Mutsuzum.. uzgunum.. boyle mi olacakti?

Seni o kadar iyi anlıyorum ki ,bizde benzer şeyler yaşadık isteme olmadan sordular ne istersiniz diye annemde babamda biz de evlat sahibi oluyoruz sizde evlat sahibi olcaksınız öyle parayla altınla ölçülcek şeyler değil onlar mutlu olsun bizim isteğimiz bu siz ne takmak isterseniz karışmayız dediler ve gerçekten karışan ,şu kadar bilezik alıncak koç gelcek diyebilen insanlar değiller , istememde kelepçe takıldı nişanda set , geçen bayram oldu kayınvalidem kendi söyledi elbise alalım diye dedim yasak var zaten evlerde olcaz bu dönemde mağazalara girmek doğru olmaz internetten geç gelir sonra alırız dedim , bu bayramda yine kayınvalidem söyledi kendin seç benim aldığımı belki beğenmezsin diye coronadan dolayı korkuyorum ve aynı zaman da 6 gün çalışıyorum nişanlımında benimde fırsatımız olmadı var evde giymediklerim giyerim dedim giydim sorun etmedim ,bizim de akrabalar soruyor ailemde şakayla karışık sordu koç gelcek mi diye bende nişanlıma daha önce söylemiştim bizde öyle adet yok diyip geçti kızdım yani o zaman bende sizin adetleriniz bana uymuyosa yapmıyım dedim neyse ,kayınvalide kayınpeder bayramda bize geldiler onlarada akrabaları söylemiş nişan koç u götürmüyo musunuz diye yoo istemediler diye gülerek anlatıyor ondan sonra da diğer geline de yapmadık diyor yapmadınız da belki bu insanların adeti ve bu söylenmez ki gelir yani bilmiyo olsa neyse de bilip de yapmamak insanı saymamak anlamına geliyo yoksa koç bilezik değil mesele, insanın tuhafına gidiyo haklısın bende onların adet diye direttiği bişey olursa ki olucak zaten yapmıcam nedenini sorarlarsa da söylicem hep kırıl hep sus hep sabret bir yere kadar bazı insanlara uygun dille bende burdayım demek gerek

Olmuştur valla , böyle şeyleri okudukça daha da korkar oldum

İtiraz etmiisindir bu duruma inşallah. Böyle erkek ailesi çok. Benim nişanlımın ailesi de tek kuruş birşeye karışmadı. Bana da yaşlanınca bakarsın diyor kadın. Yüzüne tükürülecek insanlar

Takı meselesine bir şey demeyeceğim ama aile apartmanını çok çok çok ciddi bir şekilde düşünün derim.Çok gördük evlenmeden önce kıyamayanları üstüne titreyenleri. Evlilik çok başka o evin içerisine girince anlaşılıyor ancak.Sonra çıkıp ben bu adamla mı evlendim diye kendinizi sorgular bulmak istemiyorsanız tavrınız net olsun.

Bende bu kafadayım maalesef , banyoya sepet alıncak diyo ki kayınvalidem ben baktım sen belki beğenmezsin sana parasını vereyim sen al içimden diyorum ona bari karışma diye ama onu ben aldım bunu ben aldım diye aldıklarını söylemeyi seven biri o yüzden istemiyorum ben kendimi muhtaçmış gibi hissediyorum ,dediğin de doğru herşeyi kendin yapınca da enayi yerine konuyosun ,şimdi ben bişey istemiyorum diye bana tavır alıp eltim de düğün kıyafetini onlara aldırdı diye bak gizem ablan şunları aldırdı diyo ben acıyorum bir kez giyceğim bir elbiseye 3.000 tl benim düğünüm için kendine elbise aldırdı ben kendi kına elbisemi yarısına aldırdım bide onların ısrarına

Aa evet o şahsın annesi de yemeklerini bende yerler giderler evlerine diyomus. Bakin işte hep aynı model
Koloni gibi yasayalım.oglusum evlensin ama dizimizin dibinden de ayrılmasın mantığı

Arkadaşınıza çok geçmiş olsun inşallah çözmüştür sorunlarini

Aileni karıştırma onun ailesinide . . Bu sizin hayatınız . . Ama tabiki talepkar ol nişanlına karşı ( masraflı kadın değerli kadındır derler ) ben asla beceremedim bunu ama böyle olanlar el üstünde .
Gerçekten öyle mi ya şu kabuğu bir türlü kıramadım , öyle olanlar el üstünde evet cidden

Hiç hatirlamak istemediğim üstüne katlarca toprakla orttugum kendi hikayemden bahsedeyim. Bahsetmeden şunu demek istiyorum kurban olayım git kurtar kendini. Adam daha ne desin kuzum, ben senin arkadayim diyememis dememiş daha şimdiden.
Aynen böyle bir ilişkim vardı tam 4 sene sürdü. Üniversite yillarimda.. ne okuduğum üniversiteyi anladım ne de en güzel geçmesi gereken yıllarımı. Çok iyi mesleği olmasına rağmen öğrenci olmama rağmen hep giden hep hediye alan bendim. Başlarda utanirdim sonra söylemeye başladım aldığım cevap ben böyle şeylere para harcamayı sevmem. :)
Salak ben kendi degersizligimi örtmek için zorla kavga kıyamet aglamakla hediye aldirtirim :) ihtiyacım olduğundan değil kendimi kandirmak istediğimden. Ailesi geldi aynı rezil kepaze insanlar. Sözde de ahlak abidesi hepsi. Ne yol bildiler ne yordam. Hiçbirisi için hiçbir değerim yoktu. Gene kandırdım kendimi. EVLENİNCE DE BOYLE OLMAYACAK SONUCTA böyle kandırdım hep. En son tayin istedi ailesinin alt katına :) aile apartmanina aynen senin hikayemde ki gibi kaçan abisinin ve yengesinin yerini doldurmaya. Ama yeter dedim. Artık yeter diyip tek sefer de bitirdim. Aldıkları bir yüzük vardı zaten. Onuda kargoladim. Ne ailesiyle ne kendisiyle ne ailemi muhattap ettim nede kendim muhattap oldum. Canim acımadı. Acidi kuzum hemde nasıl. İş yerinde kendimi WC ye kilitleyip saatlerce ağladım. Evde banyoya kilitleyip ağladım. Gün geldi nefes alamadım doktorlara gittim. Ama oldum mu ölmedim. Şükür namazı kıldım şükür orucu tuttum. Adagim var şükür kurbanı da keseceğim.
Bana gerçekten değer veren insanlarla tanıştım. Vay be sevilmek böyle bir şeymiş dedim. Aklımda dahi yok konumu okuyunca bir an hatırladım o günleri. Çok mutluyum çok şükür. Bir anlıkta gözümü açan Rabbime şükürler olsun. İnsan kendini ateşe atıyor ama ateşe yürürken hissetmiyor.
Canin acıyacak belki 2 ay ama sonra tüm omrun heba olmayacak.
(Atanma konusu da aynıydı sen atan alırız sen atan istediğimiz tatile.gideriz.... cimri insan klasiği. Ama yalan ataninca ilk hedefi maaş kartın olacak )

Maksadım sizi kırmak değildi ama ailenizde abartmış sanki birazcık sonuçta evlenmek mutlu olmak için yapılır. Yettiği ölçüde nişanda hediye alınır ama yok Koç bekle yol bilezik bekle böyle çok mutsuz olursunuz. Bunların sonu gelmez ki

Cok dusuncesizler bence annen ne istiyosa soylesin yaptrsin nisanlinda arkanda durmicak bi tipe benziyor bence herkeste oluyor bunlar adet usul neysr yapsinlar bnce

Ama bu da doğru
Genelde ne kadar verici olursan o kadar tepene çıkmaya çalışıyorlar.
Orta yolu bulmak gerek çok yüz göz olmadan

Gerçekten öyle mi ya şu kabuğu bir türlü kıramadım , öyle olanlar el üstünde evet cidden
Valla bende asla masraflı bi kadın olamadım , beceremedim ama inan bana nazlı ve istediğini yaptıranlar değerli oluyor . Ama bununda ayarını bilmek dozunda yapmak lazım sanırım .
Ama asıl konuna gelirsek ailelerin karışması sizi asla mutlu etmez . Aileniz hep arkanızda olsun saygısa asla kusur etmeyin karşılıklı . Ama sorunları aileye taşımayın ve çok kopma noktaaına gelmedikçe karıştırmayın . ve iyi ölçüp tartın nişanda sorunlar patlak vermiş . . Evlenirsem gerçekten mutlu olur muyum diye sorun kendinize

Burda bir konu vardı. Öğretmenmiş kadın, atanamamış. Özel bir kuruma başvurmuş kocasının zoruyla, hamile halde, riskli hamilelik üstelik. Kocası da çalışırsan herşeyimiz olur diyormuş. Kadını aşağılıyormuş falan bir de, çalışmayacaksan baban seni boşa okutmuş diye.

Yıllardır görüşmüyoruz. Ama hala aynı binadalar. Bir tarafın susup kabullenmesi ile çözülmüştür ancak.

Siz ne yaptınız peki.2 çift laf etseydiniz.çok sinirlendim
Siz hiçbir adete uymadınız şimdi ne adetinden bahsediyorsunuz dedim. Yapmadım hicbir dedigini. Ben yapmadigim halde sinir oluyordum. Konu sahibinin nisanlasinin tavirlarina bakilirsa onlarin her dedigi yapilacak.

Nişan döneminde böyle olaylar olması iyi oluyor. Nişanlım dediğin kişiyi de tanımış oluyorsun. Verdiği tepkiler bir anda seni soğutuveriyor.
Bakın ben kendi adıma ailemle sevgilimi tanıştırdığımda, ailemin de sevgilime höt höt davranmasını değil, saygı duymasını beklerim. Aynı şeyi sevgilimin ailesinden de beklerim ama. Bana saygı duyacaklar, kıymet verecekler. Ha ama koçmuş bilmemneymiş bunlar eskidenmiş. Eskiden insanlar daha zengindi. Ülke olarak gitgide fakirleşiyoruz. Bi şeyleri isterken de biraz üsturuplu olmak lazım. Onu da alsınlar bunu da alsınlar onu yapsınlar bunu da yapsınlar demekle olmuyor.

Ha amaa karşı tarafta saldım çayıra mevlam kayıra gitmeyecek. Üstüne vazife olan şeyleri yapacak. Ama eksik ama fazla. Maddi imkanlarını aşıyorsa geliniyle konuşacak, şunu şunu yapabilirim diyecek iyi niyetli bir şekilde. Bayram geçtikten sonra e iyi madem elbise almaya gidelim demicek. Hem bayramda elbiseye ne gerek var onu da anlamadım. Çıkarım ben kendi paramla alırım elbiseyi zaten. Çocuk muyum ben beni bayramlık giydirecekler.

İlk olarak fazla ve saçma maddi isteklerden ötürü siz hatalısınız. İkinci olarak karşı tarafta istenmese bile ufak tefek bile bi şeyler almalı, almaktan kaçmaya çalışıp cimrilik yapıyor, üçüncüsü nişanlı zaten höt höt benim dediğim olsun istiyor, aile apartmanı falan ne gerek var. Totosuna güvenmiyorsa ev kuramayacaksa o zaman evlenmesin nişanlın. Bahane üretmesin. Sen atanamadın o yüzden kusura bakma geçinemeyiz burda oturacağız diye bi şey yok. Benim çalışmayan arkadaşlarım var hiç de eşleri aile apartmanında yaşamak istemedi. Sizin nişanlı ofsayt.

Ayyynen öyle arkadaşım. Karakterler bu kadar mı benzer. Vallahi aynı laflar. Bana göre birşey yok AMA Baban seni boşa mı okuttu. Baban bir sürü masraf etti. Kendi emeğine yazık. E madem hiç okumasaydin evde dursaydin. İnsan evde sıkılıyor ben misal mutsuz oluyorum az evde dursam......... Benim emeğimi babamin parasını mi düşünüyor çok komik. Kendi cebine girecek 3/5 liranın hesabı bunlar hep. Allah hepimizi böyle insallardan korun uzak tutsun inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…