Aynen de öyle. Hayatı boyunca ailesi doğum gunununkutlamamis özel gün anlayışları yok. Basit bir şey al annene surdan demistim sevinir demistim. Bence çok gereksiz onlar da bilmez ki böyle şeyler dedi. Dedim sen bilirsin. Baktım aldı garibine gitti bir yandan da hoşuna gitti. Yani demeniz gibi cidden öküz. Nasıl olacak bilmiyorum. Ona gore böyle şeyler çok gereksiz.Sanki nişanlının kanında öküzlük var gibi empati kurma yeteneği kıt, öküzlük duruma varsa değişmez tabi bunun analizini sen yapacaksın bu öküzlük durumu
Evlilik yıldönümünü bilmezler
Doğum gününü bilmezler
Kadınlar gününü kutlamazlar
Yeni yıl kutlamalarını bilmezler
Maddi beklenti için yazmadım gönül almak mutlu etmek için yazdım, kıymet bilmek bunun gibi değerler,
Çünkü kadınlar çok fedakarlık yapıyor bu öküz durumunda erkekler bunu çok normalmiş gibi buluyor fedakarlık nedir bilmiyorlar
Bakın, konudan bağımsız düşünmeyin. Bu konuda hem '' Sana hiçbirşey yapılmayacak '' diye diş sıkan hem de aile apartmanında koşulsuz şartsız yaşamayı dikte eden bir nişanlı var. Adam işine geldiği gibi davranıyor. Cebinden para çıkartacak adetlere karşı, kendine yarayacak adetlerde ısrarcı.Yahu o gelen kültürde kızın yani gelinin kayınvalide ile yaşamasi da var. Ona da kültür deyip uyacak misiniz ? Kayınvalidenizin evini-sizin de oluyor ya biraz- temizleyecek misiniz? Bayramlarda hep önce damat tarafının ailesine mi gideceksiniz? Önceden düğün öncesi ve düğün zamanı geline yağarmış bir şeyler ama gelinden de nerdeyse kendi ailesini unutmasi beklenirmis. Bayram zamanı aileye kısa ziyaretler falan işte. Şu işinize gelen yerleri yontup durmayın.
Yandın sen kızım, evlendikten sonra monotona bağlar annesiyle yemek yenir sonra TV, sohbet dahi etmez sonra uykusu gelirse uyumaya gider gezmeye de her akşam annesine götürür parası cebinde kalsın diyeAynen de öyle. Hayatı boyunca ailesi doğum gunununkutlamamis özel gün anlayışları yok. Basit bir şey al annene surdan demistim sevinir demistim. Bence çok gereksiz onlar da bilmez ki böyle şeyler dedi. Dedim sen bilirsin. Baktım aldı garibine gitti bir yandan da hoşuna gitti. Yani demeniz gibi cidden öküz. Nasıl olacak bilmiyorum. Ona gore böyle şeyler çok gereksiz.
Ben de evlendim ama kimse o alındı mı bu takıldı mı demedi yani. Çevrenizdeki insanlar Ne kadar beklentiye sahip. Bu benim düşüncem ama beni giydirmediler demişsiniz yA hani. Kendiniz giyinemiyor musunuz? Bana ilginç geliyor geline bayramlık alınır muhabbetleri falan. Ama şu ciddi bir konu. Aile apartmanında oturacağız diyorlarsa asla evlenmeyin. Zaten bu anneci adamdan kısa sürede çok çekersiniz. Yerinizde olsam evlenmem asla. Bayramlık ya da Koç Almadılar diye değil, aile apartmanı diye.Arkadaşlar merhaba. Son iki gündür o kadar çok üzülüyorum ki. Lütfen bana bir akıl verin.
Iki hafta önce sözüm, nisanım oldu. Biz söz dedik ama sonrasında nisana gerek yok die konuşuldu. Söz olduğu için de sadece yüzükler takıldı. Ama babannem yüzük haricinde söz bilekligi takılmasını beklemiş ben de karşı tarafa böyle bir şey dememiştim. Ama babannem onlara takmanız gerekirdi dedi. Onlar da istenmedi ki dedi. Istemeye gerek olmaz ki siz kız alıp kız vermişsiniz bunlar bilinen şeyler dedi. Biz yaşlı işte diyip gülüp geçtik bakarsanız hiiiç takilmadik da annem de sorun etmedi.
Biliyorsunuz bayram oldu. Annem bayramda koç bilezik gelir ve gelin giydirilir dedi. Aşırı sinirlendim biz asla böyle bir şey istemeyeceğiz dedim. Annem de sen oğlana bir bahset hoş soylenilmez ama belki adetlerimizi bbilmezler dedi. Anne gerek yok dedim. Ama baktım annemle aram kötü oluyor. Biraz bahsettim nişanlım annesine demiş ki anne gelinine bayramda ne alacaksin. Alırım bir elbise demiş. Anneme dedim koç hadi olmaz uzaktalar ama bir sy takılması lazım dedi. Dedim anne istemem biz soyguncu değiliz. Zaten nişanlıma bizde boyleymis demistim bir daha da demem d3dim. Gönüllerinden elbise geçiyorsa elbise olsun. Derken o süreçte bizim orada nişanlanan aile vardı baktık kapılarında koç. Annem dedi bak yok öyle adetler diyorsun ama yapan yapıyor dedi. Yine annemle bir kavga.. van dan teyzem arıyor bayramda ne gelecek diye soruyor es dost soruyor. Neyse bayram geldi ben bayramın 3. Günü 15 saatlik yoldan geldim annesinin babasının eline gittim bir saat bile uyumadım. Hicbir şey alınmamıştı. Elime de bir sey verilmedi. Bakın lütfen yanlış anlamayın asla beklentim olmadı benim umrumda da degildi. Ama biliyorum annem soracak onunla çok kavga ettim üstümde baskı oldu. Neyse bayram.bsitti annem aradı alındı mi jizim bir şeyler dedi yok anne dedim. Is yerine gittim baktım herkes oo yeni gelin bayramda da neler alındı de bakalim denmeye başlandı. Dedim ki demek ki var böyle bir şey. Anneme yüklenmekte haksızım. Gönlü hoş olsun çok zor değil ki bir şey almak. Koç bilezik olmasın ama bir küçük üst baş da alınırdı dedim. Nişanlıma dedim ailem soruyor bunaldim. Annem siz gidin alın benim aldigimi beğenmez dedi bana dedi.
Ben de dedim ki canım.mesele cüzdan değil ki mesele birlikte yapmak ya kendi alsın kendi versin. Ya da beni o çıkarsın beraber yapalım. Aslında şu da olurdu beni arasa dese ki kızım ben çıkamıyorum işlerim oluyor sen gönlünce giT bak. Bunu bana değil oğluna diyor ben de ya o almak istemiyorsa nişanlım kapıyorsa dedim. Dün nişanlımla büyük tartıştık.
Dedim bak bayram bitti gözüm yok bunlar da ama tek değilim ailem soruyor. Insanlar soruyor. Milleti geçtim ama annem bu usuldür turkiyenin her yerinde var hiçbiri olmasa giydirmek gerekir diyor dedim. Başladı biz almadık diye usulsüz mü olduk. Benden beklentin mi vardı benimle konuşurken nisanlanirken dedi. Ben de beklenti derken e olması gereken olmayacak mı dedim. Olmayacak sana hiç bir şey olmayacak yapılmayacak dedi sinirle. Dedim ben günlerce senin için ailemle kavga ettim kendim kırıldim seni kırmadım. Ama sen bana bunları dedin öyle mi dedim. Hep arkandaydim aman istemeyelim şu bu diye ama artık arkanda değilim dedim kapattım.
Nişanlıma o kadar kırıldim ki ben ne paragozum ne kimsenin bir şeyine muhtacim. Ama usulunce gelip ısıtıyorsalar ailem de veriyorsa bazı şeyler de düşünülür. 'taki yok giysi yok annem diyor bu nasıl gelin olmak. Asla bu zihniyette değilim ama napayım anneme daha nr kadar sus diyeyim.
Neyse akşam annesi beni aradı yarın çarşıya çıkalım kı dedi sesi de çok bozuktu. Tamam dedim. Ama telefonu kapatır kapatmaz deli gibi ağladım o kadar utandım ki olmasaydı hiç ağzımı açmasaydım kendimi küçük düşmüş gibi hissettim. Bugün buluşacağız.napicagimi hiç bilmiyorum ve burada da tekim ailemden kimse yok uzak şehirdeyim.
Nişanlımla bugün konuştuk sen gelecek mısın dedim. Nereye dedi haberi yokmuş annesinin beni aradığından. Peki dedim. Dün için beni çok kırdın o sözlerinle dedim. Ben yanlış hicbir şey yapmadım dedi. Yine tartıştık. En çok buna üzülüyorum. Ben çok kırıldim. Gerçekten arkadaşlar her ne kadar biz maddi düşünmesek de aile işte önemsiyor. Onun da bunu düşünmesi gerekmez mi? Annem gercekten kimseden bir sy isteme meraklısı değil. Ama o da hevesli gelin olarak onemsenmemi bekliyor. Evet parayla önemsemek olmuyor. Ama biliyorum çok eminim ben nişanlıma ailem bana sorup duruyor demesem kayinvalifem beni aramayacaktı.
Hem çok utanıyorum hem çok üzgünüm. En çok da nişanlımla aramın böyle olmasına. Hep ben alttan alıyorum. Aile apartmanında yaşayacagiz diyor bana istememe hakkı bile vermiyor. Bayramlık annemler usuldür diyor diyorum gereksiz şeyler diyor. Tek degilim3 ki.. aile bir kez olsun anneme adetimiz ne diye sormadı bile. Hadi erken diyelim. Oğluna demek yerine bana da diyebilir siz beğenin diye. Kendimi çok yalnız hissediyorum. Ne hissetmeliyim ne düşünmeliyim bilmiyorum. Çok uzun yazdım kusura bakmayın o kadar doldum ki.. ben napsam bugün size sorayim istedim.
Yorumlar belli her şey maddiyat mı falan filan sana suçlu hissettirecekler.Bizde böyle bir adet yok hiç görmedim ama duydum.O yüzden biz öyle bir şey istemedik hatta bizde bunların muhabbeti bile olmadı.Onlar istediklerini yaptılar.Kv bana kıyafet aldı bir kaç kere ona bile şaşırdım sağ olsun dedim.Çünkü beklemiyordum bilmiyordum da bu tarz şeyleri.Arkadaşlar merhaba. Son iki gündür o kadar çok üzülüyorum ki. Lütfen bana bir akıl verin.
Iki hafta önce sözüm, nisanım oldu. Biz söz dedik ama sonrasında nisana gerek yok die konuşuldu. Söz olduğu için de sadece yüzükler takıldı. Ama babannem yüzük haricinde söz bilekligi takılmasını beklemiş ben de karşı tarafa böyle bir şey dememiştim. Ama babannem onlara takmanız gerekirdi dedi. Onlar da istenmedi ki dedi. Istemeye gerek olmaz ki siz kız alıp kız vermişsiniz bunlar bilinen şeyler dedi. Biz yaşlı işte diyip gülüp geçtik bakarsanız hiiiç takilmadik da annem de sorun etmedi.
Biliyorsunuz bayram oldu. Annem bayramda koç bilezik gelir ve gelin giydirilir dedi. Aşırı sinirlendim biz asla böyle bir şey istemeyeceğiz dedim. Annem de sen oğlana bir bahset hoş soylenilmez ama belki adetlerimizi bbilmezler dedi. Anne gerek yok dedim. Ama baktım annemle aram kötü oluyor. Biraz bahsettim nişanlım annesine demiş ki anne gelinine bayramda ne alacaksin. Alırım bir elbise demiş. Anneme dedim koç hadi olmaz uzaktalar ama bir sy takılması lazım dedi. Dedim anne istemem biz soyguncu değiliz. Zaten nişanlıma bizde boyleymis demistim bir daha da demem d3dim. Gönüllerinden elbise geçiyorsa elbise olsun. Derken o süreçte bizim orada nişanlanan aile vardı baktık kapılarında koç. Annem dedi bak yok öyle adetler diyorsun ama yapan yapıyor dedi. Yine annemle bir kavga.. van dan teyzem arıyor bayramda ne gelecek diye soruyor es dost soruyor. Neyse bayram geldi ben bayramın 3. Günü 15 saatlik yoldan geldim annesinin babasının eline gittim bir saat bile uyumadım. Hicbir şey alınmamıştı. Elime de bir sey verilmedi. Bakın lütfen yanlış anlamayın asla beklentim olmadı benim umrumda da degildi. Ama biliyorum annem soracak onunla çok kavga ettim üstümde baskı oldu. Neyse bayram.bsitti annem aradı alındı mi jizim bir şeyler dedi yok anne dedim. Is yerine gittim baktım herkes oo yeni gelin bayramda da neler alındı de bakalim denmeye başlandı. Dedim ki demek ki var böyle bir şey. Anneme yüklenmekte haksızım. Gönlü hoş olsun çok zor değil ki bir şey almak. Koç bilezik olmasın ama bir küçük üst baş da alınırdı dedim. Nişanlıma dedim ailem soruyor bunaldim. Annem siz gidin alın benim aldigimi beğenmez dedi bana dedi.
Ben de dedim ki canım.mesele cüzdan değil ki mesele birlikte yapmak ya kendi alsın kendi versin. Ya da beni o çıkarsın beraber yapalım. Aslında şu da olurdu beni arasa dese ki kızım ben çıkamıyorum işlerim oluyor sen gönlünce giT bak. Bunu bana değil oğluna diyor ben de ya o almak istemiyorsa nişanlım kapıyorsa dedim. Dün nişanlımla büyük tartıştık.
Dedim bak bayram bitti gözüm yok bunlar da ama tek değilim ailem soruyor. Insanlar soruyor. Milleti geçtim ama annem bu usuldür turkiyenin her yerinde var hiçbiri olmasa giydirmek gerekir diyor dedim. Başladı biz almadık diye usulsüz mü olduk. Benden beklentin mi vardı benimle konuşurken nisanlanirken dedi. Ben de beklenti derken e olması gereken olmayacak mı dedim. Olmayacak sana hiç bir şey olmayacak yapılmayacak dedi sinirle. Dedim ben günlerce senin için ailemle kavga ettim kendim kırıldim seni kırmadım. Ama sen bana bunları dedin öyle mi dedim. Hep arkandaydim aman istemeyelim şu bu diye ama artık arkanda değilim dedim kapattım.
Nişanlıma o kadar kırıldim ki ben ne paragozum ne kimsenin bir şeyine muhtacim. Ama usulunce gelip ısıtıyorsalar ailem de veriyorsa bazı şeyler de düşünülür. 'taki yok giysi yok annem diyor bu nasıl gelin olmak. Asla bu zihniyette değilim ama napayım anneme daha nr kadar sus diyeyim.
Neyse akşam annesi beni aradı yarın çarşıya çıkalım kı dedi sesi de çok bozuktu. Tamam dedim. Ama telefonu kapatır kapatmaz deli gibi ağladım o kadar utandım ki olmasaydı hiç ağzımı açmasaydım kendimi küçük düşmüş gibi hissettim. Bugün buluşacağız.napicagimi hiç bilmiyorum ve burada da tekim ailemden kimse yok uzak şehirdeyim.
Nişanlımla bugün konuştuk sen gelecek mısın dedim. Nereye dedi haberi yokmuş annesinin beni aradığından. Peki dedim. Dün için beni çok kırdın o sözlerinle dedim. Ben yanlış hicbir şey yapmadım dedi. Yine tartıştık. En çok buna üzülüyorum. Ben çok kırıldim. Gerçekten arkadaşlar her ne kadar biz maddi düşünmesek de aile işte önemsiyor. Onun da bunu düşünmesi gerekmez mi? Annem gercekten kimseden bir sy isteme meraklısı değil. Ama o da hevesli gelin olarak onemsenmemi bekliyor. Evet parayla önemsemek olmuyor. Ama biliyorum çok eminim ben nişanlıma ailem bana sorup duruyor demesem kayinvalifem beni aramayacaktı.
Hem çok utanıyorum hem çok üzgünüm. En çok da nişanlımla aramın böyle olmasına. Hep ben alttan alıyorum. Aile apartmanında yaşayacagiz diyor bana istememe hakkı bile vermiyor. Bayramlık annemler usuldür diyor diyorum gereksiz şeyler diyor. Tek degilim3 ki.. aile bir kez olsun anneme adetimiz ne diye sormadı bile. Hadi erken diyelim. Oğluna demek yerine bana da diyebilir siz beğenin diye. Kendimi çok yalnız hissediyorum. Ne hissetmeliyim ne düşünmeliyim bilmiyorum. Çok uzun yazdım kusura bakmayın o kadar doldum ki.. ben napsam bugün size sorayim istedim.
Bakın her yörenin adetleri vardır.Kızın annesini boş yere suçlamayın.Sizde o adet yok diye onlarda da olmayacak diye bir şey yok.Bizde hele hiç adet yok o yüzden bir şey istenmedi.Ama orada öyleyse erkek tarafı kırmamalı uyum sağlamalı.Burada maddiyat değil kırmamak değerlere saygı duymak var.Annesinin böyle hayalleri olabilir ben olsam ben de hayal kırıklığına uğratmak istemezdim.Onların da eline yapışmazdı herhaldeTürkiyenin her yerinde olan adetler miymiş? Ben gelin olmamışım o zaman sanırım nikahım düştü. Ne koçum ne bayram geldi bileziğim oldu. İsteyemezdim de zaten sanırım. Kime ne gelirse gelsin. Biz mutlu olduktan sonra banane? İsteyen de istediğini sorsun. Ne oldu sordular sordular aranız açıldı, ortada yapıcı kimse var mı mesela şu an?
Yerinizde olsam anneme öyle beklentilerinin olmaması gerektiğini net bi şekilde anlatırdım. Soranlara da benim öyle şeylerde gözüm yok derdim. Hiç uzatmazdım sanırım konuyu.
Nişanlınıza da alışveriş alışveriş dedikten sonra dediğiniz olmuş işte. Sizi alışverişe çıkaracaklarmış. Alışverişe çıkmaya varacaktı yani o kadar kavganın sonu en nihayetinde. İstemiyorsanız niye nişanlınızla gündem haline getirdiniz?
Ayrılın. Neden evleniyorsunuz ?Arkadaşlar merhaba. Son iki gündür o kadar çok üzülüyorum ki. Lütfen bana bir akıl verin.
Hemen yıkıcı olmak istemiyorum. 2 hafta oldu sözleneli. Aileme herkese öyle mahcup hissedeceğim ki. Biliyorum kimseden banane, evlenip ayrılmak çok daha kötü.. öfkeden mi oluyor bunlar sakinlik iyi gelir mi diye düşünüyorum sadece. Insan ha diyip kestirip atamıyor. Aman aman aşık değilim ama çok seviyorum onu. Bana hep çok iyiydi, inanın bir şey istesem hayır demezdi. Para konusunda hicbir zaman ağzını açıp da bir şey demedi. Sözlenmeden önce borcum vardı onu bile ödedi burada yalnızım diye. Sinema yemek her gün neredeyse hayatımızdaydı asla sorun eden biri değildi. Etrafı çalışma ortamı bile onun için hep çok efendi çok saygılı der onun için. Neden böyle oluyor bilmiyorum. Resmen savaşıyoruz.. kesin evlenirim demiyorum. Çünkü şu yaşananlar gözümü açıyor. Sadece zamana bıraktım. Ev konusunda tavrım net olacak. Aksi takdirde biter zaten. Bitecek. Ama inşallah böyle olmaz. INada bindiriyor işi çünkü.Canım sen bu adamla evleneceksin belli ki.Senin nickini aklımda tutacağım.İnş yanılırım ama sen buraya çok konular açacaksın.Evliliğinde umarım mutlu olursun ama bence mutsuz olacaksın.
Bu ev konusu onun için test olsun seni gözden çıkarabiliyorsa ev için zaten evlenmeye değmez bildiğin ana kuzusuHemen yıkıcı olmak istemiyorum. 2 hafta oldu sözleneli. Aileme herkese öyle mahcup hissedeceğim ki. Biliyorum kimseden banane, evlenip ayrılmak çok daha kötü.. öfkeden mi oluyor bunlar sakinlik iyi gelir mi diye düşünüyorum sadece. Insan ha diyip kestirip atamıyor. Aman aman aşık değilim ama çok seviyorum onu. Bana hep çok iyiydi, inanın bir şey istesem hayır demezdi. Para konusunda hicbir zaman ağzını açıp da bir şey demedi. Sözlenmeden önce borcum vardı onu bile ödedi burada yalnızım diye. Sinema yemek her gün neredeyse hayatımızdaydı asla sorun eden biri değildi. Etrafı çalışma ortamı bile onun için hep çok efendi çok saygılı der onun için. Neden böyle oluyor bilmiyorum. Resmen savaşıyoruz.. kesin evlenirim demiyorum. Çünkü şu yaşananlar gözümü açıyor. Sadece zamana bıraktım. Ev konusunda tavrım net olacak. Aksi takdirde biter zaten. Bitecek. Ama inşallah böyle olmaz. INada bindiriyor işi çünkü.
Canım bak ben eşimle 4 sene sevgili gezdim.Nişan olunca aileler girince işler biraz değişiyor.Daha da iyi tanıyorsun.Ben çok düşündüm ara ara eşim ailesini savunduğunda hep yokladım eşimi denedim.En sonunda doğru bir karar verdim.Sen şimdi bırak sinemayı,borcunu ödemesini falan filan.Sen gerçeklere dön bi bakalım.Evlilik başka sevgililik başka.Sinirle de olsa sana hiçbir şey yapılmayacak diyen adam evlenince neler diyecek?Sana lutuf eder gibi bir kıyafet alacaklar.Çok lazımdı sanki.Ailesiyle anlaşmak zorundasın ya annesi seninle anlaşmak istemezse.Kaynının üzerinden nişanlını fazla dolduruşa getirmişler.Şimdi ailesine kendini ispatlamak için uğraşacak.Sevgi bir yere kadar.Tekrar seversin.Annene sor bakayım uygun görüyor mu seni mutlu eder miymiş?Anneler babalar görür böyle şeyleri.Bak çok pişman olursun.Sen aile apartmanında yaşamak istemiyorsun belki niye söz hakkın yok senin?Daha nişanlısınız.Ben eşimi ağlattığımı bilirim düğün gecesi altınları ailesi saymak için istediğinde söz geçiremiyor musun diye.Nişanlının senin ağzının içine düşmesi lazım şuan.Nerdeee daha evlenmeden belliHemen yıkıcı olmak istemiyorum. 2 hafta oldu sözleneli. Aileme herkese öyle mahcup hissedeceğim ki. Biliyorum kimseden banane, evlenip ayrılmak çok daha kötü.. öfkeden mi oluyor bunlar sakinlik iyi gelir mi diye düşünüyorum sadece. Insan ha diyip kestirip atamıyor. Aman aman aşık değilim ama çok seviyorum onu. Bana hep çok iyiydi, inanın bir şey istesem hayır demezdi. Para konusunda hicbir zaman ağzını açıp da bir şey demedi. Sözlenmeden önce borcum vardı onu bile ödedi burada yalnızım diye. Sinema yemek her gün neredeyse hayatımızdaydı asla sorun eden biri değildi. Etrafı çalışma ortamı bile onun için hep çok efendi çok saygılı der onun için. Neden böyle oluyor bilmiyorum. Resmen savaşıyoruz.. kesin evlenirim demiyorum. Çünkü şu yaşananlar gözümü açıyor. Sadece zamana bıraktım. Ev konusunda tavrım net olacak. Aksi takdirde biter zaten. Bitecek. Ama inşallah böyle olmaz. INada bindiriyor işi çünkü.
Insan ne kadar ofkeli de olsa daha evli bile degil 2 haftalik sozlusune sana hicbirsey yapilmayacak vs gibi sozler sarfetmemeli neden oldugunu gormuyor musun besbelli annesinin lafina cok bakiyor ailesi aksini dusunse bile hicbirsey yapmasalar bile sozlunuz kendisi sizin gonlunuzu alabilirdi elinden geldigi kadar birsey yapabilirdi siz annenizle olan cogu seyi ona yansitmamissiniz sadece ansıtmışsınız o da anlamaliydi ama o aile apartmaninda yasayacaginizi net olarak belli etmis yarin birgun burda adetleri gelenekleri degersiz goren esiniz kayinvalideniz dugunde takilanlari adettir diyip kendileri elinizden alirlarsa hic sasirmam sonraki pismanlik para etmezmis iyi dusun annene de cok gorme bu evrede anne baba ne derse ters gelir insana ama onlar tecrubeliler sizin goremediklerinizi gorebilirler kotulugunuzu istemezlerHemen yıkıcı olmak istemiyorum. 2 hafta oldu sözleneli. Aileme herkese öyle mahcup hissedeceğim ki. Biliyorum kimseden banane, evlenip ayrılmak çok daha kötü.. öfkeden mi oluyor bunlar sakinlik iyi gelir mi diye düşünüyorum sadece. Insan ha diyip kestirip atamıyor. Aman aman aşık değilim ama çok seviyorum onu. Bana hep çok iyiydi, inanın bir şey istesem hayır demezdi. Para konusunda hicbir zaman ağzını açıp da bir şey demedi. Sözlenmeden önce borcum vardı onu bile ödedi burada yalnızım diye. Sinema yemek her gün neredeyse hayatımızdaydı asla sorun eden biri değildi. Etrafı çalışma ortamı bile onun için hep çok efendi çok saygılı der onun için. Neden böyle oluyor bilmiyorum. Resmen savaşıyoruz.. kesin evlenirim demiyorum. Çünkü şu yaşananlar gözümü açıyor. Sadece zamana bıraktım. Ev konusunda tavrım net olacak. Aksi takdirde biter zaten. Bitecek. Ama inşallah böyle olmaz. INada bindiriyor işi çünkü.
Es adayıniz anne kuzusu..Sizi sayan tutan yok..Haberiniz olsun..Arkadaşlar merhaba. Son iki gündür o kadar çok üzülüyorum ki. Lütfen bana bir akıl verin.
ben mi yazdım dedim kendi kendime. Valla evet boyle adetlerimiz var inkar edenler olsada , haa bunu yapmayan erkek tarafları kendi kızlarına gelince aslan kesiliyorlar. Ben de bir iğne bile istemediğim ağzımı açmadığım için düğünümü kendileri aceleye getirdikleri halde allahın bir kına elbisem normal elbisem yoktu. (3 sene nişanlı kaldım hiçbir bayramda gelmediler tek iğne almadılar eşim askerden gelince de apar topar düğünü yapalım artık dediler)Aradan 15 16 sene geçti. Bir gün yüz göz olmadım. Bu bayramda konuşurken kızı kv kp evine hiç gitmez eşiyle sorun yaşar. Dedim neden gitmiyor ee kızım sevmiyor gitmek zorunda mı dedi . düğünde biraz kırılmış üzülmüş de dedi. Tepem attı ilk defa söylendim. Dedim kimse kaynanasını çok sevdiğinden gitmiyor göbek atmıyor gitmek için dedim. İş düğünde olanlarsa benim kapınızı açmamam lazım dedim. Ama suçlu siz değil ailem dedim. Tek kelime etmedikleri bişey istemedikleri için böyle oldu dedim. Ailem olması gereken gibi olsaydı ne yapacaktınız dedim. O zaman yapılırdı herşey dedi. Sen hiç elbisesiz takısız alışverişsiz eşyasız gelin olan gördün mü dedim. Ama hesabımı kocanla öbür tarafa bıraktım orda hesaplaşacağız dedim. haklısın dedi.Canım hiçbir şey istemeyip bu kafada gidersen hiç kıymetin olmaz, nereden biliyorum, kendimden. Düğün davetiyesine kadar salak gibi kendim bastırdım, aman ayıp, ben onların aldığı iki parça eşyaya mı muhtacım diye. Afedersin keriz yerine konuldum. Annen ne derse onu yap tavsiyem. Birşey alırken de en pahalısını al otursun içlerine. Biz böyle düşünmüyoruz ama maalesef çevre böyle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?