• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mutsuzluk üstünden mutluluk kurulur mu ilahi adalet var mi arkadaslar ?

Yalnız bir avukat olarak söylüyorum. Avukatlık bir statü değil bir meslek, zaten aklı başında hiç kimse eşinin işiyle övünmez, aklı başında hiç kimse de kişinin karısının mesleğine bakarak adamı taktir etmez. Son 10 yılda mantar gibi açılan fakültelerden sonra elini sallasan avukata çarpıyor zaten. İşinizden dolayı kendizi o kızdan aşağıda görmeyin.
Çok saolun avukatlık her zaman kazanmak istediğim mesleklerden biri idi.ama olmadı kısmet mesleğinize saygı duyuyorum kişiliksiz olan benden ayrılan şahıs ..sevgiler ☺️

2 ay önce 2,5 yıllık güzel gittiğini sandigim iliskiyi aniden sebepsizce bitirdi üstelik ayrılmak istediğini telde söyledi.ayrilmadan 3 gün öncede her ay yaptığı gibi ay dönümümüzü kutlayıp “bu hayatı seninle yaşayacağıma söz veriyorum “ diye mesajlar atan adam üç gün sonra ayrıldı ..ayağına gittim sebebini sormaya gelmedi geri dön dedi ..aynı akşam dayanamayıp bir daha yanına gittim bu sefer geldi böylesi ikimiz icin daha iyi dedi ve ne helallik aldı ne özür diledi arkasını döndü gitti öyle fedakarlıklar yapmıştım ki ona ne kadar hataymış kendimden nasıl odun vermişim çok kızıyorum kendime .kiz avukat ve benden çok güzel olduğu icin sattı beni ..Hikayeler paylaşıyor hiç utanmadan kıza göndermeler şarkılar bir gördüm aşık oldum demeler,bana yaptığı gibi güllü çiçekli masalarda yemekler ..üstelik benim fake hesaptan takip ettiğimi biliyor gözüme soka soka yapıyor ..utanmadan da hala şirket adresinden benim ve herkese açık hikaye paylaşan adrkadasimin hikayelerine bakıyor ..çok salakmisim .düşündüğüm tek şey hersey yalanmış sevmemiş beni ..Su an çok mutlu her anlamda istediği gibi bir aile ve istediği gibi bir kız buldu..hayat çok garip Allah herkesi iyi insanlarla karşılaştırsın .bu şekilde basına gelip ilahi adaleti yaşayan var mi arkadaslar yalvarıyorum size mutlu olurlar mi kız tam istediği gibi ?
Konuyu düzenleyip "askılı bluz giydiğim zaman olay çıkaran adam şimdi Twitter da g.tune kdr yırtmaçlı kıyafetler paylaşan kızla evlenecek" yazdığınız bölümü çıkarmışsınız ama bu konunun da özeti şu iki satırda aslında. Zira onlar mutlu ya da mutsuz olabilirler orasını bilemeyiz ama siz bu kafayla net bir şekilde mutsuz olursunuz. Çünkü ;

1. "Askılı bluz giydiğiniz zaman olay çıkaran adam"la 2,5 yıllık güzel giden bi ilişki yaşanmaz.

Sizin de yazınızda belirttiginiz üzere siz sürekli ödün verirsiniz, fedakarlık yaparsınız ve ilişkinin güzel gittiğini zannedersiniz. Karşı taraf da her seferinde onu memnun etmek icin daha fazlasını yapmanızı ister, günün sonunda da öyle bir noktaya gelirsiniz ki verecek ilgi çekici bir şeyiniz kalmamıştır.

Bu noktada maceracı olan adamlar eskisine hiçbir açıklama yapma gereği duymadan yeni bir kadın buluyorlar, düzenli hayat sevenler ise eldekine katlanıp basabileceğim yeni bir sinir ucu var mı, benim için daha ne şekillere girer diye sevgililerini hırpalandıkça hırpalıyorlar.

Bu döngünün içinde çekildiğini fark etmeyip benim ne güzel giden ilişkim vardı nasıl bir anda bitti diyen insan bu farkındalık seviyesiyle kolay kolay mutlu olamaz ne yazık ki.

2. "Şimdi Twitter da g.tune kdr yırtmaçlı kıyafetler paylaşan kızla evlenecek" Şu cümleye konuşsam tesiri yok, sussam... yok ya susmayacağım. Basitinden şöyle açıklayayım sayın konu sahibi, kafanızdaki çarpık ahlak ve adalet anlayışı en çok bu cümleden aksa da konunun bütününe sirayet ediyo aslında.

Başkalarının eteğinin boyu, yırtmacı, dekoltesi onları eğlenilecek kötü kadın , sizi evlenilecek iyi aile kızı yapmaz. Hayır zaten bi insanın eteğinden karakter, kişilik, dini ya da ahlaki değer analizi de yapılamaz. Ama o eteğin yırtmacını böyle çirkin bi üslupla diline dolayan biri hakkında çok şey söylenebilir.

Başkalarının mutsuzluğu, bunlar size zarar vermiş kişiler bile olsalar, sizi mutluluğa götürmez sonra. Çünkü sizin mutluluğunuz sizin sahip olduklarınızla ilgilidir, başkalarının sahip olamadıklarıyla değil.

Aynı şekilde insanların mutsuzlugu üzerinden adalet sağlanmaz. Kendiniz için adaleti mi sağlamak istiyorsunuz; bu ilişkide yaptığınız hatalardan ders çıkarın, aynı hataları tekrarlayıp aynı mutsuzluklara sürüklenmeyin.

Özetle eski sevgiliniz, onun yeni sevgilisi, dıdısının dıdısı vs. bunların hepsi başka başka insanlar. Hicbiri siz degilsiniz, hayatları sizin hayatınız degil, mutlulukları ya da mutsuzlukları sizi gerçekte bağlamaz. Ama siz kendi hayatınızı unutup onlara olanlar üzerinden sahte sevincler, savaslar, ilahi adaletler yaratırsanız kendi hayatını yaşamayı unutmus, kalbi ve dili çirkinleşmiş, mutsuz bi kadın olursunuz.

bir soz var; sevipte soylemeyeni Allah affetsin, sevmeyipte soyleyeni Allah kahretsin..Allah hayallerle oynayanlari affetmez. bu kadar veballe nasil dolasiyor insanlar nasil bu kadar duyarszlar anlam veremiyorum. kadinlarda yapiyor bunu artik ama erkekler icin daha basit bitirmek gitmek..bi anda digerini yuz ustu birakip baskasina sevgi sozcukleri kurmak vs vs vs..birden sebepsiz bitiren erkekler genelde birden evleniyor vs..burdada cok fazla ornek mevcut

2 ay önce 2,5 yıllık güzel gittiğini sandigim iliskiyi aniden sebepsizce bitirdi üstelik ayrılmak istediğini telde söyledi.ayrilmadan 3 gün öncede her ay yaptığı gibi ay dönümümüzü kutlayıp “bu hayatı seninle yaşayacağıma söz veriyorum “ diye mesajlar atan adam üç gün sonra ayrıldı ..ayağına gittim sebebini sormaya gelmedi geri dön dedi ..aynı akşam dayanamayıp bir daha yanına gittim bu sefer geldi böylesi ikimiz icin daha iyi dedi ve ne helallik aldı ne özür diledi arkasını döndü gitti öyle fedakarlıklar yapmıştım ki ona ne kadar hataymış kendimden nasıl odun vermişim çok kızıyorum kendime .kiz avukat ve benden çok güzel olduğu icin sattı beni ..Hikayeler paylaşıyor hiç utanmadan kıza göndermeler şarkılar bir gördüm aşık oldum demeler,bana yaptığı gibi güllü çiçekli masalarda yemekler ..üstelik benim fake hesaptan takip ettiğimi biliyor gözüme soka soka yapıyor ..utanmadan da hala şirket adresinden benim ve herkese açık hikaye paylaşan adrkadasimin hikayelerine bakıyor ..çok salakmisim .düşündüğüm tek şey hersey yalanmış sevmemiş beni ..Su an çok mutlu her anlamda istediği gibi bir aile ve istediği gibi bir kız buldu..hayat çok garip Allah herkesi iyi insanlarla karşılaştırsın .bu şekilde basına gelip ilahi adaleti yaşayan var mi arkadaslar yalvarıyorum size mutlu olurlar mi kız tam istediği gibi ?
İlahi adalet var tabiki .Ama çocuk yoluna bakmış

2.5 sene biraz uzun. Zaten bu kadar zamanda evlilik aşamasına gelmediyse senin bırakman gerekirdi. İsabet olmuş. Zaman kaybıymış senin için. Hiç üzülme.

İlahi adalet zaten yerini bulmuş.
Şöyleki;siz birine öyle bir iyilik yapmışsınız ki ,Allahta sizi bu pislikten kurtarmış.
Bakış açısı değişimi iyidir...

Konuyu düzenleyip "askılı bluz giydiğim zaman olay çıkaran adam şimdi Twitter da g.tune kdr yırtmaçlı kıyafetler paylaşan kızla evlenecek" yazdığınız bölümü çıkarmışsınız ama bu konunun da özeti şu iki satırda aslında. Zira onlar mutlu ya da mutsuz olabilirler orasını bilemeyiz ama siz bu kafayla net bir şekilde mutsuz olursunuz. Çünkü ;

1. "Askılı bluz giydiğiniz zaman olay çıkaran adam"la 2,5 yıllık güzel giden bi ilişki yaşanmaz.

Sizin de yazınızda belirttiginiz üzere siz sürekli ödün verirsiniz, fedakarlık yaparsınız ve ilişkinin güzel gittiğini zannedersiniz. Karşı taraf da her seferinde onu memnun etmek icin daha fazlasını yapmanızı ister, günün sonunda da öyle bir noktaya gelirsiniz ki verecek ilgi çekici bir şeyiniz kalmamıştır.

Bu noktada maceracı olan adamlar eskisine hiçbir açıklama yapma gereği duymadan yeni bir kadın buluyorlar, düzenli hayat sevenler ise eldekine katlanıp basabileceğim yeni bir sinir ucu var mı, benim için daha ne şekillere girer diye sevgililerini hırpalandıkça hırpalıyorlar.

Bu döngünün içinde çekildiğini fark etmeyip benim ne güzel giden ilişkim vardı nasıl bir anda bitti diyen insan bu farkındalık seviyesiyle kolay kolay mutlu olamaz ne yazık ki.

2. "Şimdi Twitter da g.tune kdr yırtmaçlı kıyafetler paylaşan kızla evlenecek" Şu cümleye konuşsam tesiri yok, sussam... yok ya susmayacağım. Basitinden şöyle açıklayayım sayın konu sahibi, kafanızdaki çarpık ahlak ve adalet anlayışı en çok bu cümleden aksa da konunun bütününe sirayet ediyo aslında.

Başkalarının eteğinin boyu, yırtmacı, dekoltesi onları eğlenilecek kötü kadın , sizi evlenilecek iyi aile kızı yapmaz. Hayır zaten bi insanın eteğinden karakter, kişilik, dini ya da ahlaki değer analizi de yapılamaz. Ama o eteğin yırtmacını böyle çirkin bi üslupla diline dolayan biri hakkında çok şey söylenebilir.

Başkalarının mutsuzluğu, bunlar size zarar vermiş kişiler bile olsalar, sizi mutluluğa götürmez sonra. Çünkü sizin mutluluğunuz sizin sahip olduklarınızla ilgilidir, başkalarının sahip olamadıklarıyla değil.

Aynı şekilde insanların mutsuzlugu üzerinden adalet sağlanmaz. Kendiniz için adaleti mi sağlamak istiyorsunuz; bu ilişkide yaptığınız hatalardan ders çıkarın, aynı hataları tekrarlayıp aynı mutsuzluklara sürüklenmeyin.

Özetle eski sevgiliniz, onun yeni sevgilisi, dıdısının dıdısı vs. bunların hepsi başka başka insanlar. Hicbiri siz degilsiniz, hayatları sizin hayatınız degil, mutlulukları ya da mutsuzlukları sizi gerçekte bağlamaz. Ama siz kendi hayatınızı unutup onlara olanlar üzerinden sahte sevincler, savaslar, ilahi adaletler yaratırsanız kendi hayatını yaşamayı unutmus, kalbi ve dili çirkinleşmiş, mutsuz bi kadın olursunuz.
Ya siz ne diyosunuzzz yaaa konuyu tam okuduysanız yorumlarımda o kıyafet konusundan ne demek istediğimi ilerideki sayfalardan anlamanız gerekirdi ..birincisi bende açık giyen bir insanım yaşadığım il zaten deniz şehri buralarda insanlar yazın bikini ile geziyorlar .benim orda demek istediğim erkek arkadaşım muhafazakar bir tipti yanı askılı giyince bile olay yapan böyle giyen insanlara karşı antipatisi olan biriydi ama şimdi sanalda açık sacik kıyafetler paylaşan biri ile evlenecek ! Siz neden saldırdınız bu şekilde anlamadan anlamadım .bizim buralarda açık giyinmek son derece normal kimse dönüp bakmıyor bile benim hirsim sevgilime idi .bu tarz giyinen insanları evlenecek gözüyle görmezdi ama işine gelince görmüş demek istedim ..kimsenin kıyafetini eleştirmedim banane kim ne giymişse..sız bana özelden yazın size giyim tarzımı birkaç foto ile atayim beni geri görüşlü biri sandınız herhalde .sanirm bir kızgınlığınız olmuş ama anlamadım ben sizi ayrıca benim ne yaşadığımı nerden biliyorsunuz

bir soz var; sevipte soylemeyeni Allah affetsin, sevmeyipte soyleyeni Allah kahretsin..Allah hayallerle oynayanlari affetmez. bu kadar veballe nasil dolasiyor insanlar nasil bu kadar duyarszlar anlam veremiyorum. kadinlarda yapiyor bunu artik ama erkekler icin daha basit bitirmek gitmek..bi anda digerini yuz ustu birakip baskasina sevgi sozcukleri kurmak vs vs vs..birden sebepsiz bitiren erkekler genelde birden evleniyor vs..burdada cok fazla ornek mevcut
Kesinlikle haklısın cnm.cok haklısın hemde erkekler çok umursamaz vicdansız olmuşlar herkes menfaatine göre yaşıyor artık

Kesinlikle haklısın cnm.cok haklısın hemde erkekler çok umursamaz vicdansız olmuşlar herkes menfaatine göre yaşıyor artık

Söyleyeceğim biraz ağır olacak ama kusura bakmayın; insanlar ne zamandan beri menfaatlerine göre yaşamıyor ki? İnsan ilk dünyaya geldiğinde menfaatine göre yaşamaya başladı, menfaatine göre yaşamayan bir canlı var mıdır?
İnsanlar ve hayvanlar arasındaki her ilişki, özünde menfaat ve güç ilişkisine dayalı değil midir?

Bundan 20 yıl önce de, 30 yıl önce de, 50 yıl öncede insanlar menfaatlerine göre yaşıyordu, ki bu sadece erkeklere özgü bir durum değil, bir cinsiyete göre de değil. Bizler de gayet menfaatlerimize göre yaşıyoruz, en azından ben öyle yaşıyorum. Bu romantik algıyı anlamıyorum; sanki bu toplum bundan 25-50-70 yıl önce de menfaatlerine göre yaşamayan insanlarla doluymuş gibi içi boş bir söylem var.
6-7 Eylül olaylarında, İstanbul'da yaşayan Yunanlılara saldıran kişiler de bu ülkenin vatandaşlarıydı, yıl 1955. Yani hala menfaatçi değiller miydi? Eskiden erkekler ''çok'' düzgünken, neden terör; terörizm ve bu ülkede karışıklıklar vardı? En son darbe 1980 yılında olmadı mı? Türk romanları okurken orada da kalleş, alçak erkekler ve kadınlar görmedik mi?
Neden insanları bu kadar dar kalıplara sokup, bütün suçu belirli bir cinsiyete ve günümüze atıyorsunuz?

Bir önemi var mı? Neden, belki de 80-90 yıl yaşayacağımız bu dünyada kendimiz ve ülkümüz dışında birilerini umursayalım?

Emin ol öyle adiymis ki bu adam kıza benden bahsetmemiştir bile .ve üstelik utanmadan benim ve arkadasimin hikayelerine bakıyor her gün bakıyor hepsinin ekranını aldım bende kıza yazmaya düşündüm Al bak çıktığın adam hala bAna ve arklarıma bakıyor güvenme demeyi isterdim ama bu zaman öyle bir zaman ki kızlar bir erkek bulunca gözleriyle görseler inkar ederler diye düşündüm bide bana böyle kallesligi yapan adamdan hersey beklenir olur ya hani kıza basıma bela oldu ben istemiyorum kendi arıyor deyip hakaret bile edebilir yanı iftira atabilir olanda bana olur
Siz bilirsiniz lakin size birşey olmaz kızın içine şüphe düşer kişiliği hakkında hakkınızda hayırlısı olsun

Maalesef yok. Bu dünya da adalet yok. Mutsuz eden daha çok mutlu oluyır. Bunları ccanınız yansım diye söylemiyorum onlar mutsuz olsun diye bekleyip sonra daha çok üzülmeyin diye söylüyorum. Yol verin gitsin. Adamda karakter yokmuş bi de evlenseniz ne olacaktı böyle düşünün şimdiden kurtulduğunuza sevinin hayatınızı daha iyi yaşayın.

Kız tam istediği gibi biriyse sizi tam olarak istemiyordur sorun ne burada anlayamadım? Gayet mutlu olurlar evet. Ama siz de olursunuz böyle takılı kalmazsanız. Fake hesaplardan bakmayın o da size bakamasın engelleyin geçin.

🤷🏻‍♀️ Üzüldüm konum sahibine. İnşallah şu an çok mutludur

Back
X