Yani şu yorumu bekarken okusam ne kadar saçma bir düşünce derdim. Ama evliyim ve söylediklerinizin her kelimesine katılıyorum. Erkek aileleri çok çağdaş olduklarından degil ceplerinden para çıkmasın diye adetlerden haberleri yokmuş gibi davranıyorlar. Yoksa kendi işlerine gelen en çağ dışı adetlere bile dört elle sarılıyorlar. Misal benim eşimin ailesi hiç bi adeti yerine getirmedi. Bende hiç takılmadım. Ailemle tartıştım her defasında. Ama sonra benim o çok çağdaş kv gerdeğe bizim evde gireceksiniz bizde adet böyledir diye tutturdu. Evime bi çöp kovası bile almayan insan hamileyken bizde adettir bebeğin eşyalarıni sizinkiler alacak dimi dedi. E hani bu zamanda adetmi kalmıştı, hani önemli olan gençlerin huzuruydu. Yani işlerine nasıl geliyorsa öyle.Kimse adet bilmiyor Maşallah. Uzayda falan mı yaşıyorsunuz? Nişanlı kıza hediye alınacağını çocuklar bile biliyor. Herşeyi bırakın onca yoldan gitmişsiniz. Böyle ailesiyle kavga edip arayı bulan kızlar hiç mutlu olmuyor biliyor musunuz? Kendi kızları olunca herkes her adeti biliyor, geline gelince herkes sus pus. "Sana hiç bir şey yapılmayacak" da neyin nesi oluyor? Nişanlınızın tutumu berbat üzgünüm.
Aileniz de gayet haklı. Herkesin bir yaşam tarzı var. Bir şey istemeyince karşı taraf "aa nasıl da gözü tok bir kız, nasıl olgun" demiyor maalesef. Nişanı yapmamak sizin bileceğiniz bir iş umarım buna da onlar karar vermemiştir. Türkiyede yaşıyorsunuz ve ailelerin de kültürü belli.
Karadenizde de var .Hatta tüm düğün takısı nisanda yapilir.Hiç duymadım karadenizliyim. Şu adetler beklentiler bitse de ülkece herkes bi rahatlasa.
işte bana göre en dogru yorumu gördüm ya diyolarya kızla erkek birbirini sewsin gerisi gelir onu bi geçiceksin işte bu dewirde ne ladar çektirirsen o kadar kıymetlisindir eşimle sewerek ewlendik hiçbi esya alınmadı kedini köpeğin pisledigi yatakta gerdeğw soktular kıyafetlerim bir yılı aşkın walizde kaldı dolabım dahi yoktu buzdolabımda 2 yıl yoktu sadece huzurum olsun diyodum ama degersizlestirmişim kendimi hem dayak yiyodum hem susuyoduö aman huzurum aman elalaem ne der diye bigün canıma tak etti sokak ortasında aldım bu eski kocayı elime allah ne werdiyse gücümmü yetmiyodu yooo ben saygımdan edebimden we huzurum için susuyodum 6 senenin sonunda biten bi ewlilikCanım hiçbir şey istemeyip bu kafada gidersen hiç kıymetin olmaz, nereden biliyorum, kendimden. Düğün davetiyesine kadar salak gibi kendim bastırdım, aman ayıp, ben onların aldığı iki parça eşyaya mı muhtacım diye. Afedersin keriz yerine konuldum. Annen ne derse onu yap tavsiyem. Birşey alırken de en pahalısını al otursun içlerine. Biz böyle düşünmüyoruz ama maalesef çevre böyle
Siz ne yaptınız peki.2 çift laf etseydiniz.çok sinirlendimYani şu yorumu bekarken okusam ne kadar saçma bir düşünce derdim. Ama evliyim ve söylediklerinizin her kelimesine katılıyorum. Erkek aileleri çok çağdaş olduklarından degil ceplerinden para çıkmasın diye adetlerden haberleri yokmuş gibi davranıyorlar. Yoksa kendi işlerine gelen en çağ dışı adetlere bile dört elle sarılıyorlar. Misal benim eşimin ailesi hiç bi adeti yerine getirmedi. Bende hiç takılmadım. Ailemle tartıştım her defasında. Ama sonra benim o çok çağdaş kv gerdeğe bizim evde gireceksiniz bizde adet böyledir diye tutturdu. Evime bi çöp kovası bile almayan insan hamileyken bizde adettir bebeğin eşyalarıni sizinkiler alacak dimi dedi. E hani bu zamanda adetmi kalmıştı, hani önemli olan gençlerin huzuruydu. Yani işlerine nasıl geliyorsa öyle.
Ben onlardan birşey talep etmezsem onlarda bana karışmaz diye birşey yok yani. Bak aile apartmanında oturulacak. Neden? Çünkü onlarda adet böyle ve sen tabiki bu adete uymak zorundasın.
Eğer maddi imkanları yoksa hiç sorun etme. Fakat durumları iyiyse kesinlikle şimdiden sorgulamalısın. Bende bu şekilde evlendim hiç bi beklentim olmadı onlarda yapmadı zaten bakıp bakıp diğer gelinlere ben neden yapmadım neden istemedimde demedim imrenmedimde çok kızdı annemde akrabalarımda arkadaşlarımda dinlemedim çünkü aramızdaki sevgiydi bizi evlilik yoluna götüren o yeterdi.çnkü bana göre gerek yoktu... ama öyle bi gerek varmış ki şu an boşanıyorum onların cimrlikleri yüzünden mesela. Bak güzel kardeşim şu durumu kabullen sen ne kadar mütevazi olursan maddi açıdan bi şey istemezsen o kdar üstünlük taslanmaya çlışıcaklardır bu eşinin durumuna göre değişir tabi karakter meselesi benimkinin aileside kendiside aşırı maddiyatçı ve sonradan görme oldukları için ne kadar para verirlerse bir şeye o kadar değeri oluyordu. İstemen gerekeni iste hiçte korkma sözlün bişi mi dicek alıncak mı s...et yani sen almak istediğini aşırıya kaçmadan isteyeceksin ki şimdiden maddi sorumlulukları olduğunuda kavrayabilsinler. Bi de bakıp diğer gelinlere üzülüyosun "benim neyim eksik" dyosun demi? Fazla iyiyiz güzel kardeşim fazla maneviyatçıyız nerde maddiyatçı para sever insan varsa değeri oluyo inan bende anlamıyorum ve senin gibi olmayan biriyle evlenirsen inan bana mutlu olamazsın dedğim gibi bak ben boşalıyorum keşke söz döneminde ayrılsaydım diyorum. Ayrıl demiyorum sanada ama şunu unutma söz tanışma dönemidir evlilikten dönülebilir elalem ne deri takma sorun etme elalem hep konuşur hep laf sokar şu an sen ne istiyosun nasıl mutlu olacaksın bunları düşün seviyorum diyosanda konuş net ol ve hallet unutma bu senin hakkın. Gül gibi kız alıyolar bi de değerini bilmiyolar sonradan haberin olsun ben büyüklerimi dinleseydim şu an boşanmam gerekmicekti belkide özellikle anneni dinle sakın kırma kalbini anneler hep doğruyu söyler ben evlenme aşamasında annemle konuşmadım bile çnkü gözüm kördü ve ne derse suçtu...şimdi bana yine kucak açan saçımı okşayan güzel anam. Hep haklı çıkıyo hep.Ay kız bende dolmuşum bak uzun yazdımArkadaşlar merhaba. Son iki gündür o kadar çok üzülüyorum ki. Lütfen bana bir akıl verin.
Iki hafta önce sözüm, nisanım oldu. Biz söz dedik ama sonrasında nisana gerek yok die konuşuldu. Söz olduğu için de sadece yüzükler takıldı. Ama babannem yüzük haricinde söz bilekligi takılmasını beklemiş ben de karşı tarafa böyle bir şey dememiştim. Ama babannem onlara takmanız gerekirdi dedi. Onlar da istenmedi ki dedi. Istemeye gerek olmaz ki siz kız alıp kız vermişsiniz bunlar bilinen şeyler dedi. Biz yaşlı işte diyip gülüp geçtik bakarsanız hiiiç takilmadik da annem de sorun etmedi.
Biliyorsunuz bayram oldu. Annem bayramda koç bilezik gelir ve gelin giydirilir dedi. Aşırı sinirlendim biz asla böyle bir şey istemeyeceğiz dedim. Annem de sen oğlana bir bahset hoş soylenilmez ama belki adetlerimizi bbilmezler dedi. Anne gerek yok dedim. Ama baktım annemle aram kötü oluyor. Biraz bahsettim nişanlım annesine demiş ki anne gelinine bayramda ne alacaksin. Alırım bir elbise demiş. Anneme dedim koç hadi olmaz uzaktalar ama bir sy takılması lazım dedi. Dedim anne istemem biz soyguncu değiliz. Zaten nişanlıma bizde boyleymis demistim bir daha da demem d3dim. Gönüllerinden elbise geçiyorsa elbise olsun. Derken o süreçte bizim orada nişanlanan aile vardı baktık kapılarında koç. Annem dedi bak yok öyle adetler diyorsun ama yapan yapıyor dedi. Yine annemle bir kavga.. van dan teyzem arıyor bayramda ne gelecek diye soruyor es dost soruyor. Neyse bayram geldi ben bayramın 3. Günü 15 saatlik yoldan geldim annesinin babasının eline gittim bir saat bile uyumadım. Hicbir şey alınmamıştı. Elime de bir sey verilmedi. Bakın lütfen yanlış anlamayın asla beklentim olmadı benim umrumda da degildi. Ama biliyorum annem soracak onunla çok kavga ettim üstümde baskı oldu. Neyse bayram.bsitti annem aradı alındı mi jizim bir şeyler dedi yok anne dedim. Is yerine gittim baktım herkes oo yeni gelin bayramda da neler alındı de bakalim denmeye başlandı. Dedim ki demek ki var böyle bir şey. Anneme yüklenmekte haksızım. Gönlü hoş olsun çok zor değil ki bir şey almak. Koç bilezik olmasın ama bir küçük üst baş da alınırdı dedim. Nişanlıma dedim ailem soruyor bunaldim. Annem siz gidin alın benim aldigimi beğenmez dedi bana dedi.
Ben de dedim ki canım.mesele cüzdan değil ki mesele birlikte yapmak ya kendi alsın kendi versin. Ya da beni o çıkarsın beraber yapalım. Aslında şu da olurdu beni arasa dese ki kızım ben çıkamıyorum işlerim oluyor sen gönlünce giT bak. Bunu bana değil oğluna diyor ben de ya o almak istemiyorsa nişanlım kapıyorsa dedim. Dün nişanlımla büyük tartıştık.
Dedim bak bayram bitti gözüm yok bunlar da ama tek değilim ailem soruyor. Insanlar soruyor. Milleti geçtim ama annem bu usuldür turkiyenin her yerinde var hiçbiri olmasa giydirmek gerekir diyor dedim. Başladı biz almadık diye usulsüz mü olduk. Benden beklentin mi vardı benimle konuşurken nisanlanirken dedi. Ben de beklenti derken e olması gereken olmayacak mı dedim. Olmayacak sana hiç bir şey olmayacak yapılmayacak dedi sinirle. Dedim ben günlerce senin için ailemle kavga ettim kendim kırıldim seni kırmadım. Ama sen bana bunları dedin öyle mi dedim. Hep arkandaydim aman istemeyelim şu bu diye ama artık arkanda değilim dedim kapattım.
Nişanlıma o kadar kırıldim ki ben ne paragozum ne kimsenin bir şeyine muhtacim. Ama usulunce gelip ısıtıyorsalar ailem de veriyorsa bazı şeyler de düşünülür. 'taki yok giysi yok annem diyor bu nasıl gelin olmak. Asla bu zihniyette değilim ama napayım anneme daha nr kadar sus diyeyim.
Neyse akşam annesi beni aradı yarın çarşıya çıkalım kı dedi sesi de çok bozuktu. Tamam dedim. Ama telefonu kapatır kapatmaz deli gibi ağladım o kadar utandım ki olmasaydı hiç ağzımı açmasaydım kendimi küçük düşmüş gibi hissettim. Bugün buluşacağız.napicagimi hiç bilmiyorum ve burada da tekim ailemden kimse yok uzak şehirdeyim.
Nişanlımla bugün konuştuk sen gelecek mısın dedim. Nereye dedi haberi yokmuş annesinin beni aradığından. Peki dedim. Dün için beni çok kırdın o sözlerinle dedim. Ben yanlış hicbir şey yapmadım dedi. Yine tartıştık. En çok buna üzülüyorum. Ben çok kırıldim. Gerçekten arkadaşlar her ne kadar biz maddi düşünmesek de aile işte önemsiyor. Onun da bunu düşünmesi gerekmez mi? Annem gercekten kimseden bir sy isteme meraklısı değil. Ama o da hevesli gelin olarak onemsenmemi bekliyor. Evet parayla önemsemek olmuyor. Ama biliyorum çok eminim ben nişanlıma ailem bana sorup duruyor demesem kayinvalifem beni aramayacaktı.
Hem çok utanıyorum hem çok üzgünüm. En çok da nişanlımla aramın böyle olmasına. Hep ben alttan alıyorum. Aile apartmanında yaşayacagiz diyor bana istememe hakkı bile vermiyor. Bayramlık annemler usuldür diyor diyorum gereksiz şeyler diyor. Tek degilim3 ki.. aile bir kez olsun anneme adetimiz ne diye sormadı bile. Hadi erken diyelim. Oğluna demek yerine bana da diyebilir siz beğenin diye. Kendimi çok yalnız hissediyorum. Ne hissetmeliyim ne düşünmeliyim bilmiyorum. Çok uzun yazdım kusura bakmayın o kadar doldum ki.. ben napsam bugün size sorayim istedim.
Inanın şu son yaşananlar gözünü açtı. Dün kıyamadım öyle ağlayınca yanımda. Ama bundan sonraki süreçte her şeyi çok iyi gözlemleyeceğim. Benim için ne yapıp yapmadığını göreceğim. O çok inat biri. Bakarsanız asla.ne yediğine içtiğime karışmaz. Eli açık sadece beklenti olunca her konuda böyle beklenti olduğunda içinden gelmiyor.hadi bunlar basitti diyelim. Demeniz gibi ev konusunda bastıracağım. Çünkü ben de şimdiden uzaklaştım soğudum.Nişanlılık döneminde en çok gözlemliyeceğin kişi nişanlın onu bir çok teste tabi tutman gerekecek yoksa bu evlilikte mutlu ve huzurlu olman mümkün değil ilk yapacağın ailenden yana olacaksın, seni ne kadar idare ediyor ailesine karşılık bu çok önemli sürekli annesinin dedikleri oluyorsa kızım sen yanlış yoldasın o ailedende nişanlında da bir cacık olmaz, şimdiden aile apartmanında oturmaya razı kendi rahatlığı için onun rahatlığı senin rahatlığın anlamına gelmez , kaynanan hep bir beklenti içinde olacak, yeri gelecek yemek pişirdim gelin burada yiyin diyecek yeri gelecek gelin gel evimi temizle diyecek yeri gelecek akrabalarım geldi gel onlara hizmet et diyecek yeri gelecek altın günü olacak tatlılar sen pişir sonra bize (14 kişi) ikram et hizmet et diyecek
Hastalandığında bir çorba yapıp ona bakmanı isteyecek, bunların hepsi senden beklenecek bunun içinde nişanlından bir beklenti olmayacak o sabah işine gidip akşam gelecek
Ki çoğu kızımız hemen hamile kalıp iş hayatından vazgeçiyor kariyer matiyer bitiyor varsa yoksa erkeğin ailesine hizmet
Olaylara bu kadar duygusal bakarsanız geri kalan hayatınız çok zor olur. Erkekler ağlıyorsa bilin ki bu tiyatronun birinci perdesidir. Şimdiden geçmiş olsun.Inanın şu son yaşananlar gözünü açtı. Dün kıyamadım öyle ağlayınca yanımda. Ama bundan sonraki süreçte her şeyi çok iyi gözlemleyeceğim. Benim için ne yapıp yapmadığını göreceğim. O çok inat biri. Bakarsanız asla.ne yediğine içtiğime karışmaz. Eli açık sadece beklenti olunca her konuda böyle beklenti olduğunda içinden gelmiyor.hadi bunlar basitti diyelim. Demeniz gibi ev konusunda bastıracağım. Çünkü ben de şimdiden uzaklaştım soğudum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?