Mutsuzum.. uzgunum.. boyle mi olacakti?

Aynen de öyle. Hayatı boyunca ailesi doğum gunununkutlamamis özel gün anlayışları yok. Basit bir şey al annene surdan demistim sevinir demistim. Bence çok gereksiz onlar da bilmez ki böyle şeyler dedi. Dedim sen bilirsin. Baktım aldı garibine gitti bir yandan da hoşuna gitti. Yani demeniz gibi cidden öküz. Nasıl olacak bilmiyorum. Ona gore böyle şeyler çok gereksiz.

Bakın, konudan bağımsız düşünmeyin. Bu konuda hem '' Sana hiçbirşey yapılmayacak '' diye diş sıkan hem de aile apartmanında koşulsuz şartsız yaşamayı dikte eden bir nişanlı var. Adam işine geldiği gibi davranıyor. Cebinden para çıkartacak adetlere karşı, kendine yarayacak adetlerde ısrarcı.

[/QUOTE]
Yandın sen kızım, evlendikten sonra monotona bağlar annesiyle yemek yenir sonra TV, sohbet dahi etmez sonra uykusu gelirse uyumaya gider gezmeye de her akşam annesine götürür parası cebinde kalsın diye
Hafta sonu kaynana akraba gezmesine çıkmak ister seninde gelmeni bekler
Cafe, sinema, seyahat gezmeleri unut sen
Hayalini dahi kurma, öküzle evleneceksin
Yani anlayacağın
Anası yanında, parası cebinde

Son düzenleme:
Ben de evlendim ama kimse o alındı mı bu takıldı mı demedi yani. Çevrenizdeki insanlar Ne kadar beklentiye sahip. Bu benim düşüncem ama beni giydirmediler demişsiniz yA hani. Kendiniz giyinemiyor musunuz? Bana ilginç geliyor geline bayramlık alınır muhabbetleri falan. Ama şu ciddi bir konu. Aile apartmanında oturacağız diyorlarsa asla evlenmeyin. Zaten bu anneci adamdan kısa sürede çok çekersiniz. Yerinizde olsam evlenmem asla. Bayramlık ya da Koç Almadılar diye değil, aile apartmanı diye.

Yorumlar belli her şey maddiyat mı falan filan sana suçlu hissettirecekler.Bizde böyle bir adet yok hiç görmedim ama duydum.O yüzden biz öyle bir şey istemedik hatta bizde bunların muhabbeti bile olmadı.Onlar istediklerini yaptılar.Kv bana kıyafet aldı bir kaç kere ona bile şaşırdım sağ olsun dedim.Çünkü beklemiyordum bilmiyordum da bu tarz şeyleri.
Ama sana gelince annene gelince hak veririm.Varsa adetiniz erkek tarafı bunu uygulamalı.Bence annen haklı sen haklısın.Değer maddiyatla ölçülmez ama sen üzülme diye kız evi üzülmesin diye değer verip bi kac istediğinizi yapmaları bazı şeyleri gösterirdi.Bence gereken değeri vermemişler.Kız evi naz evi demiş eskilerimiz.Böyle ilk zamandan hayal kırıklığına uğratmak gönül almamak olmaz.Sen bilirsin...Burada maddiyattan önce başka ince şeyler var dikkatini çekerim.Olayı sürekli ben maddi bir şey istemiyorum diye açıklamaya çalışma bırak kim ne düşünürse düşünsün.Sen haklısın.

Bakın her yörenin adetleri vardır.Kızın annesini boş yere suçlamayın.Sizde o adet yok diye onlarda da olmayacak diye bir şey yok.Bizde hele hiç adet yok o yüzden bir şey istenmedi.Ama orada öyleyse erkek tarafı kırmamalı uyum sağlamalı.Burada maddiyat değil kırmamak değerlere saygı duymak var.Annesinin böyle hayalleri olabilir ben olsam ben de hayal kırıklığına uğratmak istemezdim.Onların da eline yapışmazdı herhalde

Annen haklı. Benim eşimin ailesi de bana almaları gereken şeyleri almadı düğünde tek kuruş masraf yapmadılar. Bi de utanmadan üstüne sürekli benim sırtımdan geçindiler. Benim takılarımın da takı için eşimin onlara gönderdiği paraların bir kısmını da ceplerine koydular. Üstlerine düşen neyse yapsınlar ayıptır diye sakın düşünme onlar sorumluluklarından kaçarken ayıbı düşünüyor mu?

Burada bence asıl sorun Koç yada bilezik değil. Nişanlınızın tavrı. Çok iyi düşünün lütfen. Aile apartmanında oturacaksınız ve nişanlınız aşırı aileci birisine benziyor. Altın giysi alınır yada alınmasa da olur ama evliliğinizin ilk yıllarını kayınvalide gölgesinde geçirmek istiyormusunuz

Ayrılın. Neden evleniyorsunuz ?

Canım sen bu adamla evleneceksin belli ki.Senin nickini aklımda tutacağım.İnş yanılırım ama sen buraya çok konular açacaksın.Evliliğinde umarım mutlu olursun ama bence mutsuz olacaksın.
Hemen yıkıcı olmak istemiyorum. 2 hafta oldu sözleneli. Aileme herkese öyle mahcup hissedeceğim ki. Biliyorum kimseden banane, evlenip ayrılmak çok daha kötü.. öfkeden mi oluyor bunlar sakinlik iyi gelir mi diye düşünüyorum sadece. Insan ha diyip kestirip atamıyor. Aman aman aşık değilim ama çok seviyorum onu. Bana hep çok iyiydi, inanın bir şey istesem hayır demezdi. Para konusunda hicbir zaman ağzını açıp da bir şey demedi. Sözlenmeden önce borcum vardı onu bile ödedi burada yalnızım diye. Sinema yemek her gün neredeyse hayatımızdaydı asla sorun eden biri değildi. Etrafı çalışma ortamı bile onun için hep çok efendi çok saygılı der onun için. Neden böyle oluyor bilmiyorum. Resmen savaşıyoruz.. kesin evlenirim demiyorum. Çünkü şu yaşananlar gözümü açıyor. Sadece zamana bıraktım. Ev konusunda tavrım net olacak. Aksi takdirde biter zaten. Bitecek. Ama inşallah böyle olmaz. INada bindiriyor işi çünkü.

Bu ev konusu onun için test olsun seni gözden çıkarabiliyorsa ev için zaten evlenmeye değmez bildiğin ana kuzusu

Canım bak ben eşimle 4 sene sevgili gezdim.Nişan olunca aileler girince işler biraz değişiyor.Daha da iyi tanıyorsun.Ben çok düşündüm ara ara eşim ailesini savunduğunda hep yokladım eşimi denedim.En sonunda doğru bir karar verdim.Sen şimdi bırak sinemayı,borcunu ödemesini falan filan.Sen gerçeklere dön bi bakalım.Evlilik başka sevgililik başka.Sinirle de olsa sana hiçbir şey yapılmayacak diyen adam evlenince neler diyecek?Sana lutuf eder gibi bir kıyafet alacaklar.Çok lazımdı sanki.Ailesiyle anlaşmak zorundasın ya annesi seninle anlaşmak istemezse.Kaynının üzerinden nişanlını fazla dolduruşa getirmişler.Şimdi ailesine kendini ispatlamak için uğraşacak.Sevgi bir yere kadar.Tekrar seversin.Annene sor bakayım uygun görüyor mu seni mutlu eder miymiş?Anneler babalar görür böyle şeyleri.Bak çok pişman olursun.Sen aile apartmanında yaşamak istemiyorsun belki niye söz hakkın yok senin?Daha nişanlısınız.Ben eşimi ağlattığımı bilirim düğün gecesi altınları ailesi saymak için istediğinde söz geçiremiyor musun diye.Nişanlının senin ağzının içine düşmesi lazım şuan.Nerdeee daha evlenmeden belli

Sen kıyamamaya devam edersen böyle, o "inat" diye romantize ettiğin sütkuzusu anasıyla bir olup sana bir güzel eziyet ede ede sindirmeye çalışacak. Demişsin ya anasına da efeleniyor, maaş kartını alıyor bilmem ne diye, o anası oğlunun karnını biliyor, salak oğlan sanıyor ki ben yönetiyorum ama alttan alta kukla.
Borcunu ödemiş de bilmem ne yapmış da geçiniz efendim bunları. Bunlar yarın size yol su elektrik olarak dönecek, en ufak istemediğiniz bir şeyde başınıza kalkılacak.
Seni neden istiyorlar biliyor musun? Baban yok, annen tek, sahip çıkanın olmaz el mahkum bize katlanır diye.
Üstelik sen kendini o kadar kolaylaştırmışsın ki, sana değer verme zahmetinde bile bulunmuyorlar.
Sen bunu nezaket sanıyorsun, öyle görmedin çünkü biliyorum ama bu onlar için çöpsüz üzüm enayiliği.

Kaç güzel kardeşim kaç gözünü seveyim, sana sayfalarca kaç demişler.
Ben bu siteyi evlenmeden önce keşfetseydim hayatımın hatasını yapmaktan kurtulmuştum.
Evlendikten sonra her kararsızlığımda konu açtım da buradaki kadınlar ipten aldı beni, hepsine yatıp kalkıp dua ediyorum şimdi.

Insan ne kadar ofkeli de olsa daha evli bile degil 2 haftalik sozlusune sana hicbirsey yapilmayacak vs gibi sozler sarfetmemeli neden oldugunu gormuyor musun besbelli annesinin lafina cok bakiyor ailesi aksini dusunse bile hicbirsey yapmasalar bile sozlunuz kendisi sizin gonlunuzu alabilirdi elinden geldigi kadar birsey yapabilirdi siz annenizle olan cogu seyi ona yansitmamissiniz sadece ansıtmışsınız o da anlamaliydi ama o aile apartmaninda yasayacaginizi net olarak belli etmis yarin birgun burda adetleri gelenekleri degersiz goren esiniz kayinvalideniz dugunde takilanlari adettir diyip kendileri elinizden alirlarsa hic sasirmam sonraki pismanlik para etmezmis iyi dusun annene de cok gorme bu evrede anne baba ne derse ters gelir insana ama onlar tecrubeliler sizin goremediklerinizi gorebilirler kotulugunuzu istemezler

Annenizin yaptığı da nişanlınızın yaptığı da çirkin.. Bence o adamla olmaz annenize de uygun bir dille söyleyin uçmasın.. Düzgün bir aile zaten siz demeden kızım ne istiyorsun ve ya altın para vs. ziyaretine gittiğinizde kendisi verir.. Sizin hiçbir şey belirtmenize gerek duymadan..

Es adayıniz anne kuzusu..Sizi sayan tutan yok..Haberiniz olsun..
Aslında geleceği görüyor ama konduramıyor olabilir misiniz?

ben mi yazdım dedim kendi kendime. Valla evet boyle adetlerimiz var inkar edenler olsada , haa bunu yapmayan erkek tarafları kendi kızlarına gelince aslan kesiliyorlar. Ben de bir iğne bile istemediğim ağzımı açmadığım için düğünümü kendileri aceleye getirdikleri halde allahın bir kına elbisem normal elbisem yoktu. (3 sene nişanlı kaldım hiçbir bayramda gelmediler tek iğne almadılar eşim askerden gelince de apar topar düğünü yapalım artık dediler)Aradan 15 16 sene geçti. Bir gün yüz göz olmadım. Bu bayramda konuşurken kızı kv kp evine hiç gitmez eşiyle sorun yaşar. Dedim neden gitmiyor ee kızım sevmiyor gitmek zorunda mı dedi . düğünde biraz kırılmış üzülmüş de dedi. Tepem attı ilk defa söylendim. Dedim kimse kaynanasını çok sevdiğinden gitmiyor göbek atmıyor gitmek için dedim. İş düğünde olanlarsa benim kapınızı açmamam lazım dedim. Ama suçlu siz değil ailem dedim. Tek kelime etmedikleri bişey istemedikleri için böyle oldu dedim. Ailem olması gereken gibi olsaydı ne yapacaktınız dedim. O zaman yapılırdı herşey dedi. Sen hiç elbisesiz takısız alışverişsiz eşyasız gelin olan gördün mü dedim. Ama hesabımı kocanla öbür tarafa bıraktım orda hesaplaşacağız dedim. haklısın dedi.
Bunlar beni istemeye geldiklerinde yok süt hakkı vereceğiz yok set takacağız yok 10 bilezik alacağız diye saydı. Annem o benim evladım emzirdiğim süte para mı alacağım dedi. Ama diğerleri için oğul senin gelin senin ne yaparsan kendi şerefine yaparsın ben kimseyi zora sokmam yaptığı kendi şerefine olur dedi. Sonuç davetiyemi bile kendim aldım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…