- 22 Ekim 2017
- 7.788
- 17.123
- 248
- 37
Arkadaşlar kayinvalidem aradı dengesiz olmamak adına da hayır demedim gittim ve nişanlım da gelmiş. Nişanlım suçlu suçlu bakıyordu yani farkındaydı hatasının. Ben yüz vermedim. Annesinin elini öptüm nereye giderse girdim. En son bir yerde beğendik aldık. Annesi güler yüzlü davrandı.giysi aldı. Daha sonra alışveriş bitince o gitti nişanlım yanımda kaldı. Dedim konuşalım.
Anlattım derdimi ister istemez bu bir özendir degerdir insan görmek istiyor dedim. Bana o şekilde konuşamazsın dedim tartıştık.sen bu bir usuldür görgudur dedin almadık diye görgüsüz mu olduk ne konuştuğunun farkında miydin dedi. Benim derdim para değil ki olacaktı da sana yapılmayacak denmedi ki acele ettin dedi. Bayram.bitti dedim. Göz boyamak için bir şey yapmayı sevmiyorum falan dedi hep kavga ettik yüzüğü atacak hale geldim nasıl ağlıyorum. Beni sakinleştirmeye çalıştı. Ama ise yaramadı. Ev konusuna da girdim o öfkeyle daha da büyüdü. Neyseki tartışma bitti ona ağır bir laf söyledim. Bugün kirdigin her şeyden önce yetim bir.kalpti dedim gittim. Sonra üzüldüm bir baktım evimin önünden ayrılmamış. Yanına görmeyle ağlamaya başladı. Kaç kurtar benden kendini ben seni üzerim dedi. Onu hiç böyle görmedim. Üzüleceksin böyle işte dedi. Üzme dedim ben de ne vardı dedim. Bugün mutlu olmalıydın sen ben seni böyle hep.uzucem değişmicem3 kurtar kendini deyip ağladı. Sakinleşince konuştuk.
Kendisi gerçekten inat ve dik kafa.. hala dediği ben birileri bir şey istiyor elalem soruyor diye bir şey Yapmam. Diyorum ki ben istiyorum belki.. ne zaman istediğin bir şey olmadı.. annen de düşünsün istedim dedim. Biz rahatız kötü niyetli değiliz ama sadece rahat insanlarız olur dedik olacaktı da zaten dedi. Ama sen hiç rahat davranmadın dedi.
Ev konusunda da fikrimi hiç onemsemedigini söyledim. Neden bu ısrar dedim. Ben sadece raht etmek istiyorum kira vermek istemiyorum hayat zaten zor evimiz olacak dedi. Ha keşke atansan gitsek ama ankarada oldukça evimiz orası olacak dedi. Ben de ya şartlar istediğimiz gibi olmazsa arkamda duracak mısın ben bunu bilmek istiyorum dedim. Her şeyi yaşayıp göreceğiz senden sadce çok üstüme gelmemeni sürekli konuşmamani rahat olmanı istiyorum dedi. Ben de oldukça sana en iyisini yapacağım ama yoksa da içim dışım bir bunu söylerim dedi. Br de demez mi biz cimriyiz diye.. ki annesinde bunu biraz gördüm. Ama çiniden çok tutucu diyebilirim.
Nolur bundan sonra bilmiyorum. Aşırı yıpranmış kırılmış hissettik ikimizde. Sakin kalmaya çalışıyorum. Ama gözlemleyeceğim. Bundan sonrası nolacak bilmiyorum. Hemen yüzük atmak istemiyorum. Biraz sakınlık zaman bana doğru yolu göstersin Allah inşallah..
Valla gözlemliyorum annesine de agresif olabiliyor. Annesi gözünün içine bakıyor yani oğlu yönlendiriyor onu da. Maddi destek atmaktan çok bana sorarsanız maddi destek alır. Annesinin maaş kartı bile nişanlım da. Ben baya rahatlıktan yana olduğunu düşünüyorum. Ailesi yardım eder zor durumlarda die belki de yakınlarında istiyor. Yani zamana bıraktım. Ama bu zamanda da gözüm açık olacakAdam tam göz boyayacakken patlatmış olayı.Sen o aile apartmanından çıkmayı unut. Başka şehre de gitseniz bu sefer maddi destek atacak ailesine. Çünkü o abisi gibi değil.
Ben saçma bulsam da annemi de kırmak istemiyorum. Çok kavga ettim inanın. Ama o da beni Çok zorlukta tek büyüttü babasız. Arada çok kaldım ben doğrum onun doğrusu olamıyor işte. Az olsun ama hiç olmaması da olmuyor.atanırsan gideriz demiş ya siz üniversite mi okudunuz?
universite okumanıza rağmen mi şu 500 yıl öncenin adetlerini önemsiyorsunuz?
milletin lafıyla böyle uzuyorsunuz nişanlınızı boynuzdu kurbandı altındı diye, sonrasında nasıl mutlu olmayı bekliyosunuz?
ben olsam annene ailene de kin tutarım nişanlının ve ailesinin yerinde olsam.
bir beklentin olmasın ki fazladan ileride sorun çıkmasın bu zamanları hatırlatıp.
aile apartmanı konusunda haklısın ama kendine altınla elbiseyle değer biçmede tamamen haksızsın. insanların cehaletiyle iş yapıyosun.
Evlenince o işler tersine dönüyor nedense. Aile ile aşk yaşamaya başlıyorlar. Hayırlısı olsun.Valla gözlemliyorum annesine de agresif olabiliyor. Annesi gözünün içine bakıyor yani oğlu yönlendiriyor onu da. Maddi destek atmaktan çok bana sorarsanız maddi destek alır. Annesinin maaş kartı bile nişanlım da. Ben baya rahatlıktan yana olduğunu düşünüyorum. Ailesi yardım eder zor durumlarda die belki de yakınlarında istiyor. Yani zamana bıraktım. Ama bu zamanda da gözüm açık olacak
seni böyle hep.uzucem değişmicem3 kurtar kendini deyip ağladı
Ben saçma bulsam da annemi de kırmak istemiyorum. Çok kavga ettim inanın. Ama o da beni Çok zorlukta tek büyüttü babasız. Arada çok kaldım ben doğrum onun doğrusu olamıyor işte. Az olsun ama hiç olmaması da olmuyor.
Nısanlının kenardan suclu suclu bakmadığını yorumunm sonunda anlıyoruzArkadaşlar kayinvalidem aradı dengesiz olmamak adına da hayır demedim gittim ve nişanlım da gelmiş. Nişanlım suçlu suçlu bakıyordu yani farkındaydı hatasının. Ben yüz vermedim. Annesinin elini öptüm nereye giderse girdim. En son bir yerde beğendik aldık. Annesi güler yüzlü davrandı.giysi aldı. Daha sonra alışveriş bitince o gitti nişanlım yanımda kaldı. Dedim konuşalım.
Anlattım derdimi ister istemez bu bir özendir degerdir insan görmek istiyor dedim. Bana o şekilde konuşamazsın dedim tartıştık.sen bu bir usuldür görgudur dedin almadık diye görgüsüz mu olduk ne konuştuğunun farkında miydin dedi. Benim derdim para değil ki olacaktı da sana yapılmayacak denmedi ki acele ettin dedi. Bayram.bitti dedim. Göz boyamak için bir şey yapmayı sevmiyorum falan dedi hep kavga ettik yüzüğü atacak hale geldim nasıl ağlıyorum. Beni sakinleştirmeye çalıştı. Ama ise yaramadı. Ev konusuna da girdim o öfkeyle daha da büyüdü. Neyseki tartışma bitti ona ağır bir laf söyledim. Bugün kirdigin her şeyden önce yetim bir.kalpti dedim gittim. Sonra üzüldüm bir baktım evimin önünden ayrılmamış. Yanına görmeyle ağlamaya başladı. Kaç kurtar benden kendini ben seni üzerim dedi. Onu hiç böyle görmedim. Üzüleceksin böyle işte dedi. Üzme dedim ben de ne vardı dedim. Bugün mutlu olmalıydın sen ben seni böyle hep.uzucem değişmicem3 kurtar kendini deyip ağladı. Sakinleşince konuştuk.
Kendisi gerçekten inat ve dik kafa.. hala dediği ben birileri bir şey istiyor elalem soruyor diye bir şey Yapmam. Diyorum ki ben istiyorum belki.. ne zaman istediğin bir şey olmadı.. annen de düşünsün istedim dedim. Biz rahatız kötü niyetli değiliz ama sadece rahat insanlarız olur dedik olacaktı da zaten dedi. Ama sen hiç rahat davranmadın dedi.
Ev konusunda da fikrimi hiç onemsemedigini söyledim. Neden bu ısrar dedim. Ben sadece raht etmek istiyorum kira vermek istemiyorum hayat zaten zor evimiz olacak dedi. Ha keşke atansan gitsek ama ankarada oldukça evimiz orası olacak dedi. Ben de ya şartlar istediğimiz gibi olmazsa arkamda duracak mısın ben bunu bilmek istiyorum dedim. Her şeyi yaşayıp göreceğiz senden sadce çok üstüme gelmemeni sürekli konuşmamani rahat olmanı istiyorum dedi. Ben de oldukça sana en iyisini yapacağım ama yoksa da içim dışım bir bunu söylerim dedi. Br de demez mi biz cimriyiz diye.. ki annesinde bunu biraz gördüm. Ama çiniden çok tutucu diyebilirim.
Nolur bundan sonra bilmiyorum. Aşırı yıpranmış kırılmış hissettik ikimizde. Sakin kalmaya çalışıyorum. Ama gözlemleyeceğim. Bundan sonrası nolacak bilmiyorum. Hemen yüzük atmak istemiyorum. Biraz sakınlık zaman bana doğru yolu göstersin Allah inşallah..
Deme öyle bende istemedim noldu 2 yıl kızına baktım 1 lafla ödeşti torununa bile 200 lira gönderdi 9 ay oldu görmeye gelmedi migreni varmış hanımın başı ağrıyormuş sanki bana çocuk yapacak banane baş ağrındanBu tarz adetler ve istekler tercih meselesidir bana göre artık çok gereksiz ama isteyenlerin de kendi kararıdır:)
Bana da kayınvalidem geçen yıl yeni nişanlıyken bayram sabahı taktı bilezik anlamadım tabi ne alaka falan sabah salaklığıAltın da hiç sevmem ben hemen çıkardım vestiyere koydum Sonra kızım o senin bayram hediyen dedi işte adeti anlattı koç alınır bizde vs bende geyik yaptım bunla dana alırdık falan diye baya gülmüştük
Kısaca böyle maddi konulardan insanların birbirini üzmesi çok gereksiz:)
Ağlamış falan bir de. Çok ilginç.Nısanlının kenardan suclu suclu bakmadığını yorumunm sonunda anlıyoruz
Nisanlın kendını suclu gormuyor, zaten degıl de.
Hersey ortada, seninki bile bile lades.
OkudumAğlamış falan bir de. Çok ilginç.
Sadece bu konularda değil ben hiç kimseden hiçbir şey isteyemem istemem:) Hele annem asla istemez istersem de 32 yaşında falan demez beni döverDeme öyle bende istemedim noldu 2 yıl kızıma baktım 1 lafla ödeşti torununa bile 200 lira gönderdi 9 ay oldu görmeye gelmedi migreni varmış hanımın başı ağrıyormuş sanki bana çocuk yapacak banane baş ağrındanhe bana gelemeyen kv kızının ameliyatına gidecek 2 çocuğa 2 ay bakacak kızı için başlık parası aldı söylemiş miydim
Adet falan hikaye ama bu devirde deveye diken insana öpen yarıyor gibime geliyor
Nazar değdirceksin bakSadece bu konularda değil ben hiç kimseden hiçbir şey isteyemem istemem:) Hele annem asla istemez istersem de 32 yaşında falan demez beni döver
Ama zaten maşallah diyeyim bana sürekli hediyeler almak isteyen eli bol sevgisi bol bir kayınvalidem var:)
Nisan olurken yuzuk tepsisini Nisanlına aldır demıstı annesı, konu sahıbı de yuzuk tepsisini erkek tarafı alırmıs demıstı.. Nısanlısı yuzuk tepsisini de almamıstıNişanlınızla ikinci konuşmanız birinciden de kötü olmuş. Adama aile apartmanında beni koruyacak mısın sorun olursa demişsiniz onda bile tamam dememiş..
Ayrıca nişan koçu istenmez ben egeliyim. Bildiğim tüm yörelerde de istenmeden hediye olarak gelir
Sizin nişanlınız daha ev kirası ödeyip karısına sahip çıkacak kapasiteye sahip değil. Böylesinden koca olur mu sizce. Kendi koç gibi değil ki size hediye koç getirebilsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?