Mutsuzum.. uzgunum.. boyle mi olacakti?

Yahu o gelen kültürde kızın yani gelinin kayınvalide ile yaşamasi da var. Ona da kültür deyip uyacak misiniz ? Kayınvalidenizin evini-sizin de oluyor ya biraz- temizleyecek misiniz? Bayramlarda hep önce damat tarafının ailesine mi gideceksiniz? Önceden düğün öncesi ve düğün zamanı geline yağarmış bir şeyler ama gelinden de nerdeyse kendi ailesini unutmasi beklenirmis. Bayram zamanı aileye kısa ziyaretler falan işte. Şu işinize gelen yerleri yontup durmayın.

Lütfen o kurbanlık kocları meftune teyze gibi susleyıp sekılden sekle sokmayın, ben gorunce cok uzuluyorum rahatsız oluyorum. Emınım bir cok insana sacma ve uzucu geliyordur.

Bu zamanda millette para yok kuzum biraz anlayışlı olsun annen koç aldığı zaman nisanlin,koçun boynuzuna bilezik takmaları gerekir. Süsleyecekler falan bir sürü teferruat ve para ama annene hak vermiyor degilim.
Evet bayramda geline altın alınır sana bir künye,kolye ne bileyim biseyler alip gelebilirlerdi.
Onu da yapamıyorlarsa üst baş alınıyor geline evet..2 kat kiyafet çanta ayakkabı falan. Herkesin maddi durumu bir değil insanlara yüklenmek ayıp olur ama bu adetleri bilmiyor olamazlar. Onlar işine geldiği gibi davranıyor
Keşke bu raddeye gelmeseydi ama olan olmuş artık.
Ayrıca babaanne de dogru demis istemeye geldiklerinde beni yüzük takmışlardı ve kayinvalidem bana bir kelepçe bilezik takmıştı. Boyle bir adette var
Ya adet işine girerseniz sonu yok zaten ,guzel adetlerimiz de var ve hala uygulanıyor ama nisanlin ve ailesi galiba yol yordam bilmiyor ya da işlerine gelmiyor.
Aile apartmanında oturma ayrıca.

Yahu o gelen kültürde kızın yani gelinin kayınvalide ile yaşamasi da var. Ona da kültür deyip uyacak misiniz ? Kayınvalidenizin evini-sizin de oluyor ya biraz- temizleyecek misiniz? Bayramlarda hep önce damat tarafının ailesine mi gideceksiniz? Önceden düğün öncesi ve düğün zamanı geline yağarmış bir şeyler ama gelinden de nerdeyse kendi ailesini unutmasi beklenirmis. Bayram zamanı aileye kısa ziyaretler falan işte. Şu işinize gelen yerleri yontup durmayın.

Lütfen o kurbanlık kocları meftune teyze gibi susleyıp sekılden sekle sokmayın, ben gorunce cok uzuluyorum rahatsız oluyorum. Emınım bir cok insana sacma ve uzucu geliyordur.
Aynen ben de o düşüncede olduğum için kabul etmedim.hele bi de kesmeye hiç kıyamazdım o öyle melül melül bakarken

Hanımefendi tam aksini düşünenlerden olacak ki
yorumlarımızı yanlış bulmuş, ben de güldüm

hayır benim o yorumumda yorum bile yok alelade mesaj, seri eksileyen nesilden oluyor bazı kullanıcılar. nicki gördu mu eksiyi basıyor. benim birkaç kişi var valla guluyorum arada.

ben bu devirde bu koç suslemek eve getirmek, altın pazarlığı yapmak olayına karşıyım karşı olmayanlara şaşırıyorum bu nasıl kabullenilir diye, ben o gösterinin bir parçası olamam.
milletin lafıyla ne eşime birşey aldırırım ne ağlarım sızlarım.

bu arada erkek madden kadından daha guçlu olmalı diyorum biraz da gelenekselim. feminist olduğumdan karşı değilim yani, bu olayı mantığıma yediremiyorum.

Nişanlında, anneside çok rahat insanlarmış tabii bayramda altın takılmalıydı, para harcatmazsan pek değerin olmayacak utanmadan ağzınla isteyeceksin madem ki çoooookk rahatlarına ve paralarına düşkünler
İstediğin gelinlik, altın, mobilya olmalı onların dedikleri değil bana bak saf olma, isteyenin değeri oluyor

Bu zırvaliklar yüzünden evlilikler de kötü başlıyor aileler düşman oluyor..örf adet değil görgü lazım her iki tarafa da..bir defa erkek ailesinin özel bir günde ufak tefek birşeyler yapması o ailenin görgüsünü ve kalitesini gösterir..ama örf adet adı altında kız tarafının da,onu bunu istemesi görgüsüzlüğü gösterir..amaç gelen hediyeyi konuya komşuya göstermek mi..yoksa çocuğunun mutluluğunu görmek mi!!! bence çıkmadıysan o alışverişe kayinvalidenle hiç çıkma..gönülsüz yapılan işten hayir gelmez..nişanlıni seviyorsan da konuş ailen adına özür dile..O evin içine girene kadar insanları idare edin birlikte

Bu söyledikleriniz ilişki içerisinde konuşulmuştur ve bir karara varılmıştır. Ben bayramda kapıma gelen çocuğa bile acaba ne versem diye düşünüyorum. Çünkü özel bir günde kendilerini özel hissetmelerini istiyorum. Onlar da bir zahmet 15 saat yoldan gelen müstakbel gelinlerine bir şey düşünsün. Siz bunları önemsemiyorsunuz ama bunlar insanların karekterlerini gösterir. Koç alsın demiyorum. Fakat bu onlar için çok mutlu bir durum olması gerekiyor ve daha yeni. Şu an tek gündemleri bu nişan ve düğün. Bayramda evlerine gelecek gelinlerine bırakın koçu, bileziği, ufak bir hediye alacak kadar düşünmüyorlar öyle mi? Tuhaf gerçekten.
Ayrıca ekliyorum; bu sadece bizim için değil, her hangi bir ülkede yaşayan herhangi biri için geçerlidir. Noelde de alınır, bilmem paskalyada da alınır yani Geri kafalılıkta değil, düşünceli olmaktır adı.

Son düzenleme:
Şimdi anlaşıldı size genel olarak bi negatifliği var bu yorumunuzda dislike:))
Zaten Allah aşkına altın döviz almış başını gidiyor insanlar geçim derdinde zaten virüs belası var, kimseden en ufak birşey talep edilecek durumda değiliz.

napalım
altın olmuş 3200 valla. duşunen isteyen taksın kimse kimsenin boynuna basmasın kimse bana altın tak diye.

Sorun olup olmaması değil. Sorun bilmiyorum ayağına yatmak. Sorun bir şey danışılırken çirkeflik edip sana hiç bir şey yapılmayacak denmesi.
Kız eve gelince dersin ki; yavrum durumumuz belli, düğün yapıcaz. Ben sana bir şey yapamadım ama işte şu yufkayı açmıştım, şu bilmem reçeli yapmıştım bunu ailene götürürsün. Sana da bilmem boncuktan bi bileklik aldım bu kadar basit. Herkes kendi bütçesine göre bir şey yapabilir. Bu kızcağız da bunu anlamayacak değil. Lütfen düşüncesizlikte parasızlığı bir tutmayın. Hele bilmiyorum ayağına yatmayı hiç hiç.

Hediyeleşme kısmında hemfikirim:)
Dediğiniz gibi talebe zaten gerek yok düşünceli olmak başka birşey:)
Ama alınmamışsa düşünülmemişse bunu dillendirmek talep etmek bana yanlış geliyor ben annemden böyle öğrendim:)

Bi kere annelerini işin içine karıştırmak çok saçma. Neden gidip nişanlısı anasıyla konuşsun ki? Konu sahibi, illa şunu alacaksınız dememiş ama sürekli ima etmiş. Bi kere söyledikten sonra tekrar etmesi küçük düşürücü evet.

Bugün kaynanası bir hediyeyi düşünmediği için kırılır, üzülür ama evlendikten sonra da kaynana bir şeye karışınca göze batar. Söylenmeye başlar.

Ailelerle evlenmiş gibi davrananları görüyoruz burada, her gün konu açıyorlar.

İki kişi yetişkin, aklı başındaysa annesinin babasının lafına bakmaz. Kimseden etkilenmez. Konu sahibi gayet de etkilenmiş. Ben böyle kültür görmedim hiç, çevremde de görmedim böylr şeyler. Hep kendi başlarına halletiler. Yok altınıydı, yok koçuydu vs duymadım. Evlenme sorumluluğu kadın ve erkektedir, ailelerde değildir. Ailesi isterse alır, istemezse almaz. Saçma. Önem olan eşim denilecek insanla uyum.

Neden bu kadar sorun ettiniz anlamadım, nişanlınızın yanına gittiğinizde siz bi kıyafet alsaydınız, ailenize de nişanlım aldı deseydiniz sorun çözülürdü. Benim evlendiğim 10 yılı geçti, bizde de vardı böyle adetler. Özellikle kızın ailesine kılık kıyafet vs. alma bizde de var. Eşimin ailesinden böyle birşey talep etmek bana cazip gelmedi. Ben kendim gidip aldım, eşime de senin adına aldım dedim. İkimizde çalıştığımız için para mevzusu da hiç sorun olmadı. Zaten herşey ortaktı. Koçmuş koyunmuş ne gerek var ya... Özellikle evlenmeden önce "adettir alınır, adettir yapılır" denilen şeyler, evlendikten sonra baya saçma geliyor insana.....

ben daha çok nişanlının sana hiçbir şey olmayacak yapılmayacak demesine takıldım. Neden paşam neden aslanım ? yanlış anlaşılmasın annenin karışması etrafı dinlemen böyle bir istekte onlar yüzünden bulunman ima etmen hiç doğru değil evet ama velev ki yanlış yaptın etrafın gazına geldin peki eş adayın neden sinirlenip sana bir şey yapılmayacak diyor ? yapıcı değil tavrı yıkıcı ve yıkımlar üzerine bir evlilik düşünülür mü bilemedim. artılarını eksilerini iyi tart lütfen ve daha yolun başında sana söz hakkı tanımayan nişanlınla hangi evde ömür geçireceğinizi dahi sormadan direktif vermesi beni epey endişelendirdi. Bu yolda kolaylıklar dilerim hayat senin hayatın kimsenin karışmasına izin verme ama bu söylediklerimi de dikkate al lütfen

İşte bunlar hep kültür farklılığından kaynaklanan sorunlar. Ailen kızımız evleniyor hediyeler alınsın altınlar takılsın diye bekliyor. Ama karşı tarafın böyle bir niyeti yok. Sen hep arada kalacaksın.Ben evlenirken kv uzaktaydi bayramda gelmedi. Eşimde bi kutu cikolata almıs gelmis. Annem bi dünya laf söyledi. Zaten eşimin ailesi bizim için adetlerin bir önemi yok yeterki gönüller bir olsun modundaydılar. Hiç birsey yapmadılar. Ama düğünden hemen sonra bizde adettir gelin şunu yapar, bizde adettir gelin bunu yapar diye başladılar. Yani bu mevzular çok zor ve karışık mevzular.

Tabii benim söylediklerim konuşulmuş ama diğer şeyler konuşulmamış. Böyle isteyerek falan olmaz böyle şeyler içten gelir. Zaten maddiyatla da ölçülmez değer. Bama karşı çok güleryüzlü diyor kayinvalidem önemli olan da bu.Bence böyle ince hesaplara girenler daha mutsuz oluyor ve onlara da kendisi gini ince hesaplar peşinde insanlar düşüyor. Mesela ben ve iki kız kardeşim ve ailem hicbir zaman hicbir şey istemedik. Kayınvalidemin bir iğnesi yok evimde öyle diyim ama çok şükür hicbir sorunumuz yok. Kız kardeşlerim de evli onların da öyle. Bence değer iyi niyetle güler yüzle ölçülür. Gerisi faso ve fiso.

ya boleyn bacim seni pek severim, yorumlarını eskiden beri beğenirim de bişey rica etsem, hem büyük punto hem kırmızı göz yoruyor, ya rengi değiştir ya puntoyu küçült babanın hayrına kuzum, şeşbeş oluyorum okurken

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…