Mutsuzum.. uzgunum.. boyle mi olacakti?

Demem o ki evet mutluluk parayla değil ama ne kadar çok zorlarsan o kadar kıymetli oluyorsun. Hiç aileni üzme onlar için. Yapması gerekenleri paşa paşa yapsınlar. Bedavaya gidince kıymetin bilinmiyor. Çok fedakarlık insanın kendi kul hakkına girmesiymiş . Aradan 15 değil 35 sene de geçse hiç unutmuyorsun bu olanları. yakanı bırakmıyor her düğünde her benzeri olayda kafanın içinde şimşekler çakıyor , kendini değersiz hissediyorsun.

Koç adeti olmasa da bizim buralarda da adetler var ama biz hiçbirini istemedik. İsteyemezdik de sanırım. Hatta bu konuyu okuduktan sonra iyi ki alışverişmiş, altın seçmeymiş gitmemişim kimseyle yok yere her an biriyle aram kötü olabilirmiş dedim. Önemli olan gördüğümüz maddi değer değil bence aksine manevi değer çok daha önemli. Yaklaşık 1 yıl oldu evleneli henüz hiç pişman değilim. Ama alışverişte birbirine gıcık olan bi sürü insan duydum. (Kavga edenleri nişan atanları bahsetmiyorum bile) Annem de bana elbise almadılar veya koç almadılar diye hayal kırıklığına uğrayacaksa zaten bundan olmasa da başka bi şeyden yine uğrar çünkü maddi beklenti sahibi. Eskisi gibi her adetin yerine getirildiği düğünler yapmak maddi olarak çok gerçekçi değil artık.

Son olarak da yukarda birileri bahsetmişti. Tamam bu adet yapsınlar malum kız alıyorlar. Kaynananın evini temizlemek, misafirini ağırlamak, yanına sık sık gidip gelmek e bunlar da kültürümüze ait. Ben tam geleneklere uygun bi gelin olurum diyen gerçekten talep etsin tüm gelenekleri. Onlara hiç lafım yok.

Aile apartmanı hariç hepsi gelip geçici şeyler. Yapsalarmış çok güzel olurmuş ama yapmıyorlarsa zorlamanın anlamı yok. Bende evlenirken eşimin ailesi bir şey yapmadı ama eşim 16 sene boyunca onların yapmadığı her şeyi hakkıyla yaptı. Önemli olan eşiniz olacak kişinin tavrı. Sizi el üstünde tutsun yeter. Bence o alışverişe gitmeyin. Aile apartmanını da kabul etmeyin. Israrcı olun. Olacakların fragmanını görmüşsünüz zaten. Şimdi kabul ederseniz ileride çok pişman olursunuz. Evlilik iki kişinin çıktığı bir yolculuk. Sadece bir tarafın fedakarlığı ile zor yürür.

Ben eşimle evlenirken 3 ay nişanlı kaldım.
O süre zarfında bir bayram geçirdik.
Kv nin de o bayram da cenazesi vardı çok yakını vefat etti.
Ona rağmen eşimle beni alışverişe yolladı.
Ben gelemem kızım sen istediğini seç giy dedi.
Eşim de aldı sağ olsun.
Daha sonra gelirken 1 tepsi baklava ve küpe alıp geldiler, hediyeleri de süslemişlerdi.
Çok hoşuma gitti.
Benim ailem de hiç bir şey talep etmedi ama kv de ben gelin alıyorum hiç bir şeyi gözünde kalmasın dedi.
Bize normal oturmaya bile gelse mutlaka tabak çanak, patik bile olsa eli dolu geldi.
Eşim zaten hiç iki etmedi istediklerimi.
Allah onlardan razı olsun.
Talep etmeden yapılınca insan daha mutlu oluyor.
Sevildiğini anlıyor.
Şimdi bana hep söyler, 3 kızım verdi sende 4. oldun diye.
Adet yok diye işlerine gelmiş onların.
Bu arada evlendim 6. bayramı kutlarım her bayram eşime mutlaka bana kıyafet almasını söyler
Bayram da da para verir.
Gideyim de elini öpeyim ben kv min

Siz istemediniz diye herkes aynısını yapacak diye bir şey yok.Herkesin kendi görüşü kendi tercihleri var.Ne sizin istememenizi ne de onların istemesini kimse yargılayamaz.Adamın değer vermediği zaten halinden tavrından çok belli.Burada zaten önemli olan maddiyat değil kalp kırmamak gönül almak değer verdiğini göstermek.

Kıza niye bunları anlattığınızı anlayamadım.Kız zaten kafayı takmış üzülüyor iyice mi üzülsün çatlasın falan mı istediniz anlamadım.Bu gereksiz bilgileri kız ne yapsın sizin hayatınız çok mu ilgisini çekecek

Bir şey isterseniz nişanlınıza söyleyin direkt alsın. Böyle aileler işin içine girdikçe sıkıntı yaşarsınız. Annenizin, çevrenizin gazına da gelmeyin. Yoksa olacak iş bir bakarsınız bozulur.

Herkesin kendi görüşü kendineyse keşke bi önceki mesajıma cevap yazarak kendi görüşlerim hakkında fikir bildirmeseydiniz. Ben de oturdum uzun uzun yazdım bi de

Kendim istemediğimi belirttim orada.
Gözünü açsın.
Kendine değer verilsin diye.

Aileni karıştırma onun ailesinide . . Bu sizin hayatınız . . Ama tabiki talepkar ol nişanlına karşı ( masraflı kadın değerli kadındır derler ) ben asla beceremedim bunu ama böyle olanlar el üstünde .

Herkesin kendi görüşü kendineyse keşke bi önceki mesajıma cevap yazarak kendi görüşlerim hakkında fikir bildirmeseydiniz. Ben de oturdum uzun uzun yazdım bi de
E ben orada da zaten kimse kimsenin adetlerini isteklerini yargılamamalı dedim.Çünkü siz kızın annesini suçlamışsınız.Annesinin böyle hayalleri olabilir.Sizin annenizin de olmayabilir.Bunlar normal şeyler.Siz niye şimdi bi sinirlendiniz anlamadım söylediğim gayet makul bir şey.

Herşeyi geçtim aile apartmanında oturacaksan ve baika seçenek sunmuyorlarsa kaç.
Kurtul.
Kurtulmak gereken birşey evet.

Alıntıladığınız mesajda kızın annesini suçladığım kısmı aradım bulamadım. Neyse çok da önemli değil. Böyle beklentiler içinde olmak kimi insanların kendi görüşü olabilir, bana göre de beklenti içinde olmak yanlış adet adı altında. Ben de kendi fikrimi belirttim konuyla ilgili. Kim daha doğru tercih yapıyor bilemeyiz tabi ki.

Aynen öyle.bu kelimelerin aynısıni bana da demişti birisi.kapimiz ayrı olacak kimse sana karışmayacak sana saygı duyacaklar.
Benim evim varken neden ayrı apartmana cikayim.anneme babama da ben bakacağım

Aman neyse ki hızlıca kaçtım.iyiki de kaçmışım

Demekki cümleler konuşmalar hep aynı.boyl böyle ikna ediyorlar sonra da ilk haftadan neden kahvaltıya inmedinle başlayan kavgalar

Konu sahibi damat 2 hafta da gitmese 2 yıl da gitmese sorun olmaz.cunku o damat.kizimiz onunla evli huzur bozmayalım derler

Ama sen gelinsin GELIN GELIN GELIN

Bu coğrafyada gelin ne demek?malesef bu sorunun cevabı çok açık

Kv değer vermese de olur.Orada önemli olan bence eş.Ama eşte de iş yok gibi.

Dengeyi erkek sağlamalı bu durumlar da ama dediğin gibi oda değer vermiyor.
Gözünü açsın konu sahibi şimdiden bu kadar üzülüyorsa sonra daha kötü şeyler olacak.

Ailen seni evlendiriyor mu satıyor mu anlamadım.
Çok ağır olmuş lafınız. Yorumunuzun altına fin cumhuriyetinden selamlar deseydin buralı olduğun anlaşılır bu garip yorum tolere edilebilirdi. Değilse çok absürt durdu. Yani dam üstünde saksağan vur beline kazmayı

2009 yılında sözlendim 2010 yılında evlendim, iki bayram geçti arasından ne koç ne bilezik ne kıyafet alındı, ne ailem ne akrabalar ne çevre sordu ne alındı diye. İki taraf da tuhaf, böyle çok üzülürsünüz.

Nasıl yapıyoruz onu tam emin değilim ama deneyeceğim ❤

Arkadaşımın başına geldi. İki katlı bina idi. Altta kaynana, üstte arkadaşım vardı. Kız sandı ki, kapı ayrı olacak, kese ayrı olacak. Olmadı. İlk yıllar çok kavga oldu. Dert yanıyordu '' Dolabımda doğru düzgün şey yok, orda yemek yiyoruz orda çay içiyoruz. Orda hallediyoruz diye alışveriş yapmıyor eve. Kocamla oturup çay bile içemiyorum evimde. '' diye. Feci kavga çıkıyormuş çünkü. Daha çok şey var da, neyse. Arkadaşım reflü olmuş sıkıntıdan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…