Mutsuzum.. uzgunum.. boyle mi olacakti?

Ben söyleyince insanlar kızıyor ama eskiden kız alınırken kız tarafının bir ağırlığı nazı olurdu.

Bu olay bana başımdan geçen bir şeyi hatırlattı.

Yıllar önce bana evlenme teklif eden bir arkadaşımın teklifini annem istiyor diye kabul ettim. Bir ay sonra annem vefat etti. Annesi de kurban bayramı beni davet etti birlikte kurban geçirelim diye ama farklı şehirlerdeyiz o sırada.

Neyse gitme zamanı geldi bir baktım bana bir otobüs bileti bile alalım mı daha yeni cenaze kaldırdın paran var mı diye soran bile yok ki o dönem daha öğrenciyim .. işte o gün bitirdim

Annem ölmüş cenaze kaldırmışım adamlar bir otobüs bileti bile alalım mı diye sormuyor. İnanın hayatımın en doğru kararıydı..

İnsana verilen değer fedakarlıktan geçiyor ve maalesef parasına kıyamayan feda edemeyen size çok güzel kıyıyor...

Kaşı kaşı nazar etme yok bacım ben istemedim de veren de olmadı çok şükür yarın birgün yaptık diyemez

Dafdagdagdsjhf
Tepsi almayı eşik olarak belirleyince de alınabilecek maddeler epey düştü gercekten

Kimse adet bilmiyor Maşallah. Uzayda falan mı yaşıyorsunuz? Nişanlı kıza hediye alınacağını çocuklar bile biliyor. Herşeyi bırakın onca yoldan gitmişsiniz. Böyle ailesiyle kavga edip arayı bulan kızlar hiç mutlu olmuyor biliyor musunuz? Kendi kızları olunca herkes her adeti biliyor, geline gelince herkes sus pus. "Sana hiç bir şey yapılmayacak" da neyin nesi oluyor? Nişanlınızın tutumu berbat üzgünüm.
Aileniz de gayet haklı. Herkesin bir yaşam tarzı var. Bir şey istemeyince karşı taraf "aa nasıl da gözü tok bir kız, nasıl olgun" demiyor maalesef. Nişanı yapmamak sizin bileceğiniz bir iş umarım buna da onlar karar vermemiştir. Türkiyede yaşıyorsunuz ve ailelerin de kültürü belli.

Anneniz evlenmeyecek ki neden siz başkalarının dolduruşuna gelip de böyle yok yere saçma adetlere girişmişsiniz?

Bence çok küçük düşürücü. Bizim adetimizde vardır deyip daha eşiniz bile olmamış insan ve ailesinden koç istemeyi geçtim bunu dile getirmek bile çok abes. Hep kendinizi küçük düşürmüşsünüz, yoktan yere tatsızlıklar çıkmış. altı üstü için bir elbise için çıkan tantanaya bak, bomboş.

Kusura bakmayın ama ben sizi haksız buldum. Sürekli karşı tarafa beklentinizi dile getirip kendinizi küçük düşürmeniz, nişanlınızı darlamanız falan... O da dayanamamış patlamış.

Bu mevzular yerine sizin takılmanız gereken ve sorun yapmanız gereken tek şey aile apartmanında yaşamak olmalıydı. Asıl en önemli konu bu, gidip koça elbiseye takılmak çok saçma...

valla burda aklıbaşında insanlar görunce çok seviniyorum, kendimden şupheye duşuyorum yoksa.
inanılmaz kuçuk duşurucu saçmalıklar bunlar.
geçen yıl beni arkadaşım aradı ağlayıp bana 20 grlık 4 bilezik takacaklar çok az değil mi diye.
normalde öyle paragöz ve saçmalayan bir insan değildir, herkes nasıl doldurmuşsa artık kız ben 80 grlık insan mıyım diye ağladı.

Alla alla neden bazı insanlar böyle evlenme arefesinde akıl tutulması yaşıyorlar anlamıyorum
Arkadaşınız ağırlığınca altın konusunda kalmış olmalı

Neresi küçük düşürücü pardon? Kız arayıpta bana illa bunu alacaksınız dememiş. Nişanlısıyla konuşmuş. O da adabınca anasına diyecek ki "anne bayram için ne alınıyor evlenecek kızlara? Yarın çıkıp alalım" bunu beceremeyen, sorun çıkaran biri zaten evlenmeye uygun değildir. Kadına kimse çarşı dememiş, bak işine gelince nasıl hatırlamış ne yapılması gerektiği. Bizim kültürümüz budur. Bu kayınvalidenin kızı evlensin bakalım neler isteyecek.

aynen, böyle saçmalıklara kapı aralıyor işte.
allahım nasip etme diyorlar ya cidden öyle durum.

Alla alla neden bazı insanlar böyle evlenme arefesinde akıl tutulması yaşıyorlar anlamıyorum
Arkadaşınız ağırlığınca altın konusunda kalmış olmalı
herkes bir yandan ona bu takıldı sana ne takılacak acaba, buna bu kadar alındı sana ne kadar alınacak diyince, öyle saçmalıklar aptallıklara maruz kala kala beyni erimiş garibimin.
okumuş etmiş insanlarız ne koçu ne elbisesi içlerinden geliyorsa istiyorlarsa alırlar, ama bana alın alın bana zorlamak ağlamak sadece kuçuk duşurur.

Bizim sivasta dediğiniz herşey var.Kurban bayramında nişanlı kıza kurbanlık gelir hatta o kurbanlık güzelce süslenir altın hediye tatlı falan yapılıp arefe günü gelin görmeye gelinir.Haa bunlar illaki yapılacak diye birşey yok.Bana yapılmadı mesela.Talep bile etmedim.Ama öncesinde soruldu adetleriniz neler ona göre elimizden geleni yapalım denildi.Biz de onlar eskide kaldı gönüllerimiz bir olsun dedik.Ben bayramlaşmaya gittiğimde ise elbisemin yakasına altın takıverdiler adettir gelin kız bayramda boş olmaz dediler.Ben annenizi çok iyi anladım sorun bu tür şeylerin yapılmaması değil değer görmemeniz olmuş.En azından sorulabilirdi.Mesela bize altın kısmı da soruldu biz herkes ne yaparsa evladına yapar şart değil gönüllerden ne koparsa dedik.Aileler bu şekilde orta yolu bulduk.Bana gelinlik alındı ben damatlık aldım.Bana bilezik takıldı eşime saat alıp taktık.Siz de orta yolu bulun sonra davetiyeleriniz allah korusun elinizde kalır.Aile apartmanında da yaşamayın

bravo

Yahu o gelen kültürde kızın yani gelinin kayınvalide ile yaşamasi da var. Ona da kültür deyip uyacak misiniz ? Kayınvalidenizin evini-sizin de oluyor ya biraz- temizleyecek misiniz? Bayramlarda hep önce damat tarafının ailesine mi gideceksiniz? Önceden düğün öncesi ve düğün zamanı geline yağarmış bir şeyler ama gelinden de nerdeyse kendi ailesini unutmasi beklenirmis. Bayram zamanı aileye kısa ziyaretler falan işte. Şu işinize gelen yerleri yontup durmayın.

Kesinlikle ayrılmanızı öneriyorum. Bu tarz insanlarla anlaşılmaz.. Cimri kendileri, tribale bağlayanda kendileri. Tiksinsim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…