Mutsuzum.. uzgunum.. boyle mi olacakti?

Okurken kendimin yaşadıklarını okuyor gibi hissettim ben de senin gibiydim 7yıl önce ne var olmasa derdim. Kaynım benden 3 ay önce evlendi ev alınmıştı, bizim buralarda çok altın takılır dedik amai ev alacaksınız diye altına gerek yok denildi hem az altın takıldı hem hala ev yok. Kocam verile sözün arkasında durup ailesine eşime söz verdinşz demedi onlarda üstünü kapattı. Ben hala aileme akrabalarıma hani ev alınacaktının cevabını veremedim hala. Düğünü eşyaları bile kendimi aldık ede tırnak kadar hakları yok daha düğün salonunuz lüksmüş diye bi yığın laf duydum. Ve 7 yıl geçti hala kayınvalidem benim yanimda düğünde altın talebinde bulunanlara kusar gibi iğrenerek görgüsüzler der sanki asıl görgüsüz kendiler değilmiş gibi. Yani sonu mutlu bitmiyor malesef söz ün önü nişan düğün daha ne umursamazlıklarını göreceksin. Nişanlında aynı benim eşim sonra bi de daha çok anneci olacak ve onların karşısında seni savunmaktan bile bi aciz olacak. Benim hikayemin başlangıcı seninle aynı sonu da sana fragman olsun

Ben burda ailene hak verdim. Kv çok uyanık sessiz kalıp hiç bir şey almama derdinde. Öyle gelin alınmaz siz de pasif durmayın dün dızlak gelin olmayın. Kusura bakmayın ama böyle hiç bir şey istemeyen yapılmayan gelinler evlenince de hep değersiz oluyor ama hediyelere boğulan gelinler hep el üstünde tutuluyor

Böyle adetleri de merasimleri de hiç sevmem ama bir elbise için gelinen durum çok kötü. Nişanlın bı elbise için benden beklentin mi var demiş. İnsan arkadaşı bu kadar arsizlanip durup dururken istese alır o elbiseyi . Sen almadıkları halde ısrarla üstüne dusmussun. Kv arayınca tamam gidelim demişsin. Aile apartmanında yasayacakmissiniz. Neresinden baksam korkutucu

Bu adamla evlendiğine o kadar pişman olacaksın ki..

Bu sözümü unutma. Hatırla.

Evleneceğin adam benim hayatımda gördüğüm en aileci adamlardan biri.

Sana değer vermiyor. Sen işin içinde olduğun icin anlamıyorsun. Ama ben objektif olarak değerlendirebilirim .

Aile apartmanında, daima ailesi üzülmesin diye hareket edeceksin. Öncelikli olarak onun ailesinin gönlü olacak . Ki kendisi de söylemiş. "Ben abim gibi ailemi üzemem"demiş.

Abisi neden üzmüş ailesini? Hep birlikte yaşamaya çalıştıkları için. Ve şimdi aynı seyi sen yapıyorsun. Ama unutma hir ihtilaf olursa ailesini değil;seni üzecek. Çünkü o abisi gibi deil...

Nişanlın koç alamayacak kadar modern... ama aynı adam aile ile birlikte yaşayacak kadar da gelenekçi.

Yani işine ne gelirse o olacak
Senin " hayır " demeye halkın bile yok.

Es ailesi ile birlikte yaşayıp da çok memnun olan,çok mutlu olan var mı etrafında...

Ben görmedim hiç.

O kadar yanlış bir yoldasın ki...

Koçmuş bilezikmiş... bunları gec. Sen hayatının hatasına yürüyorsun.

Tecrubeye kulak ver.

Cümlelerin yazdıkları kadar yazmadıklarını da oku. Nişanlın cümlelerinin altında sana her şeyi söylüyor.

Bela: bağıra bağıra geliyor.

Ha evlenirsen de... sana acımam. Göz göre göre evleneni de tebrik edemem..anca bol sabır dilerim.

Yolun her ne olursa olsun. Şimdiden açık olsun. Ama unutma kendi düşen aglamaz.

Böyle adetler kaldı mı yaa. 20 yıl oluyor ben evleneli, benim zamanımda bile yoktu böyle şeyler.

Siz kapınıza koç, üzerinize kıyafet, kolunuza bilezik isterseniz, kayınvalidenizde sizden, evini temizlemenizi, hizmet etmenizi, her gün onlara gitmenizi beklerler, haklı olarak. Çünkü ortada bir evlilik değil sanki bir alışveriş var.

Peki siz ne aldınız damada? Yoksa bu adetler hep kız tarafının lehine mi?

Erkek tarafı da deseki, bizde adettir, gelin kayınvalidesiyle birlikte yaşar, bütün işi gelin yapar vs. O zaman napıcaksınız, adetleri böyleymiş diyebilecek misiniz? Hiç sanmam

Şu adetlerin işinize gelen kısımlarını alıyorsunuz ya ayar oluyorum. Önceden böyle şeyler varmış ama o zaman da yeni evlenenlere ev kurtulmazmış yüzde doksan. Kayınvalide ile aynı evde yaşar işleri hep siz yaparmışsınız falan. Oyle bir şey deseler. Kaldı mi ya öyle şeyler dersiniz. Ama başka adetlere gelince ama o bizim adetimiz olur. Hiçbirinde de fikriniz yok ama sözünüz var maşallah. Bir de ben istemem benim gözüm yok diyorsunuz da gidip istiyorsunuz.

Sizin oralar bizim oralar diye bilmem ama bayram da önemli günlerde geline az çok bir hediye alınmalı bencede.
Eskiden bizim kültürümüzdedir koç ve boynuzunda bilezik tatlı ve kıyafet varmis.
Ama şimdi bayramlık kıyafet ve kolyeydi yüzüktu bir çeşit altın hediye getiriliyor. Bencede olmalı böyle şeyler ya insanın gönlü hoş oluyor

Aynan. Bir de kayınvalideyle çeyiz alışverişine çıkıp gecelik falan almak çok efsane

Böyle şeylerin yapılması için para gerek.

Paraları olduğu halde böyleyse bırak bence.

Ama sanmıyorum çoğu kişinin durumu yok eskiden insanlar daha zengindi bu adetler normaldi. Şimdi eve makarna alabiliyorsa iyidir .

Yazdıklarınızin sadece satır başlarıni okudum ve.evet çok küçük dusmussunuz,evet anneniz herkesten bişey isteme meraklısı,aile apartmanı tuz biber olmuş. Siz bu kadar gösteriş maddiyat meraklısı eş tarafida dip dibe yaşama meraklısıysa bu iş olmaz söyleyim. Mutlu olamazsınız.

Arkadaşlar kayinvalidem aradı dengesiz olmamak adına da hayır demedim gittim ve nişanlım da gelmiş. Nişanlım suçlu suçlu bakıyordu yani farkındaydı hatasının. Ben yüz vermedim. Annesinin elini öptüm nereye giderse girdim. En son bir yerde beğendik aldık. Annesi güler yüzlü davrandı.giysi aldı. Daha sonra alışveriş bitince o gitti nişanlım yanımda kaldı. Dedim konuşalım.

Anlattım derdimi ister istemez bu bir özendir degerdir insan görmek istiyor dedim. Bana o şekilde konuşamazsın dedim tartıştık.sen bu bir usuldür görgudur dedin almadık diye görgüsüz mu olduk ne konuştuğunun farkında miydin dedi. Benim derdim para değil ki olacaktı da sana yapılmayacak denmedi ki acele ettin dedi. Bayram.bitti dedim. Göz boyamak için bir şey yapmayı sevmiyorum falan dedi hep kavga ettik yüzüğü atacak hale geldim nasıl ağlıyorum. Beni sakinleştirmeye çalıştı. Ama ise yaramadı. Ev konusuna da girdim o öfkeyle daha da büyüdü. Neyseki tartışma bitti ona ağır bir laf söyledim. Bugün kirdigin her şeyden önce yetim bir.kalpti dedim gittim. Sonra üzüldüm bir baktım evimin önünden ayrılmamış. Yanına görmeyle ağlamaya başladı. Kaç kurtar benden kendini ben seni üzerim dedi. Onu hiç böyle görmedim. Üzüleceksin böyle işte dedi. Üzme dedim ben de ne vardı dedim. Bugün mutlu olmalıydın sen ben seni böyle hep.uzucem değişmicem3 kurtar kendini deyip ağladı. Sakinleşince konuştuk.

Kendisi gerçekten inat ve dik kafa.. hala dediği ben birileri bir şey istiyor elalem soruyor diye bir şey Yapmam. Diyorum ki ben istiyorum belki.. ne zaman istediğin bir şey olmadı.. annen de düşünsün istedim dedim. Biz rahatız kötü niyetli değiliz ama sadece rahat insanlarız olur dedik olacaktı da zaten dedi. Ama sen hiç rahat davranmadın dedi.

Ev konusunda da fikrimi hiç onemsemedigini söyledim. Neden bu ısrar dedim. Ben sadece raht etmek istiyorum kira vermek istemiyorum hayat zaten zor evimiz olacak dedi. Ha keşke atansan gitsek ama ankarada oldukça evimiz orası olacak dedi. Ben de ya şartlar istediğimiz gibi olmazsa arkamda duracak mısın ben bunu bilmek istiyorum dedim. Her şeyi yaşayıp göreceğiz senden sadce çok üstüme gelmemeni sürekli konuşmamani rahat olmanı istiyorum dedi. Ben de oldukça sana en iyisini yapacağım ama yoksa da içim dışım bir bunu söylerim dedi. Br de demez mi biz cimriyiz diye.. ki annesinde bunu biraz gördüm. Ama çiniden çok tutucu diyebilirim.

Nolur bundan sonra bilmiyorum. Aşırı yıpranmış kırılmış hissettik ikimizde. Sakin kalmaya çalışıyorum. Ama gözlemleyeceğim. Bundan sonrası nolacak bilmiyorum. Hemen yüzük atmak istemiyorum. Biraz sakınlık zaman bana doğru yolu göstersin Allah inşallah..

.... ben mesajı yazarken konu sahibi alışverişe zaten çıktığını yazmış. diğer yazdıklarına bakarak konuyla ilgili görüşlerimiz yazmaktan vazgecip sessizce konudan ayrılıyorum..

Br de demez mi biz cimriyiz diye.
Adam tam göz boyayacakken patlatmış olayı. Sen o aile apartmanından çıkmayı unut. Başka şehre de gitseniz bu sefer maddi destek atacak ailesine. Çünkü o abisi gibi değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…