- 30 Kasım 2016
- 708
- 949
- 23
dinsizin hakkından imansiz gelir diyosun yani o da doğru bir yerde haklısınO değişiklik nedir biliyor musunuz?
Eşim yanımda küfür ederse, küfrün alasını duyar!
Birkaç dilde ve kendi dilimizde onun bile hayatında duymadığı şeyleri söyleyebilirim.
Sonrasında da 'nasıl oluyormuş, sen söyleyince erkek, ben söyleyince terbiyesiz oluyorum değil mi' der, köşeme çekilirim.
Ağız dediğimiz organ herkeste var ama konuşurken beyni çalıştırmak, biraz zor oluyor herhalde.
O sebeple kim ne dilden anlıyorsa bu hayatta, hep ona göre cevap veririm en layığıyla!
Hiç de pişman olmam.
Aynı durumdayım seninle sanki canım.söylefim arabada sen böyle yaptığında stres oluyorum dedim.olma diyor banaBaşkalarını karıştırmayın. Şikayet etmeyin. Evinizide ayırmayın. Evi ayırıcak kadar büyük bir sorun görmüyorum. Düzelicek toparlıyacaktır kendini. Sadece tepkinizi gösterin. Hamilesiniz duygusalsınız. Bendw hamileyim daha dün tartıştık trafikte küfür konusunda. Herkese efeleniyorlar hasta oluyorum.ben birde hamile gibi davranmıyorum. Herşeye susuyorum resmen. Ama öyle hale geldim ki ilk kez öyle bir surat tarzı gördüm dedi. Hem faranjitim hem sesim zor çıkıyor hem dolmuşum artık herşeyde bağırmasında üstüme gelmesinde. 5 yıllık evliyiz. İlk yıllat ağza alınmayacak küfür hakaret herşey vardı. Bende bozdum bir ara kendimi sabrım tükendi. Nasıl düzeldi bilmiyorum. Ama alışma süreci diyelim. Ama tepkinizi koyun. Bana dediki örneğin 2 aya boşanırız böyle devam ederse diye dün. Ben hamileyim ailemle konuşmuyorum ve daha ince düşünmesi gerekirken ettiği laf sesimi çıkarmadım. Yinee her zaman ki gibi bir kenarda ağladım. üstüme geldi neden konuşmuyorsun diye. Konuşmayın taviz vermeyin. Sonra aramız düzelip aklı başına gelince ona tek ettiğim kelime vardı. Çocuk olucak diye seni boşamıcağımı düşünüyorsan yanılıyorsun. Ailem yada gidicek kapım yok diye düşünüyorsan yanılıyorsun dedim.Velayetle uğraşırız dedi şakasına. Dedim uğraşmana gerek kalmaz bir gelmişin evde yokum. Zaten türkiyede kayboldunmu polis molis bulamıyor. Ömür boyu arar durursun. İzimi dahi bulamazsın dedim. Sen delisin yaparsın beklerim dedi.Erkek vazgeçilmez olmadığını bilmeli.hatasını anlayana kadar muahatap olmayın bile boşverin. Onun sizi alttan alması lazımken strese sokmamaso gerekirken. Millete küfür edip sizi tehlikye atması hoş değil. Korkuyorum sana birşey olur diye güzel bir dille anlatın. Trafijte manyak dolu. Ben sensiz çocuğumumu büyütcem.biraz sinirlerine hakim ol de hüzelce anlat tabi bunlar barışınca. Birde senib yüzünden sancım oldu tün gece de. Beni düşünmüyorsun çocuğudamı düşünmüyorsun de sen orda küfür edince benş strese sokunca sancı giriyor de. Valla denedim söylediklerimi yaptım ve aklı başına geldi. Bendn tavsiye
aslında senin konunun çözümü nickinin altındaki sözde saklı fark ettim deAynı durumdayım seninle sanki canım.söylefim arabada sen böyle yaptığında stres oluyorum dedim.olma diyor banaevi ayırmak istemiyorum ama bi k gün yalnız kalır da aklı başına gelir belki dedim ama bazen o kadar değişik oluyor ki bunu bile takmayabilir.ben ağlayıp odadan çıkacekken keşke susaydı o küfrü etmeseydi sonrasında konuşurduk yine.ama o lafı kaldırılacsk gibi deil.onun yüzünü dahi göresim yok şuan ve hiç yanıma bile gelmedi sabahtandır.beni ve çocuğunu düşünseydi bi bakayım kadın ne alemde derdi :-(
Edepsizlik ne kötü bi şeymiş yaşadıkça görüyorum ben de :-(aslında senin konunun çözümü nickinin altındaki sözde saklı fark ettim de
anlatma hele babanı da katarsan eşinden çok sogurlar bilemezsin ilerde belki esin değişir sen de bu günleri unutursun ama aileler söylenen kötü sözleri asla unutmazlar içlerinde bir yerde hep kalır ayrıca ailen bunu duyup ciddi bir tepki vermezse ve esin de ailenin bu durumu bildigini bilirse iyice kasarlasir bu konudaSizce anneme anlatmalı mıyım bu durumu
Haklısın canım daha kötü olur durumanlatma hele babanı da katarsan eşinden çok sogurlar bilemezsin ilerde belki esin değişir sen de bu günleri unutursun ama aileler söylenen kötü sözleri asla unutmazlar içlerinde bir yerde hep kalır ayrıca ailen bunu duyup ciddi bir tepki vermezse ve esin de ailenin bu durumu bildigini bilirse iyice kasarlasir bu konuda
eşini bu hakaret konusunda her zaman uyar ama yok sakizmis vs imiş boşver her şeye de laf söylersen önemli olan şeye söylediğin laf dikkate alınmazHaklısın canım daha kötü olur durum
İnşallah canım iyilerin duası olsun üzerimizeeşini bu hakaret konusunda her zaman uyar ama yok sakizmis vs imiş boşver her şeye de laf söylersen önemli olan şeye söylediğin laf dikkate alınmaz
evini terk etmeyi falan düşünme her zaman da de ki kötü söz sahibinindir herkes kendi kişiliğini gösterir de
konu seninle ilgili olmadığı müddetçe yanınızda birileri varken eşini elestirme belli ki kucumsendigini düşünüyor
bir de hamilesin bol bol dua et allah kabul eder inşallah dua ederken araya beni de sikistirirsan memnun olurum tabi
Evet ya hiç bir şey umurlarında değil sanki kendilerini o kadar çok seviyorlar ki .takmamaya çalışıyorum ama bugün ki hakareti takılmicak gibi değil2 gündür gözlerim şişti ağlamaktan üstelik evimde annm var şuan. Doğumum için geldi. Bir şyler yuzünden tartıştık. Ama adamın kıçı duymuyor afedersınız !! O yuzden şu adamları bu kdr takmayalım. Yoksa insanda ne psikoloji kalıyo ne de huzur !!!!@@@@
Valla ben hakaret ettım ama yinede takıyorsun.. Hakkettıgı için neden böyle dıyorsun. Sanki bir daha bu hayat bize verileckmıs gibi. Sinir oluyorm yaaaEvet ya hiç bir şey umurlarında değil sanki kendilerini o kadar çok seviyorlar ki .takmamaya çalışıyorum ama bugün ki hakareti takılmicak gibi değil
Yok ev ayırma değil sadece bi kaç gün uzak kalıp kafamı dinlemek istiyorum.Aileme anlatmayacağım.Ben de çok kırıldım ve ne yapacağımı bilemedim.Ben mi yanlia anladim yoksa bu yuzden ev ayirmayi mi dusunuyorsunuz, yapmayin Allah askina. Adam kufur eden babayla boyle bir ailede boyle bir cevrede buyumus. Sizin icin degismeye calisiyor. Uzun zamandir kufur hakaret etmiyordu diyorsunuz. Ne olurdu o an da gormezden gelseydiniz. Kardesinin yaninda karisinin ona surekli akil vermesi, agzindaki sakiza kadar karismasi gururuna dokunmus ki ben de olsam bana da dokunur. Ona ragmen eve gelince kusura bakma cok gergindim diye ozur de dilemis. Uzatmamaniz gerekirdi. It oglu it demesi cok kotu tabi ki ama icinde birikmis bazi seyler ve patlamis. Onceden de hel agzi bozuk oldugu icin direk kufur cikiyor patlama aninda. Surekli agliyorsun demesi de muhtemelen aglamana kiyamadigi icin bir olay oldugunda rahatca tartisamadigini dusunuyor ondan. Yani sen aglamaya baslayinca otomatikman haksiz oluyor. Esim de hasta oldugumda cok kizar mesela, ben basta alinirdim simdi dusunuyorum hasta olmama dayanamadigi icin oyle yapiyor. Ben burda karisi icin degismeye calisan bir adam gordum. Adami bunaltmayin, her seye mudahele etmeyin, cabasini takdir edin. Ailene de anlatma kesinlikle. Aileler hic unutmuyor boyle seyleri. Kendi aranizda cozun.
Evlenmeden önce pek rastlamadım bu huyuna maalesefSanırım ögretmensiniz. Bunun verdiği alışkanlıkla davranıyorsunuz. Küfür çok pis bir şey evet. Çok haklısınız. Uyarın konuşun kırıldığınızı gösterin. Ama kocanızla iletişim kurma yönteminiz bir ögrenciyle olandan farklı olmalı.
Sakızı çıkar
Babasına söyleyeceğim
Sizce bunlar iki yetişkin arasındaki diyalogda yer alacak cümleler mi?
Her ne kadar haksız olursa olsun çocuk gibi muamele yapmanız ters teper. Dolar dolar taşar. Buna dikkat etseniz daha kolay atlatırsınız.
Küfürden kurtulmak ciddi zor. Evlenmeden önce görmediniz bu huyunu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?