Mutsuzum.. uzgunum.. boyle mi olacakti?

Evet siz haklisiniz insanda görgü olur. Çok adetlere takılmam olmasa da olur derim ama insan bir kere bunları yasayaack. Bsy yapsalar ölmezlerdi. Tuhaflar
Benim kvde de işte nisanda falan ne yapalım dediler biz de şunu bunu demedik sizde adetler nasılsa oyle dedik. Bsyler koymuş ama ise yarar şeyler değil..mesela tek yastık kılıfı koymuş..e yani bir tane nevresim takımı koyamaz mi insan. Ya da bir tane yorgan diktiremez mi? Hiç birini yapmamışlardı
Ihtiyacim olduğundan değil ama biraz görgü sahibi insan bsyler koyar.
Eitim bana bir çöp vermedi ben ondan sonra evlendim havlu seccade vs bohça hazırlayıp verdim kvdeye de verdim..
Ailemden öyle gördüm. Hediyelesmek gönül almak zor değil

Nişanlın hiç mi düşünmüyor seni anlamadım ki? Benzer şeyleri yaşadım problem olmasın diye hep eşim çözmüştü , bu kadar dallandırıp budaklandırmaya gerek yok ki, nişanlınla alışveriş yapsaydınız bi de ziynet alsaydı sana. Bu adetler var evet ben de biliyorum

İyide bayrammüstü nişan yapılmış birşey takılmamış. Ki takılsada fatk etmez

İlk bayram gelin 15 saatlik yoldan el öpmeye bayrama gidiyor. Bunun için kimsenin birşey demesine gerek yok bir hediye alınmazmı?

sonra grlinim geldi diye sağa sola tanıştırmaya falan götürenler var birde

A Alıp bir bilezik annene taktılar deseydin sussaydı bu kadar kavga stres vb çok gereksiz.
Aile apartmanı olayı başına çok bela olacak bence onun önüne geçin.

Ne güzel sizinkiler anlayışlıymışlar en azından..telafi etmişler,değer verdiklerini göstermişler..biz de düğün alışverişinde gelin ayakkabısına getek yok anne zaten beyaz ayakkabım var onu giyerim dediğimde kadının gözleri parladı..başka bi ihtiyacın varsa onu alalım demek yerine görümceme ayakkabı aldı kurban bayramından bi hafta sonra evlendim bende,ne bi ufacık hediye ne bi bayramlık gördüm..üstelik ne mobilya ne düğün hiçbişeye karışmadılar..Şimdi ben de mesafeliyim yılda 2 kez giderim..bana gösterilen değeri ben de onlara gösteriyorum

Eğer annen başkaları ne der elalem sorunca ne derim diye maddi şeyleri bu kadar önemsiyorsa sakın anneni dinleme aylar geçse yıllar geçse o düğün zamanı yapılan tartışmlar unutulmuyor ve ısıtılıp ısıtılıp önüne geliyor ama yok annen seni düşünsünler sana kıymet versinler diye bh kadar üstüne düşüyorsa anneni dinle vardır bir bildiği ama sakın eşin dostun akrabanın gazına gelmeyin

Senin yerinde olsam gitmem o alışverişe nereye gideceğin ne belli?Şahsen en büyük hatamdır eşimin ailesiyle bohça ve eşya alışverişine gitmek çok garip şeylere şahit olmuştum...Evet böyle âdetler bizdede vardır ama yapmak isteyen sorar yada yapar zaten yapmayana zorlamanın anlamı yok...

Koç bilezik ne bunlar nerenin adetleri türkiyenin her yeri yazmışsın bir de. Ailen paragöz kusura bakma. Diğer taraf da aile apartmancıysa orası da berbat. İki aile de birbiriyle yarışır maşallah.
Doğu'da var bu adetler yalan değil.

Benimde sözlüm nişanlın gibi ama evleneceğin insanı doğru seç derim. Aşk diyoruz evet tabikide o da önemli ama seni mutlu etmeyip ailene karşı küçük düşüyorsa otur düşün derim. İleride evlendiginizde çok daha zor günler bekler seni.

Böyle adetler var mı var. İstemek ayıp ama adettendir sorulur böyle şeyler en başında. Bizim buralarda da bana da saçma gelse de koç da gelir elbise de alınır. Kimse sormaz bile istiyor musun diye. Biraz hevesle de alakalı benim yengem gelini istememesine rağmen yaptı mesela.

Ayrıca oğluyla aile apartmanında oturacak kadar geleneksel bir ailenin gayette haberi vardır adetlerden. İşlerine gelmemiş. Manayla evlilik sonrası fragmanı da göstermiş sana nişanlın. Evlilik olayını tekrar düşün bence.

Çarşıya da gitme sakın işte o zaman paragöz gibi olursun. Adetti bu zamanı geçti daha neyin çarşısı çocuk mu eğliyosunuz de geç.

Aynı durum bizde de vardı. Kaynanaya ne desek bizde öyle şeyler yok diyordu. Eşim elinden geleni yaptı yine, annem ne kadar tatmin olmasa da. Baksana şu hikayedeki paşama, aile apartmanında yaşayacakmış, 3 parça çaputa bile diş sıkıyor '' Sana birşey yapılmayacak'' diyor. Bu adam da yuva kuracak ev çekip çevirecek.

Ya ben adetin olup olmamasına filan değil de karşı tarafın bu kadar burnunun dikine gidip saçma sapan insanlara seni mahçup etmesine üzüldüm. Örneğin ben nişanlıma nişanda saat takmak istedim, beğendiğim saat de pahalıydı epey, annemleri kessem almaz yani , elimde de para yok,arkadaşlarımın nişanlarında hep saat takmışlar özenmişim de yani işin en önemli tarafı bu heves ettim var mı ötesi Bahsettim nişanlıma gittik aldık, o ödedi, ben de yüzük töreni sırasında taktım ona hediye olarak, şimdi o saatten her ay iki üç tane alırım gayet para kazanıyorum ama o zaman bu inceliği yapması çok kıymetliydi.

Aslında bu tırtın sana değer vermediği belli hatta kayınvaliden daha çok düşünüyor seni adamı bırak kvyi al dermişim Belli ki görmezden gelip her zaman yaptığın gibi alttan alıp evleneceksin, şimdiden söylüyorum o zaman şikayet etme beklentiye girme ne olduğunu bile bile lades diyorsun çünkü. Adamın kumaşı belli

Benim kaynanada öyle bizde yok diyordu sonra arabalar için havlu alırken sen almayacak mısın sizin tarafa dedi dedim buda bizde yok

Ohoo konusahibi gün yüzüne hasret kalacak belli ki , bi kamil için bu kadar fedakarlık da ne bileyim,belli ki değmeyecek hem de

Ben adet filan takmadım hiç. Biz gelin olmamışız valla o zaman. Ama ben genel olarak şu kız alma verme olayına karşıyım. Kadınları mal yerine koyan uygulamalar bence artık geçmişte kalmalı bu tarz şeyler. Ama genel olarak iki kültürde benziyosa yapılabilir bilemedim ben nişanlının tepkilerine de çok takıldım. Size değer vermiyor gibi. Hele aile apartmanı deyince koşarak uzaklaşırdım. Fikriniz bile sorulmamış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…