Mutsuzum

Allahim korusun boyle is arkadaslarindan.Konu sahibi sizde bi an once tedavi olunn.En kisa zamanda iyilesirsiniz insallah.

Psikologa gidip tedavisini red eden biri sizin yorumlarınızla hareket edecegine inanıyormusunuz
red dediği tedavi muhtemelen antidepresan ya da antipsikotik tedavidisir. ilk seansta da ilaç tedavisine başlanilamaz. eğer ot gibi yaşamak istiyorsa kullansın ilaçları. yorumunuz çok cahilce kusura bakmayın. destek olacak bir yorum yapmaya gerek yok, zaten ruhsal bozuklukları olan birisine hakaretvari cümleler kurmayın yeter

Haklısınız cevremde sevdiğim saydığım bir
neticede bu ruhsal bir bozukluk zaten konu sahibi de durumdan şikayetçiymiş. bu kadar kırıcı olmaya gerek var mı
Psikologla peki gercekten herkesin kötülügüyle mutlu oldugunuzu söylediniz mi ?
Babanıza Allah rahmet eylesin icinize kapanmanız normal bi durum ama mutsuzluklarla mutlu olmak kaybınızdan dolayı oldugunu sanmıyorum
Ben zaten durum farkındayım canim cok sıkıldigi icin buraya yazdım düşüncelerim sadece bana kötülük oldu emin olun düşüncelerimi herhangi bir eyleme çevirmedim düşüncelerim sadece benim canimi yaktı..Kimse mukemmel degil ve doğruluğunu savunmuyorum size göre cok büyük bir kötülükse lütfen cevap yazmayın çünkü okumak istemiyorum ve bunu daha cok uzuyor

sen de canını sıkma canım yakın zamanda başka bir psikolog bul, sonra da allah bizi böyle empati yoksunu insanlardan korusun diye dua et

Kırıcı olmak istemem ama, herkesin hayatında enerji sömüren ve uzak durulmak istenen karakter tanımısınız. İlaç yazılmış madem, kullanın lütfen. Ve bu süreçte başka insanların hayatlarına etkiniz min. olsun.

Size türlü kotuluk yapan veya gerçekten sadece kötülük yapmak için yaşayan bir insan dusunelim. Hastalık, ölüm hariç -hatta bazen insanlar bunu da katiyor- bu kişinun başına kötü bir şey geldiginde ya da kötü bir şey yaptığında "Allah'ından buldu", "Eden bulur.", "Karma gücünü gösterdi." diye laflar edilmez mı edilir. Ben bunu kast ettim.
Bir insan saf kötü ya da saf iyi de değildir ayrıca. Herkes hata yapar. Hepimiz bazen kötü şeyler düşünürüz. Peygamber değiliz hiçbirimiz ki yeri gelip onlarda bu içsel duyguları ile sinanmislar. Bize düşen hatalarımızı da kabul edip düzeltmeye çalışmak.

Size kotuluk yapmislarmiydi bu insanlar cunku bir insan kendine kotuluk yapmis birinin zarar gormesinden memnun olur ilahi adalet gibisinden

Size kotuluk yapmislarmiydi bu insanlar cunku bir insan kendine kotuluk yapmis birinin zarar gormesinden memnun olur ilahi adalet gibisinden
Evet daha önce cektim onlardan mevki olarak onlardan alttaydım ilk senemde ezildim

Diğer arkadaşın yorumlarından tamamen bağımsız söylüyorum, başka birine cahilce deyip de ot gibi yaşamak istiyorsa kullansın ilaçlarını, kadar cahilce bir cümle kurmak cidden hayret verici. Yazdığı birkaç cümleyle karşınızdaki insanı 10 sene tıp eğitimi almış doktordan daha iyi mi analiz ediyorsunuz, yoksa her ilacın farklı etkileri olduğunu, ilaç tedavisinin psikoterapide güçlü bir destekleyici olduğunu, ilaç kullanmanın ot hünın yaşamak olmadığını bilmeyecek kadar mı cahilsiniz? Ya da psikiyatristin yazacağı ilaç dendiğimde aklınızda oluşan bilgi “ Antidepresan insanı aptal ediyor, sakın kullanma.” yüzeyselliğinden öteye gitmiyor mu? Hayır millete cahil demişsiniz ya o yüzden soruyorum, yoksa kimseyi bilgisi üzerinden yargılamak haddim değil.

Böyle hasetini de görmedim, bunun doğrusu insanların hatalarını örtmek ve onlara yardımcı olmaktır aslında. Başkalarının mutluluğuyla da mutlu olunabilmeli aslında, ben çevremde gülümseyen mutlu insanlar görünce daha pozitif oluyorum ne bileyim... Muhtemelen sevgisiz birisiniz sevgi eksikliği var ve o yüzden "iş" ve "mükemmelliyetçilik" konusuna pek takıksınız. Acilen bir şeyleri sevin.. insan, kedi, köpek, bir çiçek vs.. sevilin.

:) sağlık alanında çalışıyorum bilgimin yeterliliğinden şüpheniz olmasın. genellikle devlet hastaneleri yoğun olduğu için psikiyatristler hemen ilaç tedavisine başlar, terapiyi denemeden. antidepresanin ne kadar ciddi bir ilaç olduğunu bilmiyorsunuz sanirim

Bu insani duygu sana kotuluk yapan birine bisey oldugunda haz duymak yani cokta psikolojk bi hastalik denemez

Haset insanların özsaygısı düşük, kendini yetersiz gören, başka insanlarla yarış halinde olup üste çıkmaya çalışan insanlar oldugunu gördüm. Bu duyguyu yaşamak istemiyorsanız kendi değerinizin başkalarıyla alakalı olmadıgını anlamanız gerekiyor. Yani birilerinin iyi güzel başarılı olması sizi kötü çirkin ve başarısız yapmaz. Sizde değer görmek begenilmek takdir edilmek istiyorsanız diğer insanlara saygı duyup kendinizi sevmelisiniz.

Kiminle yaşıyorsunuz ?

Şuan ne yaşıyorsanız bir süre onu yaşamayın. Kimden ,,neden besleniyirsaniz ona bir süre arkanızı dönün.

Size basit gelebilir ancak bir hobi edinin ve onun üstüne yogunlasin. Akşam düşünecek vakit bırakmayın kendinizde .

Iş çevresinde bütün olan bitene gözlerinizi kulaklarınızı kapatın.

Bunun dışında imkanınız varsa psikoloğa gidin. Sizi söyleyecektir.

Öyle biri olursanız tabii ki kimse sizinle konuşmak arkadaşlık kurmak istemez.
Buraya yazarsınız işte sadece.
Başkasının mutluluğunu kıskanmayıp hasetlenmezsen belki Allah seni de mutlu eder. Ama hasetlenirsen böyle mutsuz, yalnız, tek başına yaşar gidersin yaşamaksa bu.

Ailemle yaşıyorum.Yakinda da cok sevdiğim bir arkadasımin yanına ziyarete gideceğim eminim bu bana iyi gelecek.Dediginiz gibi bazı seylere kulağımı kapatacağım.Psikologa gitmeyi düşünüyorum evet

Son düzenleme:
Cok şükür çevremde beni dinleyen insanlar var yalnız olduğumu düşünmüyorum ben sadece kendimi kısıtlıyorum bu düşündüğüm insanlar yanı sizin haset dediğiniz daha önce bana çektirenler ben o sıkıntıyla konuyu tam yazamamışim buraya yazma sebebimde içim o kadar dolmuştu ki artık patlayacak bir noktaya gelmem kendime daha fazla zarar vermeden fiziken degil bu arada ruhen

Anlatacak kimse yok diye belirtmişsiniz böyle dertlerinizi paylaşacak dostlarınızın olması önemli yoksa konuşanı dinlemek kolay

Terapi alman lazım başkalarının mutsuzluguyla mutlu olmak da ne demek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…