Mutsuzum.. uzgunum.. boyle mi olacakti?

Anladığım kadarıyla ikinizin de ailesi geleneksel. Madem öyle geleneklere uyylsun.

Ben böyle şeylere hiç girmedim altın felan isterlerken annemler konuştu su üst baş olayı da cok pahalıya geldi altınlarda aldılar sağ olsunlar ama borç birikti sonra yine esim ödedi 2 senedir evliyiz hala borç ödüyor canım aile apartmanı pismanliktir.

Yani şu yorumu bekarken okusam ne kadar saçma bir düşünce derdim. Ama evliyim ve söylediklerinizin her kelimesine katılıyorum. Erkek aileleri çok çağdaş olduklarından degil ceplerinden para çıkmasın diye adetlerden haberleri yokmuş gibi davranıyorlar. Yoksa kendi işlerine gelen en çağ dışı adetlere bile dört elle sarılıyorlar. Misal benim eşimin ailesi hiç bi adeti yerine getirmedi. Bende hiç takılmadım. Ailemle tartıştım her defasında. Ama sonra benim o çok çağdaş kv gerdeğe bizim evde gireceksiniz bizde adet böyledir diye tutturdu. Evime bi çöp kovası bile almayan insan hamileyken bizde adettir bebeğin eşyalarıni sizinkiler alacak dimi dedi. E hani bu zamanda adetmi kalmıştı, hani önemli olan gençlerin huzuruydu. Yani işlerine nasıl geliyorsa öyle.
Ben onlardan birşey talep etmezsem onlarda bana karışmaz diye birşey yok yani. Bak aile apartmanında oturulacak. Neden? Çünkü onlarda adet böyle ve sen tabiki bu adete uymak zorundasın.

Bak canım bu mesajı muhakkak oku.

Nişanlına asla aileni kötü duruma düşürücek şekilde konuşma. İleride en ufak bir tartışma da senin ailen bunu istedi, senin ailen şunu istedi lafını şaaak diye yüzüne yersin, el oğlu asla güvenme asla asla asla.
Annenin neden böyle konuştuğunu seninle sen daha iyi biliyorsun, bunu onlar anlamaz.

Benim annemi de teyzelerim çok dolduruyor koç gelmedi mi ıvır zıvır bla bla, anneme bakıyorum bana birşey demiyor ama içten içe şunu düşünüyordur. ' benim kızıma değer vermiyorlar' eski düzen böyle bunu anneler düşünür aksini söyleyeni de vardır muhakkak.
Maddi bir beklenti içinde olmadığına eminim Annenin, benim gibi konuş annenle, önemli olan eşimle mutlu olmam, kim bana ne kadar değer veriyorsa ben de aynı şekilde karşılık vericem de.

Ayrıca kayınvalidene 15 saatlik yol gitmene şaşırdım ne gerek var?
10 dakikalık mesafedeler gitmedim beni insan yerine koymayana eyvallah yok. Nişanlın önce aile ile senin arandaki ilişkiyi eşit tutmak zorunda. Ve son olarak bu insanlarla Aynı APARTMAN DAA ASLA OLMAZ. LÜTFEN KONUŞ VAZGEÇSİN YADA AT NİŞANI, kayınvalide hanfendiciğin sana ileride çok çektirir. Sinsi olduğunu anladım ama ıspatlayamam. Teşekkürler.

Bence beklemekte haklı annenız sonuçta demek bıle gerekmez onların düşünmesi gerekir gram altın olsun takılır bu kıyafet alınır bunlar sureklı olan şeyler degıl bı kere yasanıyor değer verılır gelıne düşünülerek nişanlın da çok düşüncesiz evlılıkte çok zorluk çekeceğe benzıyorsun adına üzüldüm annesı yapmıyorsa onun yapması gerekır benım kayınvalıdenın bi çöpü yoktur evımde ama eşim sağolsun alısverısımı hedıyemı kendı aldı laf söz ettırmedı en azından

Bende aynı apt.da oturiuyordum. Esim kvdeme cok sert sınır koyup rest cekse bile evimize karismamasi konusunda inan sorun oluyor. Laf oluyor söz oluyor eve geldi mi gitti mi nereye neden aramadi ugramadi bidi bidi.. bir de nişanlın kucuk bi mevzuda cok kaba ve dusuncesizce davranmis bence. Mesele para değil gercekten bi kiyafet ya da bi küçük bohca yapılabilirdi, bayramdir gönül almadır herkes bilir.. bende senin gibi hicc bisey istemedim ailem de öyle seni anlıyorum fakat yasaduginiz durum sana verilen kiymeti göstermis ve en onemlisi nişanlının tavrını ortaya koymus. Aile apt.nda yasiycaginiz icin bu cok buyuk sorun bence. Biz tasindik ama arkadaslarim var bu sekilde yuvaları huzur bulmuyo ayrılık da hemen olmuyo kötü yani.. düşün derim üzülerek. Çünkü yuva bu, insanın hayatı. Neler alıp neler verebilir sana. Allah hakkında hayırlısını ve guzelini rahatini versin ♡

Hiç duymadım karadenizliyim. Şu adetler beklentiler bitse de ülkece herkes bi rahatlasa.
Karadenizde de var .Hatta tüm düğün takısı nisanda yapilir.
Evet adetler ağır günümüzde gereksiz olanları bile var.Onemli olan hatırlamak değer vermek.Karşısindakini hice saymak fena.

işte bana göre en dogru yorumu gördüm ya diyolarya kızla erkek birbirini sewsin gerisi gelir onu bi geçiceksin işte bu dewirde ne ladar çektirirsen o kadar kıymetlisindir eşimle sewerek ewlendik hiçbi esya alınmadı kedini köpeğin pisledigi yatakta gerdeğw soktular kıyafetlerim bir yılı aşkın walizde kaldı dolabım dahi yoktu buzdolabımda 2 yıl yoktu sadece huzurum olsun diyodum ama degersizlestirmişim kendimi hem dayak yiyodum hem susuyoduö aman huzurum aman elalaem ne der diye bigün canıma tak etti sokak ortasında aldım bu eski kocayı elime allah ne werdiyse gücümmü yetmiyodu yooo ben saygımdan edebimden we huzurum için susuyodum 6 senenin sonunda biten bi ewlilik rabbim kimseye yasatmasın böle seyleri

Siz ne yaptınız peki.2 çift laf etseydiniz.çok sinirlendim

Eğer maddi imkanları yoksa hiç sorun etme. Fakat durumları iyiyse kesinlikle şimdiden sorgulamalısın. Bende bu şekilde evlendim hiç bi beklentim olmadı onlarda yapmadı zaten bakıp bakıp diğer gelinlere ben neden yapmadım neden istemedimde demedim imrenmedimde çok kızdı annemde akrabalarımda arkadaşlarımda dinlemedim çünkü aramızdaki sevgiydi bizi evlilik yoluna götüren o yeterdi.çnkü bana göre gerek yoktu... ama öyle bi gerek varmış ki şu an boşanıyorum onların cimrlikleri yüzünden mesela. Bak güzel kardeşim şu durumu kabullen sen ne kadar mütevazi olursan maddi açıdan bi şey istemezsen o kdar üstünlük taslanmaya çlışıcaklardır bu eşinin durumuna göre değişir tabi karakter meselesi benimkinin aileside kendiside aşırı maddiyatçı ve sonradan görme oldukları için ne kadar para verirlerse bir şeye o kadar değeri oluyordu. İstemen gerekeni iste hiçte korkma sözlün bişi mi dicek alıncak mı s...et yani sen almak istediğini aşırıya kaçmadan isteyeceksin ki şimdiden maddi sorumlulukları olduğunuda kavrayabilsinler. Bi de bakıp diğer gelinlere üzülüyosun "benim neyim eksik" dyosun demi? Fazla iyiyiz güzel kardeşim fazla maneviyatçıyız nerde maddiyatçı para sever insan varsa değeri oluyo inan bende anlamıyorum ve senin gibi olmayan biriyle evlenirsen inan bana mutlu olamazsın dedğim gibi bak ben boşalıyorum keşke söz döneminde ayrılsaydım diyorum. Ayrıl demiyorum sanada ama şunu unutma söz tanışma dönemidir evlilikten dönülebilir elalem ne deri takma sorun etme elalem hep konuşur hep laf sokar şu an sen ne istiyosun nasıl mutlu olacaksın bunları düşün seviyorum diyosanda konuş net ol ve hallet unutma bu senin hakkın. Gül gibi kız alıyolar bi de değerini bilmiyolar sonradan haberin olsun ben büyüklerimi dinleseydim şu an boşanmam gerekmicekti belkide özellikle anneni dinle sakın kırma kalbini anneler hep doğruyu söyler ben evlenme aşamasında annemle konuşmadım bile çnkü gözüm kördü ve ne derse suçtu...şimdi bana yine kucak açan saçımı okşayan güzel anam. Hep haklı çıkıyo hep.Ay kız bende dolmuşum bak uzun yazdım

Nişanlılık döneminde en çok gözlemliyeceğin kişi nişanlın onu bir çok teste tabi tutman gerekecek yoksa bu evlilikte mutlu ve huzurlu olman mümkün değil ilk yapacağın ailenden yana olacaksın, seni ne kadar idare ediyor ailesine karşılık bu çok önemli sürekli annesinin dedikleri oluyorsa kızım sen yanlış yoldasın o ailedende nişanlında da bir cacık olmaz, şimdiden aile apartmanında oturmaya razı kendi rahatlığı için onun rahatlığı senin rahatlığın anlamına gelmez , kaynanan hep bir beklenti içinde olacak, yeri gelecek yemek pişirdim gelin burada yiyin diyecek yeri gelecek gelin gel evimi temizle diyecek yeri gelecek akrabalarım geldi gel onlara hizmet et diyecek yeri gelecek altın günü olacak tatlılar sen pişir sonra bize (14 kişi) ikram et hizmet et diyecek
Hastalandığında bir çorba yapıp ona bakmanı isteyecek, bunların hepsi senden beklenecek bunun içinde nişanlından bir beklenti olmayacak o sabah işine gidip akşam gelecek
Ki çoğu kızımız hemen hamile kalıp iş hayatından vazgeçiyor kariyer matiyer bitiyor varsa yoksa erkeğin ailesine hizmet

Son düzenleme:
İnsanlar maddi yatırım yaptıklarına daha çok değer veriyor o kadar yatırım yapıyorlar sonuçta tabii bu işin şakası bence annenizin beklentiye girme nedeni size değer verildiğini görmek nişanlı ailesi de bedavacı bal gibi de biliyorlardır ilk bayramda yeni geline hediye alınması gerektiğini zorunluluk değildir ama hoşluk, değer vermektir , valla ben nişanlıyken hiç değer görmedim hala da öyleyim yara bandı

Inanın şu son yaşananlar gözünü açtı. Dün kıyamadım öyle ağlayınca yanımda. Ama bundan sonraki süreçte her şeyi çok iyi gözlemleyeceğim. Benim için ne yapıp yapmadığını göreceğim. O çok inat biri. Bakarsanız asla.ne yediğine içtiğime karışmaz. Eli açık sadece beklenti olunca her konuda böyle beklenti olduğunda içinden gelmiyor.hadi bunlar basitti diyelim. Demeniz gibi ev konusunda bastıracağım. Çünkü ben de şimdiden uzaklaştım soğudum.

Olaylara bu kadar duygusal bakarsanız geri kalan hayatınız çok zor olur. Erkekler ağlıyorsa bilin ki bu tiyatronun birinci perdesidir. Şimdiden geçmiş olsun.

Vıcık vıcık bir tiple evlenmek üzeresiniz.

Geleneklerin hiçbirinin zaten bizim nesil icin önemli olmadığını dusunuyorum, hatta benım ıcın gelinlik giyeyim dugun yapayım vs su anki en basic seyler de öyle, ama annenize hak verdim:/ sonucta büyükler hevesleniyor ama karşı tarafın bu kadar vurdumduymaz davranması beni şaşırttı. Hic mi haberleri yok böyle seylerden, nişanlınız da öyle, düşüncesiz ve kaba biri. Kv eğer anlayışlı biri ise bence bugun ona söyleyin bize anlattığınız gibi, bir sey de aldırmayın oturun çay icin guzel guzel konusun dönün

Nişanlınızdan bir şey olmaz maalesef, sinir hastası olduğunuzla kalırsınız. Bende abartı adetleri sevmem ama hiç de yapılmasın demem. Kuzenimin 4 gün sonra düğünü var, bayramda Koç ve kalın bir bilezik götürdüler kız evine. Bana göre gereksiz bir adet ama uygulayanlar var ve karşı tarafın böyle bir talebi de olmadı tamamen erkek tarafının düşüncesi.

Bende nişanlıyken benim kv demde biz bilmiyoruz siz söyleyin derdi biz hiç bir şey istemedik ama yapılacak basit işlerden bile kaçmaya başladılar bu sefer, insanın içinden gelecek böyle şeyler. Bayramda beni görmeye geldiklerinde kv dem kıyafet getirmişti eşimle o zaman öğrenciydik, parasını biriktirip pırlanta kolye almıştı ama sizin nişanlınız çalıştığı halde size bir şey almaya değer görmemiş.

Evlilik kararınızı tekrar gözden geçirmenizde fayda var

Sanki nişanlının kanında öküzlük var gibi empati kurma yeteneği kıt, öküzlük duruma varsa değişmez tabi bunun analizini sen yapacaksın bu öküzlük durumu
Evlilik yıldönümünü bilmezler
Doğum gününü bilmezler
Kadınlar gününü kutlamazlar
Yeni yıl kutlamalarını bilmezler
Maddi beklenti için yazmadım gönül almak mutlu etmek için yazdım, kıymet bilmek bunun gibi değerler,
Çünkü kadınlar çok fedakarlık yapıyor bu öküz durumunda erkekler bunu çok normalmiş gibi buluyor fedakarlık nedir bilmiyorlar

Z zynpov madem böyle guttirik guttirik adetler var. Bari kendi çevrenden seçseydi ailen. Düğün başlı başına masraf bir koç dediğin ne kadar para haberiniz var mı? Bide kurban bayramı üstü bilezik falan. Zor ekonomi sürecinden geçiliyor hoş bu bu yapılanlar? Madem ailen karşı taraftan beklenti içinde kendileride üstlerine düşeni dört dörtlük yapmak zorundalar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…