Mutsuzum.. uzgunum.. boyle mi olacakti?

Mutlu olmanız çok zor. Anneniz evliliğinizin her noktasında bir beklenti içinde olup baskı yapacak sizde bir iki yok deseniz bile belli ki tesir altında kalıyorsunuz bunu eşinize yansıtacaksınız, eş kişisi baştan aşağı aileci zaten öyle öyle çıkmaza girersiniz

atanırsan gideriz demiş ya siz üniversite mi okudunuz?

universite okumanıza rağmen mi şu 500 yıl öncenin adetlerini önemsiyorsunuz?
milletin lafıyla böyle uzuyorsunuz nişanlınızı boynuzdu kurbandı altındı diye, sonrasında nasıl mutlu olmayı bekliyosunuz?
ben olsam annene ailene de kin tutarım nişanlının ve ailesinin yerinde olsam.
bir beklentin olmasın ki fazladan ileride sorun çıkmasın bu zamanları hatırlatıp.
aile apartmanı konusunda haklısın ama kendine altınla elbiseyle değer biçmede tamamen haksızsın. insanların cehaletiyle iş yapıyosun.

Adam tam göz boyayacakken patlatmış olayı. Sen o aile apartmanından çıkmayı unut. Başka şehre de gitseniz bu sefer maddi destek atacak ailesine. Çünkü o abisi gibi değil.
Valla gözlemliyorum annesine de agresif olabiliyor. Annesi gözünün içine bakıyor yani oğlu yönlendiriyor onu da. Maddi destek atmaktan çok bana sorarsanız maddi destek alır. Annesinin maaş kartı bile nişanlım da. Ben baya rahatlıktan yana olduğunu düşünüyorum. Ailesi yardım eder zor durumlarda die belki de yakınlarında istiyor. Yani zamana bıraktım. Ama bu zamanda da gözüm açık olacak

Ben saçma bulsam da annemi de kırmak istemiyorum. Çok kavga ettim inanın. Ama o da beni Çok zorlukta tek büyüttü babasız. Arada çok kaldım ben doğrum onun doğrusu olamıyor işte. Az olsun ama hiç olmaması da olmuyor.

Bu tarz adetler ve istekler tercih meselesidir bana göre artık çok gereksiz ama isteyenlerin de kendi kararıdır:)
Bana da kayınvalidem geçen yıl yeni nişanlıyken bayram sabahı taktı bilezik anlamadım tabi ne alaka falan sabah salaklığı Altın da hiç sevmem ben hemen çıkardım vestiyere koydum Sonra kızım o senin bayram hediyen dedi işte adeti anlattı koç alınır bizde vs bende geyik yaptım bunla dana alırdık falan diye baya gülmüştük
Kısaca böyle maddi konulardan insanların birbirini üzmesi çok gereksiz:)

Evlenince o işler tersine dönüyor nedense. Aile ile aşk yaşamaya başlıyorlar. Hayırlısı olsun.

bunun kırmakla ilgisi yok ki, dediğim gibi ben nişanlının yerinde olsam bunları hayatta unutmam, milletin telefonuyla canımı sıktığını falan, o altını alırım ama senden de hıncımı çıkarırım, senin için önemli olan maddiyatmış diye daha az değer veririm sana.
hiç olmaması ne demek allahaşkına elbise almasalar çıplak mı gezeceksin, al kendine bir elbise kayınvalidem aldı de nişanlına da tembihle böyle dedim bozma diye anneni kırmayacaksan. hem nişanlının gözunde yucelirsin hem bir elbise için kendini kuçuk duşurmemiş olursun.

Nısanlının kenardan suclu suclu bakmadığını yorumunm sonunda anlıyoruz
Nisanlın kendını suclu gormuyor, zaten degıl de.
Hersey ortada, seninki bile bile lades.

Deme öyle bende istemedim noldu 2 yıl kızına baktım 1 lafla ödeşti torununa bile 200 lira gönderdi 9 ay oldu görmeye gelmedi migreni varmış hanımın başı ağrıyormuş sanki bana çocuk yapacak banane baş ağrından he bana gelemeyen kv kızının ameliyatına gidecek 2 çocuğa 2 ay bakacak kızı için başlık parası aldı söylemiş miydim
Adet falan hikaye ama bu devirde deveye diken insana öpen yarıyor gibime geliyor

Nısanlının kenardan suclu suclu bakmadığını yorumunm sonunda anlıyoruz
Nisanlın kendını suclu gormuyor, zaten degıl de.
Hersey ortada, seninki bile bile lades.
Ağlamış falan bir de. Çok ilginç.

Aile apartmanında oturmaya kadar hepsi gereksiz şeylerdi.
Bosver giysiymis esyaymis diyecektim.
Lakin aile apartmanini okuyunca hemen bu adamdan ayrıl nişanı at demeye geldim.
Üstelik istememe hakki bile tanımamış sana bu konuda.
Gerçekten soruyorum yaşayacağın yeri bile seçemiyorsan ne demeye evleniyorsun?

Sadece bu konularda değil ben hiç kimseden hiçbir şey isteyemem istemem:) Hele annem asla istemez istersem de 32 yaşında falan demez beni döver
Ama zaten maşallah diyeyim bana sürekli hediyeler almak isteyen eli bol sevgisi bol bir kayınvalidem var:)

Nişanlınızla ikinci konuşmanız birinciden de kötü olmuş. Adama aile apartmanında beni koruyacak mısın sorun olursa demişsiniz onda bile tamam dememiş..

Ayrıca nişan koçu istenmez ben egeliyim. Bildiğim tüm yörelerde de istenmeden hediye olarak gelir

Sizin nişanlınız daha ev kirası ödeyip karısına sahip çıkacak kapasiteye sahip değil. Böylesinden koca olur mu sizce. Kendi koç gibi değil ki size hediye koç getirebilsin

Nazar değdirceksin bak

Nisan olurken yuzuk tepsisini Nisanlına aldır demıstı annesı, konu sahıbı de yuzuk tepsisini erkek tarafı alırmıs demıstı.. Nısanlısı yuzuk tepsisini de almamıstı
Tepsi isteyen aıle koc ister.
Tepsıyı almayan nısanlı koc hıc almaz.

Yani bunlar gelip geçici seyler hediye ,kıyafet, altın bence bu saatten sonra çarşıya gitmek de ayrı bi görmemişlik gibi duruyor keşke böyle yerlere gelmeden nisanliniza dayatsaydiniz madem aileniz önemsiyor böyle şeyleri.

"Kaç kendini benden kurtar, ben seni üzerim." diye ağlamak nedir ya?
Madem üzdün özür dile.
Bir de üzmeye devam edeceğine de emin yani.

Sizin yaptığınız da yanlış. Madem ailenizi susturmak için istediniz çıkıp nişanlınızla bir takım alıp "Bunu almışlar." deseydiniz.

Anlattığınız kadarıyla bunlar ileri de ısıtılıp ısıtılıp önünüze konur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…