Nasıl bir göz var bilmiyorum artık

lessie

Guru
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2009
739
299
323
İstanbul
Arkadaşlar artık ne yapmamız gerekiyor bilmiyorum. Babam senelerdir istediği bi arabaydı ve aldı. Ehliyeti var ama çok eskiden aldığından ve araba kullanmadığında pratikliği yok ben evlenince eşim araba kullanmayı biliyor o öğretir diye aldı ve araba bizde kalıyor denk geldikçe her hafta sonu gidiyoruz araba kullanmaya bende öğrenmeye çalışıyorum ama sorun arabayı aldığımızdan beri sürekli bir şey çıkıyor plakalarımız çalındı onu yaptırdık ardından ruhsat kayboldu bulamadık onuda tekrar çıkarttık sonra tekrar plakalar çalındı yine çıkarttık babam pratik yapmaya başladı trafiğe çıktı arabayı vurdu ayna kırıldı sonra yine bi hafta sonu ufak bi kaza geçirdik ön tekerlek jantla pert oldu onuda yaptırdık onu yaptırdıktan sonra bi kaç gün sonra ön cam çatlamış biri bitip biri başlıyor resmen bugünde araba park halindeyken yan tarafından birisi vurmuş arabaya hayır nasıl bir göz nazardır bilmiyorum artık bu arada arabayı aldı diye babam kurbanınıda kesti her sabah acaba yine ne olucak arabaya diye uyanıyorum

Yaşı kaç bilmem ama uzun süre kullanmadıysa refleksleri zayıflamıştır haliyle.Trafik yogun bir yerdeyseniz her gün bu sorunların olması dogal.Allah korusun çok güvenmiyorsa kullanmasın Can'a geldikten sonra önemi yok çünkü

Uzun süre kavuşulmak istenen bir dilek demek ki.
Sakınan göze çöp batarmış misali..Dua okuyun bol bol

Pardon da kazalar tamam sürekli plaka çalınması durduk yere cam çatlaması park halindeki arabaya vurma bunların neresi ailecek sakarlık?
Yaşadığınız yerde de sıkıntı var demek ki.

Emanet adi uzerinde:) hassas olur. Bence babana ver, kullanmiycaksa neden sizde dursun?

Ayrica lutfen kocanizdan babanizdan ders almayin hala ehliyetin yok cunku! Adam gibi gidip bi kurstan ders al. Yaptigin sey legal degil

Göze, nazara inanmam. Hırsızlık olaylarına diyecek bir şeyim yok, o konuda sizi eleştiremem.

Ama diğer anlattıklarınıza bakınca, daha kullanmayı bilmeden direksiyona geçip trafiğe çıkınca böyle oluyor, hırsızlık dışındaki problemlere şaşırmadım. Birilerinin arabanıza vurup geçmesi ise milletçe araba kullanmayı çok hafife alıp vura kıra sürmeyi normal sanmamızdan kaynaklanıyor. Sonuçta sizler de bilmeden trafiğe çıkıp vura sürte geziyormuşsunuz, sizinkine sürtenler de sizin gibi düşünen güruhtur muhtemelen. Yazık olmuş arabaya elinizde vallahi. Kurban kesmekle olmuyor malesef , topluca direksiyon kursuna gitmelisiniz.

Bence birileri bilinçli yapıyor.Benim babamında arabasının başına gelmeyen kalmadı.Arabayı çaldılar Allahım neler neler...Arabayı kamera gören bir yere park edin olmadı otoparka koyun.Benden söylemesi.

Emanet adi uzerinde:) hassas olur. Bence babana ver, kullanmiycaksa neden sizde dursun?

Ayrica lutfen kocanizdan babanizdan ders almayin hala ehliyetin yok cunku! Adam gibi gidip bi kurstan ders al. Yaptigin sey legal degil

Eşimin ehliyeti var o kullanıyor çünkü acil durum birşey olursa die

Ayriyetten ehliyetsiz trafiğe tabiki çıkılmaz boş arazide sürüyorum kaza olayları tamam o tamamen pratiklik olmamasından kaynaklanıyor zamanında babam direksiyon derside almış ehliyetini o şekilde aldı zaten
Benim canımı sıkan sürekli arabanın başına birşey gelmesi
Nazara çok inanamıyorum vallaha insanlarda öyle bir göz varki araba aldığında dahi en yakınlarımızdan hayırlı olsun lafı duymadık araba aldığını duyunca moralleri bozuldu nasıl alır die

Allah aşkına yazılanları nasıl okuyorsunuz ehliyetsiz trafiğe mi çıkılır ya

babam malın nafakası mala yapılır derdi. bence siz gidin bir 15 kilo kedi veya köpek maması alın sokaklarda hayvanları besleyin bir sokak hayvanının veteriner masraflarını filan karşılayın :)

Yeni kullanımda mutlaka ufak tefek kazalar oluyor.Baban yıllarca araba kullanmamışŞimdi ki, trafik kaosu eski yıllar gibi değil.Arabayı boş arazide değil,profesyonel hoca eşliğinde en az 10 saatlik dersle akan trafikte öğrenin.
Plaka çalınması son zamanda çok sık olan bir durum.Park ettiğiniz yerde sürekli bu sorun varsa,bi şekilde önlem almanız otoparka veya başka bir yere park etmeniz ya da alarm taktırmanız lazım.

kardeşim de sizin gibi ardı ardına problem yaşadı...
üzüldüm adınıza çok geçmiş olsun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…