istiyorsaniz o olun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…