• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Namus hakkında öğüt veren komşu teyze

Şuan eşimle konustum. Kadının sana karışması normal değil ama kötü niyetle demiyordur kapımızı açan bir bunlar var evin içinde olup gitsek leşimize bakmaya yine bu insanlar geliyor diyor Allah'ım ne demek istediğimi anlamıyor, dolaylı anlattım ama lafimi kötü anlamda anlamıyor ne diyim şimdi ben bu adama
Siz teyze geldiğinde kırmadan bu konuları konuşmayalım lütfen teyzecin diyin.
Sizde haklısınız her evliliğin dinamiği farklı eşiniz böyle dedikten sonra kapıları tamamen kapatamazsınız.
Benim eşimde hemen söyle aman kokarsak kokariz der:)
Ay geçen benim de karşı komsun gelmiş evine şu aritmasi taktırdı su getircekmis bana insanlar çeşit çeşit.

Ben sizi bekar ve kucuk yasta sandim.
Bi kac bekar okulda drkek arkadasla felan gordude alttan alttan mesaj veriyor sandim.
Evli barkli kadinsin, bence sirf benimseyip sevdikleri icin veriyor ogutleri.
Tatli tonton bi cift belirdi gozume.
Bence guzel bi komsuluk

Ben sizi bekar ve kucuk yasta sandim.
Bi kac bekar okulda drkek arkadasla felan gordude alttan alttan mesaj veriyor sandim.
Evli barkli kadinsin, bence sirf benimseyip sevdikleri icin veriyor ogutleri.
Tatli tonton bi cift belirdi gozume.
Bence guzel bi komsuluk
Valla şuan kadına gidip catasim geliyor ama senin yorumun biraz sakinleştirdi 😃 kadının ne niyetle dediğini tahmin edemiyorum ama normal bir durum da değil bence

O koşma meselesi acaba göğüsler sallanıyor diyemi.. biz gecen gun arkadasimla çarşıda yürürken dediki bu insanlar neden giyinmeyi bilmiyor. Ben farketmedim bir kadin yürürken sallaniyormus ben anlamadim dedimki yaa evet kiyafetlerde tuhaflasti artik millet garip giyiniyor söyledi sonra.. dediki duzgun sutyen giymesi lazim falaan..ama o namus manasinda söylemedi görüntü anlaminda söyledi.. belki teyze o manada söylemiştir benim aklima bu geldi

Valla şuan kadına gidip catasim geliyor ama senin yorumun biraz sakinleştirdi 😃 kadının ne niyetle dediğini tahmin edemiyorum ama normal bir durum da değil bence

Haha, yok yok cidden kirma kalplerini :)
Ayrica yasli kisilerde hep yasanmisliklar vardir. Tecrube konusur. Ben cok severim tecrube edinen kisilerin hayat hikayelerini dinleyip, gordugu/ bildigi/ yaptigi hatalari duymayi. Bu dunyada her hatayi yapip uzerine bide ders alip mutlu olmaya zamaniniz yok. O yuzden tecrube edinenlere kulak vermeli ki hatayi yapmadan ders cikarip direkt mutlu olma asamasinda gecelim :).
Bu teyze o gorevi goruyor, sagolsun varolsun.

Onların iyi niyetli olduğuna inanıyorum ama biraz cahillikte var. Koşarken yanlış anlarlar sözüne dayanaraktan yazıyorum. Ben bana herkesin kötü niyetli olduğunu devamlı söyleyen insandan şüphe kaparım. Çünkü öyle bir arkadaşımın bir başkası için güya iyi niyetten iftira atıyor denecek sözler paylaştı. Ona göre o iyi niyetten o şekilde konuşuyordu. Bende iftiradan çok korkarım. Komşuluğunuz iyi olsun sözlerini kulağınıza küpe yapın. Çok içli dışlı olmayın.

Teyze 1950'den 2019'a gelememiş daha:)

İşin şakası ..
Söylediklerine çok anlam yüklememek lazım yaşlıdır diyip geçeceksin biraz da mesafeyi artıracaksın😉
Bunu sadece teyzeler yapmıyor ki, bazı insanlar kaç yaşında olursa olsun meraklı ve açık arama peşinde oluyor, ben zamanında ki doğup evlendiğim muhit aynıdır, birkaç yıl çok meraklı bir mahallede yaşadım.

Bir kere daha anlattım galiba ama yeri geldi bu merak ve iftira içerikli konuya çok yerinde bir örnek olacak, eşimin annesi geldi şehirdışından, karşı apartmanımda oturanlar kayınvalidemi tanımıyordu, neyse uzatmayayım oturduk sohbet muhabbet derken kayınvalidem eski bir ahbabını ziyarete gidecekti, eşim anne dur beraber çıkalım dedi, kapıdan yolcu ettim balkona çıktım, eşimle kayınvalidem sarmaşdolaş gidiyorken karşı apartmandan benle yaşıt meraklı komşum aaaaa sen evde miydin dedi bana:))) bende hayırdır dedim, şey ık mık derken çıkardı ağzından baklayı, eşim eve kadın getirdi sanmış, anladınız ne manada olduğunu:)))

Dedim o kadın bildiğiniz kadınlardan değil eşimin annesi yani kayınvalidem, ama çok genç duruyor ördek gibi şaştım kaldım dedi, ki bu lafı sonrası ben gülme krizine girdim, bir ördek nasıl şaşkın bakar kadının bakışlarına bakıp öğrenmiş oldum:)))) Eşim beni aldatacak olsa eve getirecek kadar aklını yitirmedi, sizde kadınlar eve mi getiriliyor dedim:)))) nutku tutuldu bir şey diyemedi.

Apartman full böyle insanlarla doluydu, ellerinde çekirdek cam önünde kimin evine kimler gelmiş, hangi marka arabayla gelmiş, gelen bekar mı evli mi, kimin kızı hangi delikanlıyla geziyor, kimin karısı evden kaç defa çıkıyor çetelesini tutarlardı, apartman apartman değil mahalle muhtarıyla ihtiyar heyetiydi mübarek, tek manzaraları da benim evimdi, her gün birkaç saat onlara bakan camları ve balkon kapısını açar haydi hanımlar seyir başladı, gördüklerinizi hafızaya kaydedin göremediklerinizi hayal edin derdim, tiyatro gibi seyretmeye bayılırlardı, çok gülüyordum hallerine :KK70:

Meraklı insanlarla birlikte yaşamanın en güzel yanı da bir süre sonra meraklarını kursaklarında bırakıp çat diye lafı yapıştırmayı öğreniyorsunuz, ben pek sevilmezdim o yüzden:KK70:

Bizim dairede kesinlikle komşuluk ilişkisi yok. 3yildie bu dairedeyim sadece karşı komşu bı tane teyze var her konuda yardımcı olur sessiz sakin biraz, evime ben cagirmadigim sürece gelmez , gelse bile çekinir , ben onlara gitsem hizmet eder çekinme kızım der, bilmediğim bir konu olsa yardımcı olur, kayinpederiyle beraber yaşıyorlar kayinpederinden izin almadan bir yere gidemiyor yaşlı teyze, kayınpederi ortalık kötü diye gelinini pek ondan izinsin biryere göndermiyor Muş. Neyse ben bunlara gittiğimde sürekli kızım ortalık kötü , Allah korusun, dışarda fazla gezme kötü insanlar var, sürekli bu öğütler kötü bişey demiyorlar zararsız insanlar ama beni rahatsız ediyor, kendimi sorguluyorum Allah Allah ben çok mu geziyorum diye, iste geçen şuraya gitmisin esim seni görmüş bende o gezmeye gidiyor dedim dedi bana. Bugün eve çağırdım bi isim vardı çekinerek geldi , benim binadan samimi olduğum komşu var yeni tanistik gelip gidiyoruz geziyoruz, bana şöyle bir örnek verdi kendisinden, eskiden binadan ev sahibim vardı herkes çok iyi birisi diyordu kadına bikac yanlışları vardı o yuzd n kimseye iyi demiyceksin ortalık kötü kendine dikkat et kötü yola alistirirlar kızım dedi bana. Yok geçen seni kayinpederimle dışarda koşarken gördük biz yalnıs anlamayız ama başka birisi bu nereye koşuyor diye kötüye yorar kızım ortalık kötü artık dedi. Şimdi ben bu teyzeye dedeye bişey diyemiyorum , gerçekten iyi insanlar ama bu tarz öğütleri beni rahatsız ediyor niye böyle öğütler veriyorlar, rahatsız oluyorum artık ama kötü niyetle soylemediklerini de biliyorum
ben nerde nasıl davranmam gerektıgını bılırım ınsanları bukadar gozetleyıp takıp etmenın ayıp oldugunu da bılırım kendı namusumu korumayı baskalarından ogrenecek degılım deyıp gorusmeyı kesemedınız mı

Bunu sadece teyzeler yapmıyor ki, bazı insanlar kaç yaşında olursa olsun meraklı ve açık arama peşinde oluyor, ben zamanında ki doğup evlendiğim muhit aynıdır, birkaç yıl çok meraklı bir mahallede yaşadım.

Bir kere daha anlattım galiba ama yeri geldi bu merak ve iftira içerikli konuya çok yerinde bir örnek olacak, eşimin annesi geldi şehirdışından, karşı apartmanımda oturanlar kayınvalidemi tanımıyordu, neyse uzatmayayım oturduk sohbet muhabbet derken kayınvalidem eski bir ahbabını ziyarete gidecekti, eşim anne dur beraber çıkalım dedi, kapıdan yolcu ettim balkona çıktım, eşimle kayınvalidem sarmaşdolaş gidiyorken karşı apartmandan benle yaşıt meraklı komşum aaaaa sen evde miydin dedi bana:))) bende hayırdır dedim, şey ık mık derken çıkardı ağzından baklayı, eşim eve kadın getirdi sanmış, anladınız ne manada olduğunu:)))

Dedim o kadın bildiğiniz kadınlardan değil eşimin annesi yani kayınvalidem, ama çok genç duruyor ördek gibi şaştım kaldım dedi, ki bu lafı sonrası ben gülme krizine girdim, bir ördek nasıl şaşkın bakar kadının bakışlarına bakıp öğrenmiş oldum:)))) Eşim beni aldatacak olsa eve getirecek kadar aklını yitirmedi, sizde kadınlar eve mi getiriliyor dedim:)))) nutku tutuldu bir şey diyemedi.

Apartman full böyle insanlarla doluydu, ellerinde çekirdek cam önünde kimin evine kimler gelmiş, hangi marka arabayla gelmiş, gelen bekar mı evli mi, kimin kızı hangi delikanlıyla geziyor, kimin karısı evden kaç defa çıkıyor çetelesini tutarlardı, apartman apartman değil mahalle muhtarıyla ihtiyar heyetiydi mübarek, tek manzaraları da benim evimdi, her gün birkaç saat onlara bakan camları ve balkon kapısını açar haydi hanımlar seyir başladı, gördüklerinizi hafızaya kaydedin göremediklerinizi hayal edin derdim, tiyatro gibi seyretmeye bayılırlardı, çok gülüyordum hallerine :KK70:

Meraklı insanlarla birlikte yaşamanın en güzel yanı da bir süre sonra meraklarını kursaklarında bırakıp çat diye lafı yapıştırmayı öğreniyorsunuz, ben pek sevilmezdim o yüzden:KK70:
İstanbulda mı yaşıyorsun Mune abla?

onlar iyi niyetli olabilirler tamam da bu kisilerden size ne faydasi gelecek,
bakin hic bir sey olmamaisken sizi strese splmuslar,
saniyor musunuz ki bir derdiniz oldugunda yardiminiza kosacak kisiler bu kisiler olacak.
bence arkadaslik etmeye hic gerek yok,

az gorusuyormussunuz zaten, daha az gorusun.

benim de aklima esimin eski komsulari geldi.
O zamanlar sevgiliyiz, o da tek basina yaziyor, bazen evine giderim vs.
Biz evden cikip yanlarindan gecerken, kafalarin bizimle ayni hizda hareket edisini hic unutmuyorum. Hani insan gozetlerken bile biraz utanir, hani fark ediliyor muyum diye,
yok onlar icin bir baskasinin hayatini incelemek cok cok normal bir sey.

kayinvalidem de o zamanlar esimi ziyaret ederken arkadaslik kurmus bu komsularla,
simdi kayinvalidemle bana selam gonderiyorlar :KK53:

Back
X