Nasil Agir Basli Olunur?

canım benim bundan 1-1.5 yıl öncesine kadar böyleydim aynı anlattıgın gibi akşam karar veriodum ama sabah hepsini bir bir un utuodum sonra benim atamam oldu ve 1.5 sene aynı evde bi kızlar kaldım hayatımın zehir gibi geçen 1.5 sensiydi aman yarabbi nasıl anlatimki sana beni hayata karşı hazırladı resmen yoğurdu pişirdi ezdi ama ben 1.5 sene sonra öle bi hale geldimki sana anlatamam sobalı lojmanda kalıoduk o soba yakmayı bilio die soba yakarıdı ben bilmiorum ya kullancak ben geri kalan her işi sogukta bulaşık yıkardım ellerim kıpkırmızı olmuş uyuşmuş hissetmiorum hergün böyleydi yediği tabağı asla asla asla kaldırmazdı ne yerse yesin bırakırdı öylece ben çayın mantar çıkardıgını gördüm çay küflenirmi gördüm işte....
sobalı oldugu için aynı odada kalırdık çamaşırın iç çamaşırını ya çıkartırdı odanın ortasında öylece yerde bırakırdı 2-3 gün kalırdı düşünebiliomusun ben nişanlıydım eve bizim iş yerindeki bekar erkek arkadaşları çağırırdı yemek yapcam size diye geldiklerinde gidemezdimde bi yere çünkü ertesi gün yüzyüze baktıgım insanlar geldiklerinde yemekte yapmazdı yine ben yapardım çay vermezdi ben yapardım ay böle geçti başlarım sobasına dedim kendime bi elektrikli soba aldım geçtim minnacık arka odya bi kış orda kaldım ama nasıl pencerelerinden soğuk giriodu dışarda fırtına olunca benim saçlarım uçuodu yatakta düşün artık ben o evde banyoda yaptım yemekte yedim uyudumda tam bir kış geçti üstümden bide çok zor bi nişanlılık dönemi geçirdim gerek annem olsun gerek kaynanam olsun burnumdan getirdiler her gün bi telefon her gün bi telefon ben o yüzden artık telefondan nefret ederim biri ararsa bakmam hatta yanımda taşımamaya özen gösteririm...
o eve girdimde o kadar saftım temiz kalpliydimki aklımda ne varsa paylaşırdım ama çıktıgımda hayat tarafından ezilmiş yogrulmuş gülümsemesinide göz yaşınıda gzlemsini öğrenmiş biri oldum
şu an beni kimse kullanmaz demiorum ama ikici defa bunu bana yapamaz bi ortama girdimde konuşmuorum artık gizemli kalıorum ben çok bilgi biliorum ama karşımdaki hep konuştugu için bişe bilmio benim hakkımda bi kmseyi
3-4 kişiden yorum duymadıkça ve uzunca bi zaman tanımadıkça düşüncelerimi sölemem sevinçlerimi paylaşmam üstelik o kişiden hoşlanmadıgını sezdiğim biri varsa özellikle ondan yorum almaya çalışırım acaba neden sevmiyo diye:)
bide bide bide kimseye zayıf taraflarımı göstermem tatlım
ağır başlı olmak nedir biliomusun bence:) hayat tarafından bi güzel ezilip kendine gelmektir olgunlaşmaktır:)
1 konuşup 3 dinlemktir dinliceksinki karşındaki senin konuşmanı hakediomu görceksin dinliceksinki karşındakinin niyeti ne anlıcaksın dinliceksinki karşındaki iyimi kötümü bilceksin ve sonra konuşcaksın:)
gülceksin tabiki insa:na en yakışan şey gülmektir ama yüzünde bi gülümsemeyle gezmiceksin çünkü insanlar seni o zaman saf sanıyo dişimi sözümü geçirebilirim sanıyo kaşların hafif çatık gezceksin:) sert durcaksınki karşındaki bazı şeyler sölemeye cesaret edemesin seni kıramasın üzemesin sana laf sokuldunda cevabını verceksin senden büyükse nazik şekilde yapcaksın:)
kocana her an gidebileceğini çaresiz olmadıgını hissettirceksin:)
evine gelene sanki kral la kraliçeymiş gibi davrancaksın( eminim davranıosundur)
büyüklerin yanında özellikle çok konuşmıcaksın :) çaylarını kollıcaksın ( buna niyeyse hep dikkat ederler)
cebinde hep laflarla gezceksin:)
biliorum hayatta her an temkinli omak çok zor neden kendimizi sıkarız neden duygularımızı sonuna kadar yaşayamayız ki hayat kısa zaten ama insanlar duyguları gördüğü zman birilerinin canını acıtabilceklerini sanıolar kolay lokma görüolar
of ne dertliymişim inşallah yemezsin ama hayatın tokadını yemedikçe eger karakterin diilse ağırbaşlı olmazsın:) bu arada bütün bunları 4 yıl içinde öğrendim 23 yaşındayım artık kimse beni üzemiyo çünkü ne düşündüğümü bilmiyo:)

mesela bir ornek vereyim vermezsem catlarim arkadaslar...

eltim genelde kv demin laflarina hic cevap vermez...

ama nasil ediyor nasil yapiyorsa kendi dedigini yapiyor...

1 tane oglu var... kaynanam dedigim dediktir... istedigi yapilsin ister... bir gun misafir var ben de ordayim yardim ediyorum cay dolduruyorum falan...

kaynanam bir seyler dedi eltime ustuste...
ama sabrini tasiracak cinsten...

anne tamam anne tamam dedi dedi dedi eltim sonra sustu ama cileden ciktigi belli...

cocuk da poposunu tutup agliyordu ben de noldu cocuga falan dedim eltim bana da cevap vermedi gecti baska yere misafirlerin yanina

Sonra kaynanam oturuyor ben de ona da cay doldurdum...

bana dedi kaynanam noolacak pisik olmus g...tu cocugun zeytinyagi surelim diyorum

ben de dedim iyi geliyorsa surer annesi dedim...

neyse televizyon izliyoruz kaynanam kendi kendine konusmaya basladi ama disaridan sesli dusndugunun farkinda degildi herhalde

zeytinyagi surelim dedim o kadar gitti krem surdu ....tune g...rsin demez mi

sok oldum eltime o lafi dedigi icin....

valla sonra baktim oturup dusundum arkadaslar... eltimle birlik oturuyor her isini yapptiriyor... eltimin de butun ihtiyaclarini maddi olarak fatura falan karsiliyor....

hatta eltim benle yaris ediyor kaynanasini elinden alicam sanarak cahilce...ama agziyla kus tutsa kaynanam arkasindan bi tarafina ...... dedikten sonra....

hiz bir onemi yok bence bosa kurek cekiyor istedigi kadar agir basli desinler

haksiz miyim

çok güldüm Allah iyiliğini versin:9::9: kv dedn alem kadınmış valla.yazık içine vurmuş dayanamamış kadıncağaz ağzından kaçıvermiş o laf:27::27: ağır başlılık konusunda yerine göre hareket etmek en duğrusu gibi geliyor. hani bazen bende deniyorum ama rol yapıyormuşum gibi geliyor,insan kendi evinde de rahat olmayacak nerde olacak Allah aşkına.ama belli ortamlarda kesinlikle ağırlığımdan taviz vermem.ama genel manada neşeliyim:10::10:

canım benim bundan 1-1.5 yıl öncesine kadar böyleydim aynı anlattıgın gibi akşam karar veriodum ama sabah hepsini bir bir un utuodum sonra benim atamam oldu ve 1.5 sene aynı evde bi kızlar kaldım hayatımın zehir gibi geçen 1.5 sensiydi aman yarabbi nasıl anlatimki sana beni hayata karşı hazırladı resmen yoğurdu pişirdi ezdi ama ben 1.5 sene sonra öle bi hale geldimki sana anlatamam sobalı lojmanda kalıoduk o soba yakmayı bilio die soba yakarıdı ben bilmiorum ya kullancak ben geri kalan her işi sogukta bulaşık yıkardım ellerim kıpkırmızı olmuş uyuşmuş hissetmiorum hergün böyleydi yediği tabağı asla asla asla kaldırmazdı ne yerse yesin bırakırdı öylece ben çayın mantar çıkardıgını gördüm çay küflenirmi gördüm işte....
sobalı oldugu için aynı odada kalırdık çamaşırın iç çamaşırını ya çıkartırdı odanın ortasında öylece yerde bırakırdı 2-3 gün kalırdı düşünebiliomusun ben nişanlıydım eve bizim iş yerindeki bekar erkek arkadaşları çağırırdı yemek yapcam size diye geldiklerinde gidemezdimde bi yere çünkü ertesi gün yüzyüze baktıgım insanlar geldiklerinde yemekte yapmazdı yine ben yapardım çay vermezdi ben yapardım ay böle geçti başlarım sobasına dedim kendime bi elektrikli soba aldım geçtim minnacık arka odya bi kış orda kaldım ama nasıl pencerelerinden soğuk giriodu dışarda fırtına olunca benim saçlarım uçuodu yatakta düşün artık ben o evde banyoda yaptım yemekte yedim uyudumda tam bir kış geçti üstümden bide çok zor bi nişanlılık dönemi geçirdim gerek annem olsun gerek kaynanam olsun burnumdan getirdiler her gün bi telefon her gün bi telefon ben o yüzden artık telefondan nefret ederim biri ararsa bakmam hatta yanımda taşımamaya özen gösteririm...
o eve girdimde o kadar saftım temiz kalpliydimki aklımda ne varsa paylaşırdım ama çıktıgımda hayat tarafından ezilmiş yogrulmuş gülümsemesinide göz yaşınıda gzlemsini öğrenmiş biri oldum
şu an beni kimse kullanmaz demiorum ama ikici defa bunu bana yapamaz bi ortama girdimde konuşmuorum artık gizemli kalıorum ben çok bilgi biliorum ama karşımdaki hep konuştugu için bişe bilmio benim hakkımda bi kmseyi
3-4 kişiden yorum duymadıkça ve uzunca bi zaman tanımadıkça düşüncelerimi sölemem sevinçlerimi paylaşmam üstelik o kişiden hoşlanmadıgını sezdiğim biri varsa özellikle ondan yorum almaya çalışırım acaba neden sevmiyo diye:)
bide bide bide kimseye zayıf taraflarımı göstermem tatlım
ağır başlı olmak nedir biliomusun bence:) hayat tarafından bi güzel ezilip kendine gelmektir olgunlaşmaktır:)
1 konuşup 3 dinlemktir dinliceksinki karşındaki senin konuşmanı hakediomu görceksin dinliceksinki karşındakinin niyeti ne anlıcaksın dinliceksinki karşındaki iyimi kötümü bilceksin ve sonra konuşcaksın:)
gülceksin tabiki insa:na en yakışan şey gülmektir ama yüzünde bi gülümsemeyle gezmiceksin çünkü insanlar seni o zaman saf sanıyo dişimi sözümü geçirebilirim sanıyo kaşların hafif çatık gezceksin:) sert durcaksınki karşındaki bazı şeyler sölemeye cesaret edemesin seni kıramasın üzemesin sana laf sokuldunda cevabını verceksin senden büyükse nazik şekilde yapcaksın:)
kocana her an gidebileceğini çaresiz olmadıgını hissettirceksin:)
evine gelene sanki kral la kraliçeymiş gibi davrancaksın( eminim davranıosundur)
büyüklerin yanında özellikle çok konuşmıcaksın :) çaylarını kollıcaksın ( buna niyeyse hep dikkat ederler)
cebinde hep laflarla gezceksin:)
biliorum hayatta her an temkinli omak çok zor neden kendimizi sıkarız neden duygularımızı sonuna kadar yaşayamayız ki hayat kısa zaten ama insanlar duyguları gördüğü zman birilerinin canını acıtabilceklerini sanıolar kolay lokma görüolar
of ne dertliymişim inşallah yemezsin ama hayatın tokadını yemedikçe eger karakterin diilse ağırbaşlı olmazsın:) bu arada bütün bunları 4 yıl içinde öğrendim 23 yaşındayım artık kimse beni üzemiyo çünkü ne düşündüğümü bilmiyo:)

canim neler cekmissin.... Allah yardimcin olsun Allah kocanla mutlulugunuzu daim etsin cok uzuldum....

Yasadigin seyler sana olumlu olarak geri donmus belli ki... Belki de boyle olmasi gerekiyordu canim hic uzulme... Cok bilincli hareket ediyorsun bak artik bi de o tarafindan dusun canim..

ama gercekten yazdiklarin kulagima kupe olacak....

aynı şeyi bende istiyorum.

bende çok güler yüzlüyümdür,şakalar yaparım.

biri canımı sıksa hemen belli ederim, cevap veririm,bazen terslerim de..

kaynanamla da bazen sürtüşmemi oluyor. kendi kendime sus diyorum sakın cevap verme, içine at diyorum. yok..

illa o lafı söylemem lazım ,yoksa içim rahat etmiyo :ssz:

kişilik meselesi sanırım bu:44:

böyle olmak duygularini icinize atan samimiyetsiz biri olmaktan baska neyinize yarayacak anlamadim?
sirf insanlar sizin hakkinizda agir basli diyebilmesi icin kisiliginizden mi vazgececeksiniz?

Ya o yapıda biri olacaksın ya da çok büyük bir olay yaşayacaksın yeter artık diyebileceğin, yoksa bu saatten sonra çok zor insanın bu tarafını değiştirebilmesi bence.

Siz de öyle bi yazmışsınız ki ağır başlı ve olgun olmak kırılsan dahi kırmamaktır, kendini ezenlere sesini çıkarmamaktır, gözü kapalı olmaktır, kendine güvenmemektir gibi yansımış...

Şimdi gözünüz açılıp da insanlara hadlerini bildiriyorsunuz diye ağır başlı değil misiniz yani?

Pasif ve sessiz olmak ayrı şey, ağır başlı olmak apayrı şey ...
Sanki buna bağlamışsınız siz. Dikkatimi çekti.

Ben de ağırbaşlı, hanım hanımcık diye anılanlardanım. Ama biri beni sinirlendirsin lafımı öyle bir sokarım ki görür gününü.
Kimse kafasına göre konuşamaz benimle ve öyle davranamaz da.

Böyle biri olmak hanımefendiliğimden bir şey kaybettirmedi. Hala çevremde aynı şekilde anılıyorum.
Kavram karmaşasına düşmeyelim bence.

Arkadaşımızın yazdıklarını okuyarak bizim toplumun algısından bahsettim sanırım siz yanlış anladınız..

aynı şeyi bende istiyorum.

Bende çok güler yüzlüyümdür,şakalar yaparım.

Biri canımı sıksa hemen belli ederim, cevap veririm,bazen terslerim de..

Kaynanamla da bazen sürtüşmemi oluyor. Kendi kendime sus diyorum sakın cevap verme, içine at diyorum. Yok..

Illa o lafı söylemem lazım ,yoksa içim rahat etmiyo :ssz:

Kişilik meselesi sanırım bu:44:

valla ben de öyleyimdir. Biraz ağırbaşlı olayım desem niye canın sıkkın , niye moralin bozuk diyolar. Olduğumuz gibi davranalım sonuçta oyuncak hamur değiliz ya!

Bahsettiğin şeyler ağırbaşlılık demek değildir bence. Ağırbaşlı denilince akla nerde ne konuşması gerektiğini bilen, boş konuşmayan, hal hareketleriyle basitliğe kaçmayan kişi geliyor aklıma. Duyguları belli etmemek farklı birşey bence. Benim de yaşadığım herşey yüzüme yansır. Ama düşündüklerini, hislerini herkesle paylaşmamak zamanla öğrenilecek birşey. Birkaç ard niyetli insanla karşılaşınca insan herkesle herşeyi paylaşmamayı öğreniyor.

Mrb arkadaşım,evlenince,okul ve iş hayatına başlayınca,gerçek hayatla ben ona sürvivor yaşamı diyorum adım atıyorsun.tabiri caizse içi dışı bir,zararsız,iyi niyetli ,samimi,alttan alan,ılımlı insanlar genelde kullanılmaya müsait gözüyle görülüyorlar.ne yaparsan yap sen değişemezsin ama kendini geliştire bilirsin.mesela her konuya hemen atlama,ne konuşulduğuna konunun nereye gittiğini izle.kendini sık.yorum açık konularda aklını başka bir konuya yönlendir.insanlar genelde dinlenmediğini anlayınca sıkılır bir daha anlatma gereği duymazlar.mesafede kendiliğinden gelişir.arkadaşlarınla ilişkinde ayna ol,aldığını yansıt.kızdığımda derin nefes alıyorum cvptan önce bi sakinleşip öyle cvp veriyorum.sesini titremeden yükseltmeden konuşmaya alıştır.çekinmeden hayır demeyi öğren.olaylar hakkında net ol.her önüne gelenle sırrını ,yaşadıklarını paylaşma.çok anlatma gereği hissediyorsan varsa annen veya kızkardeşinle paylaş onlar zararsızdır.
Arkadaşlıklarında eşinden,kayınvaliden ve eşin tarafın hk. Kimseye tek bir kötü söz bile etme.güleceğin yerde gül,üzüldüğünde de ağla sen robot değilsin ki.fazlası zaten tabiatına aykırı,kişiliğine zarar verirsin....

Mrb arkadaşım,evlenince,okul ve iş hayatına başlayınca,gerçek hayatla ben ona sürvivor yaşamı diyorum adım atıyorsun.tabiri caizse içi dışı bir,zararsız,iyi niyetli ,samimi,alttan alan,ılımlı insanlar genelde kullanılmaya müsait gözüyle görülüyorlar.ne yaparsan yap sen değişemezsin ama kendini geliştire bilirsin.mesela her konuya hemen atlama,ne konuşulduğuna konunun nereye gittiğini izle.kendini sık.yorum açık konularda aklını başka bir konuya yönlendir.insanlar genelde dinlenmediğini anlayınca sıkılır bir daha anlatma gereği duymazlar.mesafede kendiliğinden gelişir.arkadaşlarınla ilişkinde ayna ol,aldığını yansıt.kızdığımda derin nefes alıyorum cvptan önce bi sakinleşip öyle cvp veriyorum.sesini titremeden yükseltmeden konuşmaya alıştır.çekinmeden hayır demeyi öğren.olaylar hakkında net ol.her önüne gelenle sırrını ,yaşadıklarını paylaşma.çok anlatma gereği hissediyorsan varsa annen veya kızkardeşinle paylaş onlar zararsızdır.
Arkadaşlıklarında eşinden,kayınvaliden ve eşin tarafın hk. Kimseye tek bir kötü söz bile etme.güleceğin yerde gül,üzüldüğünde de ağla sen robot değilsin ki.fazlası zaten tabiatına aykırı,kişiliğine zarar verirsin....

cok sagolun:)))

gercekten tecrubelerinizi paylasmissiniz .. bunlari unutmayacagim... insallah basaririm...

ozellikle konusurken ses titremesi olayi mevcut.... ne kadar da beni tarif etmissiniz...:)))

cok sagolun:)))

gercekten tecrubelerinizi paylasmissiniz .. bunlari unutmayacagim... insallah basaririm...

ozellikle konusurken ses titremesi olayi mevcut.... ne kadar da beni tarif etmissiniz...

bu konularda neredeyse ihtisas yaptım.bazen olanlara gülüp geçiyorum,bazende günlerce kendimi yiyiyorum koyamadığım tavırlara,söyleyemediğim sözlere....hepimizin farklı vasıfları ,farklı özellikleri,gelenek görenekleri,standartları var ama değişmeyen tek gerçek insanız ve karşı koyamadığımız NEFSİMİZ de var.önemli olan bize verilen tüm meziyetleri en iyi şekilde kullanarak,kul hakkı almadan bu dünyadan göçüp gitmek.yanımızda götürdüğümüz tek şey iyi ve kötü ameller.bütün günahlar affoluyor ama kul hakkı asla.kalp kırmadan da derdimizi ve kendimizi dile getirebiliriz.....en kızdığım ,üzüldüğüm anlarda kendime bunu hatırlatıp sakinleşiyorum......

cok güzel bir yazi olmus ..aynen katiliyorum

konu basligini okuyunca gülümsedim hafiften :) nedenmi sanki beni anlatmisin cnm..bende öleyim icim disim bir..hele bekarken cok daha dikkatsizdim kendime ait hic bi saklim sirrim yoktu herkesle paylasirdim..sok soguk nevale asosyal bi aileye gelin geldim ve sonuc baya bi zorlandim 3 sene oldu hala zorlaniyorum..görümce desen cok az konusur mesafelidir herkese bi eglence dügüne gitmezler..ben tam tersi konusmayi kaynasmayi severim..sanirim zamanla onlara benziyorum :(( topluma girmez oluyo insan
tek bildigim biz kötü biri deiliz tam aksine fazla iyi biriyiz

Merhabalar Arkadaslar...

Ben genellikle neseli bir insanimdir ama pek mimiklerime hakim olamiyorum zaman zaman...

Ama hicbir sey icin gec degildir... Hareketlerimizi kontrol etmek kendi elimizde diye dusunuyorum...

Biri beni kirdiginda ozellikle esimin ailesindeki malum insanlar tarafindan kirildigimda hemen yuzume yansiyor...

Soyle bir insan olmak istiyorum bunu kendim icin de istiyorum aslinda... bu halimden memnun degilim... Uzuldugumde belli etmemek, cok neseli oldugumda her insanla nesemi paylasmamak,
biri bana laf sokunca sinirlenmemek, esime uzuntumu yansitmamak, agir bir gelin olmak... agir basli bir insan olmak istiyorum...

hani bazi insanlar vardir gercekten ne hissettikleri bilinmez...

Bizim ailede de var oyle bir gelin 2 senelik evli ama gulusu de uzuntusu de belli belirsiz... sizinle konusur neselenir bazen ama buyuklerin gozunde o kadar agir ve terbiyeli ki...

Bir de cok uyanik... Fazla konusmaz ama cok dusunur lafi gedigine oturtur...
ben ise herkesle nesemi de uzuntumu de paylasiyorum icime atamiyorum... Ozellikle kocama bazi insnalar beni uzunce belli etmek istemiyorum...

boyle olanlar varsa sinir durumlarindan nasil kurtuluyorlar?

acaba tecrubelerini paylasabilirler mi ben de her zamanki gibi okuyup kendimde uygulamaya calisayim...

cok tesekkurler simdiden canlarim...

Gülümsedim istemsiz konunuzu okurken.
Kırmızıyla işaretlediğim yerden başlayayım, bunu yapıyor olmak uyanıklık değildir, bir nevi sivri zekasını konuşturuyor demekki.
İki kavramı birbirinden ayıralım.
İçinizin dışınızın bir olması da ağır başlı olmaya hiç engel değildir.
İlla ki duygularınızı sözcüklerle ifade etmeniz gerekmez, insan en çok jest ve mimiklerini yani vücut dilini iyi kullanarak ağır başlı olur.
Kendi yaştaşlarınızın olduğu bir toplantıda, istediniz üslupta konuşabilirsiniz ama biraz daha yaşları olgun insanlar içindeyseniz gülümseyerek dinlemek ve fikrinizi kısa ve kendinizden emin bir ses tonuyla beyan etmek en basit örneklerden biridir.
Çok girişken olmamak da bunu sağlayan etkenlerdendir.
Örneğin bir plan yapılıyor ise 'aaa evet kesinlikle gidelim çok güzel olur' demek yerine 'durumu değerlendirelim, bizlere uygunsa neden olmasın' gibi ifadeler, duruşunuzu sağlamlaştırır.
Asıl bence en önemli fark, farklı sözcüklere sahip olmaktır.
En samimi olduğunuz, çekinmediğiniz insanların yanında kurduğunuz kelimelerle, bir nebze daha uzak olduğunuz, aranızda saygının daha baskın kaldığı ilişkilerde ifadeleriniz bambaşka olmalıdır.
'Ee nasılsınız' ya da 'ne yaptınız' cümlesi samimi dostlar içinde kurulabilirken 'kendinizi nasıl hissediyorsunuz, umarım iyisinizdir' aynı anlama çıkan ama aralarında dağlar kadar fark ve tavır olan cümlelerdir.

Bu örnekleri genellikle ağırbaşlılığıyla ünlenen biri olarak yazıyorum, bu da benim elimde değil.
Sıcak olmadığım, candan sevemediğim insanlar arasında tavrım daima budur, keşke ben de bu duvarları biraz yıkabilsem, biraz daha kontrolsüz davranabilsem...:50:

Back
X