- 8 Ocak 2020
- 1.316
- 1.257
- 63
- 40
- Konu Sahibi hayalim gercek oldu
-
şimdi saldırı için bekleyin.Ben cogunlugun aksine turkiyedeki erkeklerin onemli bir kisminin narsist oldugunu goruyorum.
Evlenirken seviyordu sonra sevgisi bitmis diyorsunuz. Nisanliyken ya da sevgiliyken de ayni seyleri yapanlar var. Ayrica bunlar iyiyken herkesten iyi oluyorlar. Ilk etapta mukemmeli oynayip, cok da ozguvenli olduklari icin insanlari kendilerine bagliyorlar.
20-30 yil onceki anne babalarin surekli mudahaleci, elestirel tavri bir kisim cocugu narsist, gerisini ana babaya bagli edilgen tip yapti bence.
Sevmedigini anlayamiyorsun cunku dedigim gibi ilk etapta insani sevgiye boguyorlar. Sonrasi kusme ve hakli da olsan seni suclama yoluyla manipülasyon. Sen manipüle edildigini anlayana kadar epeyce özgüven kaybediyorsun. Mesela bazisinin esi vuruyormus ama sen yaptirdin diyormus, bunun gibi. Narsistin en cok kendini sevdigini anlamak insanin yillarini aliyore sevgiliyken ya da nişanlıyken de sevmiyor demek ki. Ayrıca evlilik öncesi böyle davranan adamlarla da evlenmeyiverin. Çok basit çözüm.
kurtulamadım denemedigim tedavi yöntemi kalmadı. Sadece plates, yürüyüş, saglikli beslenme ve doktoruma 3 ayda bir yaptırdığım hacamat ile rahatladım. Ama stres ve yorgünlük da şikayetler geri geliyor.Fibromiyaljiden
Sevmedigini anlayamiyorsun cunku dedigim gibi ilk etapta insani sevgiye boguyorlar. Sonrasi kusme ve hakli da olsan seni suclama yoluyla manipülasyon. Sen manipüle edildigini anlayana kadar epeyce özgüven kaybediyorsun. Mesela bazisinin esi vuruyormus ama sen yaptirdin diyormus, bunun gibi. Narsistin en cok kendini sevdigini anlamak insanin yillarini aliyor
Çagımızın hastalıgı çünküNarsist insanı niye hayatımda tutup psikolojimi bozayım delimiyim
Seçilmiş algımı nedir bilemedim
Nedir bu narsist konularındaki patlama
Yeni modamıdır nedir
Evet biz cahil hanımlar kadınlar Kulübü sürü Psikoloji ile popüler kitaptan duyduğumuz etiketi zavallı insanlara yapıştırıyoruz. Başka açıklaması yok. konumda yeterince negatif enerjinizden kurtulabildiniz mi.Söyledikleriniz tutarsız. Bir sevgiliyken de yapıyorlar diyorsunuz bir önce sevgiye boğuyor diyorsunuz.
Popüler bir kitap mı çıktı son zamanlarda bu konuyla ilgili? Önümüze gelene narsist etiketi vurmanın başka bir açıklamasını bulamadım.
Yaşamayan herkes etiket ettiğimizi sanıyor. Tabi o bunalımın içine girmedikleri için.Bencede çağımızın hastalığı.. Ama yinede allah düşmanımın başına bile vermesin...Çagımızın hastalıgı çünkü
Evet biz cahil hanımlar kadınlar Kulübü sürü Psikoloji ile popüler kitaptan duyduğumuz etiketi zavallı insanlara yapıştırıyoruz. Başka açıklaması yok. konumda yeterince negatif enerjinizden kurtulabildiniz mi.
Narsisizm veya özseverlik, kişinin kendisine tapması, kabaca tabirle kişinin kendisine aşık olması olarak tanımlanan bir terimdir. Farklı tanımları ve kullanımları mevcuttur. Sigmund Freud Narsisizmi 'Dış dünyadan soyutlanan libidonun (cinsel enerji) egoya (ben) yönlendirilmesi' şeklinde açıklamıştır.Çagımızın hastalıgı çünkü
Bence kadınlar anneden başlıyor en başta anneler yapıyo bence işk başta .Narsisizm veya özseverlik, kişinin kendisine tapması, kabaca tabirle kişinin kendisine aşık olması olarak tanımlanan bir terimdir. Farklı tanımları ve kullanımları mevcuttur. Sigmund Freud Narsisizmi 'Dış dünyadan soyutlanan libidonun (cinsel enerji) egoya (ben) yönlendirilmesi' şeklinde açıklamıştır.
Bana kalırsa bu tanıma ortadoğuda yaşayan çoğu erkek giriyor
Ve bu erkekleri biz kadınlar yetiştiriyoruz
Çağla ne kadar alakalı bilmiyorum ama kültürle birebir alakalı
Evet bende bu cevapları istemiştim sağolun. Nasıl mutlu yaşarız birlikte diye sorduğumu unutmuşum kusuruma bakmayın. Sizden birsey istemedim. bugün anladım ki bu tarz kişilik bozukluğu ile karşılaşmamış olan hemcinslerimiz bile bizimle dalga geçmeyi normal buluyor. Ben sadece bu tarz insanlarla iletişim kurmak zorunda kalan kişilerin kendilerini ve çocuklarını nasıl koruyabildiklerini psikolojik olarak bunu öğrenmek istemiştim. Ama sorun esimizin bizi sevmemesi bizim de bunu kabullenmiyor olusumuzdu değil mi.Negatif enerji dolu biri var ama ben değilim. Bizden ne istediğinizi de anlamadım. Polemiğe de girmek istemiyorum. İstediğinizi düşündüğüm cevapları vereyim. İdare edin, geçer, düzelir...
Ben varim. O dedigin kisiyle 12 yil cocugum var deyip evli kaldim. Ancak ortada bir gariplik oldugunun farkindaydim amanarsisizi o zaman bilmedigim icin adini koyamiyordum. Sonuc bosandim. Olmuyor ne yapsaniz da olmuyor. Zaten kendine yeni kurban bulunca gidiyor. Bizde de oyle oldu. Sanirim o gitmesrydi ben Bu gidapbin icinde suruklenip duracaktim. Tavsiyem dengesiz bir insanla olmazi oldurmayin. Cocuk icin bile olsa. Cocugun ruh sagligi ve sizin ruh sagliginiz icin yeni bir hayat kurun.belki narsist kişi maddi manevi kötü durumda olduğu için çocuğun hatrına bir süre katlanmak zorundadır insan ve bu durumu yaşayan varsa fikir danışmak istemişizdir. Sizin için yeterli bir zorunluluk oldu mu.
Narsist mi, beni sevmiyor mu? Önce doktordan tani olması lazım narsıst demek ıcın
Kocası tarafından sevilmeyenlerde kocam narsist diyor cunku, sevmiyor demek zor geldigi ıcın.
KurAlobar sen narsist degilsin. Cunku empati yetenegin var. Narsistlerde bu duygu yok. Hatta sen aglarken o karsinda bu durumdan buyuk keyif aliyor. Sıfır duygu var onlarda.Yok olmadı maalesef. Ben de narsistim herhalde. Bana eziyet eden bir insanın maddi manevi sorunlarıyla ilgilenmem. Çocuğum huzurlu bir ortamda, dik duran ve kendini ezdirmeyen bir anneyle daha mutlu olur eminim.
Kaçtım diyorsunuz iste. Hem adama katlanıp hem napayım diyenlere benim lafım. Bız napabılırız ki burdan? Konu sahıbı soruyu sorarken hıcbır acıklama yapmamis kabataslak sormusAnlamıyorsunuz. Bende böyle evlilikten kaçtım. Doktora götüremiyorsun ki tanı olsun. Kendin gidiyorsun. Benim kocamda bu modelden ve sevgin buysa beni sevme artık diye yalvarttı bana. Ve allah biliyor onun sevip sevmemesi bir yerden sonra hiç önemli değil elinden kurtulamıyorsun tek derdin bu oluyor. Gerçekten baş etmek için çook sağlam psikoloji gerekli. Kocası sevmeyenler tamam elbette var ama bazı yaşananlar kişilik bozukluğunu ortaya çıkarıyor zaten durduk yere insanlar eşlerini neden etiket etsin? Eşim beni aldatıyor,sevmiyor,ilgisiz,soğumuş diye konuyu açarlar. Bu tipler cok cok başka.
Bu konuda cok kitap var. Artik cogu psikologun da youtube kanali falan var acikliyorlar. Narsistle iliski yasayan insanlarin ilk basta ayaklari yerden kesilir, sonra sonra cikar yüzleri meydana.Söyledikleriniz tutarsız. Bir sevgiliyken de yapıyorlar diyorsunuz bir önce sevgiye boğuyor diyorsunuz.
Popüler bir kitap mı çıktı son zamanlarda bu konuyla ilgili? Önümüze gelene narsist etiketi vurmanın başka bir açıklamasını bulamadım.
Oglunuza birsey anlatmak zorunda degilsiniz. Ben pedagoga goturdum bir donem. Zaten ayrilinca cocuklar herseyi anliyor. Cocuk omur boyu goruduyor evet, ama bizde bir sıkıntı cikmadi.bitmek üzere ben aslında sonrası için de sordum çünkü ben gorusmesemde çocuk ömür boyu görüşecek ve onun bu karakterden etkilenmemesi için nasıl davranmam gerekiyor. oğluma nasıl anlatmaliyim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?