• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nafaka iptal ve soyadı degisikligi

Artık çalışmak bir nevi kölelik oldu kadınlar için. Aldığın maaş zaten bir şeye yetmiyor, evde eş zaten her türlü eziyor. Eşe ne olursa olsun sesimi çıkarmıyordum sırf bu sosyal ekonomik durum yüzünden, hiç olmazsa oğlum arkadaşlarıyla mutluydu, ben de altımda araba gezip tozuyordum. Ama Kv işi bozdu. Kadına katlanamadım. Nafaka konularını okuyunca da içim daralıyor. Benim eş de hayatta para vermez, benim sürünmemi ister. Bir komşu var, kuması var ama para bol diye sesini çıkarmıyor. Bu devirde her şey ama her şey maddiyat. Çocuğunun bir şeyi eksik kalınca da üzülüyor insan.
Evet xok zor gercekten oğluma her sey alamamak beni de üzüyor. İnşallah oğlumun her hakkinin peşinde olucam bundan sonra

Size hakim niyr 600 verdi? Bu adam asgeri masaslo mı gösterd kendini? 600 tl verdikleri karara imza atarken hic mi vicdanları sızlamıyor? Siz calısamıyorsanız ve nafakayı Arttırmanın bi yolu yoksa ve calısma ihtimaliniz de yoksa velayetini verin gecici süreyle babasına… bir cocuk sadece annenin değil babanın da cocugudur.. en büyük sorumluluğu o alsın en büyük harcamaları yapsın.. tabi bu son çare olsun yine de.. nafaka arttırımı ve calısma ihtimaliniz yoksa… cünkü bu paraya saglıklı cocuk yetistirmek mümkün değil
Hakim sordu maaşını asgari ücret olarak soyledi arastirma falan olmadı yani yoksa fazla alıyor. Ne vicdanı benim altınlarımi aldılar elimden, dilekcede goturdu her şeyi yazdilar. Dava aciyorum iste arttirim için, oglumu veremedim yoksa denedim dayanamadim, o kadar pislikler ki rezil ediyolar insanı anneligim kadinligim kalmiyo, bilmiyorm oglumdan vazgecmek istemiyorm bu dava sonunda da saçma bi sonuç çıkarsa nazarı.merhaba bilmiyorm o zaman

Biliyor musun olur ver der. Sonra da çocuğu oraya buraya atar. Anasına danasına falan. Olan da çocuğa olur. Ser sefil olur psikolojisi bozulur. Bendeki pislik bu kadar kötü olmamasına rağmen birkaç gün alıyor çocuk perişan oluyor. Sonra anne uğraşır toparlamak için. Bu da bizim sınavımız deyip hukuksal yönden mücadele edecek muhatap olmayacak birebir. Başka çare yok
İste bunun binasinda 2 ablası var 2de disarda var, onlara guveniyor ama yeri geliyo onlar bile bakmiyo ben oğlum perisa olur diye veremedim iste. Kendisi pc oyunu oynayip kari kızlarla sohbet eden bi tip oype birine birakamam çocuğumu.bakinca çok ilgili gibi ama işte surekli oyle olan biri degil

Erkekler çocuk falan almak istemiyor ki hikaye hepsi
Alacakmış , bakacakmış gibi blöf yapıyorlar ancak.
İstiyorum vermiyorsun ki ‘ye getiriyorlar.

Parada vermiyorlar çünkü, verdiği paranın çocuğa değil anneye gittiğini düşünüyorlar,
Çocuk açta açıkta, anne o parayla keyif ediyor diye düşünüyorlar.

Verdikleri para 2-3 kg kıyma parası.
Hastalığı,ilacı,etkinliği,kitabı,kursu,yeme içmesi mutfak masrafı,okul masrafı,cep harçlığı, berberi,çocukların eve yansıyan faturaları,giyim kuşamı (ki hersene büyüyorlar,yenisi alınıyor bot/ayakkabı vs) , belki bakıcısı, servisi, çocuğun kişisel istekleri vsvsvs

Bir kadın bunların hepsini 600-1000 liraya nasıl yapsın? Kadın evini açıyor,herşeye göğüs geriyor,hayatını çocuğa göre şekillendiriyor,hastalığında başında bekliyor, yedirip içirip bakıyor besliyor, çocuğum mutlu olsun diye dışarı/gezmeye/dışarda bir etkinliğe götürüyor/etkinliğe katılıyor..

Kadın onca şeye katlanıyor, adamların derdi para !
Aman 1 kuruş hakkım geçmesin eski karıma, o da çocuğun annesi, bu çocuk tek benim mi, masraflar ortak olsun, ee ben 50 bin kazansam 20 bini çocuğa mı vercem, sende annesisin sen bak benden ne parası istiyorsun..
Aman bıktım ver çocuğu bak gör nasıl bakılıyormuş, ben krallar gibi bakarım çocuğuma..zaten sen baktığını mı sanıyorsun, çocuğun şu üstüne başına bak ..
Bak beni çocuğa kötüleme bir de, çocuğum diye ses etmiyorum sana bak, çocuğumdan da soğuttun beni, aklın fikrin para olmuş kazanıyorsam kendime kazanıyorum sen benim malımı mı gözlüyorsun.. param varsa sana ne bundan, vermiyorum/vermicem/alamazsın… ben sgk lı bile göstertmedim kendimi nasıl nafaka artırımı yapcan, serbest çalışıyorum ben para kazanıyorum mu sanıosun, ben bu parayı da iyi niyetimden yolluyorum haaa çocuğum diye yapıyorum bak bi dava aç 300 den fazla alamazsın bu işi inada bindirme. Aklın fikrin para olmuş, paragöz, siz kadınlar çocuk yapın erkeği ömür boyu nafakaya bağlayın, siz kadınların gelir kapısı olmuş çocuk yap boşan nafakaya bağla oh ne ala..
Beni bu saçma sapan para mevzuları yüzünden arama ama,
bakamicaksan ağlayacaksan da ver çocouma bon bokorommmm 😏
Boşanmış babaların cümleleri…anca blöfff
Önüne bi kap yemek koyamazlar versek, üç günde sepetliyorlar annene git tamam diye..

Velhasıl, erkekler utanmadan kadınlara diyor
Eee sende annesisin bak /al/yap ozmn benden ne parası istiosun ..
bak ben çocuğumu da göremiyorum.sen bu şansı bulmuşsun , ben iyi niyetimle vermişim, çocuğumu annesiz bırakmadım/kıyamadım… daha ne istiosun ben gibi bir babadan
Diyorlar😂
Herşeyleri sahte, yalan
Dertleri çocuk falan değil onların PARA
Hepsini duydum gerçekten, gören sancak ki malı mülkü var bi havalarda ki sorma, bi maasi var bi de babasinin binasindaki evi. Ya bilmiyorm çok tiksindim bu evlilik islerinden ben ,en zoruma giden de gören bi halt saniyo bunları adam yerine koyuluyolat

Cocuk sadece annenin değil ki ben bazı babanında velayet almasını destekliyorum. Cünkü hep annelerden sunu duyuyoruz “ cocukları bana attı, kendi hayatını yasıyor, gününü gün ediyor” her zaman yıpranan kadın olmamalı .. cocugu babaaya vermekte kötü bi anne olmakta değildir. Bunları toplum olarak aşmalıyız.
Evet çok doğru, bir arkadasimin oğlu babada babaanne bakiyor kiz arabasini aldı gezip tozuyo calisiyo. Ama benim oglum perisan olur orda hergun birine atar djye veremedim bilmiyorm ya belki de iyi olur ama işte yapamadim yoksa gerçekten çok yipraniyo kadınlar, adam bekar hayatını yasarken ben 2.5 yıldır çocuk büyütüyorum üstüne bir de iftira hakaret duyuyorm en busefwr diyosun adamin kanını ne diye buyutuyorum diye

Hakim sordu maaşını asgari ücret olarak soyledi arastirma falan olmadı yani yoksa fazla alıyor. Ne vicdanı benim altınlarımi aldılar elimden, dilekcede goturdu her şeyi yazdilar. Dava aciyorum iste arttirim için, oglumu veremedim yoksa denedim dayanamadim, o kadar pislikler ki rezil ediyolar insanı anneligim kadinligim kalmiyo, bilmiyorm oglumdan vazgecmek istemiyorm bu dava sonunda da saçma bi sonuç çıkarsa nazarı.merhaba bilmiyorm o zaman
Ben arastırılmadan böyle sonuc verdiklerini bilmiyordum . Sizin nafaka yükseltme davasıyla beraber bir dilekçeyle beraber sgk dökümanı bulabilirseniz cook iyi olur diye düşünüyorum. Veya maas beyanının yalan oldugunu is yerine elden müzekkere ile dökümünü talep edin. Muhakkak sonuc değisecektir. Verdiği para 1 kg et parası utanmaz herifin. Öldügünde o hesap günğ geldiğinden kendi cocugu icin bunu yapmanın bedelini nasıl ödeyecekler. Evimdeki hayvana bile bakarken biseylerini eksik yaparsam haklarına girerim onlar bana emanet diye düsünürüm. Biraz vicdan her sorunu çözerdi aslında🥺

Evet çok doğru, bir arkadasimin oğlu babada babaanne bakiyor kiz arabasini aldı gezip tozuyo calisiyo. Ama benim oglum perisan olur orda hergun birine atar djye veremedim bilmiyorm ya belki de iyi olur ama işte yapamadim yoksa gerçekten çok yipraniyo kadınlar, adam bekar hayatını yasarken ben 2.5 yıldır çocuk büyütüyorum üstüne bir de iftira hakaret duyuyorm en busefwr diyosun adamin kanını ne diye buyutuyorum diye
Ztn yalnız yasayan bi kadın olmak bile zorken türkiye şartlarında, birde cocuklı yalnız kadın olmak eminim ki cok ama cok daha zordur. Tabiki anne istiyorsa annede kalsın cocuk. Ama benim etrafımda son zamanlarda babaların nasıl baktıklarını gördükten sonra acıkcası inceden fikrim değisti benim. Ama tabi vicdanlı bi adam ise ..

Adamın kanını büyütmek mi 😳 kendi çocuğun için böyle mi düşünüyorsun gerçekten

Ben arastırılmadan böyle sonuc verdiklerini bilmiyordum . Sizin nafaka yükseltme davasıyla beraber bir dilekçeyle beraber sgk dökümanı bulabilirseniz cook iyi olur diye düşünüyorum. Veya maas beyanının yalan oldugunu is yerine elden müzekkere ile dökümünü talep edin. Muhakkak sonuc değisecektir. Verdiği para 1 kg et parası utanmaz herifin. Öldügünde o hesap günğ geldiğinden kendi cocugu icin bunu yapmanın bedelini nasıl ödeyecekler. Evimdeki hayvana bile bakarken biseylerini eksik yaparsam haklarına girerim onlar bana emanet diye düsünürüm. Biraz vicdan her sorunu çözerdi aslında🥺
Evet arttirimda özellikle isticem zaten maaş ve sgk dökümünü, gercekten vicdan en önemli şey bir insanda. İnsanlar eski eşleri bile mağdur olmasın diye destek oluyo cocuklarina bakıyorlar diye. Benim durumumu bildiği halde bu şekilde davranması beni tiksindirdi. Sonuc olarak ben cocugumuza bakıyorum, kendi alsa çocuğu kreşe vercekti 3 yaşı dolunca yani biliyo maddi manevi zorluklarini bildigi halde böyle yaoinca hirslanjylrum iste bende,

Merhabalar ,çok sıkıntılı 2.5 yılı geride bıraktık oğlumla ve hala daha sorunlar devam ediyor tabiki. Ben artık çok yoruldum ve biseyler yapmam lazım ayakta kalabilmek için. O şahıs oğluma 600 tl ödüyor ve bildiğiniz dilenci muamelesi görüyorum. Ağzı bir açılıyor ne kadinligim kalmış zaten ne anneligim kalıyor. Dedim ki bak dava açmakla ugrasmasam sen bana aylık örnek olarak söyledimnl nabzını olcmek icin,800 falan versen dedim,delirdi birden, sen napcaksin 800u sen kendine istiyorsun o parayı falan dedi.
Neyse simdi şöyle bisey var bu adam oğlumu önceden keyfince alırdı simdi ben görüş gününde gönderiyorum tek, aldığı bisey yok oğluma 2.5 yıldır, ara ara oyuncak bu kadar yani. Ben bisey soyledigimde ondan duydugum laflar artık psikolojimi bitirdi, iste çocuk senin yanında perisan ,ver bak ben o zaman nasıl bakıyorum, çocuk yanında hastalaniyo, yok çocuk zayıf bunun gibi şeyler söyledi en son yine. Bu çocuğu ben büyüttüm ona rağmen anneligime bile saygısı yok. Anca benim psikolojimi bozuyor iyice. Nafaka arttirim davası acacaktim ama artık lanet ettim. Sizce oğluma soyadımı vermek için bir dava açsam ve şunun lanet tek kuruşunu bile almasam bunu da belirtsem kendim bi şekilde çalışıp kazansam kendimle oğluma baksam mi daha iyi ,yoksa böyle bir p.sligin parasının peşinde mi koşsam. Artık oğlumun hakkı falan diy3 bil3 dusunemiyorm o kadar tiksindim ki kurtulmak istiyorum bi tek
600 tl bebeğimin aylık bezime yetmiyor. çok az.800 de az bence. dava açın

Ztn yalnız yasayan bi kadın olmak bile zorken türkiye şartlarında, birde cocuklı yalnız kadın olmak eminim ki cok ama cok daha zordur. Tabiki anne istiyorsa annede kalsın cocuk. Ama benim etrafımda son zamanlarda babaların nasıl baktıklarını gördükten sonra acıkcası inceden fikrim değisti benim. Ama tabi vicdanlı bi adam ise ..
Cocugu alınca ya da biz gorustugumuzde gayet ilgili ama işe gidince binada ablalarina birakiyo, oğlum her geldiğinde bi küfür öğrenmiş olarak geliyodu zaten. Ben hamileyken 2 zihin dışında bisey almamisti çalışıyodm her seyini tek başıma aldım ama asla kiymetim olmadı, Bi kere sende şunu yaptın demedi .bilmiyorm oğlumu bu yasa tek getirdim simdi de ona vermek çok zor çünkü onlar oğlumu bana düşman gibi büyütürlwr. O şeytan ablası, ver cocugumuzu git hayatını kur ,dediğinde anladım velayeti verirsem oglumdan olacagimi

Adamın kanını büyütmek mi 😳 kendi çocuğun için böyle mi düşünüyorsun gerçekten
Tabiki insan her seyi dusunuyo, korka korka büyütüyorum bazen bunlar normal değil mi ,bak en basiti oğluma o kadar emek ediyorum maddi manevi ama babaya gittiginde buraya gelirken agliyo gelmek istemiyor, bende korkuyorum ister istemez

adamın kanı dediğiniz çocuğu siz taşıdınız siz doğurdunuz. Allah korusun boşansam canımı veririm çocuğumu vermem. o ne demek ya

adamın kanı dediğiniz çocuğu siz taşıdınız siz doğurdunuz. Allah korusun boşansam canımı veririm çocuğumu vermem. o ne demek ya
Öyle tabi ama çocuk benim kadar onunda, valla hayat kendini yipratmak için çok kısa, benim annem küçük erkek kardesimi el bebek gül bebek büyüttü. Anneme karşı heo ters bi çocuk oldu şu an 24 yaşında, annem kanserdi hasta yatagina bi kere gitmedi ,böyle nice örnek var. Degiyo mu kendini bitirmek için hayır. Bende çok zorluklarla geldim 2.5 yila ama belki daha nice yıllar var zorluk göreceğim. Şimdi kendime bakıyorum aciyorum halime. Baba kılıkliya bakiyorm bekar adam takiliyo calisiyo yiyo iciyo. Bilmiyorm annelik kadınlık çok zor her sey anneye yukleniyor ama yanlış cok

Tabiki insan her seyi dusunuyo, korka korka büyütüyorum bazen bunlar normal değil mi ,bak en basiti oğluma o kadar emek ediyorum maddi manevi ama babaya gittiginde buraya gelirken agliyo gelmek istemiyor, bende korkuyorum ister istemez
Bu düşünce normal değil. Küçükler şuan babalarını da özlüyorlardır ondan bazen gelmek istemeyebilirler. Sonuçta hiçbir şeyden haberleri yok. Çok açık söyleyeyim aynı durumda olsam bilsem ki gelecek de babalarını daha çok sevecekler onu tercih edecekler, ya da ipsiz sapsız hayırsız evlat olacaklar yine de onlar için babalarının kanı demem kimseye de vermem. Büyük ihtimal çevrenden duyuyorsun böyle şeyler lafı ağızlarına tıka ve senin olan çocukların hakkında bu şekilde konuşmalarına izin verme.

Bu düşünce normal değil. Küçükler şuan babalarını da özlüyorlardır ondan bazen gelmek istemeyebilirler. Sonuçta hiçbir şeyden haberleri yok. Çok açık söyleyeyim aynı durumda olsam bilsem ki gelecek de babalarını daha çok sevecekler onu tercih edecekler, ya da ipsiz sapsız hayırsız evlat olacaklar yine de onlar için babalarının kanı demem kimseye de vermem. Büyük ihtimal çevrenden duyuyorsun böyle şeyler lafı ağızlarına tıka ve senin olan çocukların hakkında bu şekilde konuşmalarına izin verme.
Ya zaten ben annelik görevimi yapıyorum oğlumu Allahin emaneti bilip büyütüyorum. Ben kendim böyle dusunuyorm ama o da yasadiklarimdan kaynaklı, babasını çok sevdim ama hayatımı mahvetti sonucta ondan bir parçayı da sevip yanlış gormekten korkmam çok doğal bence,bunu hissetmeyen anne yoktur diye düşünüyorum

O daha küçük anlamıyordur. Benim 10 yaşındaki oğlum zorla gidiyor görüşmeye şu 18 yalına gelsem de senin soyadına geçsem kurtulsam şundan diyor. 28 aylık kızım baba diye koşup gidiyor deliye dönüyor kaldı ki o herifte bence kızımı sevmiyor oğlumu seviyor. Oğlan olduğu için değil de emeği geçti birkaç yıl. Kızımla hiç vakit geçiremedi hep ben büyüttüm ondan herhalde.
Yani şu an anlamıyor olabilir ama ileride anlar

Öyle tabi ama çocuk benim kadar onunda, valla hayat kendini yipratmak için çok kısa, benim annem küçük erkek kardesimi el bebek gül bebek büyüttü. Anneme karşı heo ters bi çocuk oldu şu an 24 yaşında, annem kanserdi hasta yatagina bi kere gitmedi ,böyle nice örnek var. Degiyo mu kendini bitirmek için hayır. Bende çok zorluklarla geldim 2.5 yila ama belki daha nice yıllar var zorluk göreceğim. Şimdi kendime bakıyorum aciyorum halime. Baba kılıkliya bakiyorm bekar adam takiliyo calisiyo yiyo iciyo. Bilmiyorm annelik kadınlık çok zor her sey anneye yukleniyor ama yanlış cok
Kendini bitirmeye hayatta hic bisey icin değmez o başka bisey. Evlat ble olsa… ama eğer bu sorumluluk size ağır ise, ve baskaısnın kanınu büyütmek olarak düsünüyorsanız gecici velayet verin babaya. Mesala 1 ay babada/ 1 ay sizde gibi… yada daha farklı bi formül. Cocuk bi inatlasma aracı değildir. Babaya velayeti vermekte sizi kötü anne yapmaz. Sonucta cocuk annenin değildir. Cocuk anne- babanındır. Ben bugün cocukla boşansam 1 ay babada 1 ay bende kalacak sekilde bi yola giderdim. Bütün sorumluluğu annenin almamqsı gerektiğini, kadınların bu sorumluluklar karsısında cok ezildiğini görüyoruz. Bir kere geliyoruz bu hayata. Sizde kendinizi cok yıpratmayın

Kendini bitirmeye hayatta hic bisey icin değmez o başka bisey. Evlat ble olsa… ama eğer bu sorumluluk size ağır ise, ve baskaısnın kanınu büyütmek olarak düsünüyorsanız gecici velayet verin babaya. Mesala 1 ay babada/ 1 ay sizde gibi… yada daha farklı bi formül. Cocuk bi inatlasma aracı değildir. Babaya velayeti vermekte sizi kötü anne yapmaz. Sonucta cocuk annenin değildir. Cocuk anne- babanındır. Ben bugün cocukla boşansam 1 ay babada 1 ay bende kalacak sekilde bi yola giderdim. Bütün sorumluluğu annenin almamqsı gerektiğini, kadınların bu sorumluluklar karsısında cok ezildiğini görüyoruz. Bir kere geliyoruz bu hayata. Sizde kendinizi cok yıpratmayın
Evet doğruları bilip uygulamada sorun yaşıyorum işte çoğu kadın gibi. Velayeti ona verip ben görüş gunlerinde görürüm diye dusunmustum bi ara ,oğlum oradayken 2. Günden acı çekmeye başlamıştım ve anladım ki oyle de olsa böyle d3 olsa oğlumu yanımdan ayıramazdim

Back
X