Mutsuz evlilik!!!

Seroli61

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2009
2.989
129
163
Merhaba kızlar,
Uzun ama lütfen yardımcı olun.

7buçuk aylık evliyim, eşimle tanışmamızdan sonra 18ay içinde evlendik.
Herşey iyi güzel gidiyor mu ben mi abartıyorum bilmiyorum azıcık yardımcı olunuz bana.
Eşim çalışmamı istemediği için ev hanımıyım.
Evlikik hayatımızda hiçbir sosyal aktivite gezme eğlenme falan yok. bir annesine bir anneme gidip geliyorum.
Başka gittimizi yaptığımız hiçbişey yok bahanesi çalışıyor yoruluyor hafta sonu bir türlü fırsat olmamışmış.
Eşimin yanında kendimi yanında taşıdığı bir bavul gibi ve ya hizmetli gibi hissediyorum evli gibi hissetmiyorum kendimi bir türlü.
Ve genelde cevresine kıramayan bi tip fakat çoğu zaman kimseyi kırmayayım derken hep beni kırıyor kendide bunun farkında değil. Bir kaç kere söyledim bu yaptığını kimi zaman kabul etti özür diledi kimi zaman saçmalama öyle birşey yok dedi.
Bu durum gerçekten çok kırıyor incitiyor beni fakat derdimi bir türlü anlamıyor.
Ailesine de çok düşkün ve onlar düşkün olduğu kadar bana düşkün olduğunu hissetmiyorum. Ailesinin yanında hiçbi değerim yok gibi.
Eşimi çok seviyorum esasında çok iyi bir insan ama sanırım hayalimdeki evlilik böyle değildi.
Tecrübesi olanlar aynı durumu yaşamış olanlar ne olur yardımcı olun bana eşimi nasıl kendime daha çok bağlarım ve evliliğimizi nasıl canlandırabilirim.
Dışardan bakan herkes çok mutlu çok huzurlu sanıyor beni ama içim şu an olduğu gibi çok acıyor ve içten içe ağlıyorum..
Aslında içim çok dolu ama yazıya dökemedim çoğunu bir ses bir kelam eden herkese şimdiden teşekkür ederim.

Rabbim herkesi yuvasında mutlu huzurlu etsin inşallah

Aynı sorunlar bizdede oldu.neredeyse %90 yaşadım yazdıklarınızı.ama zamanla oturuyor evlilik.
Biraz hem kendinize hem eşinize zaman verin.
Çok kötü huyları olan adamları aklınıza getirin(ki burada yazıyor)bunları problem etmezsiniz.

Yani adam prensesini kuleye hapsetmis. Siz buna boyun egmissiniz. Ne olacakti daha?

kavga ederek değil güzellikle anlatmak istiyorum durumumuzu o yüzden büyük tepkiler vermek istemiyorum en başta zamanla düzelmezse tabii ki tepkim ağır olur ama önce güzellikle çözmek istiyorum.

Orası tabii ki öyle ama içim acıyor artık millete rol yapmaktan yoruldum.

Canım bence her evlilikte belli bir dönem bu sorunlar oluyor. Bende daha 6 ay öncesine kadar bıktım usandım diyordum ama büyükler hep evliliğin ilk senesi beşinci senesi vs gibi zordur derler gerçektende doğru olduğuna inanıyorum.Zamanla herşey rayına oturmaya başlıyor.Çok yeni bir evlilik daha illaki sıkılacak anlam veremeyeceksin bence ee tabi benim gibi evde oturmanda bişeyleri daha çok düşünüp üstünde durmana sebebiyet veriyor. Eşim de benim çalışmamı istemiyor fakat kıskançlıktan vs olmadığı için bende eşime hakveriyor ama sıkılmamam içib etkinlik kurs vs gibi şeylere katılmamı öneriyor.Senin eşin neden çalışmana izin vermiyor acaba ? Sende kafanı dağıtmak için hobi etkinlik kurslara gitsen nasıl tepki verir ?

canım sende tavrını koyacaksın soğuk davran biraz ailesiyle mesafeli ol.ne kadar değer veriyorsa senden de aynı değeri görsün.başının tacı yapıp kul köle olma.sana hissettirdiklerini ona hissettir.annem babam diye dilinden düşürme aileni.kendi ailenden çıkma en son bunalıp sana konuşursa anla diye yaptım ben sürekli bunları hissediyorum de.
taviz verdikçe tepene çıkar şimdiden ayarı vermelisin.

kavga ederek değil güzellikle anlatmak istiyorum durumumuzu o yüzden büyük tepkiler vermek istemiyorum en başta zamanla düzelmezse tabii ki tepkim ağır olur ama önce güzellikle çözmek istiyorum.
Bak canim erkekler bizim kadar ince fikirli degiller. Cogu zaman sen ne kadar yapiciysan onlar o kadar yikici. Bu yuzden kararli ve kararinda israrli davranmakta fayda var. Cunku sen onu kirmamayi dusunurken yuksek ihtimalle esin itaatkarligini dusunuyordur. Ben de benzer sorunlari yasadim ve hala yasiyorum. Ama artik esim inatci oldugumu ve dedigim dedik oldugumu kabullenmeye basladi. Biraz da zamanla alakali bi durum tabi.

ilk zamanların zor olacağını biliyordum da bu kadar olacağını düşünmemiştim açıkcası.
Eşim arnavut ve onlarda kadın çalışmazmış bu sebeple pek istemiyor.
hobi kursuna gitsem izin verir birşey diyeceğini sanmıyorum bu konuyu konuşayım bi onunla.

Sürekli evdesin ve gezmiyorsunuz. Bence bu seni bunalıma sürükler... öncelikle bu konuyu halletmeye çalış. Eşim de ben de çalışıyoruz. O hergün 3 saat yol gidip geliyor bir de. Çoğu zaman haftaici de olsa çıkarız. Haftasonu kesin çıkarız ya bir aktivite ya bir yemek bişeyler yaparız. Bunlar olmasa boşlukta hissedebilir bunalima girebilir insan. Eşin gezmeyı pek seven bir tip değil sanırsam. Çift olarak görüşüp birseyler yapabileceğiniz arkadaşlarıniz yok mu?

Ailesi ile uzağız zaten haftada 1 gidip geliyoruz aslında çok iyiler çok seviyorlar benide özellikle kayınpederim.
1 haftadır uzağım zaten istesemde yakın olamıyorum. Anlıyor birşeyler var ama konuşamıyor da benimle pek.
sanırım haklılık payınız var kararlı olmak lazım.

Canım benim sabredeceksin inan ki biyerden sonra azalıyor tartışmalar alınmalar sürtüşmeler. Biz ne kavgalar bağrışlar yaşadık inan geçicek. Bana da böyle söylerlerdi ama insan yaşayıp görmeden anlamıyor. Eşin ve sen yavaş yavaş hiç farketmedeb birbirinize bağlanıyorsunuz zaten bunu büyük kavgalardan sonra insan hissediyor azbuçuk. Kafanı dağıtmak için kendine uğraşlar bul en azından bu zamanlar daha iyi geçer

Haklısınız biraz taviz verip yumuşak davrandım düzelir diye umut edip.
Biraz kararlı istikrarlı olup beni anlamasını sağlamam lazım yoksa çözülmeyecek bu düğüm.

Şu an zaten o uçuruma gidiyorum yavaş yavaş çok bunalıyorum inanın ki evin içinde.
Gezmeyi aslında severdi de biraz kayınvalidem yorgun oluyorsun haftaiçi yat dinlen gibisinden laf ettikçe eşimde iyice salıyor kendini hafta sonu bir kulp bulup iyice yatıyr.
Maalesef keşke arkadaşlarımız çevremizde olsaydı

aynen canım senin sorunun onun ailesiyle değil ki eşinle.yeni evli çoğu arkadaşımın ailesine düşkünlüğü ve eşlerini ikinci plana atması aralarını açtı.erkekler biraz ters davranınca akıllanıyorlar malesef.o yüzden tepkini belli et .kavga etmeden de gayet belli edebilirsin.hatta susarak mesafe koymak daha etkili onların gözünde.

Haklısınız biraz taviz verip yumuşak davrandım düzelir diye umut edip.
Biraz kararlı istikrarlı olup beni anlamasını sağlamam lazım yoksa çözülmeyecek bu düğüm.
Yolun basindayken kararliligini gostermezsen yakinda ailene gitmen bike problem olabilir. Bende oyle oldu cunku. Ama hayirsa hayir kelimesini net bir sekilde soyledigin zaman esin de kendini cekecektir eminim. Bu kavga et ya da evde bagir cagir demek degil tabi ki. Esini en iyi taniyan sensin. Seni en iyi anlayabilcegi noktayi biliyosundur elbet. Umarim en kisa surede gosterebilirsin mutsuz oldugun noktalari.

Benimde niyetim amacım o zaten kavga etmeden derinden anlatmak içinde bulunduğum durumu.
Ki normalde çok çabuk parlarım kavga ederim bi konu üzerinde ama evlilikte böyle olmuyormuş meğer sakince ılımlı bir şekilde gitmeye çalıştım bu güne kadar ve işede yaradı inşallah bu seferde yarar.

Aileme gitmemem pek birşey diyemez babamdan ve babasından korktuğu için sıkıysa desin zaten onlardan önce ben haşlarım onu.
1haftadır yüzüm asık mutsuzluktan o da farkında bunun da sebebini tam anlayamıyor en kısa zamanda net tavırlı bir konuşma yapıp anlamasını sağlayıp durumu çözmeye çalışmak için birşeyler yapmasını isteyeceğim.

Erkek eşine değer verirse herkes verir,7 aylık evlisin, bitkin,sıkılmış ,yorulmuş bir evlilik
arkadaş çevreniz yokmu? Akraba lardan yasıtlarınız, herkes çalışıyor ama kendimize zaman ayiriyoruz
beraber ikiniz yemeye gidin ?
gezmeye ,sinamaya , evliliginize renk katın neden babalardan korkuyor ,anlıyamadim büyükleri olarak
sayğı duyar tabiiki, korku neden baskımı var ?
Kaç yaşlarindasiniz eşiniz ve siz ?

Eger esiniz disarda iken sizi yanina yakistirmiyorsa durum ciddi demektir.Ancak oyle bir durum yoksa kolayca halledebilirsiniz.Herseyi ondan beklemeyin.Internetten 2 bilet alin sinema icin.Haftasonu sinemaya gidelim falan deyin.Bazi tipler de hazir organizasyon sever.Kendileri ugrasmaya usenir.Kendinize yasadiginiz yerde cevre olusturmaya calisin.Esinizin cok uzerine gitmeyin skntidan.Kendi kendinizle de mutlu olmayi bilin.Hayatin merkezi yapmayin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…