- 23 Temmuz 2019
- 251
- 387
- 18
- 30
- Konu Sahibi Rapunzel Kibrit Satar
-
Anneniz için çok zordur tahmin edebiliyorum. Nişanlımın narsist olduğundan şüpheleniyorum. Acaba onun annesi de sizin anneniz gibi midir. Bana hiç belli etmedi bugüne kadar annesi ama o nasıl acabaŞöyle düşünün, sizin yine tamamen hayattan çıkarma şansınız var. Benim kız kardeşim narsist, ben zaten şu an konuşmuyorum aynı ortamda (aile yanı) ileride de tamamen ipleri koparacağım kararımı aldım Ama zavallı annem ne yapsın, haftanın 3 günü ağlıyor, evlat bu atsan atamazsın satsan satamazsın diyor üzülerek, tansiyon hastası birde kardeşim sürekli üzerek tansiyonunu yükseltiyor, bırakmasına rağmen tekrar sigaraya başlattı. Kardeşimde maddi manevi sömürüyor annemi, üzdükçe mutlu oluyor şarkılar söylüyor. Düşünsene çocuğun psikopat yani bırakamıyorsunda. Kocadır, sevgilidir hiç uğraşmaya değmez kesin günün birinde patlar benden söylemesi yıllarım gitti dersiniz sonunda, birde çocuklarını da kendine benzetip narsist yetiştirirse (narsist kişiliği ailede yetiştiği başka narsist bir bireyle bu kişilik oluşumunu geliştiriyor, bizde babannemdi) annem gibi ömrün boyunca çekersiniz.
Sizinki narsistten çok paranoid kişilik bozukluğu gibi geldi. Nasıl kurtuldunuz peki? Rahat boşanabildiniz mi?Ben yasadim kuzum tam tamina 5 ay boyunca ayni evin icinde hakaretler dayaklar kufurler kendi kendine biseyler uydurup o yolu dogruymus gibi gostermeler kendini hakli cikarmalar , bana sen bana burnunla beni sevmedigini soyluyorsun derdi . Saka gibi dimi ben nefes alip verisimle ona onu sevmedigimi soyluyormusum hop bi kavga gurultu bogaza yapismalar öldurisiye dovmeler sonra morarmis patlamis yerlerimdeb opup aglamalar oluyordu ve buna kimse engel olamiyordu herkes tedavi gormesini soyluyordu isin tuhafi tedaviyi kabul edip goturdugumuzde bilin bakalim doktor ne diiyordu ? Bunlar normal her hastalikta olabilir peki ya kendi kendine birseyler uretmesi? Bunun icin kesin teshis koymamis icin cok erken , ne yapmasi lazim òldurup sonra mi teshis koyacaksiniz pskolojik siddet kendine kendine uydurmali kendini hep ustun gorme bencilligi vs hep devam etti he sonra nasil mi kurtuldum yine boyle dovmustu sonra acidi galiba kendi eliyle hastaneye goturdu o disarda beklerken doktora onun yaptigini soyledim ve hastane polisiyle kurtuldum ifade vs vs anlat anlat bitmez.. he bana sorarsan eger ssnin pskolojin nasil oldu diye yari uyur yari uyaniktim hep gozumun onune onun eziyetleri gelirdi gozumu kapattigim an uykuya dalar gibi oldugumda hep onun bana saldirsi gelirdi sicrardim tedavi ? Tabi ki de gordum aradan suan 3 sene gecti hala arada bi gpzumun onune gelir ama atlattigimi dusunuyorum cok sukur arastirma mi yapiyorsun yoksa ayni evdemi yasiyorsun bilmiyorum daha cok sey var ama burda anlatmakla bitmez..
Anneniz için çok zordur tahmin edebiliyorum. Nişanlımın narsist olduğundan şüpheleniyorum. Acaba onun annesi de sizin anneniz gibi midir. Bana hiç belli etmedi bugüne kadar annesi ama o nasıl acaba
O kadar güzel anlatmışsınız ki...Narsistler karşısıdakinin öz güvenini hedef aliyor. Mesela bir tek sana ben bakarım. Sen şöyle kötüsünde ben sana katlaniyorum gibi. Sizi hep psikolojik olarak aşağı çeker ve bunu ustalikla yapar. Bir süre sonra gerçekten dediği kişi olduğunuzu ama onun o muhteşem krallığinda prenses oldugunuzu zannedersiniz. Tabi hep hatalı sizsiniz o hep mükemmeldir.
Benim nişanlım da tam olarak bana böyle davranıyor. Ama ailesine böyle değil. Bence bu narsistler bir kişiyi hedef alıp ona yükleniyor. Diğerlerine o kadar yapamıyor. Yani sınırları yok bunların. Mesela dün beni üzmek için bir sürü şeyler dedi. Ben de artık üzülmüyorum bunlara dedim. Önce şaşırdı üzülmüyor musun diye sonra hakaret dozunu arttırıp çünkü kaşarsın dedi. Beni üzmek için canını bile verir bu adam. Çok seviyorum ama hayatımı yakamam ayrılacağım sanırım.Annem Allah başımızdan eksik etmesin birtanedir Öncelikle hep çocuklarım diye düşünür, zaten bu kadar incinmeside bundan. 62 yaşında kadın, kardeşim 24 yaşında büyük kocaman kız yani hala küçük çocuk gibi davranıyor herşeyi ayağına istiyor, ev işlerine hiç elini bile sürmüyor, annem onun için uğraşıyor didiniyor çalışıyor ama bir teşekkürü bile yok hatta aksine sürekli eleştiriyor şunu şöyle kötü temizliyorsun, bu yemek şöyle kötü, bana böyle kötü davranıyorsun.. vs ve yemin ederim annem bu sözleri davranışları hakedecek bir şey yapmıyor. Sırf anneme değil herkese negatif, sürekli eleştirici ve insanların arkasından söylenip duran birisi. İşin komiğide üniversitede psikoloji bitirdi
Ailede onu etkileyen narsist kişilik ise babannemdi. En doğrusunu kendisi bilirdi başka kimse bir şey bilmezdi. İstediği gibi kırıcı konuşabilirdi empati yoksunuydu. Şimdi kendi kızı bile yakınında durmaya dayanamıyor. Kardeşimde hep ona yakın oldu onu örnek aldı küçüklüğünden beri ve sonuç bu oldu. 7sinde neyse 70 inde de o yani, uzun süre gözlemledim bunu
Benim nişanlım da tam olarak bana böyle davranıyor. Ama ailesine böyle değil. Bence bu narsistler bir kişiyi hedef alıp ona yükleniyor. Diğerlerine o kadar yapamıyor. Yani sınırları yok bunların. Mesela dün beni üzmek için bir sürü şeyler dedi. Ben de artık üzülmüyorum bunlara dedim. Önce şaşırdı üzülmüyor musun diye sonra hakaret dozunu arttırıp çünkü kaşarsın dedi. Beni üzmek için canını bile verir bu adam. Çok seviyorum ama hayatımı yakamam ayrılacağım sanırım.
Merhabalar youtube psikolog tülay kök videoları var. Orada narsistlerle yaşayan insanları anlatmış. Dinleyin benceBana bir yol gösterebilir mi tecrübeleriyle
Aynen dediğiniz gibi bir şey olmamış gibi devam eder. Ben çok diretirsem yalandan özür diler. Ama o hata bile yapmış olsa, benim yüzümden yapmıştır. O öyle demek istememiştir, ben dedirtmişimdir. Araştırıyorum bayağıdır birebir uyuyor. Artık ben de kendimden şüphe ediyorum insanı öyle etkiliyor ki, insan ona hak veriyor.Evet genellikle en çok sömürü yapabilecekleri kişi üzerine yükleniyorlar. Ama size bu kadar hakareti kötü davranışı yaptıktan sonra sizden özür diliyor mu ya da kendini affettirecek bir davranış sergiliyor mu o önemli, narsistse asla yapmaz ve özür dilemez, üstünden vakit geçirir hiç bir şey olmamış gibi normal normal konuşmaya çalışır Dilerseniz bu konuda deneyimli birine danışın ama narsist veya değil bilin bir kişinin huyu neyse o şekilde devam ediyor
Ben yazacaktım ki sizin yazdığınızı gördüm. Kendisinin teşhisleri çok iyi bu konuda, konu Sahibi kesinlikle dinlemeli...Merhabalar youtube psikolog tülay kök videoları var. Orada narsistlerle yaşayan insanları anlatmış. Dinleyin bence
Hemen hemen aynı şeyler fazlası vardır eksiği yoktur inanın. Bu kişilik özelliğini sadece ben değil eşimin Ablası da kendisine yakıştırmıştı. Elbette doktor değilim ama bitin belirtiler bire bir tutunca ve yaşadıklarıma bakınca narsistten başka birşey olamaz diyorum. 3,5 senedir bende de aynı durumlar. Ailem onu sevmiyormuş, annem plan yapıyormuş bizi ayırmak için gibi ipe sapa gelmez saçma sapan şeyler. Kendinde asssla tek hata yoktur. Bir şey olsa hep benim yüzümdendir gibi gibi... Siz anlarsınız beni. Boşanmanıza sevindim. Çocuk var mıydı? Ben de düşünüyorum ama hala harekete geçemedim. Bu arada aynen empatinin e’si yok. Asla duygularımı anlamaz. Anlatmak istesem acıtasyon yapma der.Şimdi karşımızdaki kişiye bir doktor gibi narsist gibi bir kişilik bozukluğu durum tespitini biz koyamayız.işin ehli uzman olmak lazım konu hakkında. Ancak benim psikoloğum eski eşimle hiç görüşmediği halde, benim yaşadıklarıma istinaden öyle olduğunu düşündüğünü söyledi. Benim malum varlığın özellikleri şöyleydi:asla empati duygusu yok, gelişmemiş.(annemi bir hastalık sonucunda kaybettim, hastalık ve ölüm zamanında asla beni anlamadı. Şöyleki annemin 7 mevldünde ailemin evine geldi, mevlüt günü eline 2 çift ayakkabı almış ve gelmişti. Sorduğumda indirimdeydi ve ayakkabım yırtık dedi. Doğru ayakkabısı hakikaten yırtıktı ama buraya gelmeden öncee al giy ayağına, eskisini at gitsin. Sonra annemin gömüldüğü gün bana, annenin helvasından var KI been yemedim dedi, krize girdim bunun gibi çok abuk şeyler) asla karşısındaki ne durumdadır diye düşünemiyorlar. Çok sık yalan söyler ve ben bişiy söylediğimde de bana yeminler ettirirdi, inanmazdı.asla haksız veya hatalı olduğunu kabul etmezdi. Dışarıda çok beyefendi görünür, bununla övünürdü, çok bakımlıydı, ama özüne Bi inin aileden asla sevgi görmemiş, itilip kakılmış ve özgüveni yerlerdeydi. Sürekli benimle Bi yarışa girer, ezikliğini bastırmaya çalışırdı, bu da bir ortamda beni konuştırmayarak, konuştuğumda ellerime cşmcik atarak şeklinde olurdu. Sürekli benim kötü olduğumu, hasta olduğumu, ezik olduğumu, he bir de ailemin de ruh hastası olduğunu söylerdi. Aileme en büyük sevgisizlipinşn sebebi ise onu sevmemeleri olduğunu gösterirdi. Derdim mesela söyle kim sana ters bişiy söledi ailemden, ben gidip konusıyım. Öyle bir durum yoktu, sevmiyorlar beni, sen de sevmiyorsun. Ailene giitğimizde beni Bi yerlere götürüp gezdirmiyorlar cart curt GB ipe sapa gelmez şeyler ki bu dönemde annem hasta ve bizim onu ziyarete geldiğimiz zamanlar bunlar.
Allah senin de yardımcın olsun papatya. Üstteki yazılarımı sana cevaben yazdım. İnşşalh seninki düzelir sende çocuk ta varmıl. Ama bende hiç değişme olmadı, hep arttı. Bide benimkinin ailesi de hep onu haklı gördüler. Mesela ablasına gitmiş Bi kere ablası asma yaprağı ayıklayıp koyucakmış, oturmuş ona yardım etmiş. Ablasına ve yeğenlwrine çok acıdı. Yeri gelir onların parası yok diye ağlardı. Parası yok dediğim de ev ve arabaları var, evin kredisini ödüyorlar, 3 çocuk hepsi oluyo. Ama o kadar o kadar iğreçtilerki ablasına her gittiğimizde tada her geldiğinde ben utanırdım. Başlardı lafa hmn kardeşim inanki evde ekmek parası yok, faturayı ödeyemeidk para yok, işte şunun bebeği oldu Bi zıbın bile alamadım para yok. Düşün memlekette elimin bebeği oldu yani kendi öz kardeşinin 1 tane atlet almış bizden yolladı, bu kadar yok yok yokk midme bulanmıltı artık. Madem bu karda yicek ekmek parası yok çalısısn diodum çalışsın yani olur mu kardeşi yani bnmki yıllardr bakmış bunlara, ben Bi evlendim düğün borcu hariç 40 bin borç, ve hepsini ödedim bilio musunuz. Ne takı kaldı ne maastan kenarda Bi 10 lira, evden de ben çıktım, Bi lira da talep etmedim mahkemede. Gebersinler insallajHemen hemen aynı şeyler fazlası vardır eksiği yoktur inanın. Bu kişilik özelliğini sadece ben değil eşimin Ablası da kendisine yakıştırmıştı. Elbette doktor değilim ama bitin belirtiler bire bir tutunca ve yaşadıklarıma bakınca narsistten başka birşey olamaz diyorum. 3,5 senedir bende de aynı durumlar. Ailem onu sevmiyormuş, annem plan yapıyormuş bizi ayırmak için gibi ipe sapa gelmez saçma sapan şeyler. Kendinde asssla tek hata yoktur. Bir şey olsa hep benim yüzümdendir gibi gibi... Siz anlarsınız beni. Boşanmanıza sevindim. Çocuk var mıydı? Ben de düşünüyorum ama hala harekete geçemedim. Bu arada aynen empatinin e’si yok. Asla duygularımı anlamaz. Anlatmak istesem acıtasyon yapma der.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?