Mutsuzum.. uzgunum.. boyle mi olacakti?

O zaman yine doğru düşünüyorum bence. Çünkü konu sahibi hediyenin falan lafını yapacağına aile apartmanında kesinlikle oturmamanin lafını yapacak. Hem öyle çok daha fazla değer görmüş olur. Hediyeyle geçici bir mutluluk veya deger olsa da bu evlendikten sonra yüzde doksan sorun yaşayacağı gerçeğini değiştirmiyor. Konu sahibi yanlış şeylerin peşinde. Sanırım ayrılır diye korkuyor öyle bir şey istese.

İşte o dengeyi kurmayı bilmiyorum bende

Bence de bu mızmız bebeği bırakması lazım konu sahibi. Biraz yumuşama göstermiyor, karşı tarafı anlama zahmetinde bulunmuyor, ağlayıp sızlıyor sadece.

Burada o kadar yorum yazılmış, herkes başından geçenleri anlatmış.
Siz neden benim yorumuma takıldınız?
Kuzum bir sürü yorum okudum ama sizin kadar ballandıra ballandıra bana şöyle yapıldı böyle edildi diye anlatanını da görmedim. Kızcağıza ne faydası var Allahaşkına. Zaten üzgün zaten kırgın.

Allah aşkınıza orada daha şöyle takıldı böyle altın yapıldı diye yorumlar var.
Ben sadece bayram kısmıyla ilgili olanı yazdım.
Tüm gelin serüvenimi anlatmadım.
Ayrıca dost acı söyler demişler.
Ben tamamen onun gerçekleri görmesini istediğim için öyle yazdım.
En sonunda da gülmemin sebebi komikti yazdıklarım o yüzden.
Şimdi ağlar üzülür ama ileri de güler.
Bende konu sahibinin gülmesini istiyorum.
Sizi neden rahatsız etti, inanın anlamadım.

Altından haberiniz var mı? Ya da ailenizin haberi var mı? Belki durumları yok. Bayramda bilezik koç vs bunlar hayatın toz pembe zamanlarında isteniyordu sanırım. Her neyse hayat çok zor.

Adet adı altında tamamen saçmalik. Benim kardeşim evlendi iki sene önce ben farklı bir şehirde yaşıyordum o zaman neyse bayramda bir gittim bizim evde iki torba kıyafet bilezik falan. Çikolata kolonya alındı gidildi kız evine. Ailemin bana bile yapmadığı şeyleri geline yapması beni kırdı. Alt tarafı evlilik kıyafetinden çantası ayakkabısına kadar damat tarafının alması en büyük sacmalik. Sonra geçen sene ben nişanlandım, nisandan sonra da iki bayram geçti ne böyle isteklerim oldu ne de eşimin ailesi böyle şeylerle geldi. Gül gibi geçinip gidiyoruz. İki parça çaput için kimsenin kırılmasına gerek yok bence. Siz nişanlınıza bakın, iliskinizi tanıyın evlenene kadar böyle şeyler kafaya takılmayacak kadar saçma bence

Bana göre önemli ve düşündürücü olan tek bisey varsa o da nişanlının sana olan tavırları..

Aile apartmanında ısrar ettiği için deli gibi sevdiği halde ağlaya ağlaya vazgeçen bi arkadaşım var. Şuan başkasıyla evli ve gayet de mutlu.İyi ki isteklerini kabul etmemişim diyor

Taviz tavizi doğurur.Lütfen iyi düşün

Bence de bu mızmız bebeği bırakması lazım konu sahibi. Biraz yumuşama göstermiyor, karşı tarafı anlama zahmetinde bulunmuyor, ağlayıp sızlıyor sadece.
Bencede adamda ciddi sorunlar var. Ben seni üzerim diye ağlamak nedir. Insan gibi otur konuş. Karşı taraf senden ev araba bi küp altın filan istememiş. Durumun yoksa da insan gibi yok de. Ya bağırıp kızı ağlatacak yada kendi ağlayacak.
Bir iş nasıl başlarsa öyle devam eder. Sizin iş olmamiş konu sahibi.

bak canim benim örf ve adetlerin devam etmesi ettirilmesi kimseyi paragöz yapmaz..bunlarda utanilacak bir sey yok.
ayni adet bizde de var.
bayramda gelin evi ziyaret edilir ve kurban olmasa da bir ceyrek ya da bi ziynet ya da imkanin ne ise hediye edilir.
bunlari biz bilmiyoruz ama aileler biliyor..anneni boşuna kırmışsın.
nişanlının ailesi bunlari bilmiyor ise ogrenmeli sormali..ailelerinde hic mi ornek teskil edecek bi düğün yok.
mesafe uzak sanırım onlarda bunun avantajını kullanmış.
sana yapılan alınan hic bir sey seni kucultmez dilenci yapmaz bilakis onları yüceltir kaldiki sizde zaten kanatkaar insanlarsiniz sanirim deve isterim külçe altin isterim dememissiniz ki..
hamama giren terler hesabi üzerlerine düşeni yapacaklar bu sana verdikleri değeri de gösterir bi yerde..
ama maalesef kolaya kacacak bi aile gördüm nişanlınin ailesini..

Ama şöyle düşünün. Bebeği olan birine bebek görmeye giderken ufak bi hediye alınır. Yada yeni ev alan birine ev hediyesi. Düğüne giderken evlenen çifte takı takılır. Bi doğum günü partisine davet edilseniz eli boş gitmezsiniz. Kimse sizin aldığıniz hediyeyle takıyla köşeyi dönmez. Ama adettir işte alınması yapılması gerekir. Bayramda geline altın alamazsinda bi kol çantası alırsin. Tamam karsı taraf çanta istemem nerde benim bilezigim derse bu görgüsüzlüktür. Ama ben hiç birsey alamam yapamam diyip işin içinden çıkmakta ayrı bi görgüsüzlüktür.

kesinlikle.
insanlar artik bizde bohca yok demeye de başladı, nişan söz alışverişlerini de..
herkes imkanı dogrultusunda birşeyler yapmali o ayri ama adetlerimizi yok saymamali.
iki taraf karşılıklı istemez ve yapmaz ise bunda bi behis yok elbette.
Nisanli iken 80 yaşındaki kayin validem ben kendisine gitmeden bize bayramlasmaya gelmiş bir ceyrek ve zincir kolye takmıştı.
Annemde bu adeti bilip bana hatirlatti bende yok isteyemem onlar biliyorsa yapar demistim ki sonuc dedigim gibi..buyuklerimiz bu konulara bizden daha cok vakif.
Ben bir zincir bi ceyrek ile kuculmedim ama onlarin beni onemsedigini gördüm bu cok hoş bi davranis.

evet ailen ve çevrenden etkilenmen kötü olmuş istmediğin halde istiyormuşsun konumuna düşmüşsün çok zor durumlar bunlar haklısın
herşeye rağmen net bi şekilde kendi annene gerekeni söyleyip bişi istetmemeliydin ama içinde bulunduğun sıkışıklıktan dolayı kendinide gayet güzel ifade ederek düzgün bi şekilde nişanlınla konuşmuşsun ama onun tavırları ve söyledikleri hiç olmamış bence artık bir tek nişanlının sana karşı olan davranışları olmalı öncelikli düşünme sebebin çünkü onunla bi evlenecek bi ömür geçireceksin ve bu durumları yaşadığın ve bence pekte önemsenmediğin bi ailenin yanında aynı apartmada oturacaksın felaket göz göre göre geliyor benden söylemesi iyi düşün bu kişiyle gerçekten evlenebilir ve mutlu olabilir misin diye bide kesinlikle aynı apartmanda oturmamalısın bu konuda sana seçim hakkı vermemesi bile nişanlının ne kadar despot ve evlenince ailesiyle aynı yerde yaşayınca sana nasıl baskılar uygulayacağının da habercisi gibi. Belki bu basit olay senin bişileri görmen için fırsatta olabilir nişanlınla detaylı herşeyi konuşmalı kendini ifade etmeli ona göre karar vermelisin gibi görünüyor hakkında hayırlısı olsun inşallah çok mutlu olursun

Gerçekten öyle mi ya şu kabuğu bir türlü kıramadım , öyle olanlar el üstünde evet cidden
Sürekli birsey isteyip çingene durumuna düşmeye gerek yok. Ama olması gerekenlerede yok ben istemiyorum gerek yok derseniz karşı taraf maşallah ne kadar gözü tok, ne kadar görgülü bir kız demiyor asla.Enayi muamelesi görüyorsunuz. Hatta sanki siz onlara gelin gitmek için can atıyormuşsunuz o yüzden herşeyden vazgeçiyormuşsunuz gibi algılayıp şımarıyorlar, bi bakıyorsunuz tepenize çıkmışlar.

nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama söylediğiniz adetlerden hiçbiri olmadı bana. bir yerim de eksilmedi, bayram da koç da gelmedi bilezik de istemedim. annenizin biraz maddiyatçı olduğunu düşünüyorum, bu tarz talepler evlilik öncesi çiftlerin aralarını bozmaktan başka bir işe yaramıyor. nişanlınız da annesiyle sizin ailenizin adetler konusunda hassas olduğunu konuşabilir. ben olsaydım yerinizde çok utanırdım nişanlıma ve ailesine karşı.

Koç altın koç altın yazmışsınız o ne diyorum ben de yarım saattir Gram çeyrek yarım, bilmem kaç ayar gibi altının bir türü sandım . Türkiye genelinde olan bir adet değil bence bu. İç Anadolu ve Doğu Anadolu’ya özgü olabilir belki sadece.

Akdeniz’de erkek tarafı gelin tarafına koyun, kuzu, koç vs gönderse nişan atma sebebidir bu. Büyük kavga çıkar “biz fakir miyiz, et yiyemiyor muyuz, bize görmemiş mi diyorsunuz” şeklinde. Et, özellikle kırmızı et önemlidir. Ama bu tarz hediyeler görgüsüzlük olarak adlandırılır. Akdeniz’in içinde bile farklıdır mutlaka bu ama Antalya’da, benim sülalemde en azından böyle.

Konuya dönersek nişanlınız neresinden tutsak elde kalıyor. Yaşayacağınız yere dair fikrinizi almıyor, size saygı duymuyor. Bu basit bir şey değil. Aile apartmanı ya da ailemle birlikte yaşayacağız diye tutturan erkeklerle lütfen evlenmeyin. Yalnız kalıp üreyemeden soyları tükensin.

Geleneklere bağlı bir insan değilim, hayatımdaki insan da aynı şekilde. Ancak herhangi bir geleneğe kalpten bağlı olsaydım, benim için önemli olduğunu söyleseydim, hayatımdaki insan sinirle “olmayacak, sana hiçbir şey olmayacak, yapılmayacak!!” demezdi, diyemezdi. Yani mantıklı bir şekilde sebepler sunmak varken bu şekilde kestirip atan adamla ilişkinizi sorgulamalısınız.

heyatım sözlenmeden önceki borcunu ödediyse şayet en acilinden onu iade et. Minnet duyma duygusal bakma hayat duygusal davranmak için çok acımasız tekme tokat girişiyor hayat insana haberin ola

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…