• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Namus hakkında öğüt veren komşu teyze

Konuyu buraya tasimasam saf saf daha hala kötü niyetle dememiştir diye diye kendimi avunduracaktim ama dediğiniz gibi benim eşim bildikten sonra kimse karışamaz. Zaten eşimde pek karışmaz kendisi bana kızar kendini eve kapatma çok gez sabah sporuna çık bana bağlı kalıp beni de bunaltma der adam ama ben böyle insanlar yüzünden hergun çıkarsam laf olur söz olur iyice pskolojimi bozdular zaten gurbete geldim hiç alışamadım. Bu arada teyzenin eşi ve dede hakkında hiç böyle şeyler aklıma gelmedi ama doğru diyorsunuz beni dışarda görüp hanıma anlatması normal degil.
İsterseniz her gün 40 defa çıkarsınız kimse karışamaz, kimsenin karışmasına müsade etmeyin, komşu komşuluğunu bilsin haddini aşmasın, üstelik kalkıyor namustan dem vuruyorlar, ki hepimizin hassas olduğu bir konu, biri kalkacak benim namusuma dair dolaylı laflar edecek, namusumu diline dolayan ister eşim olsun isterse anam babam çok fena yaparım, değil ki komşu örneklemelerle namusuma laf edecek kendine yeni bir ikamet bulmasını söylerim.

Kargocu mesajınızı da yeni gördüm, komşu teyzeniz iyi biri değil, gurbette o şehri bilmeyen tecrübesiz biri olarak görüp sizi evladı yerine koyarak anaçlık yapıyor olsa en fazla diyeceği söz aman çocuğum dünyanın binbir türlü hali var, kapın çaldığında kapının zincirini takmadan bakma, emin olmadan kapını açma der olur biter ama her gelende kapıya dikilip gelen kişi gidene kadar duruyorsa hayırdır teyze namusumu mu koruyorsun ne bu ilgi merak derim, söyledikleri de yaptıkları da ağır şeyler aslında, onlar dikilmese ne yapacağınızı söylemese namusunuz uçup gidecek miymiş ki nedir bu kendini bilmezlik.

3eenelik Evliyim canm sinirlerim bozul du ya buraya konu açmadan kötü niyetinden demiyor diye düşünüyorum hala. Çok saf bir kadına benziyor o niyetle dediğini anlasaydim eğer çok kötü bi tepki verirdim zaten
Bence kötü niyetle söylemiyor kendisi bile kaynatasinin izni olmadan dışarı cikamiyomus böyle bı bakış açısına sahip insandan ne beklersin ki o yüzden kinlenme ama mesafeni koy sadece sana böyle öğüt verirlerse sizin gibi düşünmüyorum bu konuları konuşmayalım rahatsız edici oluyor de kibarca gitsin işte

Bizim dairede kesinlikle komşuluk ilişkisi yok. 3yildie bu dairedeyim sadece karşı komşu bı tane teyze var her konuda yardımcı olur sessiz sakin biraz, evime ben cagirmadigim sürece gelmez , gelse bile çekinir , ben onlara gitsem hizmet eder çekinme kızım der, bilmediğim bir konu olsa yardımcı olur, kayinpederiyle beraber yaşıyorlar kayinpederinden izin almadan bir yere gidemiyor yaşlı teyze, kayınpederi ortalık kötü diye gelinini pek ondan izinsin biryere göndermiyor Muş. Neyse ben bunlara gittiğimde sürekli kızım ortalık kötü , Allah korusun, dışarda fazla gezme kötü insanlar var, sürekli bu öğütler kötü bişey demiyorlar zararsız insanlar ama beni rahatsız ediyor, kendimi sorguluyorum Allah Allah ben çok mu geziyorum diye, iste geçen şuraya gitmisin esim seni görmüş bende o gezmeye gidiyor dedim dedi bana. Bugün eve çağırdım bi isim vardı çekinerek geldi , benim binadan samimi olduğum komşu var yeni tanistik gelip gidiyoruz geziyoruz, bana şöyle bir örnek verdi kendisinden, eskiden binadan ev sahibim vardı herkes çok iyi birisi diyordu kadına bikac yanlışları vardı o yuzd n kimseye iyi demiyceksin ortalık kötü kendine dikkat et kötü yola alistirirlar kızım dedi bana. Yok geçen seni kayinpederimle dışarda koşarken gördük biz yalnıs anlamayız ama başka birisi bu nereye koşuyor diye kötüye yorar kızım ortalık kötü artık dedi. Şimdi ben bu teyzeye dedeye bişey diyemiyorum , gerçekten iyi insanlar ama bu tarz öğütleri beni rahatsız ediyor niye böyle öğütler veriyorlar, rahatsız oluyorum artık ama kötü niyetle soylemediklerini de biliyorum
Anne babamin apartimaninda boyle bir teyzem vardi, severdim ama rahatsiz olurdum. Sonra bir gun evde kimse yokken, kizinin erkek arkadasi geldi. Dedikoduyu en cok yayacak birine iletiverdim, teyzem de sus pus oldu 😂😂

Anne babamin apartimaninda boyle bir teyzem vardi, severdim ama rahatsiz olurdum. Sonra bir gun evde kimse yokken, kizinin erkek arkadasi geldi. Dedikoduyu en cok yayacak birine iletiverdim, teyzem de sus pus oldu 😂😂
Şuan olayı eşime anlatmak uzereyim hanımlar tutamıyorum kendimi canım çok sıkkın bugün özellikle tepki gostermedigim icin

İsterseniz her gün 40 defa çıkarsınız kimse karışamaz, kimsenin karışmasına müsade etmeyin, komşu komşuluğunu bilsin haddini aşmasın, üstelik kalkıyor namustan dem vuruyorlar, ki hepimizin hassas olduğu bir konu, biri kalkacak benim namusuma dair dolaylı laflar edecek, namusumu diline dolayan ister eşim olsun isterse anam babam çok fena yaparım, değil ki komşu örneklemelerle namusuma laf edecek kendine yeni bir ikamet bulmasını söylerim.

Kargocu mesajınızı da yeni gördüm, komşu teyzeniz iyi biri değil, gurbette o şehri bilmeyen tecrübesiz biri olarak görüp sizi evladı yerine koyarak anaçlık yapıyor olsa en fazla diyeceği söz aman çocuğum dünyanın binbir türlü hali var, kapın çaldığında kapının zincirini takmadan bakma, emin olmadan kapını açma der olur biter ama her gelende kapıya dikilip gelen kişi gidene kadar duruyorsa hayırdır teyze namusumu mu koruyorsun ne bu ilgi merak derim, söyledikleri de yaptıkları da ağır şeyler aslında, onlar dikilmese ne yapacağınızı söylemese namusunuz uçup gidecek miymiş ki nedir bu kendini bilmezlik.
Mine abla ben biraz laf sokma ve insanların kötü niyetlerini çok geç anlayan bir insanım genel olarak herkese güvenirim kendimi kaptiririm mesafe olayını pek ayarlayamam. Şuan da komşu teyzeyi bana imalarda bulunacak müsade ettiğim için kendimi savunmadigim için canım çok sıkkın bu konuyu eşimle paylaşmak istiyorum

Kayınpeder belli ki hep sizi gözetliyor..
Nefret ediyorum ahlak bekçiliği peşinde koşan namussuzlardan..

"Size ne ya? Siz kim oluyorsunuz ki insanların ne yaptığını, ne giydiğini, kiminle konuştuğunu, nereye gittiğini sorguluyorsunuz? Asalak gibi insanları takip edip duracağınıza kendi işinize bakın. Böyle uyarı adı altında sorgulayarak kötü niyetinizi açığa çıkarıyorsunuz. Asıl namussuzluk başka kadınları takip edip laf söz yapan adamın yaptığıdır" diye çemkir bak bir daha konuşuyorlar mı?
Bu konuyu eşimle konuşmak istiyorum

Yaşlılar çoğunlukla böyle,kendi gençlik zamanlarında o yıllarda genç kızların kadınların sokakta koşması,mecbur kalmadıkça dışarı çıkması,yolda gülmesi bazı yerlerde ayıp sayılırmış onun gençliğinde de öyledir,kendince iyiliğinizi istiyordur işte. Hatta bazı lafları vardır;
''Kız kısmı öyle akşam camdan bakmaz,aranıyo derler.''
''Biri seni kolundan tutsa köşeye çekse adın çıkar seni almazlar.''
''Kız kısmı öyle yolda koşmaz sesli gülmez.'' vs vs uzaar gider, ben duymamazlıktan geliyorum öyle olunca :D

Yaşlılar çoğunlukla böyle,kendi gençlik zamanlarında o yıllarda genç kızların kadınların sokakta koşması,mecbur kalmadıkça dışarı çıkması,yolda gülmesi bazı yerlerde ayıp sayılırmış onun gençliğinde de öyledir,kendince iyiliğinizi istiyordur işte. Hatta bazı lafları vardır;
''Kız kısmı öyle akşam camdan bakmaz,aranıyo derler.''
''Biri seni kolundan tutsa köşeye çekse adın çıkar seni almazlar.''
''Kız kısmı öyle yolda koşmaz sesli gülmez.'' vs vs uzaar gider, ben duymamazlıktan geliyorum öyle olunca :KK70:
Valla ben ilk defa böyle şeyler duyuyorum benim eşim bana sonsuz güvendiği için kiyafetime pek karışmaz , dışarı çık sosyalles arkadaşların la görüş, ayrıca arada mesafe olduğu sürece erkek kuzenlerimle de konuşurum eşimde gorur hiç bişey demez. Eşimin ailesi de pek karışmaz hatta kızım evde canın sıkılıyor mu çık biraz gez derler.ama teyze koşmami nasil kötüye yorabiliyir anlamış değilim. Birde bu konuyu eşimle konuşmak istiyorum ben

Hemen hemen çoğu yerde mutlaka kendini oranın ahlak, namus bekçisi sananlar oluyor.İşsizlikten milleti takip etmeyi kendine iş edinmiş, her türlü duruma kendince bir yorumu bulunan meraklı zatlar.
Nasihat verdiğini sanıp, boş boş konuşmuş işte.
Bir durum olsa en önce dedikoduyu kendisi yapar, böyleleri.
"Bu kadın nereye koşuyor mu" derlermiş. İstemsizce güldüm bu cümleye. Bazı insanlar gerçekten saçmalamakta sınır tanımıyor.
Tanıdığım çok değerli bir öğretmenim, bir yerde, ortalık kötü bilmem ne diye, sürekli felaket tellalı gibi söylenen biri varsa, bilinki en kötü olan kendisidir demişti.

Eşinle konuşmak istediğini her mesajının sonuna eklemissin...seni alıkoyan ne??

Bizim dairede kesinlikle komşuluk ilişkisi yok. 3yildie bu dairedeyim sadece karşı komşu bı tane teyze var her konuda yardımcı olur sessiz sakin biraz, evime ben cagirmadigim sürece gelmez , gelse bile çekinir , ben onlara gitsem hizmet eder çekinme kızım der, bilmediğim bir konu olsa yardımcı olur, kayinpederiyle beraber yaşıyorlar kayinpederinden izin almadan bir yere gidemiyor yaşlı teyze, kayınpederi ortalık kötü diye gelinini pek ondan izinsin biryere göndermiyor Muş. Neyse ben bunlara gittiğimde sürekli kızım ortalık kötü , Allah korusun, dışarda fazla gezme kötü insanlar var, sürekli bu öğütler kötü bişey demiyorlar zararsız insanlar ama beni rahatsız ediyor, kendimi sorguluyorum Allah Allah ben çok mu geziyorum diye, iste geçen şuraya gitmisin esim seni görmüş bende o gezmeye gidiyor dedim dedi bana. Bugün eve çağırdım bi isim vardı çekinerek geldi , benim binadan samimi olduğum komşu var yeni tanistik gelip gidiyoruz geziyoruz, bana şöyle bir örnek verdi kendisinden, eskiden binadan ev sahibim vardı herkes çok iyi birisi diyordu kadına bikac yanlışları vardı o yuzd n kimseye iyi demiyceksin ortalık kötü kendine dikkat et kötü yola alistirirlar kızım dedi bana. Yok geçen seni kayinpederimle dışarda koşarken gördük biz yalnıs anlamayız ama başka birisi bu nereye koşuyor diye kötüye yorar kızım ortalık kötü artık dedi. Şimdi ben bu teyzeye dedeye bişey diyemiyorum , gerçekten iyi insanlar ama bu tarz öğütleri beni rahatsız ediyor niye böyle öğütler veriyorlar, rahatsız oluyorum artık ama kötü niyetle soylemediklerini de biliyorum
Geçen gün hastanede öğle arasına yetişeyim derken koştum bende 40 45 yaşlarında bir ablada beni durdurup koşma koşma gibi şeyler söyledi ne yapacağımı şaşırdım bende boşver takma kafana

Kendi evinizde kendinize alttan alta laf neden söyletiyorsunuz.
Birde kesin ve kesin kalıbımı başarım namusla ilgili kafayı yemiş sürekli bu konuda konuşan insanların %90 bı ya çocukken tecavüze uğramış, ya başına kötü bı iş gelip o ortamdan zorla kurtulmuş, ya da aile içi değişik durumlara şahit olmuş vs vs insanlar.
Ben çok göze batan bı tiptim bir gün bir kadının biri bana namus nasihatleri veriyor. Verdi verdi verdi. O kadar o kötü bı geçmişi var ki... Yanlız dedim bana nasihat verecek insanın geçmemişi tertemiz olmalı. Benim hiç bir şeyim yok dedim. Sustum bir daha da konuşmadı.
Görüşmeyin kafanızı da bulandırmayın.

Kendi evinizde kendinize alttan alta laf neden söyletiyorsunuz.
Birde kesin ve kesin kalıbımı başarım namusla ilgili kafayı yemiş sürekli bu konuda konuşan insanların %90 bı ya çocukken tecavüze uğramış, ya başına kötü bı iş gelip o ortamdan zorla kurtulmuş, ya da aile içi değişik durumlara şahit olmuş vs vs insanlar.
Ben çok göze batan bı tiptim bir gün bir kadının biri bana namus nasihatleri veriyor. Verdi verdi verdi. O kadar o kötü bı geçmişi var ki... Yanlız dedim bana nasihat verecek insanın geçmemişi tertemiz olmalı. Benim hiç bir şeyim yok dedim. Sustum bir daha da konuşmadı.
Görüşmeyin kafanızı da bulandırmayın.
Peki kadın konusunu acana kadar kendim açıp tepki gostersemmi suan acayip derecede doluyum sinirimden esimle de paylaşmak istiyorum bu durumu

Senin aklına takılmıyor mu bayan kosma koşma derken ne ima etmeye çalıştı acaba diye
Geçen gün hastanede öğle arasına yetişeyim derken koştum bende 40 45 yaşlarında bir ablada beni durdurup koşma koşma gibi şeyler söyledi ne yapacağımı şaşırdım bende boşver takma kafana

Peki kadın konusunu acana kadar kendim açıp tepki gostersemmi suan acayip derecede doluyum sinirimden esimle de paylaşmak istiyorum bu durumu
Tabi ki gösterin. Allah aşkına bize eslerimiz güveniyor. Bunlar kim ki laf bu tarz abuk sabuk konuşuyorlar.
Yeni evlendigimde bı arkadaşımın herşeyi yaşadığı çok sevdiği erkek arkadaşı evlendi.
Kız kafayı yedi.
Kıza destek olmak için sürekli telefonda konuştum evimde ağırladım.
Bigun bana dedi ki aaa sende telefondasin bütün gün eşin yanlış anlicak.
Bu arada evimde işimi yaparken kulaklığını takip arkadaşımla konuşuyordum. Hergün aynı anlatıyordu ama dinliyordum.
Telefonu kapadım.
Eşimi aradım.
X bana böyle dedi dedim.
Eşim bir daha sakin onunla konuşma dedi.
Sonra bı güzel haddini bildirdikten sonda.
Çıkardım hayatımdan.
İnsan istemesinden sonra hiç birşey yapmaz.
Ona mı kalmış sizin namus bekciliginiz.

bu nereye koşuyor diyecek zihniyette insanlar nefes almasın artık bu yüzyılda ya

hamster gibi dönüp duruyoz işte 😝

Tabi ki gösterin. Allah aşkına bize eslerimiz güveniyor. Bunlar kim ki laf bu tarz abuk sabuk konuşuyorlar.
Yeni evlendigimde bı arkadaşımın herşeyi yaşadığı çok sevdiği erkek arkadaşı evlendi.
Kız kafayı yedi.
Kıza destek olmak için sürekli telefonda konuştum evimde ağırladım.
Bigun bana dedi ki aaa sende telefondasin bütün gün eşin yanlış anlicak.
Bu arada evimde işimi yaparken kulaklığını takip arkadaşımla konuşuyordum. Hergün aynı anlatıyordu ama dinliyordum.
Telefonu kapadım.
Eşimi aradım.
X bana böyle dedi dedim.
Eşim bir daha sakin onunla konuşma dedi.
Sonra bı güzel haddini bildirdikten sonda.
Çıkardım hayatımdan.
İnsan istemesinden sonra hiç birşey yapmaz.
Ona mı kalmış sizin namus bekciliginiz.
Şuan eşimle konustum. Kadının sana karışması normal değil ama kötü niyetle demiyordur kapımızı açan bir bunlar var evin içinde olup gitsek leşimize bakmaya yine bu insanlar geliyor diyor Allah'ım ne demek istediğimi anlamıyor, dolaylı anlattım ama lafimi kötü anlamda anlamıyor ne diyim şimdi ben bu adama

Teyze 1950'den 2019'a gelememiş daha:)

İşin şakası ..
Söylediklerine çok anlam yüklememek lazım yaşlıdır diyip geçeceksin biraz da mesafeyi artıracaksın😉

Teyze 1950'den 2019'a gelememiş daha:)

İşin şakası ..
Söylediklerine çok anlam yüklememek lazım yaşlıdır diyip geçeceksin biraz da mesafeyi artıracaksın😉
Eşimde öyle diyor kötü insanlar değiller seni sahiplendikleri için karisiyordur ama karışması normal değil kırıcı birşeyde söyleme dedi bana

Back
X