Mutsuzum.. uzgunum.. boyle mi olacakti?

Bence kıymetin olmaz bu şekil gerçekten bayramda k
Gerçekten kıymetin olmaz bu şekil,bayram koç getirenler takı takanlar gelinine kıymet veriyor ya da eşine..Ne kadar o üzülmesin kırılmasın zorlanmasın diye hareket edersen o ölçüde sen kkrılır üzülürsün

Bu ortak apartman ortak kese olayını da ilk defa burda duydum ben haa gecende bir konu vardi kayinpederi gelinini arayip hesap soruyordu cok para harciyorsun ne aliyorsun diye
Normal. Dışarıdan çok ponçik görünüyorlar de mi? Özeniyoruz bile, ne güzel anlaşıyorlar diye. İçlerine bi girince, abovvv kan revan vahşet.

Hala gitmediysen gitme elbise almaya
Bayram geçti yahu daha ne elbisesi
Zamanında alınacaktı geçti o tren
Ben olsam şu saatten sonra kvyi ararım regl oldum bu durumda elbise deneyemem bayram da geçti zaten der geçerim
Oturur ilişkimi düşünürüm
Nişanlım bana saygısızlık etmişken kv altın kaplama elbise alsa ne olur şu saatten sonra?
Sen bi miktar pasif birisin
Bak bana nişan için elbise alınacağı sırada kv elbiseyi pahalı buldu (gitmişim en uygununu seçmişim bir de) tam kasaya geldik başka bi yerlere mi baksak ki dedi benim surat düştü neyse aldık elbiseyi çıktık hadi çamaşır falan da bakalım dedi yok istemiyorum dedim yüzükleri aldık alışveriş bitti akşam sözlüm farketti durgunluğumu sordu neyin var diye bende dedim annenin o tavrına kırıldım. Aldığımız elbise çok uygundu neden böyle oldu dedim. O da dedi annem hiç görmemiş ki piyasayı bilmiyor bu konuda bilgisiz mazur gör hayatım dedi tamam diyip geçtim
Ertesi gün kv haber gönderiyor görümceyle "megge bi tane daha elbise alın ayakkabı alın" diye. Bende gerek yok teşekkürler dedim sonra bayram geldi bayramlık alcaz sana dediler teşekkür ettim yine lüzum yok dedim görümce darılırım bak dedi gezdik gezdik beğensem de beğenmedim dedim sırf inat ettim aldırmamak için. Kv birşey almadığım için altın kolye almış onu taktı bana bayramda. Ben o ilk hareketinden sonra unutsaydım kendime saygımı kaybederdim. Böyle şeylerde çizgini çekeceksin. Yoksa zerre değerin olmaz benden demesi.

Geleneklere zerre değer veren yoksa oda kesin benimdir bu forumda. Eşim yabancı ve ailem beni onunla evleniyorum diye red etti. Eşim tabiri caizse çöpsüz üzüm aldı. Ama dini bayramlarımizda bana yine de hediye alır, düğün gecemizde kime sorup öğrendiyse duvagimi açtı açarken kendince uygun gördüğü bir takiyi taktı. Hamile kaldım sizde müjde veriliyor diye yine hediye aldı. Doğum yaptık yine öyle. Bence bu gördüğün değerle ilgili. Eşim yabancı sonuçta yapsa yapmaz ama yine de ince düşünüp birilerine sorup öğrenmiş. Aile apartmanı konusuna gelincede sakın ama sakın aynı apartmanda oturma kuzum.

Sizi öyle iyi anlıyorum ki ...
Benzer sorunları bende yaşadım ve en sonunda dayanamayıp söz attım.
Karsı tarafın imkanı olduğu halde senin için hiç birşey yapılmadığını gördüğünde değersiz hissediyosun kendini
Çok haklısın
Ama bunların ardı arkası kesilmeyecek haberin olsun.
Benim annemde senin ki gibi bunlar ne biçim aile diyodu
Eğer devam edeceksen sakın alttan alma ama
Nişanlınında karakteri buysa daha çok üzülürsün haberin olsun
Ana kuzusu adamdan karısına hayır gelmiyor

Ay bıktım eski adetlerin yeni çağımız insanına kabullendirilmesinden, bizimkiler de düğünde kurbanlık alınacak dediklerinde şok olmuştum nasıl istenir ki ne tuhaf şeyler bunlar. Hayır bi de aileyle kavga ediyosun bu isteklerden bi de bu tuhaf olan şu ki karşı tarafa açıklarken bizim adetimizmiş diyip rezil ediyorsun kendini (kendimi kasdediyorum) nolur istenmesin ya böyle istekler. Gelinler mahçup oluyor değeri bilinsin kız alıyorlar derken çağ dışı isteklerle insanı boğuyorlar. İlerde çok ileri görüşlü aileler olmak isterim. Kvler de bu işlere gelini damadı karıştırmasın bir hediye alınacaksa kimse ağzıyla istemesin kv alsın gelinim al desin kız da kimseye adet yerini bulsuncu olarak lanse edilmesin.

Bu konuda gayet modern düşünürdüm. Kendim de evlendim, etrafımda bir sürü evlenen oldu, bu topraklarda bu kadar modern düşünmenin faydasız ve gereksiz olduğuna kanaat getirdim. Annenizin mal düşkünü olduğunu sanmıyorum. Her anne kızına değer verilsin ister, ama annenizin yanlış yaptığı şey eğer böyle beklentileri var idiyse bunu sizi araya sokmadan söz gecesi belirtmiş olmaları uygun düşerdi.bu saatten sonra albşse almaya çıkmanız sizi küçük düşürür bu arada. Ve de bu evliliği iki değil on kere düşünün. Ne kayın aileniz ne de sözlünüz size değer vermiyor. Biraz daha uzatın işleri derim ve de aile apartmanın sakın gitmeyin

Asıl sorun burda hediye filan değil. " Aile apartmanı" ve size sorulmamasi.

Benim eşimin ailesi bana birşey yapmadılar. Ama eşim yaptı herşeyi. İstedim aldık. Ailesini karismadik. Şimdi saygılı ve mesafeli bir ilişkimiz var. Kp benden çok memnunmus oyle demişti bana ben eşimle mutluyum ama eşim ailesini evimize karistimaz. Bana söz ettirmez. Siz aynı binada seviyeyi koruyamazsiniz ve nişanlıniz olacak şahıs sizi korumaz.

Çok merak ediyorum anneniz sizi bu kadar darlarken, kendi üstüne düşen adetleri yerine getirdi mi?
aaa o kadar uzun ki okurken başını unutmuşum, geri döndüm baktım bir de ne göreyim, söz yeter diyip nişan yapmamışsınız. Nişanı kız tarafı yapar. Siz nişan yapmamışsınız, damadı giydirmemişsiniz, saatini takmamışsınız.. babanne bir de bilezik istiyor? Anne bir de koç istiyor? Masrafı erkek tarafı yapacağı zaman adet oluyor, kız tarafı yapacağı zaman gerek yok oluyor:):) kusura bakmayın da ben bu işe çok gülüyorum.

Ben adetlere takılan biri olmadım. Eşimin aileside öyle, benim evliliğimde şunu isterim bunu isterim olmadı, herkes elinden geleni yaptı, ama rahmetli olan annanemin bir lafı vardır. Oğlan evinin sana kıymet verip vermediğini görümcen varsa , ona istediklerinden sana yapıp yapmadıklarından, eltin varsa ona aldıklarını sana yapıp yapmadıklarından anlarsın derdi. Sizde buradan anlarsınız aslında. Kaldı ki bu tür şeyler söylenmeden alınırsa kıymeti var, siz onca laftan sonra kaynanızın peşine takılıp üç parça çaputu aldırınca öz saygınızı kaybedeceksiniz. Ayrıca sen hiç birşeyi haketmiyorsun diyen bir adamla evlenecek kadar gözünüzü neden kararttınız onu da anlamadım. Şu forumda gördüğüm koca merakını başka hiçbir yerde görmedim arkadaş,hep söyledim yine söylüyorum evlilik size değer vermeyen biri ile olunca bir anlamı olmaz eziyet olur Siz beni çok seviyor diye kendinizi kandırıyorsunuz ama yaşayacağınız yerde bile söz hakkı tanımayan, en ufak bir talebinizde size ağzına geleni söyleyen adam sizi sevmiyordur.

kardeşimin nişanındada aynı şey oldu ama bilmiyorlar demekki adetlerü deyip konu kapandı. Benim eskü nişanlımada yaptıklarının az olduğunu söylediler. Böyle şeylere değil aradaki muhabbete önem vermek lazım. Birde karşı taraf zorlanacak mıydı diyede düşünülmeli ben hep onu düşündüm.
şöylede birşey duydum,gelini kv ne kadar sevip beğenirse iyi huylu iyi gelin vs derse o kadar masraftan kaçınmıyormuş. Tek sorun maddiyat olmamalı.

Bu hanımefendi ile aynı kafadayım. Ama ülke benim kafada değil. Bir evin bir kızıyım nişandan sonraki bayramda el öpmeye gittim. Kıyafet falan alınmadı bizde öyle adetlerler yoktur. Koç vardır evet ama o da eskide kaldı yani beni mutlu edecek birşey değil. Ama yine de onlara geldiğimde kesildi. Elini öptüm , bir burma bilezik bir de kolye taktılar bayram hediyesiymiş Dışardan baksanız öyle bir tip değilim ama yapmayın etmeyin durun vs demedim Hee ne eşime ne onlara tek laf dahi etmedim bayramda ne olacak diye , yaptılar Allah razı olsun. Şıklık nezaket 10 yıl geçti hala hatırlıyorum. bu arada eşim egeli yörük , ben iç anadoluluyum aynı adet onlarda da bizde de varmış.

arkadaslar gereken herseyı demısler bende ''aıle apartmanında yasayacagız ve secme hakkı bırakmıyorlar bana'' dedıgız cumleyı okudugumda vucudumun nasıl urperdıgını sıze anlatmak ıstedım
cıddıyetın farkına varın bence ... yanı gercekten dıger meselelerınızden bıle daha onemlı buyuk bır sorun var cunku ortada

Aynen bişi yapmadıklarında kıymetin olmuyor..davetiyemi kendim bastırdım,hiçbişey istemedim,ihtiyacım yoktu kendim yaptım..evim bile vardı k.valide babamın aldığı evle millete hava attı..tek bi eşyası yokken herşeyi beraber yaptık dedi..şimdiki aklım olsaydı zorlardım biraz ki kıymetli olurdum..fedakarlık yaptım diye kimse madalya takmadı ,kendi yaptı demedi..o yüzden ben ne gerekiyorsa yaptırılmasından yanayım oğlan evlendireceklerse biraz masraf yapılsın bi zahmet

Koç adetinin bir sebebi var, geline takılan altınlara kurban düştüğü için kesilir erkek tarafı üstlenerek hediye etmiş olur. Sende altın maltın yok anladığım kadarıyla, nişana gerek duyulmuyorsa nişanlı kız belli olsun derler bir şeyler takılabilirdi. Tartışmalara gelince ne gereği vardı ki diyorum.Çok hırpalamışsın kendini elaleme bu kadar çok önem verme. Tabi şurası da var sözlünün ailesini salla onlardan bir şey bekleme artık ama sözlünle olmaz canım ya bence

Anneniz illa da istiyor ise çıkardım nişanlımla kendime biseyler alırdım bunları aldık derdim iki tarafında gönlünü kırmaz nişanlımla da kavga etmezdim..

Siz de çalışıyormuşsunuz madem küçük bir takı bir üst baş alıp ailenize bunlar alındı diyebilirsiniz, gerek var mıydı bu kadar gerilime hem anneniz üzülmüş hem siz hem karşı tata, yazık. Elalem ne der diye yaşayan tipler asla mutlu olmaz, lütfen dikkatli olun umarım çözersiniz bu durumu mutluluklar dilerim

Çevrenin gazına gelip aranızı bozmuşsunuz gibi bi şey olmuş yani. Biri yazmıştı aynı çevre ilerde kaynananıza gelin temizliğini yapıyor mı da diyecek mesela o zaman da gidecek misiniz?

Kendi kızına altın isteyebilir valla kaynanam kızının üstüne ev bile istese üstüme alınmam. Ben kendimden sorumluyum çünkü. Asla altın, elbise, koç isteyen biri olmak istemem. Eşimle iyiysem ve eşim bana değer veriyorsa gerisi umrumda olmaz. Şu an mesela alışverişiniz olacak ama nişanlınızla aranız kötü. Hangi durum daha tercih edilir sizce? Tekrar ediyorum değerinizi veya öneminizi maddi şeyler üzerinden ölçmeyin hatta ölçtürmeyin kimseye de. Güleryüzleri varsa tatlı dilleri varsa ne âlâ. Yoksa asıl sorun edin.

Nişanlınızın da aile apartmanı baskısı çok yanlış. Sonuçta sizin de yaşayacağınız yer. Söz hakkınız olmalı. Size söz hakkı vermemesı tam bi saygısızlık örneği. Asıl bu tavır bence değer verilmeme örneği. Bunu sorun edin asıl.

Bizim oralarda da var bu adetler. Tamam biz de yaptırmadım ama nolurdu yani sen agzinla istemissin. Senin icin ölürüm diyen adamlar bu islere gelince niye kırk dereden su getiriyorlar. Nişanlım istese gayet güzel şekilde bunu ayarlardı. Bu kadar nazini cekmeyen insan yarin neler yapar kim bilir? Böyle basit bir konuda bile arayı bulamayan insanla evlenme konusunu tekrar düşün bence.
Bir de ailen haklı. Istemeyen fedakarlık yapan kadınların da kıymeti hiç bilinmiyor malesef. Bu nasılsa her şeye razı oluyor gözüyle bakılıyor.

Anneni dinle.Ben dinlemedim anne sus dedım anne 2 parca kıyafet 2 parca altın için nişan atılırmı dedım ? Atılırmış nişan .Dinle anneni .Yapılan her sey sana gösterılen degerdır.Evet adetler vardır .Bu soygunculuk degıldır .Ve sana gösterılen degerdır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…