mutsuzluk

peaceful16

Guru
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2014
3.221
3.963
333
merhabalar,

ben 28 yasinda 1 seneden fazladir evli yurtdisinda yasayan , calisan biriyim.
eskiden neseli, mutlu olan ben gitti yerine hafif depresif ve takintili biri geldi.
belki diger konumdan biliyorsunuzdur esimle takismali bir evliligimiz var, ben cok daraltip ustune gittigim icin buyuk bir kavga edip bosanmanin esiginden donduk.
aslinda beni seven bir esim var ama benim guven sorunum var sanirim, takinti yapip cok usteliyorum. ve esim bunlardan bunaliyor. bende cok rahatsizim bu hallerimden , icimdeki bosluktan ve surekli mutsuz hissetmemden. eskisi gibi mutlu huzurlu olmak istiyorum sadece. surekli beklentide olmamak, surekli sikayet etmemek istiyorum..

nasil kendimi duzeltebilirim? borcumuzda var bu arada. iyi maaslar almamiza ragmen bize hic para kalmiyor biriktirmek icin. tatile bile gidemeyecegiz bu yuzden
kisacasi mutsuzum ya, surekli bi sikayet dirdir, memnuniyetsizlik var, hep bi beklenti. ozellikle esimden beni mutlu etmesini bekliyorum .. yanlis mi bu ?

yanlis
bulundugun durumda kötü seyleri görmekden iyileri göremiosun demeki
kendi kendine maf etmekden baska bise degil

insallah düzelir hersey

Insanin yasam enerjisi kalmaz ki. Benim yakinim olsan ben gorusmek istemem seninle. Surekli soylenen surekli mutsuz biri olarak canlaniyosun gozumde.
Bak sen bosanmanin eşiğinden döndün. O gün senin dönüm noktandi. Ya tamamen duzeleceksin yada er geç bu evlilik bitecek. Bi sorsana hangimiz tam anlamıyla mutluyuz ? Bende ailemden uzaktayim,aklıma dahi getirmedigim olayların içindeyim,para kazanıyorum ama bende gönlümce yiyemiyorum. Ama bunlardan dolayi tutupta erkek arkadasima sarmiyorum mesela. Onunda vardır çünkü kendince sorunları. Esin tatile gidemeyecegini sorun yapmıyor mu ? Elbette yapıyodur. Öyleyse ondan bişeyler beklemek niye ? Böyle giderse ben sonunu iyi göremiyorum malesef.

Esimde uzuldu elbette gidemeyecegimiz icin , ama elden birsey gelmiyor, belki mutsuzlugunu belli etmiyordur fazla. ben bunaliyorum , onu da daraltiyorum. evet para kazanip elde avucta birsey kalmamasi dibe cekiyor insani. cok fazla beklenti icindeyim, esimi mutluluk kaynagi olarak goruyorum ama ikimizin borcu bu ve benden cok daha fazla calisiyor, dogru biliyorum. o onceki kadar daraltip bunaltmiyorum baya frenledim kendimi. fakat yinede icimde bir yerde cok beklenti var esimden. nasil cozecegim bunu, hayati cekilmez yapmak istemiyorum.
isimde cok yogun, stresli. kaldiracak kapasitem kalmadi ama mecburum calismaya. cikmazda hissediyorum kendimi, suyun ustune cikip bi nefes almam lazim.

Ah peaceful16 iyi misin noldu? Önceki konunu biliyorum günlerce beklemiştik hallolması için.

Dır dır etmeyi bırak
Eşin sana yetmiyo mu duygusal anlamda sen de onu tınlama o değişmek istemezse yapabileceğin birşey yok

Ah peaceful16 iyi misin noldu? Önceki konunu biliyorum günlerce beklemiştik hallolması için.

merhaba E Emojii
iyiyim fena degilim, evet hep birlikte beklemistik ne olacak ,esim ne yapacak diye. cok yardim etmistiniz bana. yine kendimi baya frenliyorum ama hala tamamen degisemedimki. yani istiyorumki icimde mutlu olayim, surekli esimden beklemeyim, sikayet etmeyim, nasi yapcam?

Eşlerden cok beklentı içine girmemek lazım sonu hüsran . Bende beklıyordım beklıyorum da ama olmuyor tam olarak . Kımse süper Mutlu degıl herkesın kendı sorunları var sağlık olsun İman olsun

Düşünüyorumda Sürekli şikayet sanırım karşı tarafı kendimizden soğutuyor. Eşinle kavga nedenlerinizde buydu. Allaha şükür ne aldatma yada başka birsey var, anlattığın kadarıyla eşin seni sende eşini seviyorsunuz değer veriyorsunuz birbirinize. Eşinde sende çalışıyorsunuz. Ama peaceful düşünüyorumda birden değişim olmazdıki. Evet yavaş yavaş zamanla olacak. Bilmiyorum acaba kendin için bu içinde bulunduğun durum için psikolojik destek mı alsan? Yada kendine yeni hobiler mi eşinden? Yurt dışındasun ve teksin o yüzden esine çok odaklanıyorsun sanki. İnan bende sen gibiyim. Herşeyi eşine bağlamaman gerekiyor sanırım. Oda senin gibi yoğun çalışıyor ve aynı psikolojide oda tatile gidemiyor oda sıkılıyor ama şikayet etmiyor. İnsanlardan sürekli beklenti içinde olmak üzüyor kendimizi inan.

evlenip ulke degistirmissin, aileni cevreni memleketini isini herseyini geride birakmissin, 1 sene gibi kisa bir zaman gecmis evlilige esine isine yeni cevrene gittigin ulkeye alisman zaman alabilir birde tum bu olaylarin ustune borca girip ekonomik sikinti cekiyorsaniz, hic paraniz kalmiyor vede hic bir yere kipirdamayip haftasonu bile evdeyseniz yani depresyon kacinilmaz birbirinizi suclamaniz kacinilmaz.
Oncelikle evlenip oraya yerlesmek sizin tercihinizmiydi ? bunu sorun kendi kendinizie sevdim sectim karar verdim evlendim geldim benim kararim benim sorumlulugum diyebiliyorsaniz biraz bu kendinizi yayma birakma deprsif hissetme ruhundan cikabilirsiniz belki.
Mutsuzlugunuzun tek sebebini esiniz olarak gormeyin, ve geride biraktiginiz herseyin yerine kocanizia koyabileceginizide sanmayin cunku bu sizi hayal kirikligina ugratir ki ugratmis biel , adama beni neden mutlu etmiyorsun diye yuklenmeye baslamissiniz. Cunku yeni hayatiniz zor alismasi zor belki 1 sene onceki herseyi ozluyorsunuz ruhunuz herseyiniz suanda eksiklik icinde dolayisiyla elinizdeki tek sey tek sebep olarak kocanizi gorup onun herseye deva olmasini istiyorsunuz ama bu imkansiz ancak kendi kendinize yardim edebilirsiniz.

Yanlış bunu senle bundan önceki iki konunda daha belirtmiştim ..
Önce kendinle barış, kendinle mutlu ol .. Tüm mutluluğun kocanın seni sık arayıp aramamasına bağlı olmasın ..

Merhabalar tekrar,
Biraz onceki tartistik paylasmak istiyorum.
Turkiyeye biletlere baktim dedi kisin gidelim 2 hafta dedi bende bir kac gun sen annenlerde kaldiginda islerimi hallederim arkadaslarimi gorurum vs dedi.
Bende dedim ne yani biktin mi benden niye boyle diyosun oda yeter askim biktim yurtdisindayiz kimsemiz yok bi erkeklerle bir arada olayim mac izleyim is konusayim sohbet edeyim pilli bebek degilmki ben dedi . Bende triplere girdim tabiki neden bikmis benden.
Oda sende arkadaslarini gor aileni gor alisveris yap ne istersen sende desarj ol dedi. 1 sene gidemeyiz yine ikimizde nefes alalim dedi.
Bende bozuldum baya benden niye kaciyosun ne bu kadar fazla geliyo evliyiz dedim ikimiz neden bisiler yapmiyoruz turkiyede. Oda yapicaz tabiki her zaman gittigimizde nasilsa ayni sekilde dedi, ama arkadaslarimla gorusurken ayri gorusucem dedi biraz vakit gecireyim falan . Sonra ben triplere devam ettim oda bunalmalara, sonunda dediki yeter agzimin icinde yasiyosun biraz geri git bi nefes aldir dur kumandayla yasatma beni ne var iki arkadas gorcem iki kafam dagilsin desarj olayim benim de hakkim sen ozlemedinmi aileni biseyi agzimin icinden cik surekli hesap sorma ayaklarin ustunde dur artik dedi. Ben sen evlenirken ne sandinki dedim biz isteyerek evlendik , oda sen ne sandin dedi sus kopegi gibi ne dersen onu mu yapayim.
Sonuc olarak bu sekilde takistik durduk.
Tamam surekli dipdibe gezelim demiyorum ben turkiyeye gidince 1 hafta annemlerde 1 hafta kayinvalidemlerde esimle kaliyorum , arada basbasa cikip dolasiyoruz alisveris, yemek vs.
Bozuldugum neden boyle konustu biraz nefes alayim erkeklerle bi arada olayim falan. Ne varki benle olmasinda ? Kadinim evet ama karisiyim.
Diyoki sorun yokmus ama erkek ortamini arkadasligi ozluyormus belki kufur eder mac izlermis boyle dedi

Adamın söylediklerinde bozulman gereken tek bir nokta yok ..
Lütfen artık bırak şu zihniyetini ..
Önceki konunda sana inanmayanların lafına geliyorsun ..
Sen özlemedin mi ya kızkıza muhabbet etmeyi ..

Ozledimmm ama ben ondan bikmadimki? Neden bastirarak soyluyo bunu, 1 seneyi birlikte geciriyoruz 1 hafta turkiyede arkadas muhabbeti yapiyor ama geri kalan tum zaman birlikteyiz burda aile arkadas herseyiz ama bozuldum biraz soylediklerine. Istenmiyormuyum yani? Biraz agzimin icinden cik dedi.

Bide zaten ben bi haftaya yakin annemlerde kalirim, rahatiz yani 3-4 gun onlarda sonra 4 gun annemlede boyle boyle 2 hafta gecirip donuyoruz.
Neden bu kadar kacmak istercesine konusuyor.
Bu arada aramiz iyiydi yani gun icinde o mesaj atip ariyo artik.

Seni anlayamıyorum, ne var yani üstüne basa basa söylediyse .. Bak söylediklerimizden hiçbir ders almamışsın yine başa dönüyor herşey ..
Takılma artık bunlara .. Üstüne basa basa erkek erkeğe arkadaşlarımla görüşücem demesi senden sıkıldığı anlamına gelmez,
adamı zorlamış zorlamış sonunda yine kendini kırdırmışsın zorla ..
Rahat bırak şu adamı gerçekten, bırak ya arkadaşlarıyla tek görüşeceği için heyacan duyuyorsa duysun ne var bunda senin duymaman tuhaf ..
Bu şekilde gidersen yine bir önceki konuna döneceksin .

Sağlığınızı düşünün , elinizin ayağınızın tuttuğunu kimseye muhtaç olmadığınız hatırlayın
Ruhunuz boşlukta sizin.. Şükredecek o kadar şey varken.
Hem kendinize hem eşinize dünyayı zindan etmeyin
Eşiniizn de bir sabrı tahammülü var sonuçta

Hakkaten adamı kendinden bezdireceksin. Eş değil, bebeği gibi muamele görmek istiyorsunuz. Bir kaç gün kendi başıma takılırım demiş, verdiğiniz tepkiye bak: Benden mi bıktın?? Açıklama yapmasına rağmen tribe devam.
Adama hiç özel alan bırakmak istemiyorsun ama farkında değilsin, boğucaksın bu şekilde. Nefes almak için tek çareyi tamamen özgürleşmek olarak görür bu gidişle.

Yalniz takilirim diye iple cekmesine bozuldum biraz sordum benden mi biktin diye oda evet biktim biraz erkek muhabbeti istiyorum vsden girip agzimin icinde yasama sorma sorgulama'dan cikti. Peki normal evli cift icin kocasi boyle konusan es bozulmaz mi ?

Dersimi aldim ama tamamen degisemedim iste, icimde hala takiliyorum bu tip seylere elimde dgil dusuncemi degistirmem lazim ancak takmamak icin. Bende duyuyorum ama sanki ondan ayri gecircegim icin heyecan duymuyorum yada ne biliyim hatta bana kalsa ben brlikte program yaparim hep. O ise diyorki 1 sene birlikteyiz 2 hafta gidiyoruz aile ziyaretleri vs disinda arkadaslarla goruselim vs bi kac gun kendi program yapacak.
Hic istemiyorum o zamana donmek..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…