- 27 Temmuz 2020
- 1.412
- 1.264
- 63
- 34
Seni o kadar iyi anlıyorum ki ,bizde benzer şeyler yaşadık isteme olmadan sordular ne istersiniz diye annemde babamda biz de evlat sahibi oluyoruz sizde evlat sahibi olcaksınız öyle parayla altınla ölçülcek şeyler değil onlar mutlu olsun bizim isteğimiz bu siz ne takmak isterseniz karışmayız dediler ve gerçekten karışan ,şu kadar bilezik alıncak koç gelcek diyebilen insanlar değiller , istememde kelepçe takıldı nişanda set , geçen bayram oldu kayınvalidem kendi söyledi elbise alalım diye dedim yasak var zaten evlerde olcaz bu dönemde mağazalara girmek doğru olmaz internetten geç gelir sonra alırız dedim , bu bayramda yine kayınvalidem söyledi kendin seç benim aldığımı belki beğenmezsin diye coronadan dolayı korkuyorum ve aynı zaman da 6 gün çalışıyorum nişanlımında benimde fırsatımız olmadı var evde giymediklerim giyerim dedim giydim sorun etmedim ,bizim de akrabalar soruyor ailemde şakayla karışık sordu koç gelcek mi diye bende nişanlıma daha önce söylemiştim bizde öyle adet yok diyip geçti kızdım yani o zaman bende sizin adetleriniz bana uymuyosa yapmıyım dedim neyse ,kayınvalide kayınpeder bayramda bize geldiler onlarada akrabaları söylemiş nişan koç u götürmüyo musunuz diye yoo istemediler diye gülerek anlatıyor ondan sonra da diğer geline de yapmadık diyor yapmadınız da belki bu insanların adeti ve bu söylenmez ki gelir yani bilmiyo olsa neyse de bilip de yapmamak insanı saymamak anlamına geliyo yoksa koç bilezik değil mesele, insanın tuhafına gidiyo haklısın bende onların adet diye direttiği bişey olursa ki olucak zaten yapmıcam nedenini sorarlarsa da söylicem hep kırıl hep sus hep sabret bir yere kadar bazı insanlara uygun dille bende burdayım demek gerekArkadaşlar merhaba. Son iki gündür o kadar çok üzülüyorum ki. Lütfen bana bir akıl verin.
Iki hafta önce sözüm, nisanım oldu. Biz söz dedik ama sonrasında nisana gerek yok die konuşuldu. Söz olduğu için de sadece yüzükler takıldı. Ama babannem yüzük haricinde söz bilekligi takılmasını beklemiş ben de karşı tarafa böyle bir şey dememiştim. Ama babannem onlara takmanız gerekirdi dedi. Onlar da istenmedi ki dedi. Istemeye gerek olmaz ki siz kız alıp kız vermişsiniz bunlar bilinen şeyler dedi. Biz yaşlı işte diyip gülüp geçtik bakarsanız hiiiç takilmadik da annem de sorun etmedi.
Biliyorsunuz bayram oldu. Annem bayramda koç bilezik gelir ve gelin giydirilir dedi. Aşırı sinirlendim biz asla böyle bir şey istemeyeceğiz dedim. Annem de sen oğlana bir bahset hoş soylenilmez ama belki adetlerimizi bbilmezler dedi. Anne gerek yok dedim. Ama baktım annemle aram kötü oluyor. Biraz bahsettim nişanlım annesine demiş ki anne gelinine bayramda ne alacaksin. Alırım bir elbise demiş. Anneme dedim koç hadi olmaz uzaktalar ama bir sy takılması lazım dedi. Dedim anne istemem biz soyguncu değiliz. Zaten nişanlıma bizde boyleymis demistim bir daha da demem d3dim. Gönüllerinden elbise geçiyorsa elbise olsun. Derken o süreçte bizim orada nişanlanan aile vardı baktık kapılarında koç. Annem dedi bak yok öyle adetler diyorsun ama yapan yapıyor dedi. Yine annemle bir kavga.. van dan teyzem arıyor bayramda ne gelecek diye soruyor es dost soruyor. Neyse bayram geldi ben bayramın 3. Günü 15 saatlik yoldan geldim annesinin babasının eline gittim bir saat bile uyumadım. Hicbir şey alınmamıştı. Elime de bir sey verilmedi. Bakın lütfen yanlış anlamayın asla beklentim olmadı benim umrumda da degildi. Ama biliyorum annem soracak onunla çok kavga ettim üstümde baskı oldu. Neyse bayram.bsitti annem aradı alındı mi jizim bir şeyler dedi yok anne dedim. Is yerine gittim baktım herkes oo yeni gelin bayramda da neler alındı de bakalim denmeye başlandı. Dedim ki demek ki var böyle bir şey. Anneme yüklenmekte haksızım. Gönlü hoş olsun çok zor değil ki bir şey almak. Koç bilezik olmasın ama bir küçük üst baş da alınırdı dedim. Nişanlıma dedim ailem soruyor bunaldim. Annem siz gidin alın benim aldigimi beğenmez dedi bana dedi.
Ben de dedim ki canım.mesele cüzdan değil ki mesele birlikte yapmak ya kendi alsın kendi versin. Ya da beni o çıkarsın beraber yapalım. Aslında şu da olurdu beni arasa dese ki kızım ben çıkamıyorum işlerim oluyor sen gönlünce giT bak. Bunu bana değil oğluna diyor ben de ya o almak istemiyorsa nişanlım kapıyorsa dedim. Dün nişanlımla büyük tartıştık.
Dedim bak bayram bitti gözüm yok bunlar da ama tek değilim ailem soruyor. Insanlar soruyor. Milleti geçtim ama annem bu usuldür turkiyenin her yerinde var hiçbiri olmasa giydirmek gerekir diyor dedim. Başladı biz almadık diye usulsüz mü olduk. Benden beklentin mi vardı benimle konuşurken nisanlanirken dedi. Ben de beklenti derken e olması gereken olmayacak mı dedim. Olmayacak sana hiç bir şey olmayacak yapılmayacak dedi sinirle. Dedim ben günlerce senin için ailemle kavga ettim kendim kırıldim seni kırmadım. Ama sen bana bunları dedin öyle mi dedim. Hep arkandaydim aman istemeyelim şu bu diye ama artık arkanda değilim dedim kapattım.
Nişanlıma o kadar kırıldim ki ben ne paragozum ne kimsenin bir şeyine muhtacim. Ama usulunce gelip ısıtıyorsalar ailem de veriyorsa bazı şeyler de düşünülür. 'taki yok giysi yok annem diyor bu nasıl gelin olmak. Asla bu zihniyette değilim ama napayım anneme daha nr kadar sus diyeyim.
Neyse akşam annesi beni aradı yarın çarşıya çıkalım kı dedi sesi de çok bozuktu. Tamam dedim. Ama telefonu kapatır kapatmaz deli gibi ağladım o kadar utandım ki olmasaydı hiç ağzımı açmasaydım kendimi küçük düşmüş gibi hissettim. Bugün buluşacağız.napicagimi hiç bilmiyorum ve burada da tekim ailemden kimse yok uzak şehirdeyim.
Nişanlımla bugün konuştuk sen gelecek mısın dedim. Nereye dedi haberi yokmuş annesinin beni aradığından. Peki dedim. Dün için beni çok kırdın o sözlerinle dedim. Ben yanlış hicbir şey yapmadım dedi. Yine tartıştık. En çok buna üzülüyorum. Ben çok kırıldim. Gerçekten arkadaşlar her ne kadar biz maddi düşünmesek de aile işte önemsiyor. Onun da bunu düşünmesi gerekmez mi? Annem gercekten kimseden bir sy isteme meraklısı değil. Ama o da hevesli gelin olarak onemsenmemi bekliyor. Evet parayla önemsemek olmuyor. Ama biliyorum çok eminim ben nişanlıma ailem bana sorup duruyor demesem kayinvalifem beni aramayacaktı.
Hem çok utanıyorum hem çok üzgünüm. En çok da nişanlımla aramın böyle olmasına. Hep ben alttan alıyorum. Aile apartmanında yaşayacagiz diyor bana istememe hakkı bile vermiyor. Bayramlık annemler usuldür diyor diyorum gereksiz şeyler diyor. Tek degilim3 ki.. aile bir kez olsun anneme adetimiz ne diye sormadı bile. Hadi erken diyelim. Oğluna demek yerine bana da diyebilir siz beğenin diye. Kendimi çok yalnız hissediyorum. Ne hissetmeliyim ne düşünmeliyim bilmiyorum. Çok uzun yazdım kusura bakmayın o kadar doldum ki.. ben napsam bugün size sorayim istedim.