Nasıl başa çıkıyorsunuz? Uyuyamıyorum..

canım öncelikle Allah yardımcın olsun. hemen hemen benzer sorunları bende yaşıyorum. gariptir ki geceleri seviyorum. sessiz ortama alıştı vücudum sanki dinleniyor uyumadığımda :)
ama seninde dedigin gibi çınlama ve hatta bazen çığlık duyuyorum bende. o kadar anlamsız boş şeyler düşünüyorum ki zihinimi kitap okumak bile dağıtmıyor. film izliyorum olmuyor günlük yazıyorum daha kötü oluyorum :)
dayımdan yakın zamanda bir hikaye dinledim.... alim bi insandır kendisi. ve tesadüfen neye ihtiyacım varsa sanki onunla ilgili nasihatler de bulunur. dayım tespih çekerken söylediğimiz kelimelerin tek tek hikayesini anlattı ve o birer kelimenin ne kadar önemli olduğunu anlattı. o günden beri yataga girdigimde zihnimde uçuşan acayip düşünceleri bu kelimelerle uzaklaştırıyorum.... Subhanallah diye tesbih çekmeye başlıyorum diğerlerine geçemeden uyuyup kalmış oluyorum:)
ki ben sayı saymaktan tut, renkleri sıralamak vb bi sürü saçma şey denemiştim.
okuduğum kişisel gelişim kitapları zihnimizde bi siyah kutu oluşturmamızı ve hangi düşünce gelirse gelsin o siyah kutuya hapsedip düşünmememizi öneriyordu. bunlar bende pek işe yaramadı. hatta ben doktora bile gittim. hiç bi öneri bu kadar etkili olmadı. umarım bu yöntem benim uykumu ve hayatımı düzene sokar. ve deneyen herkesin.... bir haftadır uyuyabiliyorum çok şükür:)

ve ben beşte uyuyup sanki çok normalmiş gibi sekizde dokuzda uyandıgımı biliyorum :) bahsettiğim olay yazıya dökülmüş şekilde nette mevcut. okumanı öneririm...
psikolojik sorunlar yaşayan biri olarak ve hatta dini sorunları da dahil edeyim ben buna :) böyle bir öneri vereceğimde aklıma gelmezdi:)

yani 2-3 gün uyumuyormusunuz napıyosunuz ağzım açık kaldı şuan nasıl bişeydir bu

Çoğunlukla evet. Bu sıralar uyuyorum ama genelimde iki gün uyumayıp ikinci günün sonunda 6-7 saat uyuyorum

Veya

Gün içerisinde işlerim varken ve uyumamam gerekirsen

15 er dakikadan günde 3 saat uykuya ayırdığım oluyor ama benimkisi alışkanlık. Sağlıklı mı değil, yapmayın bu yüzden:)

bunu yapmak çok zor uyudummu uyanmam çünkü sağlıklı olsada yapılamaz bu herkesin harcı değil helal olsun bünyenize

saçların dökülür, bağırsak sorunların oluşur, gözlerin hep şiş ve mor olur kendini çirkin ve bitkin hissedersin, yemek düzenin olmaz, aile ve sosyal hayatın mahvolur,sürekli hastalıklı olmak gibi bir şey....
öyle ki hiç bi derdim olmadıgın da bile uyuyamam ben.komşumun sıkıntısını düşünürüm :) kendime bahaneler bulurum.izlediğim bi haberi bile kafaya takıp uyumadığım olur. ve bu çok zor gerçekten. vücut akşam uyudugunda ağrı kesici salgılarmış ve organların dinlenirmiş.sanki ben iki kat yaşlıyım gibi hissediyorum bazen.
kendimi yoruyorum gün içinde mesela, direncim düşerse uyurum diye yok ama yinee en erken üçü buluyor....
umarım bu sorunu yaşayan herkes kendince bi yöntem geliştirir....
bunun temelinde çocukken yaşanılan sorunlar yada aşırı hassas karakter falan olabilir.

Ve bu saatte cevap verdiğimden de anlaşıldığı gibi, 3 gündür kullandığım kedi otu kapsülü henüz işe yaramadi ama antidepresan olarak iyi gibi :) o yüzden kullanmaya devam edicem. Sık sık kendim için psikolojik çözümlemeler yaptığımdan.. Sorunu yine kendi beynimde arıyorum. Sanırım ben uyanmak istediğim yerde değilim :) o yüzden beynim ve ruhum uykuya direniyor.

Ne çok bekliyorum hayatta ki benim sınavım bu galiba.. "Ki beklemek en korkunç halidir yaşamanın.." demişse şair, küçük bir cehennem içinde debelenip duran insanın uykusunda elbet sorun olur.. Ne yapılması gerektiğini bildiği halde insanın, zihnindeki sesleri susturup her şeyi yoluna koyamaması ne kadar can sıkıcı...

uzun gecelerden selam olsun :) arabesk şarkı dinleme acındırıklı filmler izleme o ne garip deyim oldu ya.
ve haklısın kendi sorununu kendin çözersin. tıpkı akıl oyunları filminde anlatılan profesör gibi ...
yıllardır bende böyleyim... yavaş yavaş kontrol etmeye başladım

Eger surekli laptop ya da telefonla hasir nesir isen bu da uyumani etkiler. En azindan parlakligi en dusuk ayara indir ve yatacagin saatten iki saat once kapatmayi dene.

Senin uyumaman bana da dert oldu.

Eger surekli laptop ya da telefonla hasir nesir isen bu da uyumani etkiler. En azindan parlakligi en dusuk ayara indir ve yatacagin saatten iki saat once kapatmayi dene.

Senin uyumaman bana da dert oldu.
Benim fazla hassas ve detaycı olduğumun bir kanıtı daha şu an seni bu duruma soktuğum için sorumluluk hissediyorum. Çok teşekkür ederim bu arada hassasiyetin için..

Gözümü kafamla birlikte tele gömüp bir derdim var konularini okurken uykum gelir. Birine cevap yazarken uyuyakalmışlığımda var

kafanız dolu ve stresteyseniz uyku bozukluğu olabiliyor
Bende ne bitki çaylar fayda etti ne de uyku ilaçları.. öncelikle sorunlarınızın çözüleceğini unutmayın. Kafanızıın içindekilerini serbest bırakın. Kas gevşeticisi kullanın. O tilkiler beyninizde dolaştıkça ne bedeniniz ne siz düzelemezsiniz. Zor süreçlerden geçmişsiniz bende şu an zor durumdayım kendimi kitaplara verdim bu ara. Gözümü yormaya çalışıyorum. Her şeyi unutmaya çalışıyorum bu sayede. Birde psikiyatrise gittim sorunlarımı anlattım uyuyamadığımı falan söyledim ilaç yazdı nispeten daha iyiyim ve uykuya dalabiliyorum. Ama o da kısa süreliğine etki ediyor sonra yine uyuyamıyorsunuz. Bence bunun tek çözümü kaliteli bir yaşam. sabah erken saatlerde uyanıp dişarı çıkıp az temiz hava alın, yarim saat bir saat boyunca yürüyün. Eve gelince ılık duş alın, güzel kahvaltı hazırlayın beyniniz kandırmaya çalışın. Sanki her şey yolundaymış gibi davranın zor da olsa. Çalışıyor musunuz bilmiyorum ama eğer çalışıyorsanız masanızı düzenleyin, güzel renkli kalemler, kağıtlar alın..iş çıkışı eve gitmeden önce ne bileyim kozmetikçiye uğrayın, kusföre gidin, mağazaları dolanın..biliyorum insanın içinden bunları yapmak gelmiyor ama gayret gösterin. Uyku sorunu psikolojik olabilir çünkü..ve sizde biliyorsunuz akşam uykusu çok önemli. Uyumak için kendinizi zorlamayın ne kadar zorlarsanız zorlayın uyuyamazsınız..sorunu önce beyninizde çözün geçmiş olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…