Mutsuzum ne yapabilirim?

mb1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2012
2.254
1.465
133
Konya
Merhaba arkadaşlar.. Ne yapsam? Mutsuz hissediyorum.. 1.5 yıldır sürekli ders başındayım.. Yüksek lisans tezimi hocalara gönderdim. Okuyup 1 hafta 10 güne kadar cevaplayacaklar. Bu süre içinde sürekli ders çalıştım.. Aylarca ders başından kalkmadım. İnşallah başarılı olurum.
Şu an mutsuzum. Aileyle ilgili sorunlar var. Hep vardı zaten. En son.. Kardeşimin düğünü oldu. Düğünden önce kız evinde farklı şehirde kına olacaktı oraya gittik. Saatlerce yol gittik, kınaya gidiyoruz, babam orada beni durduk yere bir şey yokken ağlattı. Akşama kadar ağladım gözlerim şişti.. Buraya geldik burada da canımı sıktı..
Arkadaşlar bu konuyla da ilgili.. Mesela ben şu an çalışmıyorum iş olarak. Okulum bitince inşallah istiyorum da, Mesela ben kurbanda kurban kesmiyorum ayrı olarak. Gelirim olmadığı için. Ailem 3-4 yıldır kurbanı bizim yazlıkta kesiyorlar başka şehirde. Daha mb1 kurban eti yemedi diye de düşünüp getirmediler 3 yıl. 3 yıldır kurban eti yemedim.. Kurban kesmeyenlerin ne hissettiğini biliyorum. Ben kasaptan da gidip alabilirim ama kurban bayramının amacı zaten insanlara kurban dağıtmak değil mi?
İşte Kına için gittiğimizde babam bir şey yokken bir sebep yokken ağlattı.. Burada da canımı sıktı.. 1 yıldır ayrı evlerdeyiz ben ders çalıştığım için taşınmadım. Şimdi de hem anne hem baba ile konuşmuyorum.. Konu çok uzun daha da uzatmış olmayım..
Kısaca, daha aileyle böyle sorunlar oluyor da aile bu kadar üzüyorsa başka insanlar kim bilir ne yaparlar.. Bu arada bekarım evli değilim..
Bu durumda ne yapabilirim.. Tezim bittikten sonra doktoraya başvurmayı düşünüyorum. Tam zamanlı olursa daha iyi olur ama part time iş bakıcam artık bu zamanda iş bulabilirsem.

Onlardan uzak oldugunuz için ilgi beklemişsiniz ama onlar bunun farkında degil.
Siz kendinizi bukadar geri çekmeyin biraz zaman geçirin belki de onlar da sizin uzak oluşunuza kırılıyorlardır.

Yaz adresi yollayalım kurban eti bacım
Allah baska dert vermesin
Kınayla kurban eti baglantısını kuramadım ama neyse
Konuları yazarken az sakin yazın lütfen🙈

Bir sebep yokken neden akşama kadar ağlıyorsunuz ki. Cok mu hassasiniz acaba? Yetişkin insansınız aileyle geçinmek zkr olur genel olarak zaten. Çalışmaya başladığınızda evinizi mi ayırsanız acaba?

Yaz adresi yollayalım kurban eti bacım
Allah baska dert vermesin
Kınayla kurban eti baglantısını kuramadım ama neyse
Konuları yazarken az sakin yazın lütfen🙈

Yol boyunca pek çok şeyi düşündüm.. Ben dedim eski olmuş bitmiş şeylere bakmayım, kendi dersime, geleceğime planlarıma bakayım dedim öyle bir karar aldım yolda.. Bir de ince böyle naif konular var sadece yaşayanın anlayabileceği.. Babam da öyle kötü hareketler yapınca akşama kadar ağladım..

Hayat kısa yarına kim çıkar belli değil ortada büyük bir sorun yok diye düşünün. Deliye vurup gülüp geçin
Bunuda yazıyorum ben çok mu uyguluyorum hayır ama siz uygulayin

Konu sahibi çalış,çalış ve kendi paranı kazan.Hem doktorani yap hem çalış.Kimseye minnet etme,kimseden beklentin olmasin.Guclu ol,kendi kendine yet.İnan geçmişe dönersen,hep geçmişi düşünürsen,gelecekte boğulursun.Kac yaşındasın?

Sadece o mu yazıyor? Bana karşı kötü hareketleri oluyor. Bir sebep yokken oraya kınaya gitmişiz, bir sebep yokken akşama kadar ağlamama sebep oluyor. Bu sadece bir örneği sadece bu olay yok yani.
Eğer hep böyleyse etrafındakiler alışmış olmanız lazım
Ben asla kurban eti yemedim diye gönül koymam
Her yıl ailem kurban keser ne yazıkki
Ve asla bir parçasına dahi dokunmam
Düşünmesinlerde beni bu konuda

Ayrı yaşıyor olabilirsiniz , siz gitseydiniz bayramda, bayramda küçükler büyüklerin yanına gider.yazlıkta da kesiliyormuş kurban. Kardeşinizin sözü nişanı için biraraya gelebilmişsiniz.
Acaba olaylara kendi pencerenizden baktığınız için mi böyle geliyor?
Sizi suçlamak amacıyla söylemiyorum ama yaşanılanları bir de ailenizden dinlesek.
Karşılıklı bir iletişim problemi var gibi

Sürekli ders çalışma, tez hazırlığı sizi yormuş. Şimdi de bekleme sürecindesiniz. Teziniz geçecek mi onu bekliyorsunuz. Bu arada boşluktan ve duygu değişiminden geçmiş üzüntüleri yeniden yaşıyorsunuz ama geçmiş üzüntüsüyle beraber geçmişte kaldı. Gelecekle ilgili hem ailenizle hem kendinizle ilgili daha yapıcı düşünün. Ailelerde kuşak farklılıkları bazen kırıcı olabiliyor ama takılmayın

bazen aileler anne babalar düşüncesizce davranıyorlar.. belki de abinizin düğün ve kinasina odaklandılar siz ikinci planda kaldınız
. inşallah tez zamnda çalışıp kendi ayaklarınızın üzerinde durabilirsiniz.. haklisiniz ama allah anne ve babalarımızı başımızdan eksik etmesin

Sürekli ders çalışma, tez hazırlığı sizi yormuş. Şimdi de bekleme sürecindesiniz. Teziniz geçecek mi onu bekliyorsunuz. Bu arada boşluktan ve duygu değişiminden geçmiş üzüntüleri yeniden yaşıyorsunuz ama geçmiş üzüntüsüyle beraber geçmişte kaldı. Gelecekle ilgili hem ailenizle hem kendinizle ilgili daha yapıcı düşünün. Ailelerde kuşak farklılıkları bazen kırıcı olabiliyor ama takılmayın

Tez yazarken onun yetişmesi için sorunları da öteledim. Zamanında bitmesi gerekiyordu. Haberleri bile takip etmediğim zaman oldu yani. Bu sorunu da ötelemem bana bir şey katmayacak. Yine başka sorunlarla birleşecek zamanla.

Hassas bi dönemden geçiyorsun galiba 🙂 bence dersler sıktı seni yoksa bu kadar üzüleceğin bi vukuat görmedim acikcasi.

Sen de babanın nazlı kızısın galiba! Şahsen ben babamın bana kızmasını asla kaldıramıyorum hemen için için ağlıyorum. Kaldıramadığım şeylerin başında gelir. Ya arsızlaşırım ya da çok pis tribe girerim.

Ya arkadaşlar kız kurban eti olayıyla ne anlatmak istiyor siz neler çıkarmışsınız. Yani anne baba kopmuş çocuktan. Şu anda da konuşmuyorlarmış. Belki konu sahibinin de suçu var , anlattığı kadarına yorum yapabiliyoruz malum. Mb1 sen de herşeyi anlatmak zorunda değilsin tabi ki ama anlattığın olaylar havada kalıyor. Kimse bağlantı kuramıyor. Baban seni niye ağlattı, hangi konuda üzerine geldi. Annen niye senle konuşmuyor? Maddi sorunlar yüzünden mi? Yüzeysel olarak anlatsan daha iyi anlaşılırdın bence

Ya arkadaşlar kız kurban eti olayıyla ne anlatmak istiyor siz neler çıkarmışsınız. Yani anne baba kopmuş çocuktan. Şu anda da konuşmuyorlarmış. Belki konu sahibinin de suçu var , anlattığı kadarına yorum yapabiliyoruz malum. Mb1 sen de herşeyi anlatmak zorunda değilsin tabi ki ama anlattığın olaylar havada kalıyor. Kimse bağlantı kuramıyor. Baban seni niye ağlattı, hangi konuda üzerine geldi. Annen niye senle konuşmuyor? Maddi sorunlar yüzünden mi? Yüzeysel olarak anlatsan daha iyi anlaşılırdın bence

Annemle ben konuşmuyorum çünkü üvey gibi. Onunla konuşmadığım zaman ben daha sağlıklıyım. Babam da anne ne derse ona bakar. Sen dünyanın en masumu olsan bile her zaman anne haklıdır bakış açısı bu. İkisiyle de iyi değil düzelme durumu da yok da ben gelecek açısından soruyorum. Anne baba böyle olursa diğer insanlarla nasıl olur diyorum.

Annemle ben konuşmuyorum çünkü üvey gibi. Onunla konuşmadığım zaman ben daha sağlıklıyım. Babam da anne ne derse ona bakar. Sen dünyanın en masumu olsan bile her zaman anne haklıdır bakış açısı bu. İkisiyle de iyi değil düzelme durumu da yok da ben gelecek açısından soruyorum. Anne baba böyle olursa diğer insanlarla nasıl olur diyorum.

Hiç belli olmaz. Hayatına mükemmel bi insan girer sana hem eş, hem arkadaş, yeri gelir anne baba olur. Eşim öyle mesela. En iyi arkadaşım eşim. Babamı 8 yaşında kaybettim, bazen baba gibi sarar sarmalar. Ama tabi şans bu. Burda nasıl ilişkiler, evlilikler , eşler okuyoruz. İnşallah sen de iyi bir iş sonra ise hayatındaki tüm eksikliklerini tamamlayacak iyi bir eş bulursun 🙏🏻 Herşey gönlünce olsun

• Beğen
Reactions: mb1
Back
X