Yahu o gelen kültürde kızın yani gelinin kayınvalide ile yaşamasi da var. Ona da kültür deyip uyacak misiniz ? Kayınvalidenizin evini-sizin de oluyor ya biraz- temizleyecek misiniz? Bayramlarda hep önce damat tarafının ailesine mi gideceksiniz? Önceden düğün öncesi ve düğün zamanı geline yağarmış bir şeyler ama gelinden de nerdeyse kendi ailesini unutmasi beklenirmis. Bayram zamanı aileye kısa ziyaretler falan işte. Şu işinize gelen yerleri yontup durmayın.Neresi küçük düşürücü pardon? Kız arayıpta bana illa bunu alacaksınız dememiş. Nişanlısıyla konuşmuş. O da adabınca anasına diyecek ki "anne bayram için ne alınıyor evlenecek kızlara? Yarın çıkıp alalım" bunu beceremeyen, sorun çıkaran biri zaten evlenmeye uygun değildir. Kadına kimse çarşı dememiş, bak işine gelince nasıl hatırlamış ne yapılması gerektiği. Bizim kültürümüz budur. Bu kayınvalidenin kızı evlensin bakalım neler isteyecek.
Lütfen o kurbanlık kocları meftune teyze gibi susleyıp sekılden sekle sokmayın, ben gorunce cok uzuluyorum rahatsız oluyorum. Emınım bir cok insana sacma ve uzucu geliyordur.Bizim sivasta dediğiniz herşey var.Kurban bayramında nişanlı kıza kurbanlık gelir hatta o kurbanlık güzelce süsleniraltın hediye tatlı falan yapılıp arefe günü gelin görmeye gelinir.Haa bunlar illaki yapılacak diye birşey yok.Bana yapılmadı mesela.Talep bile etmedim.Ama öncesinde soruldu adetleriniz neler ona göre elimizden geleni yapalım denildi.Biz de onlar eskide kaldı gönüllerimiz bir olsun dedik.Ben bayramlaşmaya gittiğimde ise elbisemin yakasına altın takıverdiler adettir gelin kız bayramda boş olmaz dediler.Ben annenizi çok iyi anladım sorun bu tür şeylerin yapılmaması değil değer görmemeniz olmuş.En azından sorulabilirdi.Mesela bize altın kısmı da soruldu biz herkes ne yaparsa evladına yapar şart değil gönüllerden ne koparsa dedik.Aileler bu şekilde orta yolu bulduk.Bana gelinlik alındı ben damatlık aldım.Bana bilezik takıldı eşime saat alıp taktık.Siz de orta yolu bulun sonra davetiyeleriniz allah korusun elinizde kalır.Aile apartmanında da yaşamayın
Yahu o gelen kültürde kızın yani gelinin kayınvalide ile yaşamasi da var. Ona da kültür deyip uyacak misiniz ? Kayınvalidenizin evini-sizin de oluyor ya biraz- temizleyecek misiniz? Bayramlarda hep önce damat tarafının ailesine mi gideceksiniz? Önceden düğün öncesi ve düğün zamanı geline yağarmış bir şeyler ama gelinden de nerdeyse kendi ailesini unutmasi beklenirmis. Bayram zamanı aileye kısa ziyaretler falan işte. Şu işinize gelen yerleri yontup durmayın.Neresi küçük düşürücü pardon? Kız arayıpta bana illa bunu alacaksınız dememiş. Nişanlısıyla konuşmuş. O da adabınca anasına diyecek ki "anne bayram için ne alınıyor evlenecek kızlara? Yarın çıkıp alalım" bunu beceremeyen, sorun çıkaran biri zaten evlenmeye uygun değildir. Kadına kimse çarşı dememiş, bak işine gelince nasıl hatırlamış ne yapılması gerektiği. Bizim kültürümüz budur. Bu kayınvalidenin kızı evlensin bakalım neler isteyecek.
Aynen ben de o düşüncede olduğum için kabul etmedim.hele bi de kesmeye hiç kıyamazdım o öyle melül melül bakarkenLütfen o kurbanlık kocları meftune teyze gibi susleyıp sekılden sekle sokmayın, ben gorunce cok uzuluyorum rahatsız oluyorum. Emınım bir cok insana sacma ve uzucu geliyordur.
Hanımefendi tam aksini düşünenlerden olacak kibu mesaj neden beğenilmemiş merak ettim, guldum valla allah affetsin ahaha
Hanımefendi tam aksini düşünenlerden olacak ki
yorumlarımızı yanlış bulmuş, ben de güldüm
Bu zırvaliklar yüzünden evlilikler de kötü başlıyor aileler düşman oluyor..örf adet değil görgü lazım her iki tarafa da..bir defa erkek ailesinin özel bir günde ufak tefek birşeyler yapması o ailenin görgüsünü ve kalitesini gösterir..ama örf adet adı altında kız tarafının da,onu bunu istemesi görgüsüzlüğü gösterir..amaç gelen hediyeyi konuya komşuya göstermek mi..yoksa çocuğunun mutluluğunu görmek mi!!! bence çıkmadıysan o alışverişe kayinvalidenle hiç çıkma..gönülsüz yapılan işten hayir gelmez..nişanlıni seviyorsan da konuş ailen adına özür dile..O evin içine girene kadar insanları idare edin birlikteArkadaşlar merhaba. Son iki gündür o kadar çok üzülüyorum ki. Lütfen bana bir akıl verin.
Iki hafta önce sözüm, nisanım oldu. Biz söz dedik ama sonrasında nisana gerek yok die konuşuldu. Söz olduğu için de sadece yüzükler takıldı. Ama babannem yüzük haricinde söz bilekligi takılmasını beklemiş ben de karşı tarafa böyle bir şey dememiştim. Ama babannem onlara takmanız gerekirdi dedi. Onlar da istenmedi ki dedi. Istemeye gerek olmaz ki siz kız alıp kız vermişsiniz bunlar bilinen şeyler dedi. Biz yaşlı işte diyip gülüp geçtik bakarsanız hiiiç takilmadik da annem de sorun etmedi.
Biliyorsunuz bayram oldu. Annem bayramda koç bilezik gelir ve gelin giydirilir dedi. Aşırı sinirlendim biz asla böyle bir şey istemeyeceğiz dedim. Annem de sen oğlana bir bahset hoş soylenilmez ama belki adetlerimizi bbilmezler dedi. Anne gerek yok dedim. Ama baktım annemle aram kötü oluyor. Biraz bahsettim nişanlım annesine demiş ki anne gelinine bayramda ne alacaksin. Alırım bir elbise demiş. Anneme dedim koç hadi olmaz uzaktalar ama bir sy takılması lazım dedi. Dedim anne istemem biz soyguncu değiliz. Zaten nişanlıma bizde boyleymis demistim bir daha da demem d3dim. Gönüllerinden elbise geçiyorsa elbise olsun. Derken o süreçte bizim orada nişanlanan aile vardı baktık kapılarında koç. Annem dedi bak yok öyle adetler diyorsun ama yapan yapıyor dedi. Yine annemle bir kavga.. van dan teyzem arıyor bayramda ne gelecek diye soruyor es dost soruyor. Neyse bayram geldi ben bayramın 3. Günü 15 saatlik yoldan geldim annesinin babasının eline gittim bir saat bile uyumadım. Hicbir şey alınmamıştı. Elime de bir sey verilmedi. Bakın lütfen yanlış anlamayın asla beklentim olmadı benim umrumda da degildi. Ama biliyorum annem soracak onunla çok kavga ettim üstümde baskı oldu. Neyse bayram.bsitti annem aradı alındı mi jizim bir şeyler dedi yok anne dedim. Is yerine gittim baktım herkes oo yeni gelin bayramda da neler alındı de bakalim denmeye başlandı. Dedim ki demek ki var böyle bir şey. Anneme yüklenmekte haksızım. Gönlü hoş olsun çok zor değil ki bir şey almak. Koç bilezik olmasın ama bir küçük üst baş da alınırdı dedim. Nişanlıma dedim ailem soruyor bunaldim. Annem siz gidin alın benim aldigimi beğenmez dedi bana dedi.
Ben de dedim ki canım.mesele cüzdan değil ki mesele birlikte yapmak ya kendi alsın kendi versin. Ya da beni o çıkarsın beraber yapalım. Aslında şu da olurdu beni arasa dese ki kızım ben çıkamıyorum işlerim oluyor sen gönlünce giT bak. Bunu bana değil oğluna diyor ben de ya o almak istemiyorsa nişanlım kapıyorsa dedim. Dün nişanlımla büyük tartıştık.
Dedim bak bayram bitti gözüm yok bunlar da ama tek değilim ailem soruyor. Insanlar soruyor. Milleti geçtim ama annem bu usuldür turkiyenin her yerinde var hiçbiri olmasa giydirmek gerekir diyor dedim. Başladı biz almadık diye usulsüz mü olduk. Benden beklentin mi vardı benimle konuşurken nisanlanirken dedi. Ben de beklenti derken e olması gereken olmayacak mı dedim. Olmayacak sana hiç bir şey olmayacak yapılmayacak dedi sinirle. Dedim ben günlerce senin için ailemle kavga ettim kendim kırıldim seni kırmadım. Ama sen bana bunları dedin öyle mi dedim. Hep arkandaydim aman istemeyelim şu bu diye ama artık arkanda değilim dedim kapattım.
Nişanlıma o kadar kırıldim ki ben ne paragozum ne kimsenin bir şeyine muhtacim. Ama usulunce gelip ısıtıyorsalar ailem de veriyorsa bazı şeyler de düşünülür. 'taki yok giysi yok annem diyor bu nasıl gelin olmak. Asla bu zihniyette değilim ama napayım anneme daha nr kadar sus diyeyim.
Neyse akşam annesi beni aradı yarın çarşıya çıkalım kı dedi sesi de çok bozuktu. Tamam dedim. Ama telefonu kapatır kapatmaz deli gibi ağladım o kadar utandım ki olmasaydı hiç ağzımı açmasaydım kendimi küçük düşmüş gibi hissettim. Bugün buluşacağız.napicagimi hiç bilmiyorum ve burada da tekim ailemden kimse yok uzak şehirdeyim.
Nişanlımla bugün konuştuk sen gelecek mısın dedim. Nereye dedi haberi yokmuş annesinin beni aradığından. Peki dedim. Dün için beni çok kırdın o sözlerinle dedim. Ben yanlış hicbir şey yapmadım dedi. Yine tartıştık. En çok buna üzülüyorum. Ben çok kırıldim. Gerçekten arkadaşlar her ne kadar biz maddi düşünmesek de aile işte önemsiyor. Onun da bunu düşünmesi gerekmez mi? Annem gercekten kimseden bir sy isteme meraklısı değil. Ama o da hevesli gelin olarak onemsenmemi bekliyor. Evet parayla önemsemek olmuyor. Ama biliyorum çok eminim ben nişanlıma ailem bana sorup duruyor demesem kayinvalifem beni aramayacaktı.
Hem çok utanıyorum hem çok üzgünüm. En çok da nişanlımla aramın böyle olmasına. Hep ben alttan alıyorum. Aile apartmanında yaşayacagiz diyor bana istememe hakkı bile vermiyor. Bayramlık annemler usuldür diyor diyorum gereksiz şeyler diyor. Tek degilim3 ki.. aile bir kez olsun anneme adetimiz ne diye sormadı bile. Hadi erken diyelim. Oğluna demek yerine bana da diyebilir siz beğenin diye. Kendimi çok yalnız hissediyorum. Ne hissetmeliyim ne düşünmeliyim bilmiyorum. Çok uzun yazdım kusura bakmayın o kadar doldum ki.. ben napsam bugün size sorayim istedim.
Yahu o gelen kültürde kızın yani gelinin kayınvalide ile yaşamasi da var. Ona da kültür deyip uyacak misiniz ? Kayınvalidenizin evini-sizin de oluyor ya biraz- temizleyecek misiniz? Bayramlarda hep önce damat tarafının ailesine mi gideceksiniz? Önceden düğün öncesi ve düğün zamanı geline yağarmış bir şeyler ama gelinden de nerdeyse kendi ailesini unutmasi beklenirmis. Bayram zamanı aileye kısa ziyaretler falan işte. Şu işinize gelen yerleri yontup durmayın.
Şimdi anlaşıldı size genel olarak bi negatifliği var bu yorumunuzda dislike:))hayır benim o yorumumda yorum bile yok alelade mesaj, seri eksileyen nesilden oluyor bazı kullanıcılar. nicki gördu mu eksiyi basıyor. benim birkaç kişi var valla guluyorum arada.
ben bu devirde bu koç suslemek eve getirmek, altın pazarlığı yapmak olayına karşıyım karşı olmayanlara şaşırıyorum bu nasıl kabullenilir diye, ben o gösterinin bir parçası olamam.
milletin lafıyla ne eşime birşey aldırırım ne ağlarım sızlarım.
bu arada erkek madden kadından daha guçlu olmalı diyorum biraz da gelenekselim. feminist olduğumdan karşı değilim yani, bu olayı mantığıma yediremiyorum.
Şimdi anlaşıldı size genel olarak bi negatifliği var bu yorumunuzda dislike:))
Zaten Allah aşkına altın döviz almış başını gidiyor insanlar geçim derdinde zaten virüs belası var, kimseden en ufak birşey talep edilecek durumda değiliz.
Sorun olup olmaması değil. Sorun bilmiyorum ayağına yatmak. Sorun bir şey danışılırken çirkeflik edip sana hiç bir şey yapılmayacak denmesi.Şimdi anlaşıldı size genel olarak bi negatifliği var bu yorumunuzda dislike:))
Zaten Allah aşkına altın döviz almış başını gidiyor insanlar geçim derdinde zaten virüs belası var, kimseden en ufak birşey talep edilecek durumda değiliz.
Hediyeleşme kısmında hemfikirim:)Sorun olup olmaması değil. Sorun bilmiyorum ayağına yatmak. Sorun bir şey danışılırken çirkeflik edip sana hiç bir şey yapılmayacak denmesi.
Kız eve gelince dersin ki; yavrum durumumuz belli, düğün yapıcaz. Ben sana bir şey yapamadım ama işte şu yufkayı açmıştım, şu bilmem reçeli yapmıştım bunu ailene götürürsün. Sana da bilmem boncuktan bi bileklik aldımbu kadar basit. Herkes kendi bütçesine göre bir şey yapabilir. Bu kızcağız da bunu anlamayacak değil. Lütfen düşüncesizlikte parasızlığı bir tutmayın. Hele bilmiyorum ayağına yatmayı hiç hiç.
Neresi küçük düşürücü pardon? Kız arayıpta bana illa bunu alacaksınız dememiş. Nişanlısıyla konuşmuş. O da adabınca anasına diyecek ki "anne bayram için ne alınıyor evlenecek kızlara? Yarın çıkıp alalım" bunu beceremeyen, sorun çıkaran biri zaten evlenmeye uygun değildir. Kadına kimse çarşı dememiş, bak işine gelince nasıl hatırlamış ne yapılması gerektiği. Bizim kültürümüz budur. Bu kayınvalidenin kızı evlensin bakalım neler isteyecek.
ben daha çok nişanlının sana hiçbir şey olmayacak yapılmayacak demesine takıldım. Neden paşam neden aslanım ? yanlış anlaşılmasın annenin karışması etrafı dinlemen böyle bir istekte onlar yüzünden bulunman ima etmen hiç doğru değil evet ama velev ki yanlış yaptın etrafın gazına geldin peki eş adayın neden sinirlenip sana bir şey yapılmayacak diyor ? yapıcı değil tavrı yıkıcı ve yıkımlar üzerine bir evlilik düşünülür mü bilemedim. artılarını eksilerini iyi tart lütfen ve daha yolun başında sana söz hakkı tanımayan nişanlınla hangi evde ömür geçireceğinizi dahi sormadan direktif vermesi beni epey endişelendirdi. Bu yolda kolaylıklar dilerim hayat senin hayatın kimsenin karışmasına izin verme ama bu söylediklerimi de dikkate al lütfenArkadaşlar merhaba. Son iki gündür o kadar çok üzülüyorum ki. Lütfen bana bir akıl verin.
Iki hafta önce sözüm, nisanım oldu. Biz söz dedik ama sonrasında nisana gerek yok die konuşuldu. Söz olduğu için de sadece yüzükler takıldı. Ama babannem yüzük haricinde söz bilekligi takılmasını beklemiş ben de karşı tarafa böyle bir şey dememiştim. Ama babannem onlara takmanız gerekirdi dedi. Onlar da istenmedi ki dedi. Istemeye gerek olmaz ki siz kız alıp kız vermişsiniz bunlar bilinen şeyler dedi. Biz yaşlı işte diyip gülüp geçtik bakarsanız hiiiç takilmadik da annem de sorun etmedi.
Biliyorsunuz bayram oldu. Annem bayramda koç bilezik gelir ve gelin giydirilir dedi. Aşırı sinirlendim biz asla böyle bir şey istemeyeceğiz dedim. Annem de sen oğlana bir bahset hoş soylenilmez ama belki adetlerimizi bbilmezler dedi. Anne gerek yok dedim. Ama baktım annemle aram kötü oluyor. Biraz bahsettim nişanlım annesine demiş ki anne gelinine bayramda ne alacaksin. Alırım bir elbise demiş. Anneme dedim koç hadi olmaz uzaktalar ama bir sy takılması lazım dedi. Dedim anne istemem biz soyguncu değiliz. Zaten nişanlıma bizde boyleymis demistim bir daha da demem d3dim. Gönüllerinden elbise geçiyorsa elbise olsun. Derken o süreçte bizim orada nişanlanan aile vardı baktık kapılarında koç. Annem dedi bak yok öyle adetler diyorsun ama yapan yapıyor dedi. Yine annemle bir kavga.. van dan teyzem arıyor bayramda ne gelecek diye soruyor es dost soruyor. Neyse bayram geldi ben bayramın 3. Günü 15 saatlik yoldan geldim annesinin babasının eline gittim bir saat bile uyumadım. Hicbir şey alınmamıştı. Elime de bir sey verilmedi. Bakın lütfen yanlış anlamayın asla beklentim olmadı benim umrumda da degildi. Ama biliyorum annem soracak onunla çok kavga ettim üstümde baskı oldu. Neyse bayram.bsitti annem aradı alındı mi jizim bir şeyler dedi yok anne dedim. Is yerine gittim baktım herkes oo yeni gelin bayramda da neler alındı de bakalim denmeye başlandı. Dedim ki demek ki var böyle bir şey. Anneme yüklenmekte haksızım. Gönlü hoş olsun çok zor değil ki bir şey almak. Koç bilezik olmasın ama bir küçük üst baş da alınırdı dedim. Nişanlıma dedim ailem soruyor bunaldim. Annem siz gidin alın benim aldigimi beğenmez dedi bana dedi.
Ben de dedim ki canım.mesele cüzdan değil ki mesele birlikte yapmak ya kendi alsın kendi versin. Ya da beni o çıkarsın beraber yapalım. Aslında şu da olurdu beni arasa dese ki kızım ben çıkamıyorum işlerim oluyor sen gönlünce giT bak. Bunu bana değil oğluna diyor ben de ya o almak istemiyorsa nişanlım kapıyorsa dedim. Dün nişanlımla büyük tartıştık.
Dedim bak bayram bitti gözüm yok bunlar da ama tek değilim ailem soruyor. Insanlar soruyor. Milleti geçtim ama annem bu usuldür turkiyenin her yerinde var hiçbiri olmasa giydirmek gerekir diyor dedim. Başladı biz almadık diye usulsüz mü olduk. Benden beklentin mi vardı benimle konuşurken nisanlanirken dedi. Ben de beklenti derken e olması gereken olmayacak mı dedim. Olmayacak sana hiç bir şey olmayacak yapılmayacak dedi sinirle. Dedim ben günlerce senin için ailemle kavga ettim kendim kırıldim seni kırmadım. Ama sen bana bunları dedin öyle mi dedim. Hep arkandaydim aman istemeyelim şu bu diye ama artık arkanda değilim dedim kapattım.
Nişanlıma o kadar kırıldim ki ben ne paragozum ne kimsenin bir şeyine muhtacim. Ama usulunce gelip ısıtıyorsalar ailem de veriyorsa bazı şeyler de düşünülür. 'taki yok giysi yok annem diyor bu nasıl gelin olmak. Asla bu zihniyette değilim ama napayım anneme daha nr kadar sus diyeyim.
Neyse akşam annesi beni aradı yarın çarşıya çıkalım kı dedi sesi de çok bozuktu. Tamam dedim. Ama telefonu kapatır kapatmaz deli gibi ağladım o kadar utandım ki olmasaydı hiç ağzımı açmasaydım kendimi küçük düşmüş gibi hissettim. Bugün buluşacağız.napicagimi hiç bilmiyorum ve burada da tekim ailemden kimse yok uzak şehirdeyim.
Nişanlımla bugün konuştuk sen gelecek mısın dedim. Nereye dedi haberi yokmuş annesinin beni aradığından. Peki dedim. Dün için beni çok kırdın o sözlerinle dedim. Ben yanlış hicbir şey yapmadım dedi. Yine tartıştık. En çok buna üzülüyorum. Ben çok kırıldim. Gerçekten arkadaşlar her ne kadar biz maddi düşünmesek de aile işte önemsiyor. Onun da bunu düşünmesi gerekmez mi? Annem gercekten kimseden bir sy isteme meraklısı değil. Ama o da hevesli gelin olarak onemsenmemi bekliyor. Evet parayla önemsemek olmuyor. Ama biliyorum çok eminim ben nişanlıma ailem bana sorup duruyor demesem kayinvalifem beni aramayacaktı.
Hem çok utanıyorum hem çok üzgünüm. En çok da nişanlımla aramın böyle olmasına. Hep ben alttan alıyorum. Aile apartmanında yaşayacagiz diyor bana istememe hakkı bile vermiyor. Bayramlık annemler usuldür diyor diyorum gereksiz şeyler diyor. Tek degilim3 ki.. aile bir kez olsun anneme adetimiz ne diye sormadı bile. Hadi erken diyelim. Oğluna demek yerine bana da diyebilir siz beğenin diye. Kendimi çok yalnız hissediyorum. Ne hissetmeliyim ne düşünmeliyim bilmiyorum. Çok uzun yazdım kusura bakmayın o kadar doldum ki.. ben napsam bugün size sorayim istedim.
İşte bunlar hep kültür farklılığından kaynaklanan sorunlar. Ailen kızımız evleniyor hediyeler alınsın altınlar takılsın diye bekliyor. Ama karşı tarafın böyle bir niyeti yok. Sen hep arada kalacaksın.Ben evlenirken kv uzaktaydi bayramda gelmedi. Eşimde bi kutu cikolata almıs gelmis. Annem bi dünya laf söyledi. Zaten eşimin ailesi bizim için adetlerin bir önemi yok yeterki gönüller bir olsun modundaydılar. Hiç birsey yapmadılar. Ama düğünden hemen sonra bizde adettir gelin şunu yapar, bizde adettir gelin bunu yapar diye başladılar. Yani bu mevzular çok zor ve karışık mevzular.Arkadaşlar merhaba. Son iki gündür o kadar çok üzülüyorum ki. Lütfen bana bir akıl verin.
Tabii benim söylediklerim konuşulmuş ama diğer şeyler konuşulmamış. Böyle isteyerek falan olmaz böyle şeyler içten gelir. Zaten maddiyatla da ölçülmez değer. Bama karşı çok güleryüzlü diyor kayinvalidem önemli olan da bu.Bence böyle ince hesaplara girenler daha mutsuz oluyor ve onlara da kendisi gini ince hesaplar peşinde insanlar düşüyor. Mesela ben ve iki kız kardeşim ve ailem hicbir zaman hicbir şey istemedik. Kayınvalidemin bir iğnesi yok evimde öyle diyim ama çok şükür hicbir sorunumuz yok. Kız kardeşlerim de evli onların da öyle. Bence değer iyi niyetle güler yüzle ölçülür. Gerisi faso ve fiso.Bu söyledikleriniz ilişki içerisinde konuşulmuştur ve bir karara varılmıştır. Ben bayramda kapıma gelen çocuğa bile acaba ne versem diye düşünüyorum. Çünkü özel bir günde kendilerini özel hissetmelerini istiyorum. Onlar da bir zahmet 15 saat yoldan gelen müstakbel gelinlerine bir şey düşünsün. Siz bunları önemsemiyorsunuz ama bunlar insanların karekterlerini gösterir. Koç alsın demiyorum. Fakat bu onlar için çok mutlu bir durum olması gerekiyor ve daha yeni. Şu an tek gündemleri bu nişan ve düğün. Bayramda evlerine gelecek gelinlerine bırakın koçu, bileziği, ufak bir hediye alacak kadar düşünmüyorlar öyle mi? Tuhaf gerçekten.
Ayrıca ekliyorum; bu sadece bizim için değil, her hangi bir ülkede yaşayan herhangi biri için geçerlidir. Noelde de alınır, bilmem paskalyada da alınır yaniGeri kafalılıkta değil, düşünceli olmaktır adı.
ya boleyn bacim seni pek severim, yorumlarını eskiden beri beğenirim de bişey rica etsem, hem büyük punto hem kırmızı göz yoruyor, ya rengi değiştir ya puntoyu küçült babanın hayrına kuzum, şeşbeş oluyorum okurkenBu adamla evlendiğine o kadar pişman olacaksın ki..
Bu sözümü unutma. Hatırla.
Evleneceğin adam benim hayatımda gördüğüm en aileci adamlardan biri.
Sana değer vermiyor. Sen işin içinde olduğun icin anlamıyorsun. Ama ben objektif olarak değerlendirebilirim .
Aile apartmanında, daima ailesi üzülmesin diye hareket edeceksin. Öncelikli olarak onun ailesinin gönlü olacak . Ki kendisi de söylemiş. "Ben abim gibi ailemi üzemem"demiş.
Abisi neden üzmüş ailesini? Hep birlikte yaşamaya çalıştıkları için. Ve şimdi aynı seyi sen yapıyorsun. Ama unutma hir ihtilaf olursa ailesini değil;seni üzecek. Çünkü o abisi gibi deil...
Nişanlın koç alamayacak kadar modern... ama aynı adam aile ile birlikte yaşayacak kadar da gelenekçi.
Yani işine ne gelirse o olacak
Senin " hayır " demeye halkın bile yok.
Es ailesi ile birlikte yaşayıp da çok memnun olan,çok mutlu olan var mı etrafında...
Ben görmedim hiç.
O kadar yanlış bir yoldasın ki...
Koçmuş bilezikmiş... bunları gec. Sen hayatının hatasına yürüyorsun.
Tecrubeye kulak ver.
Cümlelerin yazdıkları kadar yazmadıklarını da oku. Nişanlın cümlelerinin altında sana her şeyi söylüyor.
Bela: bağıra bağıra geliyor.
Ha evlenirsen de... sana acımam. Göz göre göre evleneni de tebrik edemem..anca bol sabır dilerim.
Yolun her ne olursa olsun. Şimdiden açık olsun. Ama unutma kendi düşen aglamaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?